Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Hibás következtetés.
Napjainkban is játszódhat olyan film, ami valamilyen (számunkra) elmaradott kultúrát mutat be. Mobiltelefon és internethasználat (sõt áramhasználat!) nélkül.
Amit állítasz, csak egy elmélet.
Bár érthetõ a logikája..

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Hát ez érdekes vélemény a részedrõl, mert sok olyan film lehet, amit sokan nem értenek. (pl. mûvészfilmek)
Na meg akár a bûvészfilmek :D
Lefogadnám, azokat is többszázezren nem értik :)
Bakker: egy rahedli fogyatékos szaladgálhat a világban mindenfelé :D

hát a jó a rossz.. alapja az, hogy a polgárháborúban játszódik
aki erre nem emlékszik és isteníti a filmet az tényleg fogyatékos
hány alap és felejthetetlen jelenetet van? nem emlékszik?
a postakocsi ahol végül is kezdõdik a sztori, híres kabát leporolós jelenet, fogolytábor, a hidas rész, ha nem soroltam fel kb. 1-1,5 órás játékidejû jelenetet , egyet sem
Zephyr Retiring
A mindent film kitalált elméleted is csak részben állja meg a helyét, hisz pl. a doksifilmek sem azok. Ill. jó esetben nem csak azok :)
Nem is beszélve a megtörtént eseményesekrõl. Rémlik valami Alan Brokowitch? féleség is, ami nem kitaláció.
Tetszett is nagyon. De a rendes címe most nem ugrik be. Asszem a Micsoda nõs csajszi játszotta..

Tikal
Fogyatékosnak az számít aki megnéz egy filmet és nem érti mit lát. Felõlem besétálhatsz a filmmûvészetire és ott is körbekérdezõsködhetsz, vagy írj levelet Clint Eastwoodnak és kérdezd meg tõle.

Azért remélem tisztában vagy a wikipédia müködésével egy kicsit.. menj és javítsd át hogy mikor játszódott a film, írd be hogy nem a polgárháború idején hanem a mohácsi vészkor, sok sikert!

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Zephyr Retiring
Köszönöm a véleményt.

Zephyr Retiring
Mert garykmcd azt mondta?
Akkor biztos úgy is van :)
Fogyatékosnak ki számít?
És ez hogy jön a filmhez? :)

genndy
Lopott idõ: alapötlet nagyon jó, de jobb filmet is lehetett volna belõle csinálni. A világot nagyon jól kitalálták, koherens, és jól elmagyarázzák a szabályokat.
Messze nem olyan gondolkodtató és mély, mint mondjuk az Eredet (de az alapanyagból ki lehet volna hozni). Mondjuk 6/10.
Ja, Cillian Murphy benne van, és itt is jó (a balta arcával <#vigyor3>).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Zephyr Retiring
Bárcsak még olyan fiatal lennék :)
Nem. Csak estére elfáradok mindig.
Illetve ez megint egy olyan hét ami pörgõsebb. Viszont a filmeket imádom.
Sok jó ötletet kaptam már itt.

Tikal
Most már biztos hogy te megjátszod itt magad, szakdolgozatot írsz vagy mi? <#fejvakaras>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Úristen, te tényleg fogyatékos vagy, ne haragudj, hogy ezt mondom....

A film története kitalált, mint ahogy minden filmé, de a kor amiben játszódik, az nem az! Ez a film konkrétan a polgárháború idején játszódik, konkrét jelenetek utalnak erre, mutatják be, csata részleteket látsz belõle... mit néztél te akkor?

A wikipédiás megjegyzésedre már nem is mondok semmit...

De tessék, ITT egy "hivatalos" forrás a film történetérõl, hogy mikor is játszódik.

