Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Mas a ket film nagyon, a Moon egy drama, raadasul inkabb egy lassu one man show, megis kiemelkedo ebben a kategoriaban.
De a 100% sci-fi elmenyt a D9 hozta nekem is, ott minden klappolt, egyedi es korrekt sztori, mondanivalo, remek szineszek, elsorangu latvany, techno- es akcio-orgia. Meg kell becsulni, nagyon keves ilyen van.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

tomsolo
"Prometheus vitte at a lecet"

Mármint alulról? :D

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

IMYke2.0.0.0
Én a D9 óta. A Moon nekem nem tetszett.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Blasta
Reszemrol az Oblivion eppen nezheto volt, a Prometheus vitte at a lecet (nem magasan, de azert megiscsak, bar az 2012-es), Elysium kozepes (pedig mennyire vartam), mas eretekelheto nem is keszult. Ender's game-et meg nem lattam, de a kritikak azt is csak tisztesseges iparos munkanak mondjak, szoval nem rohanok miatta a moziba.

Azt hiszem en a D9 es a Moon ota nem lattam kimagaslo sci-fi-t.

Blasta
Pedig a napfeny sajnos nagyon buta film.
Nem birom elhinni, hogy evek ota azt probaljak lenyomni a torkunkon (sikerrel teszem hozza), hogy ha valami elbaszodik a vilagegyetemben (pl. a nap vagy a Fold magja) akkor JOL BELE KELL BASZNI EGY BOMBAT! Lehetoleg Manhattan meretut...

Blasta
A Gravity NEM scifi. Ahogyan pl. az Apollo 13 sem scifi.
Azert mert az urben jatszodik meg nem tudomanyos-fantasztikus.
Az egy katasztrofafilm.

pontosan
vérpocok
Szervizalagút (2013)

Egy állig felfegyverzett katonai csapatot küldenek egy titkos bázisra mert van ott "valami".

Na, ez nem valami sokat mondó részlet, úgyhogy nézzük meg... elindítom a filmet és az elsõ néhány perc valami katasztrofális...

mikor egy keresztbecsulázott törpe Kingkong feltûnik az alagútban, elkezdtem keresni a fiókban a Sarindon-t. Mija francos záptojásos palacsinta már ez...? Fel nem tudtam fogni! Mit keres egy minigorilla egy katonai bázis szervizcsatornájában?? Megnézte a Madagaszkárt és ez is elszökött az állatketrecbõl?

Már majdnem kikapcsoltam mikor kiderült...

...hogy ez nem addiga ám, de nem bizony... egy kedves szõke hölgy ólálkodik a csatornarendszerben akin titkos kísérleteket végzett a csúnya tudóscsapat és ennek következményeként dilis képességekre tett szert... elme manipuláció... akaratátvitel... illúziókeltés, hogy olyat láss amit egy 10 hektáros vadkenderföld termése sem tud produkálni. Szóval amit akarsz.

...és hiába vagy veterán kommandós gépkarabéllyal a kezedben, ha az ellenfeled vízipisztolyt tud csinálni belõle... persze csak te látod annak...

Szóval végül nagyon is tûrhetõ mozit hoztak ezek össze, és vannak ugyan hibái (kicsit kusza a sztori) de attól függetlenül érdekesnek hatott. Nem unatkoztam.

7/10

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Tikal
Szerintem meg az Oblivion... nem tudom hogy hívhatjuk e a Gravity-t sci-fi-nek csak mert az ûrben játszódik?...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bokafix2
Valszeg a gravitáció...

Számomra az ütõs sci-fik az elmúlt években ezek voltak:

- Napfény

- Hold

- Screamers 1-2 ( ez horror is egyben de megvan a sci-fi jellege is)

- Pandorum

- Különvélemény

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

genndy
Miket sorolsz az idei scifik közé, és mi volt az az egy nézhetõ?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

én teljesen értetlenül állok halivúd elõtt sci-fi téren
1; trükkök ma már nem gond, bármit megtudnak csinálni
2; bár nem értek hozzá, de olyan "sokba" se kerülhet, hisz már inkább forgatnak green box elõtt mint valódi helyeken, mert olcsóbb.
Ezeken gyakorlatilag nem kell agyalni, hogy valamit kitalál egy script író, hogyan oldjuk meg? Régen hatalmas szívás volt. Most meg CSAK normális scriptet kellene lerakni, ez az alap és már itt elbasszák.

