Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Ki mondta hogy problémám van velük? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

tomsolo
Thai Chi Zero (2012)

Hát ez nagyon fostos volt - hiába voltak benne érdeskes effektek (a végére már totál összevisszaság lett belõlük) ha nincs mellette sztori.

Így csak Steampunkos Kungu filom keverék - mindegyiknek gyenge.

3/10

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Zephyr Retiring
Rendben: ha ez megnyugtat, játszódjon a polgárháború idején ez a film.
Továbbléphetnénk?
Vagy van egyéb közlendõd is?
Mondjuk, hogy mi a mai moziprogram otthon? (Vagy ahol..)

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Csak kíváncsiságból kérdezem:
Mi a problémád a fogyatékosokkal?
Ha gondolod, tudok segíteni:
privátban nagyon szívesen megadhatom egy pszichiáter barátom elérhetõségét.
Én ezügyben nem vagyok kompetens 😊
De filmekrõl nagyon szívesen elcseverészhetek Veled 😊
Igaz, nem a polgárháborúsakról.
Látom, abban Te jobban otthon vagy.

Tikal
Mondom, írd át a szócikket a the Good the Bad and the Ugly-nál, American Civil War »»»» fictional era. Lássuk meddig marad meg az állításod, tényleg érdekel 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Zephyr Retiring
Csak mert következtetést vonok le egy film felénél?
Vannak, akik már az elsõ 5 perc után eldöntik, hogy ez és ez a film nulla.
Róluk akkor hogyan vélekednél?
(költõi kérdés volt, nem muszály felelned 😊

Tikal
Kivéve a polgárháborút aminek az idejében a film játszódik 😄D

Persze mondhatjuk, hogy az 1800-as évek elejétõl egészen az 1900-as évekig az USA történelme kitalált, de ilyet csak fogyatékosok állítanának...

Zephyr Retiring
Nagyon vicces 😊
Lehet, hogy mégiscsak beírok valami ökörséget én is oda, hogy aztán szentírásként mutogathasd 😄

Zephyr Retiring
Felfogtam, hogy mikor játszódik.
Egy képzeletbeli idõben. Mondjuk reméltem, legalább a címébõl kikövetkeztettek: "Volt egyszer.."
Ami közben paradigma is, mert "szinte" mindenki tisztában van vele, hogy valójában a bemutatott western világ sosem volt 😊

Tikal
Wikipédia <#mf1>

Zephyr Retiring
Nos, attól, hogy teljesen feleslegesen hergeled magad és másokat sértegetsz,
még nem lesz igazad.
...394-esedre reagáltam.
Kikeressem, hogy mit állítottál, vagy megoldod magad? 😊

Zephyr Retiring
Oké.
Kérlek, definiáld: mi a western film?

Topikot lehet zárni, voltam!<#idiota>
Blasta
Nekem mar a tegnapi felig megnezett Inception-os eszmefuttatasa ota egyertelmu, hogy vmi nem kerek a sraccal, felesleges is leulni vele, egy masik vilagban forumozik, hagyni kell.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Tikal
Jelen esetben rólad van szó, megnéztél egy két és fél órás filmet és nem fogtad fel hogy mikor játszódik, csak annyit értettél belõle hogy western, tehát biztos mese = fogyatékos.

És igen, egy rahedli fogyatékos szaladgál a világban, jól mondod.

Tikal
Mondom, hogy tényleg fogyatékos vagy, vagy pedig élvezed hogy szavanként köthetsz bele a mások mondandójába: ÉRTELMEZD már amit írtam, kérlek.

dokumentum film, hogy a faszomba jön az most ide, meg arin brokowitch? inkább menj aludd ki magad!

Tyler1
Itt ez volt a lényeg: "De a western filmek kora meghatározhatatlan. Hiszen "elvileg" kitalált kor, történet és szereplõk jellemzik."

Ezt nem tudom értelmezni. Úgy beszélsz róla, mintha fantasy lenne, ahol minden fikció.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Zephyr Retiring
Hibás következtetés.
Napjainkban is játszódhat olyan film, ami valamilyen (számunkra) elmaradott kultúrát mutat be. Mobiltelefon és internethasználat (sõt áramhasználat!) nélkül.
Amit állítasz, csak egy elmélet.
Bár érthetõ a logikája..

