Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
A sógunátus vérzivataros végnapjai után járunk, de a vér ugyanúgy hullik. Ez az epizód sem adja alább semmivel a többinél, sőt olyan eszement küzdelmeket kapunk némi erkölcsi tanulsággal megspékelve, amelyeket hollywoodi filmeknél keresve sem találnánk. Igényesen kivitelezett a film koreográfiája és aprólékos gonddal faragott minden képkockája. A katana hasítja a levegőt, és egy-egy találatnál a néző a saját húsában is érzi a pengét.
Ikonikus és karizmatikus ellenlábas szamurájokat kapunk ezúttal is, egyik-másik egészen különleges példány, szóval nem kevés munkát adnak Kenshinnek, tehát a vérizzadás garantált. A hab ezen a gyönyörű tortán pedig a háttérképnek is beillő csodás tájak, a japán kertek, és a sűrűn hulló levelek, amik között átszűrődik a napsugár, és amelyek finom eleganciával válnak ketté és engedik útjára az edzett acélt, hogy beteljesíthesse véres küldetését.
Az öklök tompa puffanása és a roppanó csontok zenéje tovább gazdagítja a hang és látványorgiát. Persze a harcokban nem kell nagyon realizmust keresni, tekintve, hogy élőszereplős animéről van szó. Egyszerűen csak élvezni kell. Tökéletesek a vágások, a jelenetek beállításai, nincsenek zavaró szuperközeli képek, mindig minden kivehető, és jól látható. Számomra kétségtelenül a legjobb anime adaptációk között szerepel ez a széria.
8/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Emberekkel, cimbora... emberek csinálják emberekkel... csak neked most is sikerült a leglényegtelenebb tényezőt, (a bőrszínt) kiemelned a kavalkádból. Nyilván te azok közül való vagy, akik a csokiból is a fehéret eszik.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
már a németeket full önmarcangoló idiótákká tették a 2. VH után látom nyomul a propaganda,hogy minél több európai nemzethez tartozó emberkét tegyenek full taccsra
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tudom, ez a jelenet inkább hat komikusan.
De aki tudja, milyen pánikrohamot kapni, aki tudja, milyen szociálfóbiában szenvedni, vagy csak szimplán átélt már bármely mentális betegséget, az csakis álmodhat arról, hogy egyszer a közössége ilyen empátiával kezelje őt.
Ilyen beteg filmet még nem láttam. Az őrület kulturális szintre emelése. Beltenyészet. Még azt el tudom fogadni hogy mondjuk évszázadok vagy évezredek előtt a tudatlan őseik áldozatokat mutattak be az isteneknek és mindenféle bizarr rituálét találtak ki hogy kiengeszteljék őket. Egy primitívebb kor gyermekei voltak. De a jelen közösséget nem menti semmi.
Megrekedtek a múltban, elutasították a tudományos fejlődést, a termékenységért tápoldat helyett vérrel locsolják a földet. Az elzártság, a hagyományokhoz való beteges ragaszkodás következtében kivetkeztek emberi méltóságukból. Erkölcsi értékrendjük az ősember szintjén mozog, akinek az életét átitatta a természet erőitől való rettegés. A világ elszaladt mellettük, és a közösség legfőbb bűne az, hogy ez nem érdekli őket.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.06.13. 17:53:34
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Kis költségvetésű sci-fi, lényegében egy helyszínen (házban) játszódó time-loop történet. Aki látott már ebben a témában egy-két filmet, annak olyan hatalmas csavart nem tartogat a cselekmény (sem a lezárás), mégis sikerült némi ötlettel feldobni ezt a már bejáratott zsánert. Nem mondom, hogy nincs tele fájdalmas lyukakkal az egész, mert bizony tele van, de a fokozottság, amit beleszőttek a történetben, add némi extrát ahhoz, hogy egy közepesnél jobbra értékeljem.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.06.13. 17:38:07
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
A vadászat
Egy egyszerű de erős dráma, egy férfiról, akit kiskorúak megrontásával vádolnak meg. A film nem játszik a nézővel, végig tudjuk, hogy a vádak hamisak, és így üt igazán nagyot a hangulata. A gyanúsítástól kezdve nincs perc, hogy a nézőnek ne lenne kedve ordítani a képernyővel és az azon látott emberekkel. Ettől a filmtől dühös és elkeseredett leszel, és nem vár rád feloldás.
Ami a legmeglepőbb, hogy mindezt egy igazán visszafogott stílussal tudja átadni, olyannal mely merőben különbözik mindattól, amit a hasonló témájú hollywoodi filmektől megszokhattunk. Thomas Vinterberg egy aprócska dán városka még szűkebb baráti/ismerős körének tagjai között mutatja be ezt a nehéz helyzetet, melyhez Mads Mikkelsen is egy alaposan visszafogott (ámde tökéletes) színészi játékkal járul hozzá (hasonlóan, mint a tavalyi filmjük a Druk esetében). Látványos érzelmi kitörés kevés van, annál több a visszafojtott szenvedés. Nehéz nézni a filmet, engem sikerült is (ismét) kívül tartania, de aki fogékony az ilyen hangulatra, annak viszont tudom ajánlani.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.06.12. 21:44:22
Olyan érzésem van mintha másik mozit néztél volna.
Ez mint az eredettörténet, bemutatja, hogy a személyiség zavaros leányzó Estella mi miatt és hogyan veszíti el a kontrollt a "normális" énje felett és válik Cruella-vá majd később az ikonikus Cruella de Vil-é.