Erre évek óta nem tudnak 1-1 normális sci-finél többet lerakni

Idei év is sok-sok "sci-fi", nálam egy volt nézhetõ
tomsolo
Éne az Elysiumot úgy képzeltem el, hogy vmi normális emberrel iratnak egy szkriptet nem pedig beszopják, hogy Blomkamp tud rendes sztorit írni.

Egyébként ugye tipikusan az sf az a téma, ahol az iskolapadbéli hiányosságok csúnyán visszaütnek, különben nem írt volna olyan bõdületes ostobaságokat, hogy pl. vállról indíthatóval lelövik az ûrhajót mer ilyen még úgyse volt. :(

(Azért vmelyik senkiházi nímand - pl. a szereplõk közül - rákérdezhetett volna azért a forgatás alatt, hogy:
- Neil, ezt most mégis: hogy? )

Az Elysiumban valahogy nekem sem volt kedvem túlságosan a szegényeknek drukkolni hogy sikeresen lelakják a még utolsó élhetõ zugot a világon...

Maga a végjáték is lehetett volna jobb. Én inkább valami hatalmas néplázadással egybekötött végsõ csatát képzeltem volna el aminek a végén átveszik az uralmat az állomáson és szépen lassan elkezdenek majd egy új világrendet kialakítani.

Nem pedig ezt a LOL ÖRÖK ÉLETET MINDENKINEK módszert képzeltem el.

Egy kõ egyszerû elnyomás-lázadás-végsõ-csata-gyõzelem-talán-új világrend stílusú filmet jobban el tudtam volna képzelni ehelyett a katyvasz helyett... Több akcióval és robot szétlövéssel. :)

Azért az is röhej volt amikor a kemény két zsoldos átveszi a hatalmat az állomáson. Hol volt a kismillió biztonsági ember vagy a robotok? Mind szabadságra lettek küldve?
IMYke2.0.0.0
Akkor nem csak engem zavart.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Blasta
<#worship><#buck>

Blasta
En csak azt nem ertem, hogy Copley-nak miert kellett ilyen erosen kihangsulyoznia a Del-Afrikai szarmazasat az akkcentusaval egy filmben ami LA-ben jatszodik?
Tud O normalisan is beszelni angolul ha kell (lasd Europa Report vagy A-Team), sot meg a Joburgban jatszodo D9-ben sem volt ennyire eros az akkcentusa <#nemtudom>

mégvadabbdisznó
Copley nem más mint ami kedves Wikus Van De Merwe-ünk a District 9-bõl... <#nyes>

mekkora véletlen hogy azt is Neill Blompkamp rendezte :D

sajnálom hogy ebben a filmben gonoszt játszott, de ki kell próbálnia magát ilyen szerepekben is... franc... hogy elbántak vele!!! nála a "pofám leszakad" kifejezés nemcsak egy szóvirág xDD

De szép bauxit, honnan van?

Én se láttam, de miért ne lehetne az, a forgatókönyv író úgy gondolta, a szereplõje õsei, 300 éve hajáztak át svédorszégból...vagy még inkább valószínû, ebbe bele se gondolt, csak keresett valami régies, európai hangzású nevet, hogy ne szokványos, ,,amerikais" neve legyen a szereplõnek.

Ennyi erõvel magyaros neve is lehetett volna.

Sir Quno Jedi
Putaság. A gyógyítógép mondjuk egy amputált lábat is visszanöveszt, ERGÓ! Mostfigyelj!!! Ha az emberiség kannibállá változik (kannibál holokauszt eniván), akkor elég levágni az emberek végtagjait, elrágcsálni és a gép szépen visszanöveszti. Reggelente kisorsolják, aznap kikbõl esznek és kész. Ez full igazságos így és a népességet tetszés szerint lehet növelni, hiszen egymáson ellakmároznak. Ünnepnapokon egymás máját is kivághatják és/vagy lehet akár szalontüdõ, esetleg pacalpöri. A gazdagabbak ehetnek friss/omlós pár napos csecsemõt is, hiszen gazdagok vaze!

Ez esetben már csakis a rengeteg szennyvíz és fekália okozhat gondot, de ez is megoldható okosba. 1xûen kilövik a napba a szart, vagy köztéri szobrokat csinálnak belõle préselve, esetleg utcakövet és ezzel kövezik az utakat stb.

Ez egy igazságos szép új világ, egyenlõ erõforráselosztással és demokráciával és néphatalommal, meg hasonló állságos szép szavakkal. KANNIBÁLOK b@xod!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Nagyon is elképzelhetõ, amit írsz. <#nyes>

Blasta
Nyilvan nem ugy kell elkepzelni, hogy Elysiumon mindenki egysegesen gazdag, valszeg ott is van kozepreteg es felso "tizezer". A szorakozast meg gondolom megoldjak ugy, hogy a foldrol importaljak a tehetsegesnek tunok gyerekeket es egy tehetseggondozo program kereteben kepeznek beloluk festoket, komolyzeneszeket illetve kvalifikalt gogo tancosokat :)

IMYke2.0.0.0
Hát igen - hasonló gondolatok jutottak eszembe, amikor az istent játszó emberiség képe felderengett elõttem .
S még valami, de ez már szõrszálhasogatás a részemrõl: a teljesen izolált világban ki szórakoztatja a gazdagokat? A robotok táncolnak a balett elõadásokon, adnak elõ a színházban stb. stb.? Mert, hogy a gazdagok nem állnak neki dolgozni, az hét szentség... Szóval, olyan világban nem élnék gazdagként, ahol csak gazdagok vannak...

Blasta
Hat az elozo Wolverine film meg nekem is jobban bejott ennel a mostaninal, miccolsz? :)
Megtarthatod a nyamvadt kis eleted! :D

Blasta
Asszonykammal a film vegen a kovetkezo velemenyen voltunk mindketten:

"a Foldnek ezzel az akcioval most VEGE, leven a nepesseg immaron megszunik CSOKKENNI, de legalabbis nagyon nem abban az utemben csokken tovabb mint szokott. A tortenet folytatasaban az immaron teljesen egeszseges Foldlakok massziv invaziot inditanak Elysium ellen, az ott eloket lemeszaroljak es vad anarchia veszi kezdetet amig az utolso ertekes dolgot is magukeva teszik, persze csakis miutan Elysium lakoin durva kinzasok es gyilkossagok altal vesznek elegtetelt szegenyseguert es serelmeikert. Elysium ezutan darabjaira hullik, igy nem marad mas hatra, mint elvezni ahogy a halhatatlan es ehezo emberiseg felzabalja onmagat a FOLDON :D"

IMYke2.0.0.0
2013 - Elysium - 4/10

Nagyon 'epikus' akart lenni a teljes film, a teljes történet - a CGI nekem nem elég. A szereposztással nem volt túl nagy bajom , miközben a "boss fight" és az egész film súlytalan volt.
A kisebb-nagyobb hibákra most nem szaporítanám a szót.
Elég volt egyszer ez a film. Soha többé.

Sir Quno Jedi
Jobbat mondok, az elõzõ Wolverine film is tetszett és nem csak nekem. Na és akkor? Most meg leszek ÖLVE?!?!? :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Eleve minden ilyen filmet kétszer kell megnéznem, mert egyszer otthon is a családdal. Van hogy többször is. Másrészt nekem tetszik, nem fogom azt mondani, hgy nem tetszik, mert most az a divat, hogy fikázzuk a Marvel filmeket. Én is látom a hibáit, de ezekkel együtt is jobb, mint a többi fisemfos, amit a mozi kínálni tudott (és végre angolul nézhettem). NEKEM! Másnak nem kell hogy ugyanez legyen a véleménye ugyebár. Én szeretem a Marvel filmeket, és rajzfilmeket.

