Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
De sok szabadidõd lehet, hogy ilyen fogalmazásokra nem sajnálsz energiát :)

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Sir Quno Jedi
Pedig a valóságban a legkisebb (király)finak, vagy a szegénylegénynek, csillagszemû juhásznak stb. kitaposnák a belét, félholtra korbácsolnák a fõtéren, majd vagy börtönben rohadna élete végéig, vagy halálra kínozná szép lassan, szakszerû élvezettel a szent inkvizíció. Persze az már csak hab a tortán, hogy elvsztené a maradék kis vagyonkáját, anyja rákban halna meg, testvérei leprásak lennének, apját hazaárulással vádolnák és a rendszer egyik munkatáborában tûnne el, távol a családjától. A legény szerelmét/feleségét csoportosan megerõszakolnák és prostitúcióra kényszerítenék, míg egy "szép" napon drogtúladagolásban halna meg és törékeny testét egy sötét sikátorban a patkányoknak dobnák. Ugyanez történne esteleges kisgyermekeivel is, de még a kutyáját, meg az aranyhörcsögét is disznókkal zabáltatnák fel, vagy állatvidalokra kényszerítenék és ott véreznének el a túlerõ alatt, miközben a dölyfös burzsoák harsány kacajjal búcsúztatnák õket, 59-es Dom Pérignon-nal koccintva a remek mulatságra.

MINDIG a sötétség gyõz. Legalább álmunkban néha egy kicsit hadd higyjünk a hamis káprázatban, csak pár lopott percre csupán, hogy van igazság a földön és majd 1x mi is boldogok lehetünk... Aztán a rabszolgavadász dobbermanok csaholása ébreszt és véresre korbácsolt hátunkra süt a tûzõ nap, míg cserepes szájjal a gyapotot szedjük az ÚR földjén...

Tényleg nem kellenek szuperhõsök...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tigeroo
áhá, szóval neked már magával a felépített szuperhõs definícióval is bajod van, mert kérlekalássan ez mindegyiknél az alapszitu.

az a baj, hogy még a kick/ass is errõl szól (ami azért szuperpóva nélküli, "realista" mû) hogy van egy lúzer és egy gazdag gyerek és megmentik a világot (vagy legalábbis a városukat a szervezettbûnözéstõl)

Ezt hívják "escapism”-nek Ez azt jelenti, hogy az egyének a valóság kiábrándító és (számukra) kalandtól mentes világából a képregények, játékok és, bizony, mozik világába menekülnek. Eddig ez egy alapvetõen megvetett viselkedési forma volt. Most azonban a fent taglalt kulturális hatalomátvétel által elfogadottá kezd válni. Én ezzel az értékítéleti pálfordulással nem értek egyet. Hadd magyarázzam ezt meg az alábbi mesei példával:

Amikor a három királyfi egy valamit akar a mesében, az elsõ kettõ mindig eredménytelen. Személyi hibáik (gõgösség, önteltség, stb) meggátolják õket. A harmadik, a legkisebbik, az, akiben senki se hisz igazán, mindig fellép, és sikert arat.

kb. SQJ fogalmazta meg szépen, lehetne ezt csûrni-csavarni hogy nekedis (!) tetszen a dolog, de akkor az már nem ez a mûfaj lenne.
Blasta
<#eljen> ugy-ugy

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

k0trapali
Családi üzelmek

Kissé untam, elültem a seggem rajta a moziban. 1-2 résznél nevettem egy kicsit, de semmi extra. Barátnõm se volt tõle elájulva pedig õ aztán mindent bekajál nem egy nagy kritikus...
Sir Quno Jedi
Nomármost, aki nem nézett/olvasott Justice League, Avengers stb. rajzfilmeket, filmeket képregényeket stb., az miért gondolja, hogy érteni és/vagy élvezni fogja ezeket?!?!?! Meglehet a fõszereplõk egyike annyit mond "KÉK" és aki érti mit jelent ez a sztori és/vagy a karakterek szempontjából, az felhördül és fülig ér a szája, hogy na ez DUUURVA, a többiek meg értetlenül fogják csóválni a fejüket és elkönyvelik magukban, hogy ez már megint mekkora ótvar egy szutyok, zavaros faszság. Vanazúgy. Ugyanez igaz a másodpercekre megjelenõ kameozásokra stb., van aki maga alá szarik élve, van aki unottan ásít.

Aki nem szereti a vízilabdát, se a vizet, se az úszást, se a sportokat, de még az embereket és a szurkolást sem, az nyilván színhalálra fogja magát unni egy vízilabdameccsen, de ettõl még nem a vízilabda lesz FASZSÁG, könyörgöm...