"Viszont ha lesz folytatás, és a Disney tényleg bevállal egy abszolút pc-mentes és diktatórikusan kegyetlen bestiát, . . ."
101 Dalmatians 1996
<#wink>#wink>
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.06.12. 20:49:24
Valóban az... kozmikus bűn az emberiség ellen ez a film. Szerintem Willis visszasírja már a Kék Hold nyomozóirodát.
1/10
Eddig sem voltam egy Snyder rajongó és ez a film sem tett azzá. A legnagyobb hibája az, hogy túl hosszú (2 és fél óra), nagyjából fél órával hosszabb a kelleténél. Illetve, hogy az elején még ilyen Ocean's 11 feelingje volt, utána átcsapott felesleges és súlytalan drámázásba, ami kicsit sem tett jót neki. Van 1-2 menő akciójelenet, de összességében inkább untam, mint élveztem volna. 5/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Lehet hogy kevésbé látványos a különbség (cgi ide-oda) vagy sok a tucat film, de szerencsére közel sem mondanám egyrétegű stílusnak. Főleg mikor elkezdjük keverni a stílusokat, és művész filmes (The Lighthouse, Suspiria), parodisztikus (The Cabin in the Woods), társadalom kritikus (Get Out), misztikus (A faun labirintusa) stb filmek kerülnek nagy vászonra.
A CGI-al maximum könnyebb ma már gagyit gyártani (ohh, van is rá bőven példa sajnos), mint régen, ahol legalább némi maszk és praktikus effekt munka kellett egy moziba küldhető hülyeséghez is.
Vagy volt valaha olyan ördögűzős film, ahol egy vesztes pókerparti után távozott az ördög? Esetleg ahol sikerült közmegegyezésre jutniuk és mindenki boldogan élt tovább? Nem hiszem, hogy jottányit is változott volna ezeknek a filmeknek a stílusa.
Szoval van ertelme ujra es ujra belekoztolni egy stilusba. Sot az is gyakori, hogy egy stilust magat nem szeretek, de 1-1 film koztuk megis tetszik.
Ez hatvanyozottan igaz a streamingre. Ennek a filmnek a megnezese pl "ingyen" van, szoval nem igazan veszitunk semmit a probalkozassal.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.06.08. 09:40:30
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Mivel nem vagyok naprakész mozi filmekből, nem olvasom a tartalmukat, nem nézem napi szinten az előzeteseket, ezért van, hogy csak így elindítod és akkor derül ki, hogy ez most "nem köt le annyira", hogy rászánjam ezt az időt, ezért eltudom képzelni, hogy más is van így.
Ha már szoba került "a zagancsos embör" akkor itt egy sori <#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.06.08. 00:45:03
En szemely szerint probalok aktivan tenni ellene, talan ugy tovabb maradok fiatal...
Ez már csak azért is vicces, mert ezek a filmek mind a 73-as Ördögűző koncepcióján alapulnak, ami pedig egy kultfilm, minden idők egyik legjobb horrorja. Tehát akkor neked nyilván az is komolyan vehetetlen, és az alacsony ingerküszöbű emberek filmje.
Csak éppen ez nem kizárólag az emberek ingerküszöbéről szól. Te nem vagy benne abban a kultúrkörben, és nem is vagy beágyazódva abba a hiedelemvilágba, ami mondjuk a távol keleti, a latin amerikai, vagy az afrikai népekre jellemző... a mélyen vallásos környezetben élők elméjére pl. ezek a filmek egyáltalán nem úgy hatnak ahogy rád.
És ha már épp te voltál az, aki a másik kommentedben a nyitottságra való törekvést forszírozod, akkor te is nyitottabb lehetnél az ilyen dolgokra, és elfogadhatnád, hogy sok ember hisz az ilyesmiben, foglalkozik az okkultizmussal, vagy mérvadónak tartja a parapszichológiát. Ez utóbbival pl. iskolázott, művelt emberek is foglalkoznak, és nemcsak bigott fanatikusok.
Na, és vannak olyan emberek, akik remélik, hogy az ízlésük időről-időre változik.
Ehhez mit kell csinálni? Megnézni olyan filmeket, amik kimoccintják a komfort zónából.
Hadd ne legyen már az a hülye, aki nyitott a változásra.
És mindig döbbenten konstatálom, hogy hányadik folytatása meg melléksztorija jön, továbbá a csapból is az folyik, hogy FUH, mennyire para film. Viccen kívül nem értem. Ennyire alacsony az emberek ingerküszöbe?
Kojiro ergo sum.
Mini Militia App Lock
Utoljára szerkesztette: avensis18, 2021.06.06. 23:40:51
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Még egy másféle filmnél is remek lenne egy ilyen pontszám, de ha magát a horrort nézzük, amely kétségkívül a legtöbb gagyisztikumot szállító műfaj, akkor az a 7,5 értékelés különösen jónak számít, tekintve, hogy a legtöbb horror átlagosan még az 5-ös pontozást sem üti meg.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Jön a szarvasember... és méghozzá milyen dühös. Ed és Lorraine minden erejét beveti, hogy megfékezze a mészárlást, de ezúttal lehet hogy ez kevésnek bizonyul. Ugyanis itt nincs rafinált apuka, aki Auchan-os montenbájkkal kenyerezi le a démont, és Ursinyi Julika házi készítésű szenteltvizes flaskája is hiányzik, így aztán komoly hátrányból indul a fényesebb oldal.
A démon pedig torkaszakadtából üvölti az ekzöszájz búkot, és mindenféle telekinetikus fittyfenét is bevet, hogy úgy rendesen kirázza a szart mindenkiből. Szóval kemény nyitó jelentