Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gunner
Hali mindenki!

Lenne egy fúrcsa nézetem:
A gépem leírása ott van alul, de valahogy azt nem értem, hogy a játékok alatt miért nem nyújtja a kellõ sebességet. Most példálul a Thief: Deadly Shadows-ban 30 FPS-t produkál 1024*768ban és akármit változtatok, az is marad. Csak ha élsimítást kapcsolom be akkor esik le, de akkor borzasztó-nem játszható. Úgy érzem, mintha be lenne állítva valahogyan, hogy ezt produkálja és ne többet. Valaki tapasztalt már hasonlót? Elõre is kösz

[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |

Egy ATI Sapphire 8500LE 128Mb.
Az órajele jelenleg 250/200.
Sajnos teljesen amatõr vagyok a géphez, ezzel dolgozom , de hogy mitõl megy nemtudom. Ugyhogy amit írtál az nekem teljesen kínai.

Igazából a fagyásokat és a széteséseket teljesen randomszerûen csinálja. Akármikor bekövetkezhet ,bármit is csinálok. Egyszerûen szétesik és kész , pedig nincs komolyabban terhelve.
Szerinted a +venti segítene rajta?

A próbáltam lehuzni a vezérlõben a Radclockerrrel 225/200 ra , de ugyanaz a probléma szintén fennáll.
Ezért vagyok már teljesen tanácstalan.
Sajnos volt hogy a Battlefield meccs alatt 2x3x megállt, mondjuk ez nem is probléma , de mikor szétesett a kép azon csak a restart segített.

Azt pedig hogy hogyan kell beleflashelni , arról foggalmam sincs sajnos 😊

Tudnál esetleg ebben segíteni? vagy a bõvebb info tudatában esetleg valami más ötlet?

Elõre is köszönöm. És kösz hogy törölted a topicot.

-hûtés
-bios

Ez a kettõ segíthet a te kártyádon.

Az órajele mennyi, és mennyire vetted lejjebb? Bizonyos biosokkal downcklokingtól is hibázik, szóval ezen az segíthet, ha flashelsz bele másikat. Nemtom BBA, vagy milyen márkájú 8500LE.

A másik a hûtés, én inkább erre tippelek. Nekem a G450DH csinálta ezt tipikusan. Fasza passzív bordával érkezik matroxéktól, csak egy komolyabb terheléssel úgy 12 óra után szépen szétesett a képe, becsíkozódott stb. Nem fagyott le a kép, csak felismerhetetlen volt az írás mindenhol. Azon a +venti segített. (aztán a kuka)

A topicodat meg töröltem.
Elnézést hogy új topicot nyitottam.
Beírnám ide is a problémámat.

Üdv.
Egy kis problémám lenne a 8500LE kártyámmal és ebben kérném a segítségeteket.
A probléma a következõ:
- A kártya, vagyis gondolom hogy a kártya random idõközönként összekeveri az asztal betûit. Minden fontot olvashatatlanná tesz. Ilyenkor a gép mûködik tovább , csak nem látom mit csinálok.
- Igazából játszani battlefield 1942-vel játszom, ami nem igazán nagy hardwareigényû játék , mégis random megáll, majd a VPU recover ujraindítja.

Amit eddig kipróbáltam:
- Új driverek , majdnem mindegyik Catalyst az Ati oldalról
- Omega driver
- órajel csökkentés.

Tudnátok-e a problémámra megoldást , hogy esetleg hardware-hiba lehet ez , vagy driver, esetleg valami beállítás.
Elõre is köszönöm.

ollie
hát a video bement pont arra való, szóval kitalálhatod...

Video bemenet is van a tiéden?
Ha igen, mennyire jó az? tud digitalizálni stb?
Nemcso
Mindkettõ jó 9600XT-t gyárt.
Nekem speckó ABIt-om van, és meg vagyok vele elégedve.

