Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Hogy miért nulladik óra a magyar fordítása, amikor szombati büntiben vannak...na mindegy.
Jópofa film, jó zene.
7/10
bónusz:

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Te nem ismernél fel egy jelmezes mukit, akinek a magánéletben annyi lenne az álcája, hogy felpakol egy szemüveget, ami még csak nem is sötétített üvegű? Főleg, ha a közeli ismerősöd vagy a munkatársad. Ezért mondom, hogy ez agyfasz. Ez az imbecilisség szintje.
Ezért volt jó az a snitt a Zöld lámpásban (ami egyébként nem egy jó film) hogy mikor Reynolds megvillantja a hős énjét a csaja előtt, még úgyis szinte azonnal felismeri hogy maszkban van. Mert az alkata, a hangja, a mozgása, a stílusa mind elárulja. De persze Clarknak elég egy szemüveg is.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Legalábbis az ismerőseim elmentek mellettük.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És a filmben sok ilyen van.
És rengeteg jelkép, ami megintcsak a film élvezeti értékét növeli.
Ezzel szemben, az egybites gondolkodók lehúzták a filmet, és teszik ezt mai napig.
Kojiro ergo sum.
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Amúgy konkrétan arra gondoltam, hogy tök banális dolgokat tudnak megkérdezni azok, akik állítják, hogy értik. Nem hibátlan, de az ok és okozati rész szuperül benne van a filmben, ha valaki már azt sem érti, semmit nem ért.
Én anno a Batman v Supermannél láttam ezt a hozzáállást, hogy mennyire gyűlölték sokan ismerőseim közül és amikor elbeszélgettünk róla, kiderült, hogy meg sem értették a filmet.
Kojiro ergo sum.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Kojiro ergo sum.
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Ettől még az interakció a két irány közt problémás. Intuíció bullshit ide vagy oda.
Ott nem inverzben van a csaj, hanem normál előrehaladásban. 14 napot voltak inverzben (gyakorlatilag időutaztak), majd amikor megérkeztek, lekapcsolták a visszatekerést.
Igazából vizuálisan is kurva egyszerű megkülönböztetni, hogy mikor van inverz, mivel elmondták, hogy az inverz levegőtől összeomlik a tüdő. Ergo akkor vannak inverzben, amikor rajtuk a légzőmaszk.
Ettől még az ötlet érdekes, csak filmen nem igazán működik. Igazából könyvben sem nagyon.
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.12.11. 18:58:49
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Egyébként nekem azt mondták SW fan ismerősök hogy nagyon jó. Mondjuk nekik az új trilógia is tetszett....It's a TRAP!
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.12.11. 14:41:42
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
.. főleg, hogy az én ízlésemnek az az egy szem Mando tavaly/idén sem üti meg az elfogadható szintet
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Nagyjabol ertettem a filmet en is. Szerintem az alapotlen egesz kircsi volt es emiatt hivtam a leszarabb jo filmnek. Maga az egesz kivitelezes es bemutatas volt ultra szar.
Szinte végig gond nélkül tudtam követni a filmet, sokkal rosszabbra számítottam az alapján, amit olvastam róla. Nem hibátlan, akadnak benne logikai bakik, de az alapötlet érthető szvsz.
Gyakorlatilag az összes időutazós film ugyanazoktól a problémáktól, ok-okozati logikátlanságoktól és paradoxonoktól szenved, ez sem rosszabb semmivel sem, sőt, inkább a jobbak közül való.
Az nehezíti a dolgot, hogy nem simán ugrás van vissza az időben, hanem ellentétesen folyó idők, és a kettő kölcsönhatása problémás. Többnyire jónak éreztem, de belecsúsztak hibák.
Lehet, hogy segített a megértésben az, hogy olvastam Dan Simmons Hyperion című könyvét, amiben szintén ellentétes irányban folyó idővonalak vannak, így nem először találkoztam a problémával.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a film nem tartozik Nolan legjobbjai közé, az Eredetnek például a közelében sincs, és ezzel együtt a sci-fi mozik élvonalától is elmarad. Egyszer meg lehetett nézni, de nem lesz belőle kult klasszikus.
Utoljára szerkesztette: willtex, 2020.12.09. 22:19:44
am nincs annyira rengeteg szabadidőm. múlt héten semmit nem volt időm/kedvem nézni. De míg másnak a túrázás a hobbija, nekem ez...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.12.07. 14:25:56
Ott ült, merem állítani, a nézők 80%-a és fingja nem volt, mit néz, mi történik és melyik jelenetnek mi a jelentősége. Azt hallja, hogy feszült lesz a zene, de nem igazán érti meg miért. <#idiota>#idiota>
Ezt a filmet hiba volt moziba vinni. És hiba volt eleve mozifilmként elkészíteni.
A sztori nagyon jó és hibátlan. De, ezt lassan adagolva, egy minisorozatban lehetett volna jól és érthetően elmondani.
Kojiro ergo sum.
De a filmről, pedig nem tartom magam hülyének, szeretem azokat a filmeket, amik nem egyszerűek, megdolgoztatják az agyat, de 1 óra után tökre pipa voltam magamra, hogy miért nem értem ami eddig történt, aztán átolvasva a sztrádán jó néhány hozzászólást, rájöttem, hogy ezt leginkább csak Nolan érti, vagy ő se. Az állandóan szóló zene is idegesített, néha, Eredet beütése is volt az akkordoknak, de attól ez csak egy retTENET baromság volt számomra, én nem is értem Nolan-t.
Talán egyszer nekivágok még egyszer...
