Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ment anyázás rendesen mindenhol emiatt is. Meg sokan nehezményezték, hogy egy olyan középszintet SE ütõ animáció, mint a Brave nyerhetett. Én meguntam az Oscar gálát éjjel és bosszúból helyette a Moonrise Kingdoom-ot néztem, ha már csórikám itt se nyert semmit.
Ez is beteg és mûvészfilm, de marha jó volt!

És megint jó volt látni Bruce Willis-t színészkedni! Olyan ritka alkalom, mint a Bajnokok reggelije, a 12 majom és más hasonlóak ritkán vannak. Egyszerûen fenomenális volt benne õ is, meg a többiek is. Gyabronkát meg egyre többször veszik elõ szinkron hangnak a Lovely Bones óta és nem értem hol dugdosták vagy 20 évig?

cylonflatus
Az Akadémia ma is kakaót adott a bullshit-generátorra. Most komolyan, egy Philip Seymour Hoffman nem tud nyerni egy olyan alakítással, mint amit a The Master-ben (meg szinte az összes filmjében) nyújtott? Csak azért nem köpködök jobban, mert csippantom Christoph Waltzot, na de mégis... Komolyan, nem tudom néhány embernek mit kell csinálnia, vagy ki elõtt kellene letérdelnie, hogy Oscart kapjon. Egy Gary Oldmannek mit kell még csinálnia az Oscarért (tudom, idén nem volt miért, általánosságban értem)?... és még sorolhatnám.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

cylonflatus
Nagyon jó film, egyetértek.

Cuchulainn
Beasts of the Southern Wild

Érdekes volt, nagyon másra számítottunk mielõtt megnéztük. (Valami jóval elvontabb mindfuck dologra) ennek ellenére tetszett.
A sztori nem túl komplikált, adott egy kis közösség, akik meglehetõsen elmaradott körülmények között élnek a mocsárban, és a közelgõ hurrikán(?) el fogja árasztani a falujukat. A legtöbben elmenekülnek, de néhányan mindenáron maradni akarnak, köztük a fõhõs kislány is, aki az apjával él a faluban.
Az egész film Hushpuppy (a kislány) narrációjával zajlik, és az események az õ gyermeki szemén át nézve kapnak még nagyobb jelentõséget és némi misztikumot. Ez kétségkívül a film elõnyére válik, nagyon sokat segít a hangulat meghozásában, amit tovább erõsít a szedett-vedett falucska és a mocsár bemutatása. A szereplõk jól eltaláltak, bár nem igazán van sok dolguk, a párbeszédek helyett inkább a cselekvésekkel bontakozik ki a film.
A vége talán egy kicsit túlzottan elnyújtott lett - hiába csak másfél óra a film - és hiányzik belõle valami komolyabb kohézió, talán ha a misztikus szálat jobban kibontják, akkor ez meglett volna.

Ez így nekem 6/10

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

tommygear
jónak jó, de ezt a hype-ot én se értem körülötte
Nekem meglehetõsen lassúnak bizonyult az Argo - majd' bealudtam rajta.
Akciófilmes jelenetekkel tarkított dokunak titulálnám.

Zephyr Retiring
Powder (Arc).
Vannak köztünk emberek, akik különleges képességekkel bírnak.
Mások pedig megilyednek ezektõl a képességektõl. Egy film a másságról, ami nem a megszokott. Egy film az életrõl és az érzelmek megdöbbentõ erejérõl.
A 18 éve készült film még mai szemmel nézve is meglepõ. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki még csak mostanában fedezi fel saját érzékeit és a fizika törvényeit.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

argo szerintem egy közepes film...
waltz tényleg ugyanazt játszotta mint a brigantikban... de azért jó volt persze
anim rövidfilm: a totálgiccses mûérzelmes paperman :(

Ben Affleck jó rendezõ. Argot még nem láttam mondjuk de az eddigi filmjei kifejezetten jól sikerültek szerintem

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
Sõt, eddig a "Pi élete" c. filmet sem láttam. Ma fogom megnézni.
Sok filmmel vagyok 'lemaradva".

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Az (amerikai) "Argo" ennyire jó film lenne? Nem láttam.
Ben "Géza" Affleck, mint rendezõ (?!?!)...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dynamic
Waltz megint eljátszotta Hans Landát a Becstelen brigantykból, oszt kapott érte még egy Oscar-díjat. Ügyes! Jó-jó, nekem is tetszett (nem a Django, hanem W. játéka), csak aztán nehogy Johnny Depp szindróma legyen vége, aki olyan filmekben is Jack Sparrowt játszik, aminek nem is Karib-tenger kalózai a címe.
Tyler1
Waltz<#eljen>
Csak neki szurkoltam igazából.

