Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
10/10 még mindig.
Annyira szépen ki van dolgozva a téma. A szereplõk nagyon jól eltaláltak. Zenék csodálatosak.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nem kötekedésbõl, de rengetegen fennakadnak azon, hogy nem írogatja mindenki lépten-nyomon, hogy "szerintem". Hát ha az öreganyám mondandóját írnám be valahova, csak azzal kezdeném, hogy "öreganyám szerint", amikor meg a saját hülyeségeimet szórom szét, akkor meg csak írom és kész.
Szerintem! :D
/off
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Sokkal sokkal jobb mint az elsõ rész, nagyon böszme látvány, jó poénok jó sztory, így tovább Marvel
9/10
Egynek elment. Az alapötlet és a karakterek kifejezetten jópofák, és a vizuális megvalósítás is ötletes. A történet sajnos faék egyszerûségû és klisés. Jobb lett volna, ha valami kevésbé nagyszabású konfliktust választanak és inkább a karakterinterakciókra koncentrálnak, mert így semmilyennek és összecsapottnak érzõdött a sztori.
Rengeteg potenciál volt benne, kár hogy nem éltek vele
5/10
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Nem volt egyébként rossz film, de a D9 után én is többet vártam Blomkamptól. 6/10
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Az egész film kb egy Johnny Mnemonic, meghintve egy kis Colin Farell-es Total Recall-al, meg egy kis Crank-kel, aztán annyi.
Amit meg totál nem értek, hogy a gyûrû levegõjét ugyan mi tartotta benn? Mert se egy nyamvadt erõtér (pedig pl Kruegernek van pajzsa!), se semmi. A LEO-t elérõ kézi rakétavetõt meg nem bírtam ki röhögés nélkül.
Inkább fi volt ez, mint sci...
5/10
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Az meg más másik kérdés, hogy elbizonytalanítottál a nemedet illetõen :)
Minden este egy filmet.
Így csináltam a japán filmekkel is. Tegnap megnéztem az 1. részt például.
(Nem vágom miért kell szuperkreatívkodni a fordítoknak:
Ördögûzés Emily Rose üdvéért?)
Szóval ez egy jó film, tetszett hogy egy szimpla tárgyalótermes vonalat csináltak és nem a horrorra gyúrtaak rá.
7/10

Én is végignéztem, de annyi ostobaság meg hülyeség volt benne, hogy a szokásos csillámvámpír fikázásokon kívül is van alapja a leszarozásnak :)
#67149 és
#74688 -ben leírtam errõl a "remekmûrõl" az érveket, miért is egy foskazal :)
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
(nem köcsögölés, én is simán végignéztem mindet és nem kapartam ki a szemem, de azért sok hibát föl tudnék sorolni, jópár ponttal kevesebbet érnek nálam)
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyet-kettõt el tudok képzelni, de hogy egyben töményen mindet végig bambizni, az felér egy virtuális lobotómiával.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
A japán hét után tartok egy kis autós hetet.
Közepe nagyon belassult de a vége végülis jó lett.
Bár azt nagyon hülyeségnek tartom, hogy megmentett sok embert és mégis neki kellett elvinni a balhét. Többször tuti nem nézném meg de azért egy 7/10-et ér.
az elõzõ részt nem sokáig bírtam nézni, ezt most végig, de ettõl még ugyanolyan ostobaság mint eddig…
a tankos jelenet már nagyon kemény volt, aztán utána ami a bázison történt :D
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
=================================================================
Az 1962-es Japán Mûvászeti Fesztivál indulója. Rendezte: Kobayashi Masaki
Japán. 17. század <1630>1630>. A szamuráj becsület örök árnyékában.
A harcok elmúltával számos Hiroshima számos harcos klánja elküldeni kénytelen dologtalan szamurájait, akik elszegényedve, elkeseredve, és munkát nem találva sorra harakirit (seppuku) hajtanak végre. A még prosperáló klánok kezdetben megadtak mindent, ami a harcoshoz méltó tisztességes halálhoz kell: biztosították a körülményeket, és a segédeket is. De akadtak kivételek, akik inkább ételt-italt, pénzt és szállást adtak nekik, majd amikor híre terjedt, és túl sokan érkeztek az adott klánhoz, akkor inkább pénzt, hogy távozzanak.
Az éhezõ szamurájok közül pedig egyre többen éltek ezzel a "trükkel", és a harakirit sem gondolták komolyan sosem.
