Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Remélem én is..

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Tikal
De. Az indiait is eredeti nyelven, indiaiul nézem, a kínait pedig kínaiul a norvégot pedig norvégul...felirattal.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

stargatelost
+1

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Tikal
remélem ez ilyen viccféle volt..<#szomoru2>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
<#wow1>

hát persze... gonodolom Waltz vagy éppen DiCaprio akcentusát remekül visszaadták a szinkronszínészek, szinkron elveszi a színészi játék felét legalább..

Zephyr Retiring
B@xxtikuli 😊 Tényleg 😄

Zephyr Retiring
Akkor ha szépen megkérlek, urdura fordítsd már le ezt:
"Nem vagyok már gyerek mégis úgy viselkedem, fórumokon a nagyérdemût mindenfélével etetem."
Elõre is köszönöm Mester 😊

Jakuza001
Azt ugyan emiatt, mert nem a filmnek szol a jeloles, hanem a nevnek,hogy a nagy nacionalizmusuknak allitsanak egy ujabb magasztos eszmet. Meg szerencse, hogy a "Abraham Lincoln: Vampire Hunter"-t nem jelotek oscarra.
Az mar tul ciki lett volna az amerikaiaknak is. 😄

Jakuza001
Inkabb en kerdeznem meg toled. Ezt te komolyan gondolod ? 😛

Rendezoi munka nem valami nagy cucc,akar a The Quick and the Dead is lehetne, jah es az megsem kapott oscar jelolest, mert nem a Tarantino rendezte.

Szineszi teljesitmeny ? Kozepes, semmi extra. Tortenet ? Elmegy, de lattunk ilyet ezerszer. Eredetiseg ? Ezen gondolkoznom kell, de a frocsogo veren kivul sok minden nem volt benne, ami meg inkabb valami parodiara emlekeztetett.

Movie of the Year ? 😄 ROTFL

Ha már a névnél tartunk, a Lincoln-t mégis miért jelölték...?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Jakuza001
Nem azt irta, hogy legjobb, hanem az egyik legjobb. 😄

Ezt ugye nem mondod komolyan? Meg kellene nézni a többi Oscar jelölést és azután mondani, hogy egy név miatt jelölték, mérföldekkel többre értékelem, mint a lista bármelyik filmjét... Teljesen jogos az az 5 jelölés, jó lenne ha meg is kapná õket...

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Seth
Nem, én anyanyelv szinten beszélek minden létezõ nyelvet

PSN ID.: Beegabor

Zephyr Retiring
😄

IMYke2.0.0.0
S akkor komolyan reagálva:

Japán, koreai és kínai filmeket, animéket angol felirattal nézek.
A sokszor dilettáns félrefordítások miatt a magyar feliratokat - fõképp animék esetében! - kerülöm.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Ja. Tényleg jó film.
De ha csak 1 filmet nevezhetnék meg,
akkor már inkább a Volt egyszer egy vadnyugat lenne az 😄
Miért?
Határozott választ nem tudok.
Vannak biztosan jobb filmek is.
Úgy rémlik a maga idejében (sem) volt túl sikeres. Western filmben mégis ez.
Akcióban meg a Profi.
Esetleg azért is érezhetem így, mert Morricone zenéi annyira passzolnak ezekhez a filmekhez..

IMYke2.0.0.0
Gondolom, akkor magyar felirat nélkül, mert magyarul nem jön át az igazi élmény. <#ravasz1><#nevetes1>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

genndy
Szintén (persze magyar felirattal).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Malakai
Azokat fõleg, amerikaiak különösen rosszul szinkronizálnak külföldi filmeket, inkább remaket készítenek. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Seth
Saját nevemben írom: de ,én például pont így csinálom, igen még a kínai, japán filmeket is.Probléma?

PSN ID.: Beegabor

Zephyr Retiring
😄

Zephyr Retiring
Thx 😊

Jakuza001
De a rendezest, a szineszi jatekot stb. lehet egy azonos kategoriaju filmben.
10/10 a Django ? Akkor a mar emlitett film mi, mikor mindenben kenterbe veri ? 😄

Még szerencse, hogy a filmeket nem úgy értékelik, hogy hozzá hasonlítjuk egy másikhoz,és ettõl függõen jó vagy rossz. Én legalábbis nem így értékelek. Egyébként QT szerint a Jó a Rossz és a Csúf minden idõk egyik legjobb filmje. Egyet értek vele.

Mindig érdekes amikor valaki ,,csak eredeti nyelven" néz filmeket . Az eredeti nyelv az gondolom nálad az angol. Mert nem hiszem, hogy egy teszem azt indiai filmet eredeti nyelven nézel, vagy egy kínait, japánt, oroszt, svédet...stb.
Eredeti nyelv mi? Nem nagy kunszt ám eredeti nyelven filmet nézni. Olvass Shakespeare-t eredeti nyelven...na az lesz ám a valami.

IMYke2.0.0.0
Önnek 1 új üzenete érkezett 😊

Zephyr Retiring
Ezt p.ü.-ben megköszönném alkalom adtán ráérõs idõdben..
Így nem hallottam még 😞
De a filmben talán ma este 😛

Zephyr Retiring
Én magyarnak érzem magam.
És el is fogadom 😊

IMYke2.0.0.0
Ja, talán mondanom sem kellene:

<#nyes>

IMYke2.0.0.0
<#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Bannerbe vele: "Ugyanazt várod tõle, mint az eredeti nyelv. Pedig nem kaphatod ugyanazt."

