Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Látod, most van az, hogy beismerem: tévedtem. Még ha picit is, de azért igazad van.
Köszönöm a pontos információt 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Értem, hogy mit jelent a gipsy.
Fél évig éltem angol nyelvterületen 😊
Magával a szóhasználattal voltak gondjaim.
A "cigány veszély" nem egy pozitív jelzõhasználat.
Pozitív viszont a cigány zene, a cigánykerék...
De ebben az esetben mire asszociálhat a nézõ?
Sajnos az alkotók "elrejtették" a rasszizmust a szereplõ nevébe szándékosan.
Csak mint említettem, ez sajnos mostanra általánosan elfogadottá vált. Ma mindenkit zsidóznak, niggereznek és cigányoznak bármerre is jársz kelsz és az a legszomorúbb, hogy fel sem fogják mit tesznek: mások lelkivilágába taposnak bele sokszor szándékosan, néha meg akaratlanul is...

a.carkey
Niger az Nigert takarja, mivel az egy ország. Pont Nigéria mellett van ...

A medve nem játék.

a.carkey
Cigányútra ment a téma.<#idiota>

A medve nem játék.

Seth
Hasonlóan elnézted, belekötöttél Te is a Gipsy Danger-be (magyarul biza CigányVeszély, ha tetszik,ha nem), mint a kép alatti illetõ

PSN ID.: Beegabor

Zephyr Retiring
Csak egy gondolat...
Nem lehet túl sok barátod a való életben, ha így oldod meg a felmerülõ problémákat körülötted. Nem mindig minden sületlenség amit annak hisz az ember. Sokszor csak tanulatlan és nem tud mit kezdeni az új nézõpontokkal és megközelítésekkel amivel találkozik.
Egy ember életében a legnagyobb hiba, ha más nézõpontokból nem tudja szemlélni a dolgokat. Hiba, mert sokszor nem is akarja elfogadni azt, amit nem ért.
Van ellenszer: tanulásnak hívják 😊

Zephyr Retiring
Ebben az esetben a "Niger" Nigériát takar és nem "niggert".
Nehéz eldönteni a megnyilvánulásodról, hogy ez most komoly, vagy csak vicc 😊
Magam részérõl úgy gondolom, az élethez mindenkinek joga van. Mert az ember mindig képes változtatni és változni.

Ezt a Djatlov-rejtély dolgot már annyira szeretném megnézni, de csak sajnos valamilyen oroszul beszélõ hd cucc van belõle.

Errõl jut eszembe, tegnap én is megnéztem Die Hard új részét. Egyszerûen borzasztó volt. Összevissza vágott jelenetek, brutálisan béna Bruce Willis. Hihetetlen, hogy ennyire gagyi. Egy jelenet viszont nagyon tetszett, amikor a végén fut a helikopter után(3 másodperc talán).
Eneff
Én is utálom a mocskos rasszistákat, ki kéne irtani mindet!!!!444

tomsolo
Ebbe a csoportba tartozó emberekre jellemzõ viselkedés, hogy amikor az összehordott sületlenségeiket megcáfolják, akkor egy semmibe sem kerülõ "sorry/benéztem/faszvagyok" helyett elkezdenek másról okoskodni, pedig az még kínosabb mint az eredeti baromság. Ennyi.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Seth
Hogyan jutottunk már megint a Gipsy Danger-tõl a vallásokig? -_-

PSN ID.: Beegabor

Zephyr Retiring
Na igen.. Õk is hisznek abban a számunkra elfogadhatatlan dologban, ami nekik meg szent küldetés és a valhallába (vagy menyországba) jutnak általa. Számomra ez annyit takar: legyünk képesek mindig a jó döntést meghozni önmagunk számára...de (szerintem) ne minden áron!
Pont emiatti nézetem gátol meg abban, higy bármelyik valláshoz is csatlakozzak.
Egyetlen dolgot tudok csupán elfogadni errõl a területrõl. Morgan Freeman mondta a Minden6ó-ban: "A szabad akarat szent és sérthetetlen." Ergó: higgyen mindenki abban amiben akar. Csak engem hagyjanak békén vele 😄