Egy napon <1630.05.13.>1630.05.13.> a klán ura távollétében az Edobeli (ma Tokió) Iyi klán házához egy becsületben meghalni kívánó szamuráj érkezik, a neve Tsugumo Hanshiro, és a Fukushima klán tagja volt. És komolyan meg akar halni...
Fenomenális a film.
S ha azt hiszed, bármiféle spoilert ellõttem, akkor nagyon tévedsz! :)
Dráma. Rendezte: Mizoguchi Kenji
Fõszereplõ: Kinuyo Tanaka
Japán. Múlt század 50-es évei. Izutsu-ház.
Egy nagymultú gésa ház tulajdonosnõjének lánya (Yukiko), aki Tokióban tanult tovább, ott eljegyezték, de amint õszintén megvallotta, hogy milyen családból származik elutasították a szerelmét, felbontották a jegyességet, öngyilkosságot kísérel meg. Emiatt édeasanyja Tokióba utazik és hazahozza - a házba, ugye.
Történetünk a tradícionális szerepek körül forog. Betekintést kapunk a misztikus gésa életbe
A helyi doktor és a gésa ház jószívû tulajdonosnõje közti titkos viszony kicsúcsosodni látszik a fiatal doktornak megvenni kívánt ház vásárlásával <2,5 millió yen>2,5 millió yen>, és úgy tûnik, hivatalossá is tennék a kapcsolatot - miközben a doktor ki-kikacsintgat a fiatalabbak felé. Természetesen, Yukiko felé is...
Kinuyo ebben a filmben egyszerûen briliáns! A színésznõ amúgy is tökéletesen bánik a testével (ének- és zenei tudományát is csillogtatja a filmjeiben), de ebben a mûben azok az apró rezdülések, fej mozdulatok, amikkel a szituációkat még erõsebbé tudja tenni: döbbenetesen jók!
=================================================================
A Showa Éra 29. évfordulója (1954) alkalmából a Mûvészetek Fesztiváljának indulója.
Dráma.
Rendezte: Mizoguchi Kenji
Fõszereplõ: a gyönyörû Kagawa Kyoko
A feudális japán, valamikor a császári elsõ nyugatra nyitás elõtti idõszak elõtt.
A minden évben esedékes naptár elkészítésének hajrája egy olyan feudális úr házában, aki többek közt magának a Császárnak is szállítja az egyedi, kézzel készített naptárakat.
Ishunnak, a ház urának fiatal felesége (Osan)
A feleségnek rendkívül kényelmetlen állandóan a gazdag férjtõl kérni
A hazatért Úr - mint kiderül, már egy ideje - ugyanakkor a ház egyik szolgálónõjének, Otamának csapja a szelet, eléggé erõszakosan. Az, hogy megmeneküljön a már-már elviselhetetlen helyzettõl, azt találja mondani, hogy Mohei-jel, a nyomdászat egyetlen, igazán tehetséges és népszerû nyomdászával eljegyezték egymást egy ideje...
...csakhogy, ha helyzet az, hogy ez nem is igaz.
A ház úrnõje Mohei-tõl kér anyagi segítséget, aki lelkesen megígéri, hogy segít - a ház urától elkért pecséttel gyakorlatilag sikkasztásra vetemedik, hogy segíthessen a nõnek.
S ezután olyan sorsfordulók történnek, melyek minden szereplõ életét megváltoztatják.
Kõkemény dráma.
Japán. Heian korszak vége. Egy olyan történet, mely szájról szájra terjedt egy olyan korról, amiben az emberi élet fabatkát sem ért, és bárkit el lehetett adni rabszolgának.
Fõhõseink egy olyan kormányzó családja, aki igazságérzete miatt kerül bajba - jószívû és igazságos (mindenki szereti), ezért elmozdítják posztjáról, és a családja szegénysorba kerül.
Az anya és két gyermeke, egyetlen szolgálójukkal az országutat járja, hogy családfõjük nyomában végre ráleljen számûzetésében.
Kalandos útjuk szomorú véget ér: egy látszólag segítõkész nõszemélynek köszönhetõen anyjukat a Sado-szigetre eladják, míg a gyermekek sorsa sem jobb, õk is rabszolga sorsra kerülnek az útonállók által: 7 ezüstért adják el neki a haramiák a fiút (Zushio) és a lányt (Anju) Sanshónak, az Igazságügyi Miniszter érinthetetlen intézõjének...