A Lincoln váratlanul gyengén szerepelt, 12 jelölésbõl 2 szobor. Pedig aztán ettõl vártam a szoboresõt(látatlanul).

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

tomsolo
"talán csak a legjobb rendezõi díj esetében merülnek fel kétségek, "

Meridáért Oscart adni? Argoért sem adtam volna semmit....

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

sb1
Legjobb férfi mellékszereplõ: Christoph Waltz (Django elszabadul)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Quentin Tarantino (Django elszabadul)

Ezért a kettõért érdemes volt végigszenvednem a díjkiosztót :)

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

daver88

A 85. Oscar-gála összes díjazottja

Legjobb film: Argo-akció
Legjobb rendezõ: Ang Lee (Pi élete)
Legjobb férfi fõszereplõ: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Legjobb nõi fõszereplõ: Jennifer Lawrence (Napos oldal)
Legjobb férfi mellékszereplõ: Christoph Waltz (Django elszabadul)
Legjobb nõi mellékszereplõ: Anne Hathaway (A nyomorultak)
Legjobb eredeti forgatókönyv: Quentin Tarantino (Django elszabadul)
Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo-akció (Chris Terrio)
Legjobb vágás: Argo-akció (William Goldenberg)
Legjobb operatõr: Pi élete (Claudio Miranda)
Legjobb díszlet: Lincoln
Legjobb vizuális effektek: Pi élete
Legjobb jelmez: Anna Karenina (Jacqueline Durran)
Legjobb maszkok: A nyomorultak
Legjobb zene: Pi élete (Mychael Danna)
Legjobb betétdal: Adéle: Skyfall
Legjobb hangkeverés: A nyomorultak
Legjobb hangvágás: Skyfall, Zero Dark Thirty (megosztott díj)
Legjobb animációs film: Merida, a bátor
Legjobb animációs rövidfilm:, Paperman
Legjobb rövidfilm: Curfew
Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
Legjobb rövid dokumentumfilm: Inocente
Legjobb külföldi film: Szerelem (Michael Haneke)

Nagyon nagy meglepetés nem történt, talán csak a legjobb rendezõi díj esetében merülnek fel kétségek, de szoros volt a mezõny ott (is), bárki megkaphatta tulajdonképpen.
Meg talán a nõi fõszereplõ díja, bár pont azt a filmet nem láttam még, amiben J.L. szerepel. Bepótolom.

John dies at the end (2012)

Aggódva kezdtem nézni, mert azt gondoltam már szét spoilerezték a trailert. Régen tévedtem ekkorát. Igen ez egy kissé agyb*szó film, egy csomó WTF jelenettel egymás után, ahol pillanatról pillanatra változik, hogy valami feszült vagy irdatlan röhejes jelenet következik. A film nem szól semmirõl, nincs magvas mondani valója és még is jó! :D

Alacsony költségvetésû a film, effekteken látszik is. De a fõbb szereplõk szerintem jól hozták a szerepeket. Már ha ilyen beteg történetben meg lehet mondani mi az életszerû.

8/10

jobban "üt" , egyetértek...
Calver
tényleg, Ted is kurvajó, az nem tudom h maradt ki.

ha meg sorozat is játszik, akkor Black Books, Psych, Community így szép sorban, ezek tényleg tipikusan sírva röhögõsek. <#nezze>

"The trees move. Do you not see it?"

ZilogR
Szedd le az Angolkák-at (Little Britain) sorozatot. Ha szereted a kissé (nem is kissé) morbid, erõsen kakapisi brit humort, akkor be fog jönni!