Zephyr Retiring
Amúgy (maradjak már a fõtémánál is) a tegnapi filmen megint elálmosodtam :)
Ez lesz eddigi életem egyik leghosszabban tartó filmje. (a DiCaprio filmrõl beszélek)
Talán majd ma :P
Közben pedig (konkrétan hajnal 5 körül) hallottam egy másik filmrõl is, ami szintén jónak tûnik. Bár gondolom ezt is már sokan láttátok: Lopott idõ..
Ez is megint egy sokat vitatott film (volt)?

Zephyr Retiring
Láttam a filmet, de nem éreztem (eddig) fontosnak a korát, mert hiszen eleve egy kitalált világról szól a western.
Vagy azt hitted, hogy az igazi vadnyugatot látod a filmeken? :)

Ja, a wikit úgy ahogy van, felejtsd el.
Mivel bárki bármikor módosíthatja a lejegyzetelt tartalmakat, nem tekinthetjük hivatalos forrásnak semmilyen vitakörben :)

Zephyr Retiring
Ha rám/ránk célzol, akkor indokold is meg a kérésedet.
Ez egy filmes nyílt totyik. Nem?
Fillmekrõl azért ugye nem nagy baj, ha beszélgetünk?
Pláne, ha kultúráltan tesszük.
Vagy ezt csak én gondolom így?

Tikal
Egyértelmû, hogy nem láttad a filmet, de ha így van, akkor csak csapd fel a wikipédiát.

Zephyr Retiring
Igen, azt kérdeztem. Hiszen arról beszéltünk eredetileg :)
Én a film kormeghatározásra értettem, hogy lényegtelen, mert kortalan.
De csak a vita kedvéért áruld már el:
Honnan tudod, pontosan mikor is játszódik a történet?

tigeroo
megkérném az úriembereket hogy fáradjanak máshova vitatkozni a témáról, a többi idontgiveafuck topiklátogató érdekében
köszönöm
Zephyr Retiring
Ezt inkább döntsd el magad :)
Konkrétan még (tudtommal) csak annyit említettem, hogy nekem tetszett a film(sorozat) általam megtekintett darabja..
És semmi többet. De javíts ki, ha tévednék..

Tikal
Bocs, de nem az, hiszen konkrétan errõl a filmrõl kezdtünk el beszélni:)

Ha a jó a rossz és a csúfról kérdezed a véleményem, akkor persze hogy tetszett, minden idõk legjobb westernje és legjobb filmje :)

Zephyr Retiring
Bocs, de ez most abszolút irreleváns :)
Inkább arról beszélj, hogy tetszett/nem tetszett a film..

Tikal
A dollár trilogia nem idõrend szerint következik,, a jó a rossz és a csúf-ot tekintik idõrendben az elsõnek, szóval a másik kettõben már simán szerepelhet a Gatling, plusz a modernebb fegyverek.

Tikal
The good the bad and the ugly a polgárháború idején játszódik. Pont.

Tikal
Igen, tudom, ezért kérdeztem mire gondol, mert másra nem emlékszem :)

Tyler1
Hehh????
De Camelot meg létezett?<#fejvakaras>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Shep
Jesse James, Billy a Kölyök ezek csak mesék?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Blasta
Killing them softly - 5/10

Tobbet vartam sokkal. nagyon stilusos es szepen fenykepezett film, de a sztori keves ahhoz, hogy vegig erdekes maradjon. Illetve erdekes, mert varod, hogy mi fog ebbol kisulni, mi lesz a csattano, varsz vmit ami ezeknek az alvilagi "bosszufilmeknek" a sajatja, de nem, sajnos a vilagon semmi erdekes vagy izgalmas nem tortenik. Talan tul realisztikus a film, ami ugye nem rossz, de ahhiz keves, hogy maradando maradjon. Kar erte.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Zephyr Retiring
A polgárháborúk korában igen.
De a western filmek kora meghatározhatatlan. Hiszen "elvileg" kitalált kor, történet és szereplõk jellemzik.

A Gatling viszont már létezett a polgárháborúban. :)

Tikal
Aha, tenyleg, ott volt egy ket jelenet ahol nem okés.

