106880

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Bikanyak / Rundskop
A Rust and Bone után ezt csak Matthias Schoenaerts miatt néztem meg, és hát...ebben döbbeneteset alakított, ha felfedezik ezt az embert a tengerentúlon, akkor az egyik legjobb drámai színész lehet. Ez az alakítás magában ért volna egy aranyszobrot, kár hogy az Akadémia egy kategóriával letudja az idegen nyelvű filmeket. Magával a filmmel már volt 1-2 kifogásolható dolog, a sztori alapjául szolgáló bűnügyi/maffia szál pl. totál másodlagos és érdektelen. Sokszor ide-oda ugrál két eltérő jelenet, néha az idősíkok sem egyértelműen váltakoznak, és jó pár dolog számomra magyarázat nélkül maradt. Ezek betudhatóak az első filmes rendezőnek, bár azért így is összehozott egy Oscar-jelölést. Viszont Schoenaerts karakterének morbid és egyben szívbemaró, különálló drámája fantasztikus lett. -
Nem új találmány ám a napszemüveg, csak régen nem volt divatja, hanem inkább orvosi utasításra használták erre-arra a különböző fajtákat. -
Django Unchained
Na ez tényleg jó volt. Kicsit gyanakvóan ültem le elé, mert nekem az Inglorious Basterds nem tetszett különösebben, de ez sokkal jobban sikerült.
A történet persze nem tartogat nagy meglepetéseket, de ezt bőven ellensúlyozzák a remek karakterek, a színészi játék és a hangulat. A benne levő kisebb-nagyobb értelmetlenségek felett szemet lehet hunyni a "rule of cool" jegyében. (Na jó, azért Jankó napszemüvegénél sűrűn pislogtam elssőre :))
Talán az egyetlen ami nem tetszett annyira az a befejezés. A "ja ne, már megint találatot kapott a paradicsomraktár" jelenetek sok helyen nagyon debilül néznek ki (Igen, tudom, hogy tarantino film, ettől még gagyi, pl. a kill billben ugyanez jóval stílusosabban van megcsinálva) és nem igazán értem a végén lévő vargabetű minek kellett bele.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Majdenmmindenkitlelő, elkapják, elviszik, 10 perc alatt megszökik, visszajön mosmátéllegmindenkitlelő
Ettől függetlenül minden más a helyén volt, kap is tőlem egy szép 8/10 -et. -
Én kedvelem a MacFarlane féle humort, szerintem a Tedben egyszerűen kevés van. A Family Guyban (főleg régebben) gyakorlatilag percenként jött egy poén, ami tényleg poén volt (tehát nem az, hogy "valaki csúnyátmondott hahaha").
Ami poén van a Tedben az jó, csak nem elég, ráadásul egy borzalmasan tipikus romantikus film köntösbe van csomagolva, amiben nagyítóval sem lehet semmi eredetiséget felfedezni.
-
jogos, elírtam... nem Pi mondja ezt hanem Mamaji :)
a mondandóm többi része még fennáll azért :) -
Vincentcloud #74699 Tévedés, Pi azt mondja az író feltevésére, hogy Ő elmondja a történetet, az író pedig eldönti miben hisz. -
#74058 -> #74059
akkor ez nem tudom micsoda...
még mindig tartom ahhoz, hogy a MacFarlane féle humor nekem nem jön be, a poénok 99% -a fing, drog, pia, szex, zsidók, négerek, melegek...stb. és hasonló értelmes dolgokról szólnak a Tedben :) és akkor jössz azzal, hogy problémáim lehetnek az életben, meg nem irigyelsz mert nem tartom viccesnek a Tedet :)
gratulálok.
