18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
the Godfather #12672 Ha Sapphire-t veszel (nem 128 bit-est)akkor komoly lehetöséged van arra hogy XT-t varázsolj belöle. Szerintem ennyi elég is..:) -
Robbb #12671 Hi!Szerintetek melyik 9800-as Radeont érdemes megvenni?Gondolok itt ram,bit,pro,xt,márka,hűtés,zaj....stb. dolgokra fókuszálva.Olyan sokféle van már ebből is,segítsetek választani!Előre is köszi:) -
Drizzthsz #12670 Előző karimmal, ti4200-zal nem jött be soha.
Meg (majdnem) minden más játékban is bejön. -
Zsoldos #12669 van egy opcio a driverbeallitasok kozott ami esetleg segithet. alternate center vagy vmi ilyesmi
(amelyik progiban viszont nincs ilyen jelenseg, ott mindenkepp kapcsold ki azt a funkciot) -
Anee #12668 most arra a bolhafasznyi fehér pöttyökre gondolsz?
Az textúra illesztési hiba, GTA bug, néhol nekem is bejön -
#12667 legújabb patch fent van? -
#12666 Mert freewebről nem így kell képet beszúrni.
Nem http://hszandek.fw.hu/hiba.bmp hanem http://www.freeweb.hu/hszandek/hiba.bmp a helyes forma. :)
-
Drizzthsz #12665 Miért nem jön be a kép? -
Drizzthsz #12664 -
Drizzthsz #12663 Helló! Gond van a gépemmel, s nem tudom, mi az.
NF7,2500+,9800 np.
Ez a GTA III-ból van, s mindenhol így nz ki, de mx440-el, s gf-1-gyel is ezt csinálja. Mi lehet a baj? -
#12662 "meleg van, vedd vissza az órajelet"
de most komolyan. akkor a kép többi része miért nem roncs???
Core vagy inkább Ram hűtés kéne neki még? -
Cat #12661 köszi! ki fogom próbálni -
Anee #12660 ÖÖÖÖ, van HIS vagy Gexube-nak extreme limideje ami 20-ért hazavág egy 9600-at /400/275/-en fut tehát áráért király
De a többi az ratyli, mondjuk legalább nem 64bites
hykao: ok
ollie: Yamada 6600-as tud ékezetes karaktereket kezelni...sok ilyen árú lejátszó /Roadstar/ nem képes rá -
the Godfather #12659 Nálam is volt az NFSU-ban ilyen...én ugy oldottam meg hogy a D3D és az OpenGl beállitásokat a Control Panelben default-ra állitottam, és ugy megjavult... -
#12658 Felejtsd el. -
#12657 Egy lebutított Radeon 9600 illetve 9600SE videókártya (hivatalosan 250/200Mhz-en fut, de létezik 400/250Mhz-es is), a legolcsóbb árkategóriába (ie.: 15-25 ezer forint körül), ahol a Radeon 8500/9100/9000/9200 családot váltja. Dx9 támogatással rendelkezik, de a teljesítménye a Radeon 9600 alatt van. A 64 bites verziót (ez a Radeon 9550SE) kerülni kell (ahogy a Radeon 9600SE-t is), mert egy 128 bites Radeon 8500/9000/9100/9200 kártya állva hagyja. -
#12656 Passz. Én utoljára Radeon 8500-nál használtam TV-kimenetet, akkor a Hydravision segítségével mindent meg tudtam oldani (a feliratos filmek nézését is). Sorry, reméltem tudok segíteni, ezek szerint tévedtem... -
#12655 Preferences -> Subtitles -> Draw subtitles to Overlay surface? -
Cat #12654 hydravision: ezt arra találták ki, hogy az orrod előtt legyen két vagy több monitor, és azokon dolgozz, tehát jelen esetben irreleváns -
#12653 R9550 ez milyen? -
Cat #12652 na, hydravisiont is letöltöttem, de csak két variáció van:
1. az általam korábban használt overlayos modszer, ekkor lehet használni a számítógépet bármikore, és a videó kinnvan a tévén
hátrány: a feliratot nem rakja ki, tehát csak szinkronos filmeknél jó
2. a met által használt desktopmegnagyobbítás, ekkor a feliratot is kirakja
hátrány: csak akkor használható normálisan, ha a tévé és az egér ugyanabban a szobában van, ugyanis egyszerüen nem látni hogy a tévén mi jelenik meg, tehát vezérlésre nem tul hatékony
arra jo hogy áthuzod, elinditod, majd visszajössz és dolgozol a gépen tovább, de a videót közben állítgatni nem nagyon lehet (meg akartam növelni a felirat méretét és vért izzadtam vele :>)
a gond az hogy a filmek többségét felirattal nézem, szal ez a megoldás optimalizálható ugy, hogy az ember vesz egy drótnélküli egeret -
#12651 1. Miből gondolod, hogy vannak elmenteni való dokumentumaim?
2. Mellesleg kisfloppym sincs.
3. Nem kívánok cd írót venni továbbra sem, és a filmek kiírásával szarakodni.
4. Még egyszer: amikor én megvettem, se híre se hamva nem volt divx-es DVD lejátszóknak, pláne nem feliratozás kezelősöknek!!!
5. Szerinted mit kéne csinálnom? Eladni mondjuk 20-ért, venni egy asztalit 30-ért, meg a gépbe egy cd írót 7-ért, még egy hosszabbítót venni (vagy a régit nagyobbra cserélni, mert már nincs üres aljzat), és ezután hosszasan pöcsölni minden egyes filmmel (néha dvd formátumút is letöltök, ehhez netán vegyek egy dvd írót is?)???