Hi!
9600XT-bõl melyik márka a jó?
Abit és Sapphir között vacilálok...
Mit ajánlanátok?
hykao
nm
deep
Ahhá, köszi😊
hykao
megjelenítõ eszközöknél -> maximális felbontás.
pipáld be a DDC információ alkalmazását.
hykao
a kontrol panelen gondolom be van kapcsolva, hogy legnagyobb felbontás: 1024x768...
deep
Hali!Van egy 9800 pro-m és olyan gáz van, hogy 1024x768as felbontás felett egy idióta scrollozós megoldásba vált át a monitor,egy 17"-os daewoo.Mit tehetnék ez ellen?Köszi elõre is
thx

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

cifuatwork
Itt a honlapja.
Amúgy mire vagy kiváncsi? Arra, hogy jó kártyákat csinál-e? Szerintem rosszat nem csinálhat, hiszen hivatalos ATi partner.

és egyebet nem tudsz rola?

cifuatwork
Hallani hallottam. Fõleg olcsóbb szegmensbe készít kártyákat (Gf4MX440 és társai).

Hallot vki valamit az expertvision(nem tom jol iram e) márkárol.

ollie
Most a hivatalos MNB árfolyam 1 CAD = 155 HUF, szóval a karesz 55000 Ft alatt van (vám). Ez már nem rossz.

Az aláírásodban a válaszom..😊 Egyébként kössz...( a sirályt )

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

hadd ne mondjam..hogy hipp-hopp egyiknaprol a másikra 599CAD+tax-tol, 350 CAD+tax-ra esett a Sapphire 9800P256 ára, szoval hamarosan nagyon-de nagyon olcsok lesznek a kártyák...

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Illetve a fiamé is....anyuka a sponsor..😊 szoval képek a galeriában..😊

köszi szépen....a 7 éves lányom ajándéka..😊

cifuatwork
Az ASUS kártyák nem referencia kártyák, és VIVO-sok, tehát van video-bemenetük is, ezért mindig is drágábbak lesznek, mint az "alap" 9800XT-k 😊

Narancs
9800 PRO is van 40K -ért, apróneten...
De 9700PRO és sima 9800 jellemzõbb 40ért!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

via_mala
Köszi sikerült! Az "Átfedés" fülön lévõ csúszkák csak akkor éledtek fel, ha ÉPPEN futott a lejátszó. Kész röhej, de most már túl vagyok ezen is.

Nemcso: na látod, hova zuhannak az árak ... 😉 Pedig csak 3 napja beszéltünk arról, hogy képtelenség 9800Pro 40eFt-ért. (Bár eredetileg én sima 9800-ról beszéltem a #12491-ban, igaz olyat nem is lehet már nagyon kapni.)

9800 XT 256 MB - 69992.- +Áfa - ez azért már tényleg durva jó, miközben
a Bluefish-nél az Asus Radeon 9800XT 256MB 110,992 Ft + ÁFA
Az AMP-nél a legolcsóbb: Connect3D Radeon 9800XT 256Mb 83846 + ÁFA
A MIKLAND-nál a legolcsóbb: 9800XT 256MB AGP VGA - ASUS BOX 96,800.- Ft + ÁFA
A SAV Computer-nél a legolcsóbb: Connect3D Radeon 9800XT 256MB TD 84 690 + ÁFA

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Narancs
Ez télleg fasza

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Nemcso
Mistral-tól :

"Gecube vga kártyák érkeztek

Már kaphatóak üzleteinkben a Gigabyte konszernhez tartozó Gecube vga gyártó termékei. Többek között kapható 3 fajta 9600 XT, köztük a tuningkedvenc Extreme kivitel, és 9800 XT is.

Újdonság, hogy üzleteinkben raktárról kapható az új Ati sorozat, a 9550-es, és az X800 PRO sorozat is.

Minden Gecube termékre 2 év garancia van.

A termékek jelentõs része a sulinet program keretein belül is megvásárolható.