na mind1, fejezzük is be :) neked pedig jó szórakozást az x+1 -edik fingós és altesti poénhoz :) -
az kéne még csak... :) -
IXEMGabeo #74696 Die Hard 2 (1990)
Azt hittem nem láttam, de igen szerintem vagy 2x, csak már elfelejtettem a cselekményeket. Még mindig jó film, de a személyes kedvencem az első és a negyedik rész marad.;) -
Így van, nomeg a maszkmesterek. Ezek még egy SG-s kockából is embert tudnának varázsolni, persze csak a filmszalagon pár percre... azért lehetetlen csodákra ők sem képesek... :D -
Azta a rohadt életbe! Ezúton is hatalmas RESPECT a sminkeseknek! Nézzétek meg az Exendables 2ben nyoma sincs ennek a lepukkant embernek! Úristen a sminkesek varázslók! -
Silver Linings Playbook:
Kivancsi voltam miert kapott ennyire magas pontszamokat,igy belekezdtem.Nem rossz film,egyaltalan nem.Viszont a szereplok egyike masika elegge el van tulozva,irrealisan viselkednek sokszor.Ez zavaro,es elveszi a dramai jelenetek elet,komolysagat.Bar lehet hogy ez volt a cel.A ket foszereplo jol tolja,ebbol a lanybol meg lehet szineszno is,ugyes es csinos is.Orulok hogy hozza hasonlok is vannak,nem csak Kristen Stewart fele pancserek.Bradley Cooper szinten jo,belole sem sokat neztem ki a vigjatekai utan.Osszessegeben egy kellemes esti film,nem csalodtam.
7/10
Jack Reacher:
Az igazsag az hogy amig neztem,lekotott.Viszont eltelt ket het es mar alig-alig tudnek belole visszaidezni fontos reszleteket.Ez valszeg ket dolgot jelent:oregszem,es ez egy tokeletesen tucat akciofilm.Tomkruz az egyik kedvencem,no nem szineszi jateka miatt,de valamiert nagyon csipem a filmjeit,szorakoztatnak.Ez a Rosie Pike nevu no pedig meg mindig csodaszep,feldobta ezt a filmet is.Mint rendezes,szineszkedes,drama,kosztumok,cgi stb nem tudom ertekelni,de nem is mindig muszaj talan.Vegulis meger egy masfel orat.
5/10
-
Nekem sikerült... asszem :) Ki lehet azért bírni az összes részt. -
Nekem egy bőven elég volt belőle -na jó, két részbe még belenéztem, de az összeset bevállalni? Senki kedvéért... attól félek, hogy nem úsznám meg maradandó károsodás nélkül. -
Ha vígjáték a téma, akkor nálam a Bryan élete az abszolút favorit. -
Lantee #74689 Én is azok közé tartozom, aki becsülettel végigseggelte az összes részt, hogy a fikaáradat jogos legyen, és ne látalanba kelljen mondani.
Siralmas volt, egytől-egyig, de a legsiralmasabb, hogy ezért valakik nagyon-nagyon sok pénzt kerestek, hiszen valakik(sokak) EZT IMÁDJÁK!!! Ott van mindjárt a nővérem, aki 36 éves, értelmes, diplomás, aranyos, művelt, stb., és imádja ezt a szrt.
-
Twilight "végre vége" Breaking Dawn "feleslegesen két részre szabott" part 2
Anyám borogass... megalapozottan csak úgy lehet fikázni, ha látjuk is az adott filmet, így megejtettem ezt a borzalmat. Az előző rész is már kiverte nálam a biztosítékot a felfoghatatlan baromságokkal, lásd ez a kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez a befejező rész is hasonlóan bővelkedik ezekben. Kezdjük ott, hogy mi a kurva élet ez a szuperképességes baromság? Te jó ég. Persze, nincs kőbe vésve, milyennek kell lennie egy vámpírnak, de ez már nevetséges. Van itt jövőbelátó (jó ez eddig is volt), de most már van tűz és vízhajlító(!!!), fojtogató fekete füstöt eresztő, testével áramot képező, más képességek elleni pajzsként viselkedő, látomásokat láttató és satöbbi. Hát az eszem megáll, ez nem X-Men, bassza meg! Ja és persze mindenki szupererős, szupergyors, szuperugrásuk is van. OK.
Na aztán csak átszenvedtem az első órát, jöhetett a gyakás. Ennek az elején a beállás is döbbenet volt, mennyire erőltetett az egész kompozíció. Hogy gondolták ezt komolyan? Nevetségesség a köbön.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Na mindegy, a harc azonban igen pofásan meg lett csinálva, végre elhullott egy csomó karakter, és még világosban is játszódott. Ez az egy értékelhető momentuma volt a filmnek, és már kezdtem is örülni, de ilyen kibaszott nagy gyáva dologra nem számítottam volna.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy rohadt látomás volt az egész!!!!!!! Semmi értelme nem volt. Gondoltam végre tökösek, és kinyírnak egy csomó szereplőt, erre meg se történt!!! Hát a pofám leszakad. Az egyetlen értékelhető részét a filmnek telibe fosták.
