Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Akkor simán megéri szerintem. Csapj le rá amíg teheted.

Mr Manson
meg elviszik a mostani VGAmat 15ért

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Mr Manson
Brutto!

ollie
Jónak tûnik. Szerintem ennyit megér (netto vagy brutto?).

Mr Manson
Sapphire 9600XT 128MB 36ezer -ért jó vétel?

cifuatwork
Khm...
Csapágy és csapágy között gigászi különbség lehet. A minõségi golyós csapágyakkal szerelt ventiknek évekig kell birni...
Az más kérdés, hogy az ilyen olcsó ventikben általában valami iszonyú egyszerû siklócsapágyak vannak...

deep
Szerintem amig a ventilátorok ezen az elven mûködnek, addig sajnos gyorsan tömkremennek.A csapágyasok legalábbis biztos.
Wanax
Abban igazad van hogy nem nagy szám a Sapphire hûtések, a 9100esemen is van egy pici borda, meg rajta egy kicsi venti, azt már irtam lentebb, hogy a venti 1 évet bírt ki kb, azóta olyan hangja van hogy nem lehet egy szobában megmaradni vele 😊Olyan kurvanagy kérés az hogy olyan rohatt ventit csináljanak ami nem szaródik el 1 év alatt???

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

ollie
HA alapon használod, akkor tutira nem lesz semmi baja, ne agódj. ÉS persze le lehet cserélni, én pl Zalman hûtést ajánlok, azzal még jól meg is húzhatod a 9600-ot.

Alap orajelekkel tokeletesen megy. Semmi gubanc. De ezt a hutest le lehet cserelni valamire? Mit tudtok ajanlani? Nagyon nem bizok benne. Es nem szeretnem ha 1-2 het vagy honap hasznalat utan kijonne belolle a fust.

ollie
Ezek már elég régóta a piacon vannak. Ha jól mûködik a gép behelyezése után, akkor már nem lesz vele gond, ha meg nem, akkor meg garis csere játszik be.

ollie
Aha, ismerem a Sapphire hûtéseket, tényleg elég lehangolóak tudnak lenni. Emléxem még, amikor 9600 pro-t vettem azért esett a választásom a club3d-re (bár drágább volt), mert egyszerûen nem tudtam elhinni, hogy a Sapphire kártya tényleg egy 9600 pro a hûtõ kinézete alapján.

Koszi a valaszt. Azert nem fogom igy hajtani, mivel egy Sapphire Atlantis kartyarol leven szo, a hutese nem valami bizalomgerjeszto. Igazabol csak egy hangyanyival tobb mint a semmi szvsz. 😞

ollie
Létezik, mert az én club3d 9600 pro-mnak is 520-nél volt a vége a gpu-nak, a memnek meg nem is próbáltam ki a maxot, de 350-en simán ment.

Reggelt!
Az volna a kerdesem hogy az ATI tool nevu program altal meghatarozott VPU/MEM freki ertekek mennyire realisak? Mert nemreg vasaroltam egy 9600PRO kartyat, es gondoltam megnezem mik is a hatarai a kicsikenek. A progi futasat a VPU huzasnal 520-as mig a MEM eseteben a 370-es erteknel untam meg. Ami szerintem eleg irrealis. Letezne hogy ennyit tud a kari, vagy csak szimplan fabatkat sem er az ATI tool?

ÁjjLe BoBBi
most estek be a piacra nemrég ezek az asus radeonok. ezekrõl semmit sem tudok.jók, vagy nem ?
konkrétan erre gondoltam

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Shep
referencia hûtõ, szóval semmi extra, egyébként nézegettem teszteket a zalman cuccokról és egész jókat írtak, ez a heat pipeos dolog egész jól muzsikál.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

[NST]Cifu
Attól függ milyen gyártó milyen kártyájáról van szó. A Sapphire pl. jó ideje jellemzõen nem túl komoly hûtést rak a kártyáira (kivéve Ultimate sorozat), a Club3D vagy az ASUS meg jobbakat.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Shep
a zalman hûtõ + venti, mennyivel hûti jobban a kártya GPU-ját, mint a gyári hûtõ?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

SCART <-> composite+s-video+rca
Mr Manson
Hát csak BFek vannak fent!

hykao
Aha, és más játéknál nem volt ilyen móka?
Mr Manson
MSI KT4 Ultra

Davidus
Hoppá! Ilyen s-video kébel van a videohoz is nem?😊 Az átalakító pontosan mit takar?

V9ykn8_TZL0

Elõször is a videókártyától a TV-ig elviszed s-video kábelen, majd a TV SCART csatlakozója, és az s-video kábel közé teszel egy átalakítót. Akár a tescoban is megkapod ezeket. (de szinte biztos, hogy gyári átalakitón még bügykölni kell, hogy tökéletes legyen a kép)
Davidus
Láma kérdés következik😛

Connect3D 9600 kártyám van. A kérdés a következõ:
Milyen kábelt kell vennem hogy rá tudjam dugni a TV-t a kártyára? Amit adtak hozzá azt már elhagytam😊

V9ykn8_TZL0

Faki
Persze, nem is volt akadás, Win nem sipákolt, de fagyott mint állat. Aztán átraktam 5-ösre azóta nem csinálja.
Nem ma ültem gép elé és mindig meg tud lepni a kicsike 😊

Wanax
hányas volt az az IRQ amire ráült az SB? elvileg az lehet hogy ketten vannak egy IRQ-n, az nem lehetett probléma, ilyen már régóta létezik.

