67
MIt szoltok hozza?
  • n3whous3
    loooool elrejtőzött a politika fórum? :::D:D
  • akyyy
    sőt még ez is megvan:D
  • akyyy
    nemcsakfeel, hanem átalakul:D
  • akyyy
    vót hát
  • n3whous3
    csak úgy
  • Punker
    ezért hoztad fel? :D
  • n3whous3
    loooool, volt még olyan topikcsoport annak idején? :DDDDDDDDD
  • nemcsakfeel
    de nem értem, hogyha már szereznek hozzá jóminőségű papírt, akkor teljesen jó minőségű nyomdatechnikát miért nem.. ( vagy csak sorszám alapján jöttek rá hogy ilyet már adtak ki ? )

hogy kell pénzt verni ? :)
  • Cat #59
    ezekszerint vernek érméket is, egy kéteurós már 500 ft, simán megéri, nem? A magyarok a papirszázast is hamisitották

hitelkártyakérdés passz
  • Cat #58
    A banki biztonsági berendezéssel gondolom csak néhány jelet (UV fény, biztonsági szalag, hologramm stb.) vizsgálnak a többtucatból, de utána nyilván mikroszkoppal is megnézték, mert biztosan tudták hogy hamisitvány
  • nemcsakfeel
    "hamis 200 euróst is találtak, amelyről a banki biztonsági berendezés sem tudta kimutatni, hogy csupán utánzat. A pénzhamisítás központja"
    akkor meg nem lehet hogy mégis eredeti volt

"és érmék mennyisége" rezet is vernek újabban a hamisítók? biztos hogy az megéri nekik?

"hitelkártyát," már nem is azért de azt milyen eljárással hamisítják? a kártya csak egy azonosító számot tárol mágnesesen, a többi dolog központi szerveren kéne hogy legyen. szal akkor minden ilyen kártyához feltörik a szervereket is?
  • [Walaki]D`Lair
    "Szimeon Szakszkoburggotszki"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Cat #55
    Azért érdemes osszehasonlítani a forint és az euróhamisitás közötti arányt :)

Immár a gazdasági rendszert fenyegeti a hamis eurók áradata

Egész Európát és főként az EU gazdasági rendszerét sodorja veszélybe a hamis euróbankók mértéktelen terjedése. Szakértők egy hétfőn kezdődött szófiai konferencián a hamisítók elleni erőteljes fellépés lehetőségeiről tanácskoznak.

Kitűnő minőségű hamis euróbankjegyek tengerébe fullad Európa, s ez komoly fenyegetést jelent az EU gazdaságára nézve - figyelmeztetett az európai rendőrség. A pénzhamisító bűnszövetkezetek ellen sürgősen hatékony módszerekre van szükség úgy a hamis bankjegyek célpiacául szolgáló Nyugat-Európában, mint a hamis pénz és iratok előállításának bázisául szolgáló keleti térségben – hangzott el a hétfőn, Szófiában megkezdődött négynapos szakértői konferencián.

– A bűnözők tevékenysége rendkívüli fejlődésen ment át. Már nem csak dollárt, eurót hamisítanak, hanem hitelkártyákat, utazási csekkeket is. A bankjegy-hamisítványok minősége egyre jobb, s az alvilág ezen „iparága” ma már az egész gazdasági rendszert fenyegeti – mondta Jürgen Storbeck, az Europol európai rendőrség igazgatója. Tucatnyinál több ország, illetve az Europol és az Egyesült Államok titkosszolgálata képviselőinek találkozóján Szimeon Szakszkoburggotszki bolgár miniszterelnök elmondta, hogy az utóbbi három évben a bolgár rendőrség több mint hárommillió euró értékű hamis euró-bankjegyet, s igen sok hamis útlevelet, hitelkártyát, utazási csekket és más iratot foglalt le.

Bulgáriában eddig harmincnál több, pénzhamisítással és -forgalmazással foglalkozó szervezett bűnszövetkezetet számoltak fel, s nemrégiben olyan hamis 200 euróst is találtak, amelyről a banki biztonsági berendezés sem tudta kimutatni, hogy csupán utánzat. A pénzhamisítás központja kétségtelenül Bulgária (ezért is rendezték Szófiában a szakértők találkozóját), de lepleztek már le „euró-gyárat” Nagy-Britanniában és Olaszországban is.