Ez az, amit a magyar filmnézõk nem akarnak elfogadni.

Zephyr Retiring
"A zene meg 5.1-ben: ütõs."
Egyet értek. Csak ezt hi-fista körökben inkább ne hangoztassuk 😊
A "modern" nézeteink miatt (odaát) még meglincsel minket a "csõcselék" 😄

Zephyr Retiring
Igen. Magam is tapasztaltam már rosszabb szinkronokat.
De azért (remélem) nem ez a jellemzõbb.
Pl. az Indul a bakterház a maga ízes hangulatvilágával biztos, hogy nem "ütne akkorát" mint magyarul.
De a szinkronizálásnak nem is ez a lényege.
Ugyanazt várod tõle, mint az eredeti nyelv. Pedig nem kaphatod ugyanazt.
Én pl. nem is várom ugyanazt 😊

Zephyr Retiring
Ilyesmiket hallottam róla én is.
Akkor ez lesz a ma esti mozi otthon. Köcce 😊

IMYke2.0.0.0
És... nem is biztos, hogy az Ötödik elem nyerne... a szavazóbázison múlik minden.

Tyler1
De mi a francért kellene ahhoz hasonlítani, mikor semmi köze a kettõnek egymáshoz? Kb. mint ha az Ötödik elemet hasonlítanák a Star Wars-hoz, mert mindkettõ sci-fi...

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

TaRka0107
Ez szerintem nem igaz! Mostani szinkronok nagyon rosszak. Nem oda illõ hangot választanak. Pont a Django-nál amilyen "tájszólással" beszélnek, meg niggereznek, azt eredeti nyelven kell hallani pont. Szóvicceket is magyarra nem nagyon lehet lefordítani, sok olyan vicc van ami angolul üt nagyot. Vannak kivételek mondjuk a szinkronoknál is.

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

Jakuza001
Ami meg lemaradt. Hasonlitsa ossze valaki barmelyik szinesz jatekat a Djangobol, Eli Wallach zsenialis produkciojaval, amit az altalam emlitett filmben nyujtott.
Minden mozdulata, az arcjateka a professzionalis szineszi jatek mestermuve.

IMYke2.0.0.0
Elfogult vagyok - 7-szer néztem meg. Volt, hogy már csak fél szemmel, fordítás közben, de az elsõ 2 megtekintés (is) fenomenális volt.
A zene meg, 5.1-ben: ütõs.
Egyedül Ellen Page miatt viszketett a tenyerem. Helyette más, akár neve-nincs színésznõ is jobb lett volna.

genndy
Nagyon jó, szórakoztató és egyben okos film. Hosszú a felvezetés, de nem unalmas, és a film második fele már az akció.
Lehet rajta gondolkozni is (érdemes is), de ha csak a piff-puff-csin-bumm kell, annak is jó. Fõleg ha jó minõségben van meg, vannak benne látványos jelenetek.
Christopher Nolan. Saját forgatókönyv, saját rendezés. Jó lett, érdemes megnézni.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Zephyr Retiring
Ma reggel egy ismerõsöm dícsérte az Eredet c. filmet.
Fent van a winyómon egy ideje BD ripben.
Aki látta: egyéb használható kritika?
Érdekesnek tûnik számomra..

Zephyr Retiring
Természetesen nem.
Csak tetszett. Ennyi.
Képileg, látványilag történetileg. De nem történelmileg 😛

Jakuza001
Kozepesnel valamivel jobb kategoria, nem tobb. Az pedig egy vicc, hogy oscar jelolest kap egy nev miatt egy film.
Tegnap ha mar itt tartunk, megneztem a Jo a Rossz es a Csuf cimu spagetti westernt. Na ahhoz hasonlitsa valaki es egybol rajon, hogy mennyivel magasabb szinten van folotte az a film.

IMYke2.0.0.0
Nem gondolod komolyan, hogy elhiszed, hogy létezett egy ilyen varázs erejû kard, meg a tó tündére...

IMYke2.0.0.0
Camelot - rettenetes. Látszik nagyon, hogy meglovagolni akarták a Spartacus-hullámot.

Zephyr Retiring
Kösz, de ez nem lesz nagy kedvenc már látom.
De láttam a Felforgatókönyvet nemrég.
Szitu majdnem hasonló 😊
Az bejött.
És mert megnéztem, már történelem 😄

zzeN
Truman Capote-ról szól, aki egy író és egy gyilkosságról ír könyvet. Közben "közelebb kerül" az egyik gyilkoshoz.

Itt egy trailer róla. Ez is olyan "történelmi" jellegû, szóval csak óvatosan<#hehe>

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Zephyr Retiring
Ahogy érzed.
Ezt döntse el mindenki saját maga.
Capote mirõl szól?

zzeN
Régi filmek szinkronjai nagyon jók voltak, a maiak meg szarok. Pont. (azért van kivétel). Én pl. a Hobbiton kívül nem láttam szinkronos filmet évek óta, és nem is hajt a vágy hogy áttérjek rá.

Most nézem a Capote-t, belenéztem magyarul... pfff.

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Zephyr Retiring
Szomorúan hallom.
A követketõ dolog meg az lesz, hogy nem is magyarul fogsz beszélni 😊
Majd gondolkodni sem..
Végül pedig nem fogod azt sem érteni (idehaza) ha valaki megkédi Tõled: "Szia. Hogy vagy?"
Vagy azt feleled rá: "Thank's. Good." 😄