Az árak még a megszokotthoz képest is megdöbbentõen alacsonyak:

X800 Pro 256 MB - 84992.- +Áfa
9800 XT 256 MB - 69992.- +Áfa
9600 XT 128 MB - 31992.- +Áfa "

cifuatwork
Meg vagyok gyõzve. Egyébként meg gratula!

ollie
Ja és kinek vagy az apja? Istennek? 😄DD -> Godfather

ollie
hmm ez sirály

Kép a gallériában hitetlenek részére.

de nagyon figyelsz..😊Emléxel még a SapphireRad9800P256 modra?...szoval most vasárnap volt apák napja, és kaptam egy ilyen karit ajándékba. Gondolhatod mi volt az elsõ dolog amnit csináltam..😊 Nos mükszik az overdrive, tehát full XT-re lehet modolni.

seAke:Aha!Köszönöm a segítséget!

[NST]Cifu
Ahogy én nézem a bugfix listát, elég kevés olyan játék szerepel benne, amely a lenti tesztoldal tesztprogramjai között szerepel. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Azért, mert az ASUS külön utakon jár. Az ASUS kártyákon nincs Overdrive, ott ezt a funkciót az ASUS Smartdoctor nevû program tölti be.

Beszéljünk csak átlagban...ugy reálisabb. Ha speciel csak játékbenchmark-ot nézzük, akkor lasubb, de ez lehet a fixek miatt is, nemde?

seAke
Hi!

Nem tudjátok,hogy a Catalystomban miért nincs Override funkció?

A kártyám:Asus 9600XT

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

AZ LM63 IC-re gondoltam én is, az a hir az enyém volt 😉
[NST]Cifu
"Sokkal" gyorsabb nem lett, a legjobb esetben is max. 2-3%-os növekedés, egyes esetekben ennyi visszaesés (pl. UT2k4, X2). Mindenestre a bugfixek miatt megéri feltenni.

... meg a jatekokban elert eredmenyeket is.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

de épp hogy kiderült, sokkal gyorsabb lett mint az elödei...nézd csak meg a 3dmark teljesitményeket és a D3D ill OpenGL teljesitményeket is....

Thx. Ebbol kiderult hogy nem derult ki semmi. 😊 Hol ez jobb, hol az, meg azonos jatekon belul is kulonbozo felbontassal, antialiasinggal. A lenyeg hogy szarabb nem lett. Ez is vmi. 😊

Shep

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ollie
Felejtsd el az Aida-t már régi, soha többet nem lesz frissítve, helyette ott az Everest.

cifuatwork
Én úgy tudom, hogy minden 9600XT (RV360) VPU-ban beépített hõdióda van, ami probléma lehet, hogy egyes gyártók (költségcsökkentés címén) lehagyják az LM63 IC-t. Ha ez az IC hiányzik, akkor az Overdrive (értelemszerûen) nem mûködik.
Ez utóbbiról pont te írtál itt az SG anno, ha jól emlékszem.

Viszont akkor most arról van szó, hogy a 9600XT ugyanúgy, ahogy a 9800XT egy külön hõdióda által kapja a hõadatokat? Nincs beépített hõérzékelõje?

Nem mindegyik XT-n van hõdióda. Egyes low-cost verziókon nincs.
A 4.6 catalyst jobb / szarabb / ugyanolyan mint a 4.5?

nincs overdrive tehát nem mûködik, de a dobozán 9600xt van, meg atitool is rv360-t ír, akkor most micsoda?😊, tuningolni meg nem igazán lehet ezzel a gyári fos hûtõvel, 5-10 mhz-t húzok a magon és már fagy...

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

cifuatwork
A megjelenítés-driveropciók között van Overdrive fül? Ha van, és mûködik, akkor 9600XT. Egyébként inkább érdemes simán tuningolni, bár az is igaz, hogy az Overdrive "garantált" tuningot jelent, tehát nem kell amiatt aggódni, hogy probléma lesz belõle.