18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Davidus
    Átlag pc-s gépében egy darabig még nem lesz ilyen cucc. A millereket meg a gép buzikat meg úgy húzzák le ahogy akarják:P
  • hykao #12185
    Mi az a +15%?
  • stone
    A monitornál sajna nincs ilyen poti. Gyanítom hogy ATI-nál nem lehet ezt megoldani dehát ez legyen a legkisebb probléma, azért köszi.
  • the Godfather
    hát pontosabban számolva, sajnos 799+15%=918.85--->139.514,33 HUF és ha a kapsziságot és az áfát rátesszük, lazán van 200e huf
  • [NST]Cifu
    Hülye kérdés: akkor miért nem monitoron próbálod meg eltekerni a színek állását?
  • stone
    Az asztalra nem lehet? Hiába húzgálom a potikat csak szarabb lesz a kép (elmosódik v. homályosodik) nem szinesebb.
  • cifuatwork
    Ha softmodolt 9500, akkor simán felraksz egy Cataclystet, ő rendesen felismeri. A softmod csak áthackelt driverrel működik.
  • cifuatwork
    A gamma beállításoknál lehet. D3D játékokra van még egy változó, amit a Tweakerekkel (Rage3D vagy Radlinker) hozhatsz elő (Colorfill).
  • dashed_
    koszi.. hutest meg tudom oldani ha gaz lenne vele .. ez a legkevesebb.. viszont ha softmodolt 9500ast akarnanak ramsozni hogy tudom megnezni hogy valoban milyen a kartya?
    gondolom magan a nyakon azert rajta van a tipus nem?
  • stone
    #12154 -re valaki?
    Szal szint nem lehet adni ATI kártyáknál?
  • ollie
    9700 és vegyél hozzá egy Zalmant, oszt nem lesz gond :)
  • cifuatwork
    A kettő közül mindenképen a Radeon 9700 éri meg jobban, de ha csak teheted próbáld ki megvétel elött a biztonság kedvéért. Jó tudni, hogy a Radeon 9500 (nem Pro) közül jó sokat át lehetett softmoddal (vagyis driverek segítségével) 9700-é alakítani.
    Amire figyelni kell még a 9700-essel kapcsolatban, az a hűtés, sajnos a környékemen lévő 9500/9700 kártyák közül soknak a hűtőventije megadta megát, úgytünik ez többé-kevésbé általános jelenség, vagyis ha 9700-et veszel akkor nem árt, ha utánanézel egy új hűtésnek is.
  • dashed_
    udv.. mostanaban szeretnek venni uj vidkarit csak meg nem tudom hogy mit vegyek.. mindenkepp hasznaltan lesz vagy egy 9600 xt vagy egy 9700 as..
    melyik eri meg jobban ? mind1-ik olyan 30-35 korul van ..
    a 9700 ben ugye 8 pixel futoszalag van a 9600 xt ben csak 4..??
  • hykao #12173
    Jah, a DivX Player kihasználja...

...csakhogy egyrészt ez a lejátszó elég egyszerű, másrészt a nem mpeg-4 fájlokat nem igazán akarja lejátszani, ill. ha le is játsza, akkor VIDEOSHADER nélkül...sajnos.
  • hykao #12172
    Az ATI oldaláról letölthető egy kis VIDEOSHADER-es lejátszó szerűség: KATT IDE!

Rossz minőségű, kockásodó film esetén jól látható a különbség egy "sima" (VIDEOSHADER-t nem alkalmazó) lejátszóhoz képest!
  • cifuatwork
    Az X800 topicba már írtam, hogy a Ramiris oldalán két héten belülre prognosztizálják az első adag Sapphire Radeon X800Pro befutását.
  • IMYke2.0.0.0
    + itthoni terhek, meg kapzsiság = 170.000 Ft.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • ubi
    canadai dollár, kb 150ft egy can dollár --> 120.000ft
  • hykao #12168
    A FULLSTREAM 8500-tól, a VIDEOSHADER pedig a 9700-assal debütált (tehát 9500-as kártyák is tudják), ennyit sikerült még kiderítenem.
  • the Godfather
    Megjelent a boltokban az X800-as radeon, igaz hogy Vancouverben..de piacon van...:)Radeon X800 XT Platinum 800 CAD+15% adó
  • hykao #12166
    Tényleg, a SmartShader az mi is?
  • hykao #12165
    Na ezt találtam:

