18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • [NST]Cifu
    Nem árt rá (a Zalman oldalán úgy írják, hogy célszerű rárakni), mivel eléggé melegszik azért, különösen így nyáron (már ha nincs légkondi a szobába).

Amúgy a ventinek két fokozata van, alapfokozaton nagyon halk, így több órás OFP után olyan 72-73C°-os a 9800XT-m vele. Magasabb fokozaton már kissé hangosabb mint az Iglo 2500-am, de még nem annyira vészes játék közben - így max. 66-67C°-os a kártya.
  • Punkerwork
    alapórajelen nem kell, nekem sincs rajta venti
  • via_mala
    Persze-persze, ez világos. De mennyire zajos? Nekem előny a halk gép, ezért is vannak Barracuda-im.

Lehetséges, hogy alapórajeleken nem is kellene a venti?
  • Punkerwork
    a venti az plusz, gyárilag nincs rajta venti nekem is ilyen van, ha húzni akarod akkor kell hozzá a venti.
  • via_mala
    Hirdetés az apróNet-en:
    Elado Sapphire 9800 pro 128MB Zalman passziv hutessel+ventivel, hozzatartozokkal.
    Ár: 45000

Ez szerintetek jó vétel?
    Csak érdeklődésképpen: a passzív hűtés nem azt jelenti, hogy nincs ventillátor, csak a bordák? Ha van venti, akkor már aktív hűtésről beszlhetünk, nemde?

Mennyire zajos ez a Zalman? Nekem most egy Sapphire 9600Pro van gyári hűtővel, annál sokkal zajosabb?
  • ollie
    Senki sem mondta hogy bajod lesz tőle, de eddig mindenki szerint, akinek a 4.9 beta volt fent és feltette a végleges 4.8-at, gyorsabb a 4.8, és nem is kevéssel.
  • nemcsakfeel
    nekem a softmod os 4.9b vel semmi bajom. kicsit gyorsult
  • tajfun
    okok
  • ollie
    Úgy néz ki jobb, 2 okból is. 1. Végleges változat, tehát biztos kevesebb bug van benne. 2. Úgy néz ki, hogy gyorsabb, mint a 4.9 beta.
  • Punker
    nem tom
  • tajfun
    A 4.8 vegleges jobb mint a 4.9 beta?
  • Nemcso
    Mindenképpen megéri váltani FX5600-ról 9600XT-re. Én is így tettem.
    Összehasonlitásnak pedíg itt egy Megateszt
  • ollie
    Én meg asszem megnézem az NWN-t...
  • Punkerwork
    én is tegnap cseréltem, igaz 4,7-ről 4,8-ra, CoD és WWIIOnlineis gyorsult picit
  • Wanax
    Hali!
    Végre hosszú idő után rászántam magam hogy felrakjak egy uj catalystot. 3.9esről újitottam a 4.8asra. előtte azér megsasoltam a Call of Duty timedemoját. eredmény előtte: 66,2 fps. driver telepítés után: 80,0 fps
    azért ha jól nézem alkottak a fiúk az Atinál rendesen... grat nekik
  • tajfun
    +. Az 5600nal a gf4 is jobb.
  • Narancs
    Nézd meg a Videókártyák erősorrendje táblázatot...
  • Daniel Hunt
    És tudna nekem valaki egy olyan oldalt, ahol össze tudom hasonlítani a két kártyát.
  • Punkerwork
    rakd föl 4.8-at
  • ProSatanos
    Miért van az hogy ujabb driverrel(4.7-el) nem mennek egyes régebbi játékok(pl. Gothic 2), míg a régi driverrel(3.7-el) mükx újabb játékok is (igaz lassan döcögve de mükx)?
  • ollie
    meg!
  • Punkerwork
    igen
  • Daniel Hunt
    Hali!
    Van egy InnoVision 3D GeForce FX5600 Ultra 8X 128Mb (128bit)DVI+CRT+TV DDR -es kártyám.
    Ezt szeretném efy ASUS A9600XT/TD / 128 MB / TV -re.
    Megéri lecserérni a vid.kártyát???
  • ollie
    Mindkettőből? Én úgy tudom, hogy csak PCI-E van belőlük, de akkor nézz körül az ATI honlapján.
  • Punkerwork
    nagyker listán AGP-nek van feltüntetve, akkor most ezekből 2 féle van
  • Punker
    nem felejthetem el, mert ha vevő kérdezi mondanom kell valamit :)
  • hykao #13884
  • hykao #13883
    ezt nézzétek
  • ollie
    Catalyst 4.8 Win2k/XP
    Catalyst 4.7 Win98/Me
  • Narancs
    Kössz, akkor le is kapcsolom mert idegesít...
  • ollie
    Kikapcsolhatod. Arra való, hogy a kártya instabilitása esetén alapra állítsa az órajeleket és resetelje a drivert. De eddig amit hallottam inkább több probléma volt vele, mint pozitívum. Ha a kártya túlmelegszik, azt úgy is rögtön látni fogod, és akkor szigorúan le kell kapcsolni a gépet.
  • ollie
    Hát felejtsd is el azokat. A 9250 egy 9200 PCI-E -vel, a 9550 meg egy butított 9600 ugyanazzal, manapság már nagyon gyengének számítanak.
  • tauka3
    Üdv srácok,
    én vagyok az, aki annyit panaszkodott az s-video jelben lévő zavar miatt.. Hát, ennek vége, örökre végeztem az s-video-val :) Összedobtam a dsub-scart átalakítót, és RGB-sen tolom ki a képet a tv-re, de ez vlmi brutálisan jó, ilyen jó képet én még kártyától nem láttam, a dvd-k olyan részletesek, hogy majd elájulok... nemhiába rgb :)) szóval aki hasonló cipőben jár, és ha szeret barkácsolni, és ha a tv-je fogad rgb jelet scart-on, és ha van ideje, és ha ismeri vlmennyire a powerstrip-et, HAJRÁ!! (picit sok a ha ha :)