Amúgy a Thor2-re moziba is elmegyek még 1x megnézni hétvégén haverokkal, ezúttal végre 2D-ben. Na arra mit mondanál... :D

Blasta
BULLSHIT (már elnézést)

Nemtom mivan veled, utolsó fostaliga filmeket megnézel KETSZER és még tetszik is, hogyvanez?
És ez nem ízlés kérdése, az a film logikailag, dramaturgiailag teljesen gáz, szabályokat rúg fel, rosszul meséli a sztorit és a fohossel olyan cudarul bánik mint még sose. Nehogymár fasza karakterdrámát meg osszefuggéseket lássá bele, meg nem fontos a sztori?????
Irány a szervíz, update-re van szukséged :D

Seth
Szerintem ez már túl van magyarázva,csavarva

PSN ID.: Beegabor

Kmarha
megnézem majd, de szerintem nem erre gondoltam.
Az egyik magyarázatban, a taxis mint a Halál szerepel. A nõ veri a fiát gyûlöli õt is és az életét is. Meghívják õket hajózni, elindul, de útközben balesetet szenved és meghal. A Halál utaztatja a csajszit, újra és újra a személyes poklába, a hajó útra, ahol rájön, hogy mennyire ragaszkodik a fiához és mennyire élni akar. Újra és újra.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Sir Quno Jedi
Na látod, ezt nem is figyeltem. De elsõre a moziban nem figyeltem ennyire, hogy most feltûnjön a különbség. De biztos volt.

Alapvetõen mindég azt rójják föl, hogy lassú, meg unalmas, de nekem pont az "unalmas" részek tetszenek benne. Ha még több van benne, nekem csak jó. Én szerepjátékos vagyok, nekem a csihipuhi csak körítés.

tomsolo
meh

Bõvített verzióban van valami érdekes?

Van több Budapest nevû hely is. Az egyik leghíresebb epertermesztõ kisváros meg Árpádfalva néven fut.

CalebJoe
A 98-as Blade még nekem mindig a kedvenc Marvel filmem, de az utána lévõk tényleg mondhatni gagyik lett. Talán tényleg a Wolverine emelkedik ki közülük legjobban valahogy a többi X-Men meg az Avengers se volt az igazi, remélem tényleg jobb lesz a Next-Man.<#nevetes1>
Sir Quno Jedi
Wolverine (2013)

Nos így másodjára jobban tetszett. Sokkal jobban átjött a dráma és a részletek és összefüggések is tisztábbak voltak. Nem rossz film ez szvsz. Egyáltalán nem. Nem is a történések fotosak benne, az csak megtévesztés.

Most már csak a Days of the Future Past-ot várom tûkön ülve, me május még messze van...

Asszem a Marvel kezd felnõni.

Tikal
Sõt, Bagdad is van....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bachstein
Sõt, Iowában még Kossuth megye is van! :)
davidka003
Triangle explained?
Szóval egy 3. gyilkos is van. Tényleg a taxis lenne az?

Egyébként nagyon jó film. 9/10.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Tikal
Senk nem mondta hogy nem lehet ilyen név. Arrol van szo hogy egy eppen futó blockbuster fõ karakterét is igy hívják!!! :)

Nem lattam meg a filmet, szoval csak kérdem: a detektív skandináv származású?

Plusz az USA-ben jó néhány Sparta, Ilium, Troy+ hasonló város is van. Sok helyen még kifejezetten szeretik is az ilyen "õsi" neveket.
Thor Heyerdahl? Õ ráadásul még igen híres is. Tõle eltekintve, az USA-ban is, ha egy eredetileg skandináv származású emberrõl van szó, miért ne lehetne ez a neve?

Pláne, ha családnévrõl van szó. Én például ismerek Mózes családnevû embert is. De van akinek meg keresztnévként adják ezt, úgy hogy még csak nem is zsidó, hanem esetleg székely, mert arra felé szokás az ótestamentumi név.

Szóval se a Loki se a Thor nem olyan extrém, akárcsalád akár keresztnévként.

Tikal
Tuti….gondolom a név megváltoztatása miatt meg újra kellett volna írni a forgatókönyvet….és akkor csúszik a film újabb 5 évet...

Tyler1
És? Lehet elõbb írták meg ennek a forgatókönyvét, mint hogy a Thor közismerté tette volna.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tikal
Azért mert egy éppen párhuzamosan futó blockbusterben az egyik fõszereplõt LOKI-nak hívják…

Tyler1
A Loki vezetéknév, miért ne hívhatnának így valakit? James Loki nyomozó. A Gyllenhaal mennyivel gyakoribb?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Mármint ugyanaz.
Az lenne a legjobb ha még a színész is hasonló lenne.
IMYke2.0.0.0
Igen - a véleményezésemben ott a link a film adatlapjára.