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Faki
Na még egy OFF: SB-t mikor megvettem, ráült a videokari IRQ-ra. Na akkor betonfagyásokat csinált alapjáratban is (sima zenehalgatás közben). Szal az SB-vel már kezd a kukikám tele lenni.

Faki
Painkillerben a soundban kiszedtem a eax meg valami sound baszást és most megy, nem fagy. Szal valszleg a többi gamekban is ez lesz a gond.

hykao
Milyen alaplapod van egyébként???
ollie
próbáld, veszteni nem vesztesz vele...

Mr Manson
Nekem alaplapi szutykom van, de EAX2 tudja... probáljam kikapcsolni én is?

ollie
Az SB Live! driverek soxor bekavarnak sajna...

Mr Manson
Nálam is ez volt a probléma, de én nem jöttem rá a megoldsára!

Elfeketedett a képernyõ és egy idõ után viszajött! Ezért nem vettem meg anno az ATI-t!

Akkor mi is nálad a megoldás?

Faki
Hmmm. Na ezt nem értem... fogtam magam végsõ elkeseredésemben lelõttem a hangkártyának a ficsörjeit (eax meg ilyenek) Erre most megy és nincs VPU recover. De amikor fagyott a zene ment tovább, szal erre nem is gyanakodtam. Erre csak annyit mondok: LOL

[NST]Cifu
Azthiszem a hivatalos forgalmazó a Pixel.

Mr Manson
Zalmant hütõket ki forgalmazza magyarországon? Tudja valaki?
A lehetndõ ATI-m szeretne egyet...

[NST]Cifu
Szvsz inkább ezt a kártyát próbáld ki egy másik gépben 😊

Faki
Gondoltam már én is a hûtésre, de pörög rendesen, downlockoltam is, és mégis beszarik.
Van úgy hogy a Far cry megy több órán keresztül és egyszercsak eljutok egy olyan mapra amit képtelen betölteni, mert VPU rec. De más mapot be tud tölteni, csak azt a bizonyosat nem. Szal kicsit fura.
Painkiller is érdekes, ahogy nagy tér vagy helyszínváltás van, általában fagy.
Asszem kölcsönkérek egy kártyát, ha azzal is ez lesz, akkor valszleg AGP szállt el...

[NST]Cifu
A VPU recover a videókártya védelmét szolgálja, valami miatt úgy "érzi", hogy a GPU v. memória hibázik.

Amit javasolni tudok:
-Nézd meg a kártya hûtését. A 8500 már nem mai gyerek, és lehet, hogy a hûtõventi haldoklik. (ez esetben azonban minden 3D alkalmazásnál jelentkezik a hiba)
-Ha nem a hûtés, akkor próbáld meg kikapcsolni a VPU recover-t, ezt a driver kezelõpaneljén meg tudod tenni.
-Ha a fentiek sem váltak be, próbáld meg kikapcsolni a Fastwrites-t az AGP beállításoknál, sõt, kisérletképpen vissza is veheted az AGP sebességet 4x-re (ha eddig 8x-oson volt).

Én mondjuk sanszosnak találom, hogy a hûtéssel van a bibi...

Faki
Szenvedek már egy ideje magam, de most közkincsé teszem bajom 😊
Szal van nekem egy ATI 8500-as karim, ami általában DX9-es gameknál (fõleg FPS gamek) szétfagy és jön a VPU recover. Namost gyanakodtam a Codegen tápomra, hogy nembírja a strapát, ma vettem egy Chieftechet. Hát a baj továbbra is maradt. Na nembaj van egy jó tápom 😊 De egyszerûen nem tudom megfejteni hogy mi a baja a kártyának. Drivercserék tömkelege megvolt. Egyszerûen tanácstalan vagyok.

Abban jobb, foleg hogy a gf4 nem dx9-es kartya.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

jah oks csak ugy tünt az irásodbol hogy az itt most a fõ lényeg ami maitt krátya kell 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Mr Manson
Vietnamot példának hoztam!

Mr Manson
Mert?

ez azért van mert szvsz bf-nek egy ritka szar engine-t sikerült irni... 😄

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

jahbf d3d de mivel dx9et nem támogatja annyira nagyon igy szvsz emiatt az egy game miatt nemsok értelme váltani...

Mr Manson
huu... ezt nem tudom. Hol lehet megnézni?

De azért az is durva hogy azért igaz nem egy csucskategória de nem is olyan gagyi a gépem és csak LOW beállításokkal mennek az uj dolgok.

[NST]Cifu
A BF játékok D3D-sek 😊))

Amúgy havernál jól fut a BFV, sõt, elvileg Mr Manson-nál is jól kellene futnia...