Az Európai Unió nemzeti bankjai tavaly 551 ezer hamis euró-bankjegyet és 26 ezer hamis euró-pénzérmét fedeztek fel és vontak ki a forgalomból. Minden egymilliónyi igazi bankóra 15 hamis pénz jut. A hamis bankók és érmék mennyisége egyaránt ugrásszerűen nőtt, egy évvel korábban, 2002-ben csak 14 ezer euró-hamisítványt és 2339 hamis euró-pénzérmét fedeztek fel a hatóságok, így egyik évről a másikra mintegy 40-szeres, illetőleg 12-szeres a növekedés. Az Európai Bizottság ennek ellenére azt állítja, hogy kevesebbet hamisítanak az euróból, mint korábban a nemzeti valutákból, továbbá, hogy az euró biztonsági megoldásai megfelelőek.

Magyarországon 2003-ban 1351 hamis euró-bankjegyet vontak ki a forgalomból, 2002-ben pedig 522-t.
  • Efreet
    némettel és osztrákkal már találkoztam :) (a 2euros peremén még a felirat is más...)
  • ipszilon
    hát igen! most már gyűlik a gyűjtemény! van belga, olasz, francia és holland egy euros!!!:-)
  • Efreet
    az IS benne van biztos... de önmagadon is láthattad, mekkora öröm egy újfajtát látni :)
  • ipszilon
    nem feltétlenül gyermekded lélekről van szó, hanem arról, hogy azért valamilyen szinten igyekeztek megőrizni a nemzetek sajátosságait!
  • Efreet
    haver hozott teljes sorozat német-osztrák fémpénzt. nekem tetszenek :) mekkora csereberék lesznek itt amíg nem keveredik rendesen össze :))) komolyan mondom, a rendszer kitalálói közt volt pár gyermekded lélek :)
  • Pheel
    Én németet láttam. A fémpénz elég gázos. A papír jó.
  • ipszilon
    huu! láttam olasz egy eurot!!! nagyon tetszik!
  • ipszilon
    nekem mondod! bámulhatom a király profilját! király!:-)
  • G@b0r
    hm feldobtam 50* és az eredmény: fej-írás : 26-24
    már csak pár100ezerszer kell ugyanezt megcsinálnom és ha hasonló eredmény jön ki akkor a belga 1eurós el lett baxva :)
  • G@b0r
    hm ez érdekes!
    Majd kipróbálom ezt a fej vagy írásosdit van otthon vagy pár belga 1eurósom. Feldobom 1milliószor oszt majd szólok az eredményről :)
  • ipszilon
    jaj! igen! ezt a lengyeleset én is hallottam! bírom ezeket a matematikusokat! hogy lehet valaki ilyen pihentagyú?
  • Break
    de ha már benelux-nál tarunk luxemburgban lenne! :)))
  • mateos
    nekem is van Eurom , itt Belgiumban
  • tomcs
    olvastam hogy 1 faszi benzinqtnal 300 eurossal fizetett es a qtas csak azert uszta meg mert nem tudott visszaadni, fel se tunt neki hogy ilyen cimlet nincs. szal igaz a meg nem lattak olyat dolog
  • Efreet
    namost egy pénzérmének nem feltétlen követelménye, hogy egyenlö súlyeloszlása legyen. aki viszont nem tudja, szépen tud veszteni egy olyannal szemben, aki viszont igen. dehát a tudás hatalom :)

mellesleg 250 feldobás nagyjából 0. föleg, ha van ott valaki, aki még befolyásolni is tudja az eredményt, még ha tudattalanul is. majd ha géppel levezetnek pármillió dobást, és akkor is 55-56% lesz, akkor tuti a dolog (nem egyszerübb mérleggel-müszerrel megmérni??)
  • Laalee
    csak gratulalni tudok... azert megnyugtato hogy valakinek ez a legnagyobb baja :)
  • Laalee

Farnehéz az euró?
    Csalhat a fej vagy írásnál
    - bt -
    2002. január 8., kedd 13:58

Lengyel statisztikusok szerint a belga egyeurós érme súlyeloszlása egyenlőtlen: fej vagy írás döntéshozatal esetén ötven százaléknál gyakrabban jön ki fej, mint írás. Angol statisztikusok szerint a lengyelek eredménye nem szignifikáns, mert ehhez nem végeztek elegendő számú kísérletet, és a nemzetenként eltérő fejű érme miatt általános következtetéseket sem lehet levonni az új valuta súlyeloszlására vonatkozólag.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
    Nyomtatható verzió atámogatásával

A világtörténelem legnagyobb valutaváltása annyira zökkenőmentesen zajlott, hogy problémát csak bizonyos érmék súlyeloszlása körül sikerült felfedezni - de lehet hogy ott sem. A Siedlce-i egyetemen tanító lengyel statisztikaprofesszorok mindenesetre azt állítják, hogy a nemzeti szimbólumoknak fenntartott oldalán Albert királyt ábrázoló belga egyeurós érme súlyeloszlása nem egyenletes, ezért pörgetésnél gyakrabban jön ki rajta fej, mint írás. Ha a vád igaz, beláthatatlan következményekhez vezethet egy olyan országban, ahol sokan sorskérdésekben is pénzfeldobással döntenek.

