Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hehe, aida rv350-t, atitool rv 360-t(connect3d 9600xt), ja és a hõdióda is csak az overdrive miatt érdekelt volna (amiról tudom h nem sokat ér), akkor most melyik mond igazat?😊

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

cifuatwork
Anyám borogas...

1.: Mit ír rá ki az AIDA32 vagy az ATiTool? 9600XT?
2.: A 9600XT-ben beépített hõdióda van, kivülrõl nem látható. Azonban készültek olyan 9600XT-k, amelyeknek a nyáklapjáról hiányzik egy bizonyos IC, amely miatt a hõdióda adatai nem elérhetõek, illetve az ATi drivernél az Overdrive nem mûködik.

Sziasztok, az elképzelhetõ, hogy a 9600xt-m egyszerûen csak 1 húzott 9600 pro?, ezt csak azért gondolom mert nincs rajta hõdióda vagy mi a szösz, meg az a kis kerek venti van rajta mint a prokon, húzni meg alig lehet a magot, 510-már fagy😄

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

ollie
A PCI-E-rõl több áramot tud felvenni a karesz, ami nem egy utolsó szempont, ha figyelembe vesszük az nvidiák dupla tápcsatiját 😉

[NST]Cifu
Kis különbség, hogy azért a PATA vincsikbõl még legalább egy évig, de talán tovább sem lesz hiány, tehát az átállás sokkal elhúzodóbb. Az AGP/PCI-E átállás sokkal földrengésszerûbb lesz, egy év alatt szerintem le fog zajlani a mostani állás szerint...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

az kellemes..

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

[NST]Cifu
Gyorsabb lesz, de nem katasztrófálisan gyorsabb. Én szerintem azért egy AGP 8x-os Radeon 9800 (non-pro) keményen ott fogja hagyni...

A PCI-E mindenképpen el fog terjedni, lévén hogy egész egyszerûen nem fog kijönni új AGP-s kártya...

Olyan, mint a PATA-> SATA váltás. Párhuzamosról sorosra. És kb annyit is jelent elsõre.
és mit fog tudni az a pci expressz az agp8x-joz képest? és az agp-t miért nem fejlesztik egyébként? és mennyi idõ lesz szerinted ez az átállás? úgy kérdezgetlek mint egy prófétát 😊,

yas
Hali.

Indítsd el a MPlayer-t. Miközben megy, startmenü-vezérlõpult-megjelenítés-beállítások-speciális-átfedés fülön tudsz módosítani minden videó beállítást. Ha egyszer beállítod akkor mindig azt az értéket fogja használni.

Biztosan gyorsabb lesz, ezt borítéklom...
Kell a húzóerõ, hogy az emberek áttérjenek a PCI Expressre, mindamellett, hogy az új kárty magasabb frekikre is képes lesz, jobb memóriákkal.
ollie
De csak 4 pipe-os, viszont majd ugye az órajelektõl (is) függ, hogy gyorsabb lesz e.

Narancs
Az X600 az nam csak 4 pipe -os lesz? Mert akkor gyorsabb lesz egyáltalán vmivel a 9600XT -knél?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ollie
Könnyen lehet, mert kb a középkategória lesz.

via_mala
Oké! De olyan jó volt álmodozni. :'(

Szerinted az X600-as csak 30-40eFt-ba fog kerülni? (vagy félreértettelek? vagy 1/2 éves elõrejelzést adtál?)

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

[NST]Cifu
LoL...
Szerinted aki átáll majd PCI-Express alaplapra, és anno kiadott 70+ ezer Ft.-t a 9800Pro/XT kártyájára, az majd 30-40e Ft-s kártyát fog venni, mi? 😊)))

IMYke2.0.0.0
Sajnos, mindez a fikció kategóriába tartozik!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

via_mala
Akik majd az apróneten eladják a 9800Pro és 9800XT-s kártyáikat (remélhetõleg sz*rért-h*gyért 😊))

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

ollie
Ja akkor ki venne majd X300 és X600-at.

hykao
Miért nem tolod fel a fényerõt a playeren? Vagy méginkább nézz filmet TV-n!
Nemcso
De ez már túl van az optimizmus minden határán !