Zephyr Retiring
Egy picit rám tört a retró láz ma 😊
Robotzsaru.
Hihetetlen, hogy ez a film még ennyi idõ után is tetszik nekem 😄

Tikal
"az igazi hit minden felett áll."

pont ez a probléma, tudod ezt mondják azok is, akik a tömegbe rohanva felrobbantják magukat, na de ez itt nagyon off...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Zephyr Retiring
A téma megközelítése tetszik részedrõl, bár az emberismereteden még nem árt csiszolnod. Segítek egy picit..
Bár kiscsilliószor elmondtam már, hogy én nem vagyok semmilyen vallású (sem sci, sem kato, sem jezsuita sem semmi egyéb) látom számodra ez elfogadhatatlan 😊
A hívõkrõl akiket ismerek egyet megtanultam: az igazi hit minden felett áll.
Megmásíthatatlan és eltérítethetetlen, mert mindennél erõsebb. Egy Istenhívõ egyetemista professzor barátom mondta nekem egyszer: "Mindegy Te mit hiszel, Isten létezik és gondolj bármit is, ezen semmi sem változtat."

Egy pillanatra csak a Te kedvedért játsszuk azt, hogy sci-s (vagy mifene) vagyok 😊
Szerinted nem hirdetném mindenfelé az "igét" és vagy az "örök igazságot" bármerre is járok, bárhová is írok?
Pont én ne tennék ilyet, aki bárkivel, bármirõl képes társalogni?
Hidd el barátom, ha tényleg az lennék, nem csak Te gondolnál annak, hanen MINDENKI TUDNÁ errefelé, mert én semmibõl sem csinálok nagy titkot 😊
Az, hogy Te kik is mi ellen lázadsz, legyen a Te kereszted és legyen erõd kitartani ebbéli hitedben. De ez engem nem érint, mert én nem vagyok vallásos...így pechedre sci sem 😄
A "csokker" fogalmam sincs mi, de ez is elég sértõnek hangzik 😄
Az sem világos teljesen, hogy ez a "húzzák le a segítségre szorulókat" most kire is értendõ. Rám (vagy a hozzám hasonló gondolkodású egyénekre) vagy a sci-kre?
Ítélkeztél felettem, mert megnéztem és ajánlottam valamit, ami tetszett nekem.
Ráadásul egy olyan dolog miatt vádoltál meg valamivel, amit meg sem néztél máig sem 😄
Onnan tudom, hogy az ajánlott kisfilm gyakorlatilag egy szóval sem említi, hogy "légy scís, add ide a gubád oszt fogd be a pofád" 😄
Én is megnéztem és lám nem lettem sci-s.
És a nyakamat rá, hogy az a több ezer ember sem, aki szintén megnézte már.
Muteromnak is megmutattam, s közöltem vele, ha belép ebbe a szektába és nekik adja a nyugdíját, házát, bármilyét, nagyon morci leszek 😊
Megsimogatta az arcom és mosolyogva ezt kérdezte: "Ilyennek ismersz?"
Hát nem. Õ sosem tenne ilyet. Mint ahogy én sem. És más sem, aki figyel és tanul. Tanul mások hibájából is és a maga javára tud fordítani minden jót. Te is képes vagy erre?

Tikal
gond egy szál se, érdemes figyelni a véleményedre 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Attila8805
Akkor a magyar is az ? <#wilting>

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Blasta
Side Effects - 6/10
Nem volt ez rossz, de a beharangozo kritikak utan valamivel jobbra, utosebbre szamitottam. Soderberg utobbi munkainal mindenesetre jobb, nezhetobb.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Es ezzel mi a gond?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