Tikal
Volt benne gépfegyver? A Gatling-re gondolsz?

Hát nem teljesen, de a Dollár-trilógia elsõ részében a gépfegyver, az nem történelemhû fegyver, de ez úgy mégis kit érdekel?

Akkoriban még nem léteztek olyan hátultöltõs, szerelt-lõszeres Colt-ok,Remington-ok amikkel Eastwood-ék lövöldöztek.

Blasta
<#wilting><#falbav><#worship>
(tobb most hirtelen nem jut eszembe)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Zephyr Retiring
<#worship>

Sir Quno Jedi
Mirror, mirror

Nekem és kis családomnak tetszett. A Hófehérke és a vadász sem volt hót rossz és ez sem. Ebben fõleg a törpék hatásosak :D. De végülis a fõszereplõ kiscsaj is egész elmegy. A mellékszereplõk meg eleve jók.

Családi szórakozásnak kiváló.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

stargatelost
"Már csak azt nem értem, ha tényleg "mindenki" látta már a filmet, akkor miért nem véleményeztétek?"

Ott az oldal alján a keresõ, ha eddig nem tûnt fel :) És ha nem a magyar címet írod be, még több találatot (véleményt) kapsz. Három éves film, nagy hype-al, rengeteg vélemény van róla.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Zephyr Retiring
Nyiss egyet<#hehe>

k0trapali
Én is így jártam...
Nincs valami kidumáló topic? Én a látott filmek rövid értékelésére vagyok kíváncsi nem 1 filmrõl való több oldalas értelmetlen szófosásra!
tigeroo
200 úz üzi, aktuálisan most django szófosás, értem.
Zephyr Retiring
B@xxott jó múvi volt annó. Imádtam<#eljen>

Zephyr Retiring
Bocsánat. Én még csak most láttam/látom.
És ugyebár ez az a hely, ahol megemlíthetjük a Filmet amit most láttunk :)

Dobok egy kis vacsit és már lesem is a végét :)

bfrenk
Javasolom egy Harcosok Klubja létrejöttét, ahol ezeket vitatja meg a nép. Akit megvernek annak nincs igaza.<#vigyor3>

Mia san Mia

Zephyr Retiring
Nos, mint tudjuk: a tudatlanság nem mentesít a felelõsség alól :)
Az emberiség apraja-nagyja lehet, hogy tényleg évszázadok/évezredek óta keresi a válaszokat, csak talán rossz helyen :)

A kedvedért hagy fejezzem be mára (mielõtt még én is befejezem a filmet) egy tibeti tanítással az álomról. Mert (most már tudod Te is) hogy Õk ennek a tudásnak is a birtokában vannak..sok sok más õsi titok mellett..

Tibeti tanítás az álomról

A tibeti buddhizmus tanítása szerint, nincsenek végsõ valóságok. Nem lehet azt mondani, hogy az éber tudatállapotunk által lefestett világ „a” nagybetûs Valóság. Ez pusztán egyike a valóság ábrázolás-módjainak, amit elsõsorban az átlagos, szokványos tudatmûködés határoz meg. Miután ez a tudatmûködés az általános, ezt tekintjük normálisnak, és ez alapján alkotjuk a hétköznapi valóságunkról alkotott képünket. „Normális” valóságunkban, nem él senki test nélkül, nem lehet repülni, senki nem változik át madárrá, stb. Ilyen csak az álom-állapotban lehetséges, amit módosult tudatállapotnak tekintünk, és ezért sokan nem is tekintik „valóságosnak”. Pedig az álom a maga idejében, a maga átéléseiben az álmodó számára legalább annyira valóságos, mint az éber tudatállapot. Az egyetlen ok, ami miatt sokan nem tekintik valóságnak, az az, hogy egyszerûen nem emlékeznek rá, ezért nem is tudnak a létezésérõl.