Utoljára szerkesztette: rain70, 2020.12.03. 23:54:05
Nem bírtam végignézni, 1ó40 percet elvett az életembol aztán kinyomtam. A review-kból már sejtettem, hogy kb mire kell készulnom de ekkora ostoba, szétkokózott marhaságra azért nem.
A nagy "ezt imax-ben kell" jeleneteket sem láttam.
Az alapveto baromságokon kívul amit a film alapja szolgáltat azért van itt még pár: pl. az a Jumbo amit Nolan barátunk nyilvanvalóan csakis azért rakott a filmjébe, mert egyik reggel így ébredt fel, hogy "neki kell kormányozzak egy kicseszett 747-est egy épuletnek, kulonben az életem fabatkát sem ér" és mert milyen állatul fog mutatni a trailer-ekben1 másodpercig, és megcsinálta. Hogy miért volt arra szukség a sztori szempontjából aaaaaz már mindegy. Hogy hány és hányféle képpen lehetett volna azt az epuletet megrogyasztani, inkább fel sem sorolom. JUMBO KELL!
Megalomán, értelme semmi, kovethetetlen, nagyot mondani akaró de épkézláb magyarázat híján csak szimplán idegesíto katyvasz.
Chris lejohetne már a kokainról :/
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Totoro - A varázserdő titka
Japán beteg anime, amiben démonok által megszállt elhagyatott házban szállnak meg főszereplőink, majd a család legkisebb lányát elnyeli a sötét erdő egy rémisztő lényeivel teli verme. Ja, és a végén felnyitnak egy macskát és belebújnak. Csak erős idegzetűeknek.
Ami tetszett, az a rajz stílus, szép és igényes, jól mutatnak rajta a természeti elemek (szél, eső, víz) és a szereplők mozgása.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.11.29. 22:20:22
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Feszes tempót diktál a film, csak közben elfelejt magyarázni, így kb. az 1 óra végén is csak találgatunk, hogy mi akar lenni. Sajnos ez rányomja az akciókra is a bélyeget, mivel nem egyértelmű, hogy mi akar/történik a filmben.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
de a Daesh elleni harcról lehetne több film. Hollywoodra nem nagyon lehet számítani, mert ők közvetlenül nem voltak érintettek a harcokban, de hátha másoktól lassan elkezd szivárogni...
8/10
Egy iraki Ryan közlegény megmentése Sólyom végveszélyben stílusban. Remek film!
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Ezt a flmet várták úgy mint a messiást, hogy "NA EZ MAJD ÚJRAINDÍTJA MOZIS SZEZONT" de a COVID csak nem akart véget érni szóval gyorsan bemutatták, majd pár nem túl kedvező kritika után szépen elfelejtődött. Már nem beszélnek róla pedig anno a Tökéletes Trükk, vagy a Inception-ról évekig beszéltek és mémek százai születtek róluk. Ez azért sok mindent elmond.
Nem igazan tudjam erre mit mondjak. IMDB-n 7.8 on all. Szerintem ez a film legalabb annyira jo mint szar. Erdekes koncepciot eroltet es neha kurvajol van megcsinalva de sajna nagyon be van suritve az egesz. A film kapkod jobbra balra es emiatt kicsit nehez kovetni es az ember elveszti a turelmet a film folott, hogy most mi a faszt nez es miert tortenik az ami. Nem tudom mire pontozzam. 8 korulit bizto nem adnek ra. Nem lennek meglepodve ha errol nehanyan felallnak a moziban es kisetaltak volna.
Norvég X-men. Csak itt a csávó minimum SSJGOD2-ben nyomja.
7/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
vagy Monster Problems
Családbarát apokalipszis mozi a Zombieland nyomdokain haladva. Egy percre sem veszi komolyan magát, erre már a plot felvázolása során rájövünk: jött egy meteor, melyet az emberiség megszórt minden féle rakétával. Csak hogy a darabok visszahullottak ránk. Aztán mutáció, óriás gyíkok, pókok, csótányok, világvége.
Ebben az óriásrovaros, hüllős világpusztulatban él pár maréknyi ember, egymástól és a külvilágtól elzárva, rettegve mindentől. A főszereplőnk is, szerelmétől 7 éve elszakadva, a föld alatt remegve a félelemtől, mikor is egy beszivárgás alkalmával rájön, hogy inkább meghal, sem mint egyedül maradjon. Elindul hát A-ból B-pontba, egyre nagyobb zűrbe keveredve.
Abszolúte nem egy túl bonyolított történet, és amúgy is csak 1,5 óra. Inkább tűnik egy új sorozat pilot epizódjának, sem mint egy külön álló filmnek. Azonban remek a látvány világ, jó a film humora, és szerethető a kétballábas főszereplő. Tele van hülyeséggel, és teljesen felejthető az egész, de egy egyszeri szórakozásnak tökéletesen megfelelt.
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
Érdekes rálátás világunkra egy olyan ember szemén keresztül, aki testközelben végignézte és átélte az elmúlt 90 évben véghez vitt pusztítást a természetben. Éppen ezért, egy kifejezetten pesszimista és/vagy sokkolóan ható riasztgatásra számítottam. Meg is lepett, hogy bár igen, a problémára való felhívás a célja Attenboroughnak, de itt és most, sokkal optimistább szemlélettel zárta ezt a "tanúvallomást", sem mint azt gondoltam volna.
Gyönyörű képekkel ellátott útmutató, iránytű egy lehetséges jövőkép felé, olyan mondanivalóval, melyet sosem árt ismételni, egy olyan szemszögön keresztül, mely csak nagyon keveseknek adatott meg.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.11.22. 17:20:41
Köszönöm még egyszer.
Kojiro ergo sum.