Ezt te sem gondoltad komolyan ugye? -
Cat #12650 és figyi, utána hogy huzod vissza? mert sztm nagy gond hogy egyáltalán nem látom a monitoron a tévét, és ide oda kell rohangálnom a két szoba között, ha vissza akarom huzni -
#12649 "Amúgy egy magyar feliratos divx player 27"
mit értesz ez alatt? magyar divx player? -
Cat #12648 ok köszi, igy megy -
Anee #12647 "cd vagy dvd íróm meg nincs, és nem is szeretnék."
Hmm 7 ezer forint bruttó egy cd író....lassan kisfloppy árban lesz...és mégsem.....akkor a dokumentumaidat mire mented?
Amúgy egy magyar feliratos divx player 27, a philips 35...
Cat:akkor nem tok segíteni
nemcsakfeel: meleg van, vedd vissza az órajelet -
Cat #12646 az nem pálya, mert a gépet másra is akarom használni :) explorer, irc, tehát nem gépigényes alkalmazás -
#12645 mi a francért nézhet ki így pár órányi játék után a felirat??
bocs a méretért.. -
#12644 Egyrészt amikor vettem még nem voltak DivX-es lejátszók (főleg olyanok amik feliratokat is kezelnek), másrészt miért lett volna egyszerűbb? A vinyóról nézem a filmeket, cd vagy dvd íróm meg nincs, és nem is szeretnék.
Egyébként nem volt vészes, 29-ért vettem akkor, távirányítóval, vezetékekkel.
Már láttam 20-ért is használtan...és nem ma. -
Anee #12643 Hykao:nem lett volna egyszerűbb venni egy asztali DivX-es lejátszót?Mennyit szurkoltál ki azé' a kártyáért?
Cat: az nem pálya hogy a tv-n ugyanaz a kép van mint a monitoron?ovarlay meg minden hülyeség nélkül repesztene -
#12642 Milyen kódek? Milyen vga? -
#12641 hehe, miért a három gép együtt már asztali DVD lejátszó minőségű képet ad, távirányítóval??? :)))))))) -
Cat #12640 amig három gép van itthon, nem zavar :) -
#12639 én tudom, ismerem ezt a mókát is, de elegem lett a variációkból, meg abból, hogy a DVD filmek is azért nem olyanok a videokártya tv kimenetén, mintha asztali lejátszón nézném. persze a különbség észrevételéhez jó tv is kell.
inkább vettem egy hardveres lejátszókártyát, amivel le tudok majdnem mindent játszani (DVD, DivX, Xvid), és feliratokat is kezel, valmaint távirányítót is adtak hozzá, így kényelmesen fotelből, vagy ágyból is tudok variálni, nem kell a géphez ugrálni...valamint az sem mellékes, amint már az előbb említettem, hogy szinte 100%-ban másra is használható a gép, filmnézés közben, így nincs az, hogy valaki filmet néz, addig a géppel nemigen lehet mást csinálni. -
#12638 Én csak a media playert tudom áthúzni,a többi lejátszó nem jelenik meg... -
#12637 Nekem a monitor az elsődleges, a tv a másodlagos és ki van bővítve a monitor képe a tv-re.
Ez azt jelenti, hogy oldalt kitolom az egérmutatót utána tv-n jelenik meg.
A lejátszó képét át tolom a tv-re nyomok egy full screent meg egy play-t. -
#12636 ...persze azóta inkább vettem egy Xcard-ot, DVD minőségű képet ad (eleve TV formátum, nem PC-s), távirányító, feliratozás, mindent tud (DivX, Xvid, stb. lejátszás), mindezt szinte semmi processzorhasználat mellett.
meg tudom azt csinálni, hogy én játszom, a csajom meg filmet néz a tv-n. -
#12635 felejtsd el a színház módot (vagy klón módot vagy mi ez)!!!
nálam pl. csak úgy működött rendesen, hogyha a tv lett az elsődleges, a monitor a másodlagos (és nem ezzel az áthúzós dupla monitor variációval csináltam), és ezen kívül mindent a BSplayeren állítottam, képarány, stb. -
Cat #12634 "át tolod oldalra ahol a tv van" <- ezt nem igazán értem, kifejtenéd?
hogy mit csinálok én: simán rányomok hogy display, ott a monitor és a tévé ikonja aktiv, alapbol a monitor bal felső sarkánál piros a jelecske, erre rányomok, erre a tévé és a monitor jele is kékre vált. A monitornál 100 Hz, a tévénél 60 Hz. Ezután jön az overlay, ahol a clone modenál 4:3mas standard TV van beállítva és full screen videó -> a videó tökéletesen megy a tévén.
A bsplayerben próbáltam a felirat helyzetét állítani (hogy ne a film alatt, hanem a filmen magán jelenjen meg), de nem volt hatása.
hydravision nem próbáltam, de csak részproblémám van, a videó kimegy a tévére, csak a bsplayer felirata nem -
#12633 Úgy csináld, hogy a monitoron elindítod a lejátszót, a lejátszó ablakot megfogod az egérrel és át tolod oldalra, ahol a tv van. Az asztal közepén ott lesz a kis ablak, nyomsz egy full screent és a tv-n van a kép, a kezelő pult a monitoron marad.