Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Batman - Kezdõdik
Sötét Lovag
Sötét Lovag - Felemelkedés
Így készültek, ez a filmbeli kronológia is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
Jogos.
A Nolan-Batman-rebootok most kivételek. De, az esetleges újabb reboot... ahh...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

sz4bolcs
oks. Csak azért kérdem, mert mostanában elõszeretettel csinálnak elõzményfilmeket... és a Sötét lovag - Felemelkedésnek gyanús volt a címe..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

tomsolo
<#fejvakaras>

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Guren
ahogy kijöttek

sz4bolcs
Rászántam magam, h. megnézzem az új Batman filmeket a Batman - Kezdõdiktõl.
Nem tudok róluk sok mindent. Történetileg milyen sorrendben érdemes nézni?

Parker

Eleg silany alkotas. Hogy Lopez kisasszony mi a francnak kellett oda azt nem tudom. Talan arra szamitottak hogy o majd emel egy kicsit a film szinvonalan de ez forditva sult el. Nem arrol van szo,dugnam...de ne szineszkedjen. Inkabb riszalja tovabb a buldoggal -vagy kivel- a szinpadon.
Egyik kedvenc szineszem,JS miatt kap 3 kemeny pontot.

A filmben levo zenekrol inkabb nem is mondok semmit.

Szal 3/10

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

tomsolo
"Nem ismerem Parker karateret,"

Link

Rengeteg jó film foglalkozik a novellával, az egyik leggyakoribb Parker - mindenféle neveken - téma feldolgozás a sikeres rablás, áruló társak/partnernõ (majd felépülés) és bosszú.

A két legismertebb az Point Blank és a Payback.

Blasta
Parker - 4/10
Nem ismerem Parker karateret, igy csak mint szimpla akciokrimit ultem le nezni. Eleg harmatos volt.
J'Lo vetkozese miatt kapott 1 ponttal tobbet. Amugy total felesleges volt a filmbe.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Már csak azért sem mert, a teljesen free site-okon (ahol nincs fel-le arány) is ugyan ez a helyzet.
sz4bolcs
Mondjuk hozzá tartozik, hogy a letöltõk egymásnak is generálják az igényt valami régi berögzõdés miatt 'mindenki boldog, mert mindenki boldog' alapon, ettõl függetlenül hapi sztem nem járt messze az igazságtól.

Már én se tudom, fáradt vagyok 😊

Off vége, vagy mi.

sz4bolcs
Az eredeti állításban nem is szerepel, hogy a letöltés egyenlõ a megnézéssel. Hogy jutottál el idáig? 😄

Csak a letöltõk számából következtetett arra, h. baromi sokan megnézik, ami szerintem is valószínû.

Vannak igénytelenek, de ez alapján nem kéne leáltalánosítani az összes letöltõre. Én is szedtem már le filmet úgy, hogy soha nem néztem meg, pedig nem feltétlen cam verzió volt.

Biztos mindenki csak az arányát javítja...
sz4bolcs
Azért mindenképp mutat valamit, h. ilyenekkel könnyebb arányt javítani.

Én egyszer próbáltam camos filmet nézni, azóta nem mertem. Nagyon fájt.

Daell Drow
Gondolom vannak joparan akik csak azert toltik le a nepszeru nagy forgalmu CAMos videokat, hogy utana tobszorssen vissza sedeljek. Arany javitas, es egyebb dolgok miatt.
Tikal
?!

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

A letöltés nem feltétlen egyenlõ a megnézéssel.

Megnéztük nagyvásznon 2D-ben a Hobbitot, de bõven ráért volna Bd-n is.
Nem lett nagy eresztés sem a film, sem az élmény nagyvásznon.

genndy
Hobbitot, ha teheted, nézd meg moziban (még ha csak a 2. részét is). A 3D nem fontos, de a nagy vászon miatt megéri. Most már biztos, hogy 3 részes lesz.
Camosan vidsont semmiképp. <#vomit>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Calver
a 2.35:1-es képarány (avagy ~21:9) pont az ellentétes okokból lett kitalálva - amikor elkezdtek terjedni 'murikában a tv-k a háztartásokban, a stúdióknak szüksége volt valamire, amivel be tudták vonzani a parasztot a moziba, és ollé, adták nekik egy durván 45%-al szélesebb képet, amit az otthoni tv készülékek technológiából adódóan alkalmatlanok voltak utánozni. (szélesvásznú CRT tv gyártása csöppet nehézkes)

"The trees move. Do you not see it?"