Utána jöhet a The League of Gentlemen. Az biztosan hazavág, ha az elõzõt túlélted...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

genndy
Trópusi vihar tényleg jópofára sikeredett.
Zombieland is jó (Woody Harrelson simán jó benne, Emma Stone aranyos. Ebben láttam elõször, de azóta figyelem a filmjeit, jó színésznõ).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

SASboy
nekem a Ted volt ilyen. bár sokat jelentett, hogy moziba néztem, mert otton másodjára megnézve már nem nevettem annyit. kicsit régebbrõl pedig a trópusi vihar.

nice legs. what time to open?

genndy
Intouchables egy nagyon jó film, de kimondottan nem sírvaröhögõs.
Olyat mondjuk én se tudok. Hm, talán Másnaposok 1-2? De azért annyira azok se jók.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Calver
talán Paul, esetleg kicsit jobban visszamenve Zombieland, illetve még Intouchables-t emlegették sokan errefelé, errõl nem tudok nyilatkozni.
a vígjáték sajnos egy erõteljesen haldokló mûfaj, és kész csoda ha nagy ritkán kijön egy 6/10-et elérõ. (avagy nem Horrible Bosses, Hall Pass, vagy hasonló foshalmazok)

"The trees move. Do you not see it?"

Victor1103
Hali!

Elmúlt 2 évbõl mondjatok már nekem olyan vígjátékot ami tényleg vígjáték ilyen sírva röhögõs. Keresek, de nem találok egy értelmeset se. Olyat meg nem akarok nézni amin szívem szerint tényleg inkább csak sírnék az erõltetett poénok miatt..

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

LoSA
Pancser Police
Még mindig 10/10! :)

tomsolo
Van az Samel Jacksonos film ott az egész erre kínzósra lamentálásra épül...

Kissé megkésve de...

Szükségállapot (The siege) 1998

Egy 15 éves filmnél tláln már nem kell a spoiler de aki érzékeny rá az nem olvassa el.

Az egész filmbõl sugárzik hogy mikor készült.

A jó öreg 1998 –ban az „áratlanság” korában. Sajna ha jól emlékszem MO-n a TV ben elõször olyan 2004 –körül adták amikor már (most meg még jobban) inkább önmaga paródiájának tûnt a film, mint könnyfakasztó hazafias mûnek, aminek eredetileg szánták…

Látszik a 2001 elõtt az amerikaiak által elképzelt „legszörnyûbb” terrorcselekmény kimerült néhány busz és kisebb épület felrobbantásában, amit persze néhány fanatikus arab követett el…
Persze csak alig 10 fõs sejt okozza a problémát, hiszen akkor még elképzelhetelennek tûnt hogy egy remek kapcsolatokkal rendelkezõ világméretû terrorszervezet amerikaiakkal megtömött utasszállítókat vezessen a WTC-be.

Erre persze fel is tûnik a gonosz tábornok (Bruce Willis) aki rögtön olyan katonai diktatúrát vezet be hogy még… Ha már erre így reagálnak akkor 2001-ben az lett volna a legkevesebb hogy atomháborút indítanak.

És persze a tábornok rögtön elkezd faji alapon ártalan arabokat börtönbe zárni mi több BRUTÁLISAN megkínozni. Még szerencse hogy amerikai ilyen sosem tett… hát persze hogy nem.

A film legszánalmasabb jelenete egyértelmûen az amikor meg akarnak kínozni valakit és a fõhõs tart egy 5 perces szent szöveget aminek az a lényege hogy:

„Ez egy emberi lény! A szabadság hazájában nem kínozhatunk embereket! Demokráciában ilyen nem fordulhat elõ! És ha mégis megtesszük akkor nem NEM LESZÜNK JOBBAK A TERRORISTÁKLNÁL ÉS AKKOR KIJELENHETJÜK HOGY AMERIKA NEM A SZABADSÁG FÖLDJE TÖBBÉ!” (a vége azt hiszem szó szeritn ez.)

Ez mind nagyon szépen hangzott 1998 –ban de most 2013 -ben tudva mi mindent csináltak az amcsik tudva guantamóról és a többirõl sajnos már inkább a szánakozó röhögés kerülgeti az embert mint a hazafias hevület.

A végén mindenki heppy a gonosz tábornokot is elkapták, utalva arra hogy ilyent csak 1 szélsõséges ember tehert, szó sincs róla hogy ennél magasabb szinten bárki valaha is ilyesmibe keveredne.

Már maga idejében sem volt nagy szám most meg fõleg nem.

IMYke2.0.0.0
Nem kell ahhoz látnom a filmeket, hogy azt gondoljam, úgy érdemes nézni az ilyen 'több részes' mûveket, ahogy az évek folyamán érkeztek.
Utólag, mikor már látta az ember õket már hiába állít fel kronológiai sorrendet - a készítõk nem így tervezték és kész.