Inkább kivonják a forgalomból, de 40eFt bruttóért nem fogják elvesztegetni.

via_mala
Várjon kb. fél évet és 9800-ast vehet ennyiért. 😄
(Legyünk optimisták! Avagy: a próféta beszéljen belõlem!)

via_mala
MPlayer-rel szoktam otthon mozizni, de a monitorom kicsit túl sötét (öregecske), úgyhogy mindig szoftveresen kell felnyomnom a fényerõsséget és/vagy a gamma korrekciót.
Idáig Geforce-om volt és a képernyõ beállítasoknál ezt el lehetett intézni a desktop-ra, meg a videó képre, már nem emléxem pontosan.
Namármost Radeon esetén van egy Szín fül a képernyõ beállítasoknál és itt is van desktop beállítás, de a rádiógomb másik állása 3D alkalmazásokra szól és szó nincs videó képrõl. Így hiába tolom fel a csillagos égbe a Brightness és Gamma értékeket az MPlayer-ben változatlanul sötét képet kapok. Már mindenféle 3rd party utilokkal is próbálkoztam (Dark Adapter, Gamma Panel), de nem sikerült a mozifilmek képébe fényt vinnem.
Meggyõzõdésem, hogy ezt valahol videokártya vagy oprsz szinten is el lehetne valahogyan intézni, de hogyan? Tippeket kérek.
(megj.: más player-ekkel is sötét a kép)

[NST]Cifu
Pontosan milyen grafikus? A jó 2D-s minõség vagy a 3D OpenGL a fontos? Ha van egy nagyon jó monitora (mert az sem árt, ha komolyabban akar foglalkozni a dologgal), és a 2D-s/3D-s képminõség a lényeg, akkor a Matrox kártyák jelentik a csúcsot, de azok nem olcsóságukról híresek, a Matrox Millenium P650 van olyan 35.000+Áfa áron, a Parhelia kártyák bizony inkább 60.000 nettó felett vannak.

Ha azonban játszani is szeretne egy kicsit a kártyával, akkor inkább Radeon 9600 128MB, ami olyan 25.000 Ft áfástól, 31.000+Áfa áron már lehet kapni 9600Pro, 34.000+Áfa áron pedig 9600XT kártyát is.

ollie
Mire kell? Photoshop és társai? Akkor valami Radeon, monduuk 9600 pro/xt belefér netto 30-ba. Ha opengl-es téma, akkor inkább Gef4 Ti ha még lehet kapni.

egy kezdõ grafikus ismerõsöm, szeretne vmilyen videókártyát venni 20-30+áfa környékén, milyet ajánlanátok neki?

Nemcso
Szerintem sem kell elkapkodnia dolgot, fõleg béta verzóval nem.
Ha ilyen gyorsan jön ki a 4.7 a 4.6 után, valószínüleg X800 modifikációkat tartalmazhat alapvetõen.

ollie
Hát én még a végleges verziókat is félve próbálom ki 😊)

Catalyst 4.7 betalehet kiprobálni

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Nem biztos az, elég sok gyártó bemutatott az új szabványnak...
NeoMaN
Azt se felejtsuk el hogy jon a BTX, lehet ha'zat is cserelni.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

NeoMaN
Amúgy érdekes a cikk. Tiszta olyanok a FarCry képek nv-vel, mintha Quake3-at nyomnék vertex-ben, lightmap helyett. LOL

hykao
lemaradt az elejérõl -> ht
NeoMaN
Láttátok már ezt:
vidkari tesz ala prohardware

Wanax
jah, az lehet. deha meg nagyon visszaveszem a memóriát, akkormeg nem éri meg meghúzni... majd ha kicserélem a ramot 400asra, akkor jobban a körmére nézek a dolognak. végülis cpu erejében igyse lassú 😊
(amugymeg rulez hogy ezt a radeon forumban beszéljük ki... offolunk rendesen

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

ollie
Mondom, állítsd vissza a memória sebességet, és akkor lehet, hogy jobban fogod tudni húzni.

Wanax
az enyémis dobozos. a memóriát visszavettem, mer azt se lehet nagyon huzni, ha meghúzom a ramot, akkor még be se bootol 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

ollie
Az enyém (amikor még 2.4B volt P4PE lappal) alapfeszen vitte a 167-es FSB-t. De az enyém dobozos prockó volt, azok meg általában jól húzhatóak. Amúgy a memóriától is függ. Visszavetted az fsb:memory osztót húzás elõtt?