Mindenkinek jobb, ha akinek nem tetszik, az nem is nézi ezeket, mivel így megkíméli magát is, meg a többieket is. :D

Plédának kiváló is az említett Watchmen. Van aki végig sem tudja nézni 1x sem, van aki sokadik nézésre is új és új részleteket, finomságokat és összefüggéseket vesz észre és mindig új élményt jelent neki (pedig nem mindenhol követi hûen az eredetit, nagyon nem, de a hangulat átjön).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jabar
Tiszta sor, értettem amit írtál és a második mondatom nem is neked szólt hanem általánosságban néhány vitára. :)

Ez mondjuk nem csak a képregényfilmekre igaz, sok film hasonló önjelölt hõsrõl szól más-más történetbe ágyazva és mégis lehetnek ezek jó filmek. Rambo bácsi filmjei is milyen remekek, vagy a már marha drága életû John McClane és lehetne sorolni.

Szerencsére az emberi ízlések annyira különbözõek hogy szinte mindegyik tetszik valakinek. :)

Amitõl én hülyét kapok már az az idióta hang (nem tudom melyikben volt elõször, talán Transformers-ben) amit egy jó ideje kisebb nagyobb torzításokkal minden filmbe bele raknak ha oda illik ha nem. :D

"Jabar sa bu eeda murishani!"

A Wathcmen pl. nekem rohadtul bejött. Olyan klassz hangulata (film-noir) van, megspékelve a fantasztikus soundtrack-kel...brrr...a temetést bármikor nézem, mindig kiráz a hideg.

Amire konkrétan gondoltam:
Spiderman:
Lúzer kiscsávóval történik valami, rájön, hogy király, és megmenti a világot.

Superman:

Captain Amerika:

Batman:
Gazdag kiscsávóval történik valami, rájön, hogy király, és megmenti Gotham-et.

stb-stb-stb-stb.
Jabar
Érdekes dolog ez, én például szeretem a képregényfilmeket de watchmen nagyon nem tetszett (ami nem azt jelenti hogy rossz film).
Pont ezért értetlenkedek magamban néha hogy, hogy egymásnak tudnak itt ugrani az emberek egy-egy film miatt. :)

Totti5
Szólj az íróknak hogy a szuperhõsök singlik, érzelmek és kapcsolatok nélkül.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

tigeroo
Bocsi a telos elirasokert

Szal sztem butasag ilyen filmekben melysegeket keresni, ha Nemecsek Erno is azota kalandozgatna (bo 60 eve) mint Superman akkor 1 kiragadott mozis kalandjaban mi magyarock se patoszi dolgokat keresnenk csak elveznenk a masfel oras akciot. Jellemfejlodni bove volt mar idejuk a rwgi hasabok oldalain
tigeroo
Meg arra is lehet gondolni hogy amerikaban rohadt nagy kulturaja van a kepregenyeknek nem csak gyerekmesenek konyvelik el oket kb a 2. Vh ota fontos nekik. Mostmar vegre megvannak a megfelelo tecgnologiai eszkozok hogy a vasznon szepen gyepaljanak latvanyosan. Aki evtizedek ota koveti ezeket a hosoket nekik ez a plusz a vasznon pont eleg + altalaban hozzacsapjak az eredwttortenetet is a film elso feleben igy lesz kerek egy kivulallonak is a filmelmeny. Ennel tobb nem is kell sutem mint kepregeny potlek
tigeroo
"sosem voltam kepregenyfan" akkor leet ezek a filmek nem neked keszulmek, am ottva a watchmen az a legjobb ebben a kategoriaban.

Amugy nezz utana hogy a szuperhosok mit kwpviselnek milyen eszmet. Ennel tobbet nehez rajukhuzni. Szerintem jol kiegeszitik ezek az alkotasok a sajat univerzumukat, a tobbaegnek pedig ez kell. Ha jellemfejlodest akarsz, meg dramat arra a kepregenyeik is tokeletesek
cylonflatus
Star Trek - ITD: baromira nem tetszett. Egy kicsit se tudta lekötni a figyelmem, unatkoztam végig.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Az a baj ezekkel a képregényfilmekkel, hogy semmiféle értéket nem képviselnek. Nem tesznek hozzá egy huncut hajszálat sem a filmiparhoz. Ki a tököm fog 10 év múlva emlékezni a Vasember 3-ra?! Vagy a Thor 2-re?