S a dolgok csak ezután bonyolódnak igazán.
Dráma, fantázia, misztikum.
Akinari Ueda különleges atmoszférájú története elevenedik meg, kicsit modernebb környezetben.
Omi tartomány, a Biwa-tó északi partja.
Történetünk fõhõse egy középkorú fiú-lány testvérpár, és annak családjai.
A férfi egy korábban hétköznapi, ám a közelben dúló, felájük közeledõ háború nyújtotta lehetõségektõl egyre megrészegülõ, kiváló fazekas, aki házas, egy gyermek apja.
A lány férje - aki a testvérének segédje is néha - szintúgy elkábul a háborútól: nagyravágyó természetébõl adódóan meglódul a fantáziája, és saját magát szamurájként látja, és mindent meg is tenne ezen álom megvalósulása érdekében.
Az események úgy hozzák, hogy mindkét férfi lehetõséget kap az Élettõl (és a háborútól), VALAKI lehessen - elismert fazekas, aki csodálatos remekmûveket tesz lesz az asztalra [amik éppenséggel egy gyönyörû, élettõl és szerelemtõl majd' kicsattanó nõ, és annak inasának figyelmét is felkeltik], illetve hõsként ünnepelt szamuráj, aki egy ellenséges generális saját kezû megölésével vívja ki az elismerést, hogy egy katonai osztag vezetõje legyen, akinek csüngnek a szavain.
Csakhogy, a háborúnak - és a sikernek - mindig meg van az ára: mindkét családban a nõk járnak rosszul.
Az összes kiválóan van restaurálva, tökéletes képminõségben, BD-re felrakva.
1951 - Oyu sama - 7/10
---------------------------
Fõszereplõ: a a csodálatos Tanaka Kinuyo*
*
Kyoto. Shinnosuke, egy fiatalember még sosem látott jövendõbelijének érkezését várja a családi házhoz, nagynénje oldalán. A kíséretével érkezõ, gyönyörû hölgy azonnal megtetszik neki - egy probléma van: Õ a jövendõbelijének nõvére, és már házas. A neve Oyu-sama, és azért érkezik, hogy szemrevételezze, testvére hová is házasodik. S mint kiderül, maga a menyasszony is velük tartott (Oshizu).
A fiatalok most találkoznak elõször, és megtörténik a szertartásos bemutatás is.
A bonyodalmak ezután kezdõdnek.
KÉPEK:

Kellemes kis ügyvédes dráma George Clooney-val és Tilda Swintonnal. Sajna a végére csak összepakolták az egészet egy ezerszer ellõtt sablonba, de ettõl még elvezhetõ maradt.
7/10
Elysium (2013)
Sablonos alapsztori, erõltetett, giccses képek, idióta akció jelenetek, még idiótább sci-fi elemek. Ettõl függetlenül voltak benne élvezhetõ részek, olyan egyszer nézõsnek pont jó is volt.
5/10
Tim Burton hogy volt képes egy ilyen semmitmondó, vérszegény filmet összehozni, amikor olyan fantáziadús és emlékezetes filmek állnak mögötte, mint pl. Big Fish?
A Éjsötét Árnyékot semmi sem menti: sem az ismét elmaszkírozott Johhny Depp, sem az néhány viccesnek szánt beszólás, de még az egyébként zseniális Danny Elfmantól is szokatlanul gyenge lett a soundtrack. Viccesnek nem vicces, drámának nem fajsúlyos - ez biza nagyon mellément.
10/3
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
csak én eddig errõl nem tudtam
azt a hangulatot hozza és mai profi szinten
az más kérdés hogy nekem a régi japán filmek sem jönnek be
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
nekem is az jött be, hogy kicsit "sci-fisebbre" vették, kardokkal és lézerfegyverekkel nekem mindent el lehet adni, régi "kedvenc" filmjeimre emlékeztetett Flash Gordon, Krull stb.
Végülis a rajzfilmekben is néha nagyon necces módon rendezik le a fõgenyákat, de azok általában valahogy fogyaszthatóbbak. Az is lehet, hogy élõszereplõsen ugyanaz már gáz. :DDD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ennek van köze ahhoz, hogy a valódi végét a Marvel - Agents of SHIELD sorozat nyolcadik részébe tették igazából? :D
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3