"FULLSTREAM technológia: segíti az internetes videólejátszásokat, tisztább és élesebb képet alkot

VIDEOSHADER: a videólejátszás minõségének növelése Pixel Shader –ekkel"
  • BBking
    Szerintem a 8500 is tudja.Ezt pontosan nem tudom.Az R300-sok viszont mindenképpen.
  • hykao #12163
    Köszi.
    ...és mégegy: jól tudom, hogy 9500-től tudják a kártyák?
  • BBking
    Fullstream technology
    Unique Videoshader engine uses
  • hykao #12161
    Akkor csak abban továbbra is?
    ...és nem tudod mi a neve az eljárás(ok)nak?
  • BBking
    A DivX Player-ben be lehet kapcsolni.
  • stone
    már holnap van?
    Bye all.
  • stone
    Ok, majd holnap meglátjuk.
  • hykao #12157
    Sajnos nem tudom, különben már rákerestem volna! De arra tisztán emlékszem, hogy lejátszófüggő. Mármint, hogy amikor olvastam az egész témáról, akkor még csak mindösszesen egy lejátszó támogatta. Azóta változhatott a helyzet. Ezért tettem fel a kérdést. Csak akad valaki aki "vágja" a témát.
  • stone
    Pontosan tudod a nevét ezeknek a képminőség javító specifikációknak? Nem szabadna szerintem lejátszófüggőnek lennie.
  • hykao #12155
    Én nem az FSAA-ra, meg ilyesmikre gondolok.
    Szó volt róla, hogy az ATI az újabb lapkáit (asszem R3XX-től) különböző képminőség javító specifikációkkal bővíti.
    Az egyetlen gond eddig az volt, hogy csak egy lejátszó támogatta eddig ezt az ATI féle képjavítási technológiát. (de sajnos nem tudom, hogy melyik...)

Szóval a kérdésem arra vonatkozott, hogy pontosan melyik lapkák rendelkeznek már ezzel a technológiával, és melyik lejátszók támogatják.
  • stone
    Nem tudja valaki hogy ATI-nál hogy lehet szint növelni? Próbáltam a Catalyst-el de minden poti csak a fényerőt baszkurálja. Nvidiánál volt olyan hogy digital vibrance, az nyomta a szint. Atinál nincs ilyesmi?
  • IMYke2.0.0.0
    S hogy tényeket is állítsak:
    Ebben az tavaly és ebben az évben minden hét keddjén és szerdáján filmvetítést tartottunk egy kollégiumbeli haverommal (váltó rendszerben, azaz egyik héten ő, másikon én vetítettem a 2 napon) az egyetemi koleszunkban, projektorral (800 ezer Ft-os cumó).
    A vetítéshez 5.1-es hangrendszert, a projektort és a saját gépeinket (PC) használtuk a filmek közvetítéséhez.
    Neki NVidia GeForce 4 MX 440 (64MB)
    Nekem ATi Radeon 9500 Pro (128MB)

Neki is, nekem is mindig a legújabb driverek.

Nos, amikor ő vetített, beállította a képélességet a gépéhez, frissítés, gamma. (A filmek minőségét ugye ő nem tudta befolyásolni driverből sem, program segítségével sem. A DVD-ripektől kezdve SVCD-ig mindent vetítettünk)
    Amikor én jöttem, a következő héten, belőttem a rendszert és mindig át kellett állítanom a beállításokat, mert az egész kép és élmény ÉLETLEN, HOMÁLYOS és TOMPA volt.
    A filmekre én színegyensúlyt szoktam használni, és a BSPlayer erre kitűnő társ.

• IMYke2.0.0.0
    Filmnézésnél is jól jönnek. ATI ebben tényleg jó.

• stone
    Nem hallottam még hogy filmnézésnél egy drágább kártya jobb képminőséget produkált volna, úgy tudom hogy az effektek csak játékoknál mennek.
  • Tikal #12150
    mert jobb.
  • hykao #12149
    Mostani driverekben is van olyan fül, hogy "Átfedés".
    Nekem - ugyan nem a legújabb - 4.4-es Catalyst van fenn, és van "Átfedés" fül.
  • hykao #12148
    Kártya vagy lejátszó?
  • Borg
    MInden normális lejátszóban tudsz állítani a grafikus equalizeren. Nem értem minek ezt driverből buherálni.