IMYke2.0.0.0
Én pont hogy a 'roma' szót rühellem - a cigány a valódi népesség besorolás.
Az, hogy a fuxos francia cigányok magukat romáknak szólíttatták az 50-es évektõl (egészen más nyelvjárást beszélnek, mint az európai cigányok többsége - nálunk, Magyarországon õk a romungrók: akik bár cigány származásúak, nem, vagy alig beszélnek cigányul, és elõszeretettel vallják magukat magyarnak. S tudni kell: nem minden cigány(nyelv is) egyforma: 13 kis csoport és nyelvjárás van csak hazánkban! Hát még Európában!) és Horváth Aladár és a brancsa úgy gondolták, a rendszerváltás és a fehérvári balhé környékén, hogy ideje a magyar cigányokat is így hívni... behányok.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
A cigány szó a görögöktõl származik - ugyanis, õk találkoztak velük elõször a 13. században -, akik a csoportot városszélen letelepedõ kézmûves vándorárusokként, kovácsokként, jövendõmondókként, és nem utolsó sorban (s kicsit késõbb, mikor sokan hozzájuk kapcsolódó rossz cselekedeteket jelentettek a városokban) veszélyforrásként ismertek.
Ezért helybõl nem szívesen engedték a városokba, településekbe õket, amit életmódjuk miatt õk nem is vettek annyira zokon.
Romániában (Erdélyi területek) a 14. században rabszolga munkát végeztek, ahonnan tömegesen vándoroltak / szöktek az anyaországba és azon át nyugat felé.
Franciaországban, Angliában például szabadon ölhették õket, és velük töltötték fel a börtönöket, ispotályokat is. Féltek tõlük, mint a tûztõl, miközben Európa nekik köszönhette az azóta már természetesnek vett kézifújtatót, a tökéletesített patkolást és más egyebeket.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Blasta
Felesleges, már a balhé elején leírtam neki szép nagy betukkel, hogy TULAJDONNÉVROL van szó, le sem szarta, csak nyomatta tovább az ostoba szovegét. Ködösít. Magasröptu szövegekkel helyettesíti a kínos kérdésekre adandó válaszokat. Elképesztö. Ezért is ruhellem a szci-ket, ezért sem tudok elmenni (és nem is fogok) emellett a csokker mellett, mert ezzel a taktikával b*sszák át és huzzák le a segítségre szorulókat.

precision
de hogy egy kis ON is legyen már

tegnap este Film+ -on ment a Leon a profi... sokadjára nézve is remekmû 😊

Bazinga!

Cuchulainn
És ráfotosoppolnak egy nagy bajuszt...😄

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Kmarha
Hát ha Roma Veszélynek, akkor besírok 😊

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

tomsolo
Mondjuk az érdekesebb kérdés minek fogják fordítani a szinkronban, hátha Zephyr ismerõsei is ott fognak ülni a fordító bizottságban:

pl. Kockázatos Rajkó 😄

precision
én értem mire gondolsz, de vedd figyelembe, hogy ez itt Magyarország, a roma szó pedig nem magyar szó...

én cigány származású vagyok és egyáltalán nem zavar az a szó, hogy cigány 😊

ha mindenféle jelzõket pakolnak elé vagy utána az már más kérdés persze 😊 én magáról errõl a szóról beszélek... semmi sértõ nincs benne, ez a magyar szó rá 😊 ráadásul jövevény szó, a németbõl jött, ha jól tudom... (Zigeuner)... majd egy okosabb kijavít ha nem így van

Bazinga!

tomsolo
Megkönyörülök rajtad:

Most, hogy fossá égetted magad: alles kla.

Sir Quno Jedi
Szerintem "te vagy egy értetlen", hogy ilyenekkel egyáltalán szóbaállsz és felhúzod magad! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Zephyr Retiring
Majd elfelejtettem, amiért jöttem 😊
Csajok háborúja.
Egy nõ életében a legfontosabb dolog, mielõtt gyerekeket szül, az esküvõ.
A legfontosabb és a legjobb.
Vagy az utóbbi talán mégsem 😄
Zseniális romantikus vígjáték a mûfaj szerelmeseinek.
Figyelem! Horror rajongóknak kerülendõ!
Nekik e film megtekintése pokoli kínokat okozhat 😄

Tikal
szólok nagyanyámnak, hogy legközelebb ha félrenyelek, ezt mondja: roma útra ment! 😄

Blasta
Az eszem megáll, na jo, tényleg reménytelen. 😄DDDD
I'm off now.

Zephyr Retiring
Mindkettõtöktõl kérdem:
Miért van az, hogy csak azt látjátok meg, amit akartok és minden egyéb, ami számotokra nem fontos, az lényegtelen?
Részemrõl befejeztem és búcsúzóul javaslom még egyszer számotokra a #75560-ast elolvasni.
Talán második nekifutásra már érthetõbb lesz 😊
Szevasztok!