Zephyr Retiring
Hát ez érdekes vélemény a részedrõl, mert sok olyan film lehet, amit sokan nem értenek. (pl. mûvészfilmek)
Na meg akár a bûvészfilmek 😄
Lefogadnám, azokat is többszázezren nem értik 😊
Bakker: egy rahedli fogyatékos szaladgálhat a világban mindenfelé 😄

hát a jó a rossz.. alapja az, hogy a polgárháborúban játszódik
aki erre nem emlékszik és isteníti a filmet az tényleg fogyatékos
hány alap és felejthetetlen jelenetet van? nem emlékszik?
a postakocsi ahol végül is kezdõdik a sztori, híres kabát leporolós jelenet, fogolytábor, a hidas rész, ha nem soroltam fel kb. 1-1,5 órás játékidejû jelenetet , egyet sem
Zephyr Retiring
A mindent film kitalált elméleted is csak részben állja meg a helyét, hisz pl. a doksifilmek sem azok. Ill. jó esetben nem csak azok 😊
Nem is beszélve a megtörtént eseményesekrõl. Rémlik valami Alan Brokowitch? féleség is, ami nem kitaláció.
Tetszett is nagyon. De a rendes címe most nem ugrik be. Asszem a Micsoda nõs csajszi játszotta..

Tikal
Fogyatékosnak az számít aki megnéz egy filmet és nem érti mit lát. Felõlem besétálhatsz a filmmûvészetire és ott is körbekérdezõsködhetsz, vagy írj levelet Clint Eastwoodnak és kérdezd meg tõle.

Azért remélem tisztában vagy a wikipédia müködésével egy kicsit.. menj és javítsd át hogy mikor játszódott a film, írd be hogy nem a polgárháború idején hanem a mohácsi vészkor, sok sikert!

Zephyr Retiring
Köszönöm a véleményt.

Zephyr Retiring
Mert garykmcd azt mondta?
Akkor biztos úgy is van 😊
Fogyatékosnak ki számít?
És ez hogy jön a filmhez? 😊

genndy
Lopott idõ: alapötlet nagyon jó, de jobb filmet is lehetett volna belõle csinálni. A világot nagyon jól kitalálták, koherens, és jól elmagyarázzák a szabályokat.
Messze nem olyan gondolkodtató és mély, mint mondjuk az Eredet (de az alapanyagból ki lehet volna hozni). Mondjuk 6/10.
Ja, Cillian Murphy benne van, és itt is jó (a balta arcával <#vigyor3>).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Zephyr Retiring
Bárcsak még olyan fiatal lennék 😊
Nem. Csak estére elfáradok mindig.
Illetve ez megint egy olyan hét ami pörgõsebb. Viszont a filmeket imádom.
Sok jó ötletet kaptam már itt.

Tikal
Most már biztos hogy te megjátszod itt magad, szakdolgozatot írsz vagy mi? <#fejvakaras>

Tikal
Úristen, te tényleg fogyatékos vagy, ne haragudj, hogy ezt mondom....

A film története kitalált, mint ahogy minden filmé, de a kor amiben játszódik, az nem az! Ez a film konkrétan a polgárháború idején játszódik, konkrét jelenetek utalnak erre, mutatják be, csata részleteket látsz belõle... mit néztél te akkor?

A wikipédiás megjegyzésedre már nem is mondok semmit...

De tessék, ITT egy "hivatalos" forrás a film történetérõl, hogy mikor is játszódik.

Zephyr Retiring
Amúgy (maradjak már a fõtémánál is) a tegnapi filmen megint elálmosodtam 😊
Ez lesz eddigi életem egyik leghosszabban tartó filmje. (a DiCaprio filmrõl beszélek)
Talán majd ma 😛
Közben pedig (konkrétan hajnal 5 körül) hallottam egy másik filmrõl is, ami szintén jónak tûnik. Bár gondolom ezt is már sokan láttátok: Lopott idõ..
Ez is megint egy sokat vitatott film (volt)?