IMYke2.0.0.0
Az meg a másik. Soha, egyetlen film sem izgatott annyira, hogy rohanvást cam-es verziót nézzek belõle.
Még a Hobbit-ot sem láttam, pedig lehetett volna így is. Most meg már bevárom a 2. részt is BD-ben, és lesz Hobbit-maraton.
Nem sietek.
Ha 3. rész is lesz, akkor azt is bevárom BD 1080-ban, s ha a sors úgy hozza, akkor moziban is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Rettenet...
Ilyet sosem csináltam, még a 17"-esen sem.
A tarajos sûnt nem hozom elõ, de én sem értem, mi a jó a croppolásban, amikor ELEVE croppolt filmeket kapunk 16:9-re...
Az a 2-4 mm vastag fekete csík engem rohadtul nem zavar. Sõt! Az angol/magyar feliratot mindig oda állítom be.

csak jelzem hogy a Cam-os felvételeket nézik meg a legtöbben, magyar torrent oldalakon kb. 100szor annyian töltik le mint mondjuk késõbb HD-ben.
De ez is, és minden ami média jelzi azt az iszonyatos igénytelenséget és butaságot ami ebben az országban mérvadó.
tutituti
utoljára cam-osban a Harry Potter elsõ részét láttam(illetve valami rettenetet adtak nekem pár hete de kiégett a szemem tõle úgyhogy hagytam)

Én se értem miért kell erõltetni még mindig

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Blasta
Nem tudtam, koszi!!!

Blasta
Es mindemellett viragzik a CAM-es korszak...
Agyam dobom el neha.

Ja, van ilyen a Philipsnek, az is - gondolom - aranyárban.
Közben rájöttem, hogy sokkal egyszerûbb lenne, ha a forrást korlátoznák (tehát ne millióféle formátumban vegyék fel a filmeket, hanem legyen egy max arány, amit a TV-k is tudnak).

Zephyr Retiring
A #75167-ben bemutatottat 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

tomsolo
Ritka nagy penetráns állat az aki inkább megvágja/torzítja a filmet mert zavarja az alul/felül/mellete lévõ fekete sáv - ami normál körülmények közt kb észrevehetetlen mert ugye a moziba sem véletlenül van sötét.

Persze lehet fokozni: rárak egy 48 pixeles sárga feliratot és csodálatos a minõség.

Nademostakkor: milyen TV-t vegyek most, ha azt szeretném, hogy minden film teljes képen legyen látható, vagy max.a kisebb képarányokból vágjon le a szélén?

ZilogR
OFF: a linkednél a magyar nyelvet választva bejön a Halál ötven órája... Linkek LOL...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

a.carkey
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hogyne vetették volna be õket légiharcban! 😊 81ben líbiai gépek ellen értek el légigyõzelmeket amerikai tomcatek, de fõleg az irak-iráni konfliktus alatt ment nekik jól: 100+ (egyes hírek szerint legalább 150) gépet lõttek le iráni F-14esek.

A medve nem játék.

Zephyr Retiring
Jó hogy szóba került...kedvet is kaptam rá 😊
Minden6ó.
Az este megnéztem újra.
Ez a Carrey mindig mosolyt csal az arcomra.
Ez most is így történt 😛

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

sz4bolcs
Flight 6/10

A film üzenete: Hogy alázzon meg, és tegyen bûnbakká a társadalom egy kvázi hõst.
Értem én azt, hogy a drog rossz, de ahogy keverik a két szálat (200 embert megmentõ hõs/alkesz) az teljesen inkonzisztenssé teszi a filmet.

Legalább akkor olyan szituációt találjanak ki a film elejére, ami megosztó, ne pedig hõst csináljanak belõle, amit utána még tovább fokoznak a morálisan a béka segge alatt levõ retardáltak elítélõ viselkedésével.

Ezek a komikus jelenetek amúgy megérnek egy misét:
"-szerinted hibás voltam?
-dehogy, megmentettél 200 embert egy bravúros manõverrel, kibaszott jó pilóta vagy, amúgy meg a kurva anyád, mert alkesz vagy ezért te tehetsz róla, h. lezuhant a gép."

wtf?

Ezt nem így kellett volna megoldani...

