EURO

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem! a papírpénzek hátulja is más minden tagállamban...

hát minden tagállamban más a bankjegyek hátulja...ha éppen ők a lánchidas-széchenyis képet találják szépnek ,akkor az lessz...

Efreet
persze. bár csak az érmék hátulja a szabad motívum.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

És mi lesz, ha mi is belépünk? Lesz lánchidas-széchenyis euró is?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Efreet
a brittek már szívják is a fogukat miatta, és a miniszterelnök meg a pénzügyminiszter jókat vitázik rajta 😊

a pénzek kinézete hogy tetszik nektek? vett már valaki?

2004-re 10000%, hogy nem lesz semmi az euróból nálunk. Ha ESETLEG talán-talán fel is vesznek minket az EU-ba 2004-ben, akkor az eurózónához való csatlakozás feltételeként előírt szabályokat (infláció mértéke, költségvetés hiánya a GDP-hez képest, stb.) 2 éven keresztül tartani kell ahhoz, hogy felvegyenek.
Az EU-tagság egyébként korántsem jelenti a belépést az eurózónába, ugyanis egyrészt teljesíteni kell a követelményeket, másrészt magának az államnak is akarnia kell (lásd Nagy-Britanniát és Dániát, akik EU-tagként egyelőre nem vezették be az eurót).

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

"hivatalos források" szerint kb. 2004-05-06 körül lépünk be az euró-zónába (tehát ha szerencsénk van, akkor 2004 végén TALÁN már lesz itt is euró, és még a nemtom (asszem 15) tagjelölt államban is, ha mindenkit (a tervek szerint) egyszerre felvesznek)

Coine
Ahamm, hát akkor huj az Eurónak, legalább a pénz lesz 1séges, viszont nem lehet valutázni annyira, mint régen :-(

Efreet
meg talán azért is, mert oda sokan nem járnak...

ipszilon
nem, mert engem nam csak a politikai és gazd. vonzata érdekel!

Coine
Nem nagyon érdekel, továbbá nem hiszem, hogy nagyon hamar lesz nállunk mivel 1-3%-os infláció lehet max.

Továbbá ez nem a Politika / Gazdaság témába tartozik ?
Nem is emléxem mikor jártam ott utoljára...

Efreet
ideje volt már. szerencsére a közel-keletiek is szervezkednek, és szerintem 15 éven belül összevonják az Eurót a Dollárral, aztán lassan a Yennel is, és a leendö ázsiai pénzzel... legyen mindenhol ugyanaz a pénz, sokat segítene abban, hogy normálisabb legyen egy kicsit a világ.
a kinézete a pénzeknek nekem tetszik, kiváncsi vagyok mikor lesz végre nálunk is...

ipszilon
Nos, mi a véleményetek?

← ElőzőOldal 2 / 2