De komolyan, nagyon megéri...
    A kártya meg maga a a csoda (9800pro), minden játék szupi :) és ez csak 42k-ba került :)))
  • Narancs
    Hell!
    Az ATI VPU recoverről szeretnék kérdezni.
    Szóval pontosan mire jó? Ha túlhúzom a kártyát akkor megvédi a leégéstől?
    Gáz ha kikapcsolom?
    Szal reggel belőttem a kártya magját (9800se) 380Mhz -re, játszottam pár órát Vice City -vel, aztán IL2 Sturmovikkal is vagy egy órát, nem volt semmi gond.
    Aztán gondoltam nyomok egy 3DmarK03 -ot, és a soundtest1 -nél a VPU recover fölugrott és közölte hogy visszatette a karesz órajeleit...De megnéztem és nem tett vissza semmit...akkor mit is csinál ez a recover?
    Naon gáz ha kikapcsolom? Vagy baja lehet a kártyának?
  • Taptarap
    9550 20-25e-er a MISTRAL-al.
  • Punkerwork
    9250/9550-tel találkozott már valaki árlistán?
  • ollie
    Az SE-k mind rosszak.
  • Tattoo
    Hali. A következö a kérdésem. Kinéztem egy ASUS 9600 SE kártyát 22e- ft-ért. A kérdésem a következö: Tényleg annyira sz....r -e mint ahol mindenhol irják? Ha esetleg vki ilyet használ légyszi irjon véleményt hogy hogyan mükszik játék közben. FarCry, Doom3, Splinter Cell alatt föleg. Kösz
  • hykao #13872
    Nem sokkal korábban volt róla szó itt.
    Valószínűleg valami zavarja a jelet. (nem a kártya problémás valszeg)
  • tauka3
    üdv skacok, újra itt :)
    Szóval én szereztem be egy sapphire 9800pro-t annakidején, és nagyon f*sza :)) Silent hill 3 1280*960, 1024*2048 renderer, játékban minden full, driverben minden full (aa+anizo, tru..satöbbi...) eszméletlenül szép és gyorsan fut :)) Nagyon szupi kártya...ellenben az svideo még mindig zajos (fekete-fehérnél tűéles, aztán ráadom a színt, és zajos lesz), futnak csíkok, aztán a képpontelcsúszásnál bekapcs a merevített, és már nem másznak, hanem csak egyhelyben rezegnek...f*sza :( már azon gondolkodok, hogy a trinitron nem szereti ezt a jelet... úgyhogy most bütykölés lesz, rgb jel ki a tv-re :) az már remélem borotvaéles és szép kép lesz...
    1ébként találkozott vlki hasonló jelenséggel a tv-outján??
    bye all,
    tauka