Már most egy nagy, színes-szagos szuperhõs maszlag van a fejemben, ha csak az elmúlt 2-3 év termését próbálom felidézni.
Persze, termelik a csilliárdokat, de a lehetõ legfeleslegesebb módon. Jövö héten megnézzük, ahogy Thor megint megmenti a világot, aztán rá 1 hónapra Superman menti meg a világot, majd két héten belül egy egész csapat pizsamás fickó menti meg a világot...aztán hirtelen megint Thor menti meg a világot, de odanézz, holnap már a nyúlember menti meg a világot....bla-bla-bla.

Kecire unalmas már! Hiába szép a CGI, meg pörgõsek a vágások, attól még az összes ilyen egy filléres bohóckodás. Én mondjuk sosem voltam képregényfan, egyedül a Batman tud valamennyire lekötni, de azt csak Nolan-nek köszönhetem.

uff
IMYke2.0.0.0
Amúgy, utóéag hozzáfûzném:
a páncélok és Pepperbelépõje jó volt, és persze a szokásosstáblista utáni jelenet is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
"Iron Man 3" - 4/10

Elfelejthetnék már ezt a rohadt nagy és unalmas sablont, ami minden képregényhõs történetében ott van: aktuális szuperhõsünket szerettein keresztül fogják meg.
Kellene már egy olyan hõs, aki nem szenved ettõl. Igazi felfrissülés lenne.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

tomsolo
A szavak titkos élete?

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Tudnátok valami barátnõvel nézõs nagyon jó filmet ajánlani ? Horror,romantikus,vigjáték jöhet... Nõi szervek,Pain and Gain már megvolt...

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

tomsolo
Nézd meg a Szemfényvesztõk/Now You See Me "alkotást" ha igazán giccset akarsz látni.

Utána ez a Vasember Tarkovsky filmnek fog tûnni :D

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Totti5
Szakmai részéhez az acélember valóságos, fizikai törvényszerû viselkedéséhez nem értek, nem is akarok, mert ez egy mese!!! Úgy veszi fel ahogy akarja, úgy csinálja ahogy akarja, úgy írányítja ahogy akarja.

Legjob Vasember film szvsz. Ahol kell akció akció, ahol kell ott nem. Próbál kicsit komolyodni, lassabb tempót felvenni, de mindvégig megvan a humor a pörgés. Ami az Supermannal nem sikerült, az ennek igen, pont jól megtalálták a határokat.

Vállalok minden alázást és lenézést, bár ez téged minõsít nem engem. NAGYON TETSZETT.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

A maszk

Ez még mindig Hatalmas Cool film.
Miért nem készülnek hasonlóak mnapság, jó van egy Kick-Ass.

Ami Fura hogy egyáltalán nem volt zavaró hogy nem Kerekes József szinkronizálta Carreyt hanem Rátóti Zoltán.
Nyilván a film után indult meg Carrey karrierje és kapta meg Kerekes hangját, de Rátóti hangján is teljesen Ok.
http://www.youtube.com/v/g3x5_6AqjhM&version=3

Blasta
Ironman 3 - 3/10

Borzasztó hígfos, gagyi, unalmas giccsparádé. Ironman-t immár totál kiherélték, Downey is csak a kotelezot hozta de már unalmasan. Ráadásul nincs is már Tonyra szukség, lévén Jarvis megold mindent vazze!!! Egymaga elirányit tucatnyi páncélt, illetve néha megmenti a szerencsétlenkedo Tony-t.
A páncélok elol-hátul nyilnak (csak akkor nem tudom mi a szar tartja ossze oket, illetve ha belul uresek akkor mitol mozognak maguktól??? Uberfaszság), ja és lefele katapultálnak... Eszement idiotaság, orulok, hogy ezért sem fizettem egy vasat sem.

De a film mélypontja nem ez, hanem AMIKOR A FOGONOSZT, illetve az egyetlen komolyan veheto karaktert KIHERÉLTÉK a film felénél!!!! Ez milyen idiotaság??? Bármelyik, ismétlem BÁRMELYIK sztorival meglehet csinálni ezt az utolsó "trukkot", az egyik leggyengébb fordulatok egyike, borzasztó csalódás (persze, tudom, a 12 éveseknek biztos leesett az álluk, hogyaszongya "Apááááám, mekkora csavar"...)
Igen, itt most finoman utaltam a topikba járók szellemi szinvonalára is, akiknek ez a film kicsit is bejott.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Szabi84
Nekem is a harmadik rész tetszett legjobban, na meg a végén a zene, jól eltalálták!

spoiler

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Jabar
oké nyertél! :DD

IMYke2.0.0.0
Nem vitatkoztam. Véleményt formáltam. Pont.