Ja és a vérfarkasok öregednek, nem? Akkor Jacob mi a faszt akar úgy mégis? Pedóból lesz majd szép lassan egy vén szar, egy tinivel az oldalán. LOL.
Ilyen SZART hogy lehetett megalkotni?/10 -
Ööö 73(!) éves... -
kanduhr #74686 Nocsak, úgy néz ki végre lesz egy nézhető X-men film:) -
Chuck nem néz ki valami jól
-
nem tudtam hogy te is szci vagy 
-
Luis de funes vígjátékok valóban értelmes, intelligens vigjátékok, és nem a helyzetkomikumra épülnek :D -
1) Nem álltál ki mellettem.
2) Semmilyen vallás nem érdekel így a Sci. sem
3) Az angol humor is lehet jó. Benny Hill, Mr. Bean, Monty Phyton, Hugh Grant ... -
Örülök, hogy azért akad még egyeseknek humorérzék. (Bár vonat-székes röhögő kollégának csak az én szánalmas poénjaim jönnek be egyelőre :)
Én vígjátékilag kicsit más poénokat kedvelek, de ezek közt is vannak jók.
Jelenlegi kreált gyors favorit listám:
(a teljesség igénye nélkül és folyton változtatva)
Holiday
Tenacious D.
Igazából szerelem
Nagyon nagy Ő
Űrgolyhók
Idétlen időkig
Szellemes karácsony
50 első randi
Apádra ütök
10 dolog amit utálok benned
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
Balfácán
Apám a hős
Asterix & Obelix A Kleopátra küldetés
Vaklárma
Dutyi dili
... -
Húha... valaki leszólt egy neked tetsző filmet és már személyeskedünk? :)
Pedig anno én "védtelek" meg mikor jöttél a szcientológiás szarságaiddal :P Nem ezt vártam tőled :P
Nézd, a kaka, pisi, fing, szex, drog, pia poénokat már kinőttem. Jobban szeretem a kifinomultabb humort. Kedvencem talán az angol humor, de nem csak az azt szeretem. MacFarlane számomra már ellaposodott. -
Van egy jófej kollegám, annak ha maga allatt van, azt mondod "PINA!" és már vigyorog, mint a vadalma és láthatóan jobban van! :DDD Szal. a poén az mindig viszonylagos... -
Pont ezeket akartam emliteni en is.
Nick & Simon filmjei/poenjai visznek mindent nalam.
(slussz poen: egesz veletlenul pontosan ebben az utcaban lakom, innen 200 meternyire link :) -
Opsz, Stephen Fry-t se hagyjam ki. Meg úgy általában az angol vonalt.
-
Simon Pegg & Nick Frost? Monthy Python filmek? :) Nekem ők jobban bejönnek és sokkal viccesebbek, mint az említettek.
-
Spencer&Hill nekem mai napig vicces, Louis De Funes-n annyira már nem tudok nevetni, túl ripacs.
Tedre és hasonló filmekre viszont egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Hugyos-fingós-böfögős filmek se mozgatnak már meg, messzire kerülöm őket. A Másnaposok 1-2 még belefért. -
A felsoroltakon fiatal koromban tudtam nevetni, manapság már nem. -
Koszonjuk a napi hitteritest :) -
"Rohadt jó ütős vígjátékok (Bud Spencer - Terence Hill és Louis De Funes kivételével) vannak még?"
Nincsenek, ez a harom ember kimeritette minden idok osszes filmben elhasznalhato poenjat. -
:) -
A humoruk különbözik. A reakció mindenütt ugyanaz: önfeledt nevetés, kacagás... -
Kíváncsivá tettetek.
Rohadt jó ütős vígjátékok (Bud Spencer - Terence Hill és Louis De Funes kivételével) vannak még?
Mert ők ugye alapok. Sőt ikonok. -
Tegyük hozzá, hogy minden nemzetnek, kultúrának más a humora és néha veszettül szokni kell. Lásd. japók vs angolok. -
Végre egy elfogulatlan vélemény.
Egyet értek :) -
Akkor most székről vagy vonatülésről? :)
Amúgy miért mondod? Mi van a falnál? :D -
Én szeretem a vájtfülű, elvont humort is, ami nehezen esik le és nagyon oda kell figyelni/végiggondolni, meg szeretem a kutyakommersz kakipisis poénokat is. Lényeg, hogy a maga műfajában JÓ legyen.