Blasta
Arrol beszéltunk eredetileg, hogy TE rasszistának nevezted azt a kommentet amiben a Cigányveszély szót használták, majd tovább okoskodtál HELYTELENÜL a cigány szó használatáról.

Tikal
a cigány szóról beszéltünk, hogy rasszista e vagy sem, rasszista e az adott hozzászólásban vagy sem, erre jössz nekem itt az amerikai história x-el 😄D

Zephyr Retiring
Tényleg?
Rasszizmusról beszéltünk.
Az ajánlott film is errõl szól.
Szerinted mirõl beszélgettünk?
A nádiposzáták párzásáról?
Mert akkor tényleg félreértettem valamit nagyon.. 😊

Blasta
Rasszista!!!

Tikal
Te már rég nem arról beszélsz mint amirõl szó van 😄D

<#falbav><#banplz>

Calver
ajókurvaéletbe.
Zephyr gyerek kommentjeit olvasni olyan élmény, mint egy Transformers filmet nézni... érzi a kétlábú, hogy szörnyûséges halálsikolyok között, tömegesen pusztulnak tõle az agysejtjei...

"The trees move. Do you not see it?"

Zephyr Retiring
Olyan szinten vagy másokat sértõ és degradáló, hogy helyetted is szégyenlem magam.
Köszönöm az õszinte véleményedet.

Zephyr Retiring
Számodra erõsen ajánlott az American History X megtekintése és a mondandóján történõ elgondolkodás.
(Sok romát ismerek. Ugyanúgy emberek õk is, mint Te. Láttam már ugyanúgy átlag fehér bõrû tömeggyilkost, mint romát is. Aki csak a bõrszín alapján ítélkezik, az nagyon rossz úton jár az életben. Ha érthetõ amit mondtam, felõlem zárhatjuk is ezt a témát.)

Blasta
Olyan szinten vagy segghulye, hogy szakdolgozatot lehetne irni belöled!

Blasta

CIGÁNYPECSENYE!
Azt a rohatt rasszista pofámat!

Mondd professzor ur, mit olyan nehez abban megerteni, hogy a Cigányveszély egy tulajdonnév???
Továbbá -csak, hogy tisztába tegyuk a dolgokat- a CIGÁNY kifejezés egy NÉPCSOPORT neve, amit maga a népcsoport is használ önmagára! A cigány/cigányság kifejezés NEM RASSZISTA, de lehet pejorativ értelemben használni.
Persze valszeg 8 általánossal rendelkezöknek is egyértelmü volt, hogy abban a kommentben semmiféle pejorativ értelemröl kurvára nem beszélhetünk.

Tikal
kérdezz meg errõl egy cigányt, bár szerintem nem sokat ismersz...

Zephyr Retiring
Tévedés. Nem mindenhol.
És bármennyire is meglepõ Neked: nem mindenki.
Bár sajnos igaz, elég sokan gondolkoznak Hozzád is hasonlóan. Elég szomorú ez 😞

Willenbrock
Night Skies 8/10 Végre egy normális ufós horror.
The Divide/Hasadás 6/10 Kicsit elcsépelt atomháborús-pincébe bújós film,a végkifejlet viszont tetszett,legalább nem volt giccses.

Tikal
hagyjuk már ezt a romázást 😄 mindenhol cigánynak hívják õket meg gipsynek, nincs ezzel semmi baj

Zephyr Retiring
Nem csak magánvélemény:
Napjainkban sajnos már természetes a cigányozás, a zsidózás, a niggerezés....de attól ezek még rasszista megnyilvánulások, amik sértik egyesek faji és nemzetiségi nézeteit. Cigány helyett sokkal normálisabb a roma jelzõ is akár.
Szerintem normálisan és senkit sem bántóan vagy sértõen is lehet véleményt nyilvánítani. Nem?

Tikal
<#banplz>

Blasta
Az, hogy CIGÁNY???
Ha most nem egy NÉVRÖL lenne szó, akkor se lenne az baszki!
A cigánykerék is rasszista, nem?