Jobb a zlotyi, mint az euró

Belga egyeurós érme
    A lengyel professzorok 250 pörgetést végeztettek diákjaikkal, és ebből 140 fej jött ki, ami 56 százalékot jelent. Korábban ugyanitt már tízezer pörgetést végeztek a lengyel kétzlotyissal, amelyről bebizonyosodott hogy egyenlő a súlyeloszlása. A lengyelek szerint a kétzlotyissal szemben a belga egyeurós nincs megfelelően balanszírozva. A Reading Egyetemen dolgozó angol statisztikusok - akiket nem lehet az euróval kapcsolatos elfogultsággal vádolni - viszont nem tartják elegendőnek a 250 kísérletet - ennyi pörgetésnél ugyanis statisztikailag 100-ból 95 kísérletben még egy kiegyensúlyozott érmével is 50 plusz-mínusz 6,2 százalék jön ki, vagyis a lengyel eredmény szerintük nem szignifikáns.

A vita eldöntésére több pörgetésre van szükség: a lengyelek a fejoldalon sast ábrázoló német egyeuróssal folytatják a kísérletsorozatot, melynek további eredményeit egy feburári konferencián tárják a nyilvánosság elé.

• Break
    a megszűnt pénznemekről számol át euróra, az árfolyam már úgyse változik:

MiniCalcEuro
  • Lazarus
    Jobb ha Lfelejtem az Eurot
  • Break
    még 1 dolog:

"Az eurót csak a pénzügyileg stabil országokban vezetik be - 1991-ben ennek meghatározására alakították ki egy úgynevezett maastrichti kritériumokat. Az öt követelmény: 1. A költségvetési hiány nem haladhatja meg a GDP három százalékát. 2. Az államadósság nem lehet negyobb a GDP hatvan százalékánál. 3. Az infláció legfeljebb másfél százalékkal lehet magasabb a három legalacsonyabb inflációjú EU-tagállam átlagánál (na ez az, amit a forint soha nem ér meg szerintem!!) 4. A hosszú lejáratú kamat éves szintje legfeljebb két százalékkal haladhatja meg a három legalacsonyabb inflációjú ország kamatszintjénak átlagát. 5. Legalább kétéves részvétel az európai árfolyam-mechanizmusban, ezalatt az adott valutaárfolyamának stabilnak kell lennie. (na ezt se igazán :)))
  • Break
    nah, találtam egy kis idézetet a Népszabadságban:

Mielőtt Magyarország bevezetné az eurót, az EU-hoz kell csatlakoznia: erre a leghamarabb 2004-ben van esély. Ezután a forintnak legalább két évig részt kell vennie az európai árfolyam-mechanizmusban. Ha az árfolyam stabil, és az ország teljesíti a szigorú gazdasági követelményeket, a forintot nálunk is le lehet cserléni a közös európai valutára - legkorábban tehát 2006-ban."

itt a válasz a bevezetésre.
  • Laalee
    nekem ha ingyen adnak se kene :))))
  • ipszilon
    nekem már van! mondjuk nem nehéz, itt Belgiumban!:-)
    azt hittem, hogy nem fogom csípni, de végülis nem olyan rossz!
  • Efreet

Címlet: EUR 500 Szín: bíbor Méret: 160 x 82 mm
    Építészeti stílus: modern (XX. századi építészet)

nesze, nyomtass :)
  • Break
    igazad volt, mert most olvastam az NB (nemzeti b) honlapján az euróról, és télleg csak a fémpénzek hátulja lesz más (lett más). én (mondom), hogy csak a cp-ből olvastam
  • Lazarus
    Itt még úcse látta senki! :)
    Ha rajzolok 1et azt is beveszik!
  • Lazarus
    Nem akar ide valaki 1 jóminöségü fénymásolatot berakni? Lehetöleg mind2 oldaláról