18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • [NST]Cifu
    A PowerColor régen sem volt gagyi, a Voodoo 2 kártyám tőlük származott, és még ma is működik egy rokon számítógépében...
  • Punker
    a réginél jobb
  • bazze
    Hi fiuk most vettem egy Abit Radeon9600SE 128Mb videokártyát.
    Ez mennyire jó???
    Amugy ez elött egy noname Geforce2MX400 -om volt.
  • Davidus
    PowerColor régen gagyi volt de felküzdötte magát a középmezőnybe. Saphire kártyák csak a felső kategóriában ütnek.
  • Norbyte
    Rátoltam a gépre egy kb. 8 éves Daewoo moncsit.
    Az megjelenítette a képet a kezdetektől, DE rázta mint állat, aztán a Win-ben is villogott egy kicsit.
  • ollie
    Én megpróbálnám a helyedben.
  • Norbyte
    Mondtam pár napja, hogy nem megy a boot-tól a Win betöltődéséig a monitor. 50Hz-et kap és kikapcsol.

Ma próba, cseresznye áttettem a DVI kimenetre és így meg, egyből a bekapcsolástól kezdve, folyamatosan.

Létezik olyan, hogy részlegesen pusztult meg az analóg VGA kimenet (biztos létezik, mert ez van most nálam)?

Szerintetek ki/becserélik ha visszaviszem?
    Mert, OK működik teljesen jól DVI-vel, de nehogymá az analóg kimenet szar legyen.

Juventus Team-nél vettem és 2 év garis. Emelhetnek kifogást?
  • ollie
    A Sapphire-nak kicsit jobb neve an, de csak kicsit. Amúgy mindkettő közép szerintem.
  • via_mala
    Lehet az Sapphire Attlantishoz is viszonyítani, ha úgy könnyebb:
    jobb, mint a SA - uolyan jó - ócskább, mint a SA
  • mEkLaU
    közép
  • via_mala
    Csak érdeklődöm: a PowerColor, mint Radeon gyártó, hol áll a képzeletbeli minőségi ranglistán?

csúcs - közép - gagyi
  • hykao #14539
    én nem tudom, én nem kapcsolgattam még, nekem nem kockázik, csak néhány játéknál, iszonyú halványan, szinte észre sem venni.
  • Wanax
    soft mod driver swapper? én azt néztem, olyan van hogy normal, 9700, 9800
    namost váltottam, erre eltünt az egész control panel, meg nem ismerte fel a monitort, és visszarakta a felbontás 640x480ba 60hzen...
  • hykao #14537
    A startmenüben az omega mappájában van a gyorskapcsoló, ahol a TAA kapcsoló is van. (a gépet azért lehet, hogy újra kell indítani hozzá, ezt nem tudom)
  • Wanax
    hol találom azt meg? lehet én nem néztem jól körül? azért akarom kapcsolgatni, mert 8 pipeval néha kockáz, ezt irtam is lentebb. érdekes mód, farcry meg doom3 alatt nem csinálja, csak a media player alatt nagyon, meg a egy kicsit a bsplayer alatt is. ezért akarom kapcsolgatni.
  • hykao #14535
    van ki-be kapcsolója.
    de miért akarod kikapcsolni?
  • Wanax
    nah, lenne egy kérdésem. az omegában ki lehet valahol kapcsolni, hogy ne használja a +4 pipeot driver reinstall nélkül?
  • TopGun
    Aham! az Nforce 5.3-at tettem fel, mert elozoleg nem engedte az AGP gyorsitast, hiaba allitottam be a biosban, a control panelen azt irta ki: AGP gyorsitas ki.
  • TopGun
    elvileg holnap lesz full c-m, majd akkor inditom ujra a tesztet.
  • hykao #14531
    gondolom :)
  • hykao #14530
    Alaplapi chipset driver fentvan?
  • Punkerwork
    nekem a c van fennt és nincs semmi baja, elötte b+patch volt.
  • TopGun
    Az hol a turoban lehet leszedni? :( nem jo ha Dx9c-t teszek fel?
  • Punkerwork
    Directx9.0b javító patch-et rakd föl szerintem
  • Wanax
    az lesz :) persze nem a 3dmark pontok miatt akarom a +4 pipeot...
  • TopGun
    Abit NF7, Directx 9b, semmi huzas semmin.
  • hykao #14524
    Milyen az alaplap, milyen directx van fenn?
  • TopGun
    MSI Radeon 9800Pro,128Mb RAM, 256Bit Catalyst 4.8 full semmilyen huzas, ebben kertem a segitseged, nem emlekszel!
  • hykao #14522
    milyen kártya, milyen driver, húzás?
  • TopGun
    Akkor mi a teendom? a vadi uj karesz lefekszik a teszttol? aquamark mukodik jol vele csak ez nem! :((
  • hykao #14520
    nem
  • TopGun
    Hi! az normalis, hogy elinditom a 3dmark03-at es fekete a kepernyo a teszt alatt?
  • hykao #14518
    Akkor nosza, mi tart vissza, hogy bekapcsold, és +2000 pontot érj el a 3dmark03-ban? :)
  • via_mala
    Tegnap visszatettem tegnap a 4.9-es Catalyst-et, újratelepítettem a DirectX 9.00c-t és a SiS-es AGP drivert, és hagytam az ATITool-t, hogy felhúzza a GPU-t 418 MHz-re, aztán elindítottam a cmr04-et és láss csodát: 4 vagy 5 shakedown-t mentem végig és nem fagyott ki a gép. Máskor már a car setup-nál kifagyott a gép, de legkésőbb a shakedown közepén.
    Igaz boot-oláskor még mindig kikapcsolta a monitort ...

És hogy az ötletedre is reagáljak:
    Azt hiszem a kártyát elég határozottan betaszajtottam a helyére, de mindegy, egy próbát megér.
  • Wanax
    Én még nem, de úgy vettem, hogy tuti be lehet kapcsolni, mert akitől vettem ő úgy használtam, láttam is nála. néha kicsit kockáz, szal nem tökéletes, de nem zavaró, szal elég jól megy a +4 pipeval :)
  • hykao #14515
    +4 pipe bekapcsolásával nem próbálkoztál?
  • Wanax
    Hali! beujítottam a vidkarimat :) ott van alul a konfigban, hasajt a cucc, 3dmark03ban adott rá 3720 pöttyöt. sztem ez elég jó egy ilyen karitól.
  • Torry
    a Rage3d-n nem tesztelték még a 4.8-as Drivereket???
    DNA
    OMEGA stb...
    ?
  • CSOCSO
    nekem par napja nem kapcsolt be a moncsim...tiszta ideg voltam.. szetszereltem a gepet.. kivettem visszatettem a kartyat es utanna mukodott...lehet neked is erintkezesi hiba van
  • [NST]Cifu
    Igen, az általad írt három kártya közül tényleg az XTG a legjobb választás.