Victor1103
Iron Man 3

Nekem a 3 rész közül ez tetszett a legjobban. Nem vártam Avengers szintet, de mégis ez a rész elég közel járt hozzá. Meg amúgy is úgy vagyok vele ha Marvel akkor Iron Man jöhet amennyi a csövön kifér. Nagyon jó popcorn mozi lett.

9/10

Star Trek: Into Darkness

Nekem idáig ez a film az idei év legjobbja. Egy percét nem untam. Noha én egy részt nem láttam egy Star Trek sorozatból se de a filmek minõségét látva szerintem J. J Abrams egyáltalán nem barmolta szét a franchise-t ahogy már más esetekben látni lehetett, szóval szerintem a Star Wars is jó kezekbe került, mert ez a pali tud scifit csinálni.

10/10

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

ProGabe
"úgyis csak az álla látszik meg a speciális effektek"
Legyen Buscemi a Bat!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Jabar
szerintem tökmindegy ki játsza Batman-t, 80% úgyis csak az álla látszik meg a speciális effektek.

WhiteStar
a karakter ripacs, heath meg kibaszott jó színész hogy ezt így vissza tudta adni. nézd meg inkább a filmeket újra, és utána folytasd ezt a vitát tovább.

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

setuh
Kb annyira jol,hogy abba orult bele.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Bucser
Now, You See me

Hosszu ideje nem szorakoztam ilyen jol egy latvanyos Ocean`s Eleven szeru filmen.

Nem kategoriaja legjobbja, de ugyesen ossze volt rakva. Habar a csavarra lehet szamitani, megis meg tudott lepni jo par reszevel.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Maga Joker karaktere volt egy eszement ripacs! Ergo teljesen jól játszotta el azt. ;)

Tyler1
Azért akár tetszett valakinek a film, vagy Joker karaktere, akár nem, H.L.-t ripacsnak nevezni, több mint butaság. Nagyon jó filmjei és szerepei voltak, tehetséges színész volt, fényévekre a ripacs jelzõtõl.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Malakai
A karakter ripacs eleve, sõt a TDK-ban jelentõsen kevésbé.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Miért így jött le neked?
Érdekelne-

Calver
annyi köze van Fargo-nak a valósághoz, mint a 2012-nek, csak Coen-ék szeretik szopatni a népet.

"The trees move. Do you not see it?"

IMYke2.0.0.0
Tiszta falusi levegõt, azt szívok mindennap - és ezek szerint, egyedül vagyok a véleményemmel, hogy Heath ripacs volt.

Bucser
szerintem te megint szivtal valamit. Le kene allnod az anyaggal:)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

IMYke2.0.0.0
Szívesen írnám, ha úgy volna, de bizony nem õ volt - saját képlopás ez is:

Malakai
Valójában nem õ volt, hanem a Coen testvérek bejáratott storyboardistája.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

genndy
Ezek szerint õ volt Prince (a zenész) :)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
Credits - a "Victim in field"-et nézzétek :) - ilyet még nem láttam stáblistában :)

IMYke2.0.0.0
S még valami (BD 1080, angol): ez a vidéki tájszólás, a rengeteg "Yah", és a konzumlányokkal beszélgetés kifejezetten szórakoztató volt.

IMYke2.0.0.0
A Coen-fivérek filmje (Fargo) másképp volt morbid, mint a Pain & Gain.
A stílusbeli és túlzásbeli (komolyabb hangvétel) különbségek ellenére, másképp ütött.
Margie monológja a járõrautóban például.

"Fargo" (1996) - 7/10

Szomorú, hogy ez is megtörtént.

setuh
<#conf>

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

IMYke2.0.0.0
És tényleg nem is volt az.

tigeroo
Kick ass 2

Tegnap néztem, meg sem közelítette az 1 színvonalát. Marhára erõltetett volt, az eddigi karakterek is érdektelenné váltak, béna volt a story is, ráadásul túlzottan brutális is volt. Az utóbbi nem is lenne baj egy filmnél, de egy ilyen jellegûhöz totál nem illik. Az 1. résznél még úgyahogy, azért tudtak tartani egy mértéket e téren.

Míg az elsõ rész nálam egy 10/9 pontot simán megérdemel ez mondjuk, olyan 10/4-et. Néha azért volt benne 1-1 poén amin nevettem meg talán volt benne 1-2 jó rész, de összességében nagy csalódás. Bár ez várható is volt sajnos :/.

Bale sosem kapott ajánlatot,már jó ideje megcáfolta azt.