A tibeti tanítás szerint, az álom-állapot a lehetséges tudati valóságok egyikeként ugyanolyan egyenértékû tapasztalati birodalom, mint amit az éber tudatállapotunk fest le nekünk. Ezért érdemes megtanulni, felismerni és fenntartani az éber álmodás képességét, amit a tibeti álomjóga gyakorlatán keresztül némely buddhista hagyományvonal is tanít. Az álomjóga gyakorlása vezet el ahhoz a felismeréshez, hogy az éber tudatállapot által leírt valóságunk is csak egy „álom”, és álomállapotaink ebben az álomban szõtt további álmok. A tibeti tanítás szerint az élet álmából is ébredni kell. Ehhez vezet közelebb az éber álmodás tanösvénye.

Akkor (egyelõre) errõl ennyit.

k0trapali
The Last Stand - Erõnek Erejével 2013

Hát elég semmiség ez a film. Szimpla akció-vígjáték nem sok robbanással és lõdözéssel. Halálos Iramban szaga is van kicsit. A történet egyszerû mint egy faék. Arnold helyett meg akárki játszhatta volna a fõszerepet mert semmi jelentõsége sem volt annak, hogy õ most játszott a filmben. Sokszor hangoztatva lett, hogy öreg, de még bírja. Hurrá! A haverjának a Sly-nak jobban sikerült visszatérni a filmiparba annyi év kihagyás után.
A nyugodt és szigorú terminátor szerepében jobban el tudom képzelni. És ott is lövöldözhet kisebb nagyobb fegyverekkel. Egyszer nézõs délutáni akció film.
Tikal
Mar millioszor velemyenzve lett ez a film.. Mint latid egyesekbol meg most is indulatokat valt ki:)

Tikal
Csak mert igy hirtelen nem ugrik be hogy mi nem volt korhu a jo a rossz es a csufban...

Zephyr Retiring
Természetesen nem tudom.
De informálódtam a környezetemben. Megkérdeztem pár ismerõst akik látták, és olyanokat is akik nem, de nekik csak a véleményüket a témáról.
Mármint a tudatos álmodásról.
Meglepõdtem a válaszokon.
Akiket okosnak hittem eddig, azok butaságokat mondtak (pl.: "..nem néztem végig, mert az az idióta DiCaprio..")
Szóval ilyesmik. Õszintén: nekem sem kedvencem az ürge. De mondjuk én nem is miatta kezdtem el nézni a filmet..

Más részrõl, volt akit eddig "lassúnak" gondoltam, de miután beszédbe elegyedtünk a filmrõl (és a mondanivalójáról) csak lestem, miket mond.

Véleményt írtam egy félig látott filmrõl. És?
Talán a film felénél nem lehet véleménye senkinek sem?
Amúgy igazatok van: nem egy oszkár díjas alakítás amit nyújtanak benne.
De nem is ez a lényege.
A lényege végsõ soron ugyanaz, mint minden filmnek: a mondanivaló.

Lassan nekiveselkedem a végének (illetve a második felének)is...
Annyit már most tudok, hogy egész más vége lesz, mint amire számítani fogok..
Ennyit elárultak többen is. Nekem pedig ennyi elég is :)

Már csak azt nem értem, ha tényleg "mindenki" látta már a filmet, akkor miért nem véleményeztétek?
Bíráltok engem, hogy a végét még nem is láttam, meg hogy évezredes titkokra derült fény (ez ha jól sejtem vicc lenne, bár elég gyengus) vagy pedig egyszerûen semmit sem mondtatok.

Vagy tényleg sokan láttátok és nem mertek beszélni róla, mit is gondoltok utána, vagy nem is láttátok :)

A döntés a tiétek. Én csak az utat mutattam meg :)
Vagy inkább nem is én..inkább DiCaprió "bácsi"..

Tikal
What??

tomsolo
De.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Az mióta fegyver? :)