Blasta

tutituti
Anno mikor láttam megvolt nálam 6pont is!

jó kis film

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Nekem a 4:3-ról mindig a spagetti westernek ugranak be, ahol a végsõ nagy lövöldözésnél a két farkas szemet nézõ ádáz ellenfél helyett a tök üres ördögszekeres szél fútta poros utcát látod és más semmit. 😄

Tikal
F-14 ugyan elfogó, de légiharcra is jónak kellett lennie ( air superiority fighter ), hiszen hogy fogja el a célokat? Bombázni meg nem használták, mert a tengeren nincs mit, elsõdleges célja ugye a flotta védelme volt. Vannak olyan kétüléses vadászgép tipusok amik a felderítés/ elektronika zavarás miatt kétülésesek és nem a bombázás miatt, Panavia Tornado vagy F-18 egyik változata

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Korrekt, de mi ennyire nem mentünk bele, de ja, a kétüléses gépek többnyire légicsapásmérõk/ vadászbombázók. De a vadászbombázók vadászgépek is, mindkét célra megfelelnek lásd az említett F/A-18D, F mint fighter és A mint attack. Mi vitánkban inkább arról volt szó hogy a kétüléses gépek csak kiképzésre vannak e vagy másra is 😊

Calver
az a baj ezzel a levágós mókával, hogy nem véletlenül van egy erre specializálódott eljárás, ahogy kiválasztják, hogy a szélesvásznú kép melyik részét mutassák - a "nagy esemény" nem mindig pont a kép közepén történik, és 2.35:1-es filmet 16:9-re "nagyítva" könnyen elõfordulhat, hogy fontos dolgoktól esel el, tekintve h lenyirbálod a kép jó negyedét.

...viszont 4:3-as képarányú cuccot 16:10-es monitorra rádobni általában "korrekt", vertikálisan sosem olyan elvadultak az alkotok, és amúgy is dugjon meg egy tarajos sült aki ilyen képarányt használ.

"The trees move. Do you not see it?"

"mert fizikai képtelenség ahogy a szekerek mûködnek az ûrben"

Az ugye meg van, hogy rengeteg fizikus vett részt anno a sorozatok, fõleg TNG készítésében, sõt némelykor segítettek epizódok megírásában? Ráadásul a WARP meghajtásról nemrég adott ki Dr. Whiteman pamfletett amiben leírja miért lehet nagyságrendekkel kevesebb energiából megcsinálni. Más kérdés, hogy a hajó és hajtómû alakja tök más lenne. 😄

Tikal
Ha ez nekem szólt részben, akkor nem, nem errõl vitatkozunk, olvasd át még egyszer mirõl is vitatkozunk, de ha nincs kedved segítek: kétüléses vadászgépek használatáról. A Pacific Rim robotjait hányan irányítják azt pont leszarom 😊

Mondjuk a 16:9 TV-bõl sok tudja pont a 2.xx:1 képarány miatt a 14:9 arányt, ahol teljes magasságig bezoomolja a képet és két szélébõl vág. Így még mindig sokkal élvezhetõbb, mint bazi vastag fekete csíkkal, vagy 4:3-ra vágva. Naná, hogy sok készülék nem tudja. 😄

Totti5
Mivel valóságban nincs ilyen robot és még egy jó ideig nem is lesz, az hogy hogyan oldják meg a felépítését, csak a képzeleterõn múlik, amit az író, desinger vagy akárki kitalál.

Ennyi erõvel a Star Trek is faszság mert fizikai képtelenség ahogy a szekerek mûködnek az ûrben meg a robbanások és a többi.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Sir Quno Jedi
és ha az ellenség zavarja a jelet, akkor beszoptuk

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Daell Drow
Ennyi erovel lehetne, tav vezerlessel is iranyitani. Mint mostanaba a harci dronokat, egy kenyelmes szobaban fotelbol tavolrol.
Tyler1
<#nyes>
Akkor nem csak én tartom röhejesnek ezt a vitát, de én nem mertem megszólalni 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Blasta

Elnézést az offért, de én ugy tudom, hogy a kétuléses gépeket VADÁSZBOMBÁZÓNAK hívjuk, az 1 ulésesek a szimpla vadász/elfogó gépek.
A Vadász/elfogó gépeknek azért nem kell 2 fos személyzet, mert nincs szukség bombázó tisztre, lévén foleg légiharc/elfogó szerepuk van. F-14-et sem vetették be sehol légiharcban, mert nagy es lomha, hiába az állitható szárny. Léteznek persze tobbfunkciós gépek is (pl. F-16, ami ido kozben kapott bombázási képességet), ezeknél 1 személyzet is képes légiharcra illetve bombázni is, de azok a gépek amelyek 2 ulésesek, kimondottan a bombázási képességuk miatt tobbszemélyesek, ergo vadászbombázók.