Zephyr Retiring
Láttam a filmet, de nem éreztem (eddig) fontosnak a korát, mert hiszen eleve egy kitalált világról szól a western.
Vagy azt hitted, hogy az igazi vadnyugatot látod a filmeken? 😊

Ja, a wikit úgy ahogy van, felejtsd el.
Mivel bárki bármikor módosíthatja a lejegyzetelt tartalmakat, nem tekinthetjük hivatalos forrásnak semmilyen vitakörben 😊

Zephyr Retiring
Ha rám/ránk célzol, akkor indokold is meg a kérésedet.
Ez egy filmes nyílt totyik. Nem?
Fillmekrõl azért ugye nem nagy baj, ha beszélgetünk?
Pláne, ha kultúráltan tesszük.
Vagy ezt csak én gondolom így?

Tikal
Egyértelmû, hogy nem láttad a filmet, de ha így van, akkor csak csapd fel a wikipédiát.

Zephyr Retiring
Igen, azt kérdeztem. Hiszen arról beszéltünk eredetileg 😊
Én a film kormeghatározásra értettem, hogy lényegtelen, mert kortalan.
De csak a vita kedvéért áruld már el:
Honnan tudod, pontosan mikor is játszódik a történet?

tigeroo
megkérném az úriembereket hogy fáradjanak máshova vitatkozni a témáról, a többi idontgiveafuck topiklátogató érdekében
köszönöm
Zephyr Retiring
Ezt inkább döntsd el magad 😊
Konkrétan még (tudtommal) csak annyit említettem, hogy nekem tetszett a film(sorozat) általam megtekintett darabja..
És semmi többet. De javíts ki, ha tévednék..

Tikal
Bocs, de nem az, hiszen konkrétan errõl a filmrõl kezdtünk el beszélni😊

Ha a jó a rossz és a csúfról kérdezed a véleményem, akkor persze hogy tetszett, minden idõk legjobb westernje és legjobb filmje 😊

Zephyr Retiring
Bocs, de ez most abszolút irreleváns 😊
Inkább arról beszélj, hogy tetszett/nem tetszett a film..

Tikal
A dollár trilogia nem idõrend szerint következik,, a jó a rossz és a csúf-ot tekintik idõrendben az elsõnek, szóval a másik kettõben már simán szerepelhet a Gatling, plusz a modernebb fegyverek.

Tikal
The good the bad and the ugly a polgárháború idején játszódik. Pont.

Tikal
Igen, tudom, ezért kérdeztem mire gondol, mert másra nem emlékszem 😊

Tyler1
Hehh????
De Camelot meg létezett?<#fejvakaras>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Shep
Jesse James, Billy a Kölyök ezek csak mesék?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Blasta
Killing them softly - 5/10

Tobbet vartam sokkal. nagyon stilusos es szepen fenykepezett film, de a sztori keves ahhoz, hogy vegig erdekes maradjon. Illetve erdekes, mert varod, hogy mi fog ebbol kisulni, mi lesz a csattano, varsz vmit ami ezeknek az alvilagi "bosszufilmeknek" a sajatja, de nem, sajnos a vilagon semmi erdekes vagy izgalmas nem tortenik. Talan tul realisztikus a film, ami ugye nem rossz, de ahhiz keves, hogy maradando maradjon. Kar erte.

Zephyr Retiring
A polgárháborúk korában igen.
De a western filmek kora meghatározhatatlan. Hiszen "elvileg" kitalált kor, történet és szereplõk jellemzik.

A Gatling viszont már létezett a polgárháborúban. 😊

Tikal
Aha, tenyleg, ott volt egy ket jelenet ahol nem okés.

Tikal
Volt benne gépfegyver? A Gatling-re gondolsz?

Hát nem teljesen, de a Dollár-trilógia elsõ részében a gépfegyver, az nem történelemhû fegyver, de ez úgy mégis kit érdekel?

Akkoriban még nem léteztek olyan hátultöltõs, szerelt-lõszeres Colt-ok,Remington-ok amikkel Eastwood-ék lövöldöztek.

Blasta
<#wilting><#falbav><#worship>
(tobb most hirtelen nem jut eszembe)