Láttad a filmeket?

precision
én is megnéztem az elsõ évadot (6 rész)
valóban jó sorozat! én is csak ajánlani tudom

Bazinga!

cylonflatus
Utopia. Angol minisorozat egy titkos társaságot és egy félelmetes összeesküvés elméletet rejtõ képregény kézirat körüli bonyodalmakról. Ki valójában Nyúl Úr, és persze "where's Jessica Hyde?". Kurvajó.

stargatelost
Ez így van, sose szabad sorrendben nézni (ha elõször látod), hanem készítés éve szerint.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

IMYke2.0.0.0
Logikusabb, ha az ember úgy nézi, ahogy a készítõk tálalták.

2-3-1? why?

Megnéztem a Halálfutam (Death Race) 3-at.
Az 2. és 3. rész esetében teljesen nyilvánvaló az alacsony költségvetés de ahhoz képest nem is lettek rosszak.
Annak aki még egyet sem látott, célszerû a trilógiát idõrendben nézni, így: 2, 3, 1

Juan of the Dead!

HATALMAS Zombis vigjáték szerintem! kicsit gyenguszok a spec effektek,de a szövegek kárpótolnak! Üde kis szinfolt ez a film!

7/10

Figy. Minden ember más. Valaki vészhelyzetben leblokkol, de normális helyzetben tökéletesen végzi a munkáját. Valaki meg hõs lesz. A lengyel Tu-154 katasztrófa fekete dobozán hallatszik hogy az egyik pilótafülkében ülõ csávó a végén kétségbe esetten kiabálja, hogy DONT KILL ME!!! Pedig a légierõ tagja.

Szerintem teljesen természetes néhány embertõl ez a reakció.

wantonly
Megnéztem a Hasadást, bár ne tettem volna... 1/10
PetruZ
A valóságban az észak-koreai aktív hadsereg ugyanakkora (kb. 1.1 millió), mint a ruszkik... :) (Ismétlem: aktív, tehát tartalékosok nélkül.)
Már csak méreteket tekintve fordítva kelett volan lennie. Hatalmas ruszki sereg, Észak-Kóreai segédcsapatokkal.

De sajnos KOREAI volt az öröm. :)
Francokat. Az alapfilm kimondottan jó film.

Tyler1
Orosz-Korea szövetség volt, ez a filmben úgy nézett ki, hogy volt kb. 3 darab orosz spetsnaz katona az egész városban, akiknek az volt a feladata, hogy leverjék a lázadást. Totális röhej az egész.

a.carkey
Ez egy remake. Az alap is ritka szar film.

A medve nem játék.

Annyit tennék méghozzá, hogy jó tudom, hogy Kínát ki kellett venni mert mostmár haverok, de azért az õ megszállásukban több realitást láttam. Legalább valami szövetségben lettek volna az Oroszok-Kínaiak-Koreaiak, úgy több értelme lett volna.
Pont tegnap gondolkodtam rajta, hogy vajon kijött-e már a film.
tomsolo
War Wich - Rebell

Hmmm, nagyon jó(?) hangulatú négeres film - a kérdõjel azért van ott mert nem a sztori az - szépen összerakták, jó zenékkel. A vége franciás és ezzel mindent elmondtam :D

Egyszer mindenképp nézõs, 6-7/10

Tyler1
Red Dawn(2012)

Uramsegícccs!
Észak-Korea megszállja Amerikát (a semmibõl, pár óra alatt), és minden rendvédelmi és katonai szervezet csõdöt mond, kivéve 7-8 képzetlen tinédzsert(ja, de nem sokáig lesznek ám képzetlenek mert Chris Hemsworth megtanítja nekik 2 nap alatt, amit a tengerészgyalogságnál hónapokig-évekig tanulnak), akik aztán lenyomják az egész koreai hadsereget. Az alapsztori sem egyszerû blõdség, de még a legapróbb momentum is kínszenvedõs baromság. Ezt a filmet egy csapat majom írta, természetesen fényes amerikai lobogóból szõtt ballonkabátban.

Nagyon várós, tuti moziba nézõs lesz! Ha barátnõm nem jön akkor megyek haverokkal de ezt mindenképp moziban nézem illetve szinkronnal és eredeti hanggal is tervezem megnézni.
Szerintem korrekt a hang, nem lõttek mellé, legalábbis ami a traillerbõl kiderül :)

szinkronos
http://www.youtube.com/v/hG0VsbyHpZA&version=3

eredeti
http://www.youtube.com/v/-DaPBBOHfsA&version=3