Wanax
naja, ez igaz, szerinted ollie az én procimnak mekkora fsbt kéne vinnie? 150re teszem, akkor már fagy (nem azonnal), plusz feszkó nélkül...

ollie
Jó az FSB tuning is, P4-en csak az van 😉

hykao
igen én is így tudom, sõt talán még kevésbé
Laalee
egy A magos tbnél nem hiszem hogy jobban melegedne.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Wanax
Cifunak igaza van, hogy érdemes lesz majd várnim most még feltankolni hogy legyen elég erõ a gépben 1-2 évre, és addigra tisztul a helyzet, mer ahogy ollie mondta, ha majd cserélni akarsz, akkor mindent cserélni kell... én azon gondolkozom, hogy veszek majd egy másik ATIt a 9100es helyett, aztán a többi elbírja még egy ideig...

hykao
Köszi. Nem akarok igazából tuningolni. Már a halk, és "hûvös" gép fontosabb nekem. (Persze csak abban az esetben, ha a lentebb említett beállításokkal tényleg jól fut minden...de eddig jól futott...)
Korábban volt már vízhütésem, amit végül átalakítottam nyitott rendszerûvé, kis szobaszökökútas mókával...
De már nem akarok vacakolni, figyelgetni semmire, csak bekapcsolni a gépet, ami minél halkabb.
cifuatwork
OFF.

Jól, a Barton magos prockók egész kellemesek, de sajnos a mostaniak már szorzólockosak, tehát csak az FSB-vel lehet játszani, a szorzóval nem, ha tuningolni akarsz.

cifuatwork
Nem vagyok benne olyan biztos, hogy a DDR2 ramok olyan gyorsan el fognak terjedni, de részben emiatt is célszerû várni: tisztuljon le a piac, lehessen látni, hogy mely technológiák életképesek, és melyek nem. Lásd még anno az RD RAM esetét vagy az AMD A64 foglalatok körüli mizériát.

hykao
Mindenképp. Nem sietek sehova...
Csak kíváncsi voltam, hogy kb. milyen teljesítményûek lesznek ezek a x300, x600-asok.
Jelenleg 2000+AMD (a legrégebbi), 1 GB DDR, 9800pro a gépem fontosabb jellemzõi, ja és a sokat szidott, ATI-val összeakadónak tartott KD7-es Abit, amiben már volt korábban 9500 is sokáig.
Amíg az egész betonstabil, nincs gondom semmivel, és a játékok jól futnak 1024x768x32, 4xFSAA, 8xAF beállítás mellet, minek cseréljem le bármelyik alkatrészt is?!
Mondjuk a 2000+-t lehet lecserélem egy 2500+333bartonra, az a körülbelül 5 rugó plusz nem veszélyes, és ha jól tudom, a 2500+ kevésbé melegszik (ugyanolyan hûtõ mellett), mint a legelsõ szériás 2000+. Jól tudom?

Bocs az OFF-ért...
ollie
És kifelejted az új procit meg memóriát, ugyanis a PCI EXPRESS-es alaplapokhoz már más tokozású P4-ek lesznek, ill DDR2-es memóriák. Szóval a következzõ gépfejlesztéshez el kell adni a kérót. Ezért én is majd veszek egy AGP-s X800PRO-t, és majd megpróbálom vele minél tovább kihúzni.

cifuatwork
Itt a nagy kérdés. Ha AGP portos deszkád van, a fejlesztés csak ez lehet. Persze ez annyiból gáz, hogy jövõre már valószinüleg csak PCI-Express csatis alaplapok lesznek a piacon, tehát ha a gépedet fejleszted, akkor új videókártya is kell.
De ha megengeded, elmondanám a véleményemet ez ügyben: várj.

Az év második felében/jövõ év elejében még bõven elég a Radeon 9800Pro egy jó procival (min.: P4C 2.4Ghz v. AMD esetén 2400+) és 1GB rammal. Addigra már letisztul a piac a PCI-Express alaplapok terén (kiforrottabbak lesznek) és kijön az új generáció a videókártyákból (R480? NV45?).

Én legalábbis erre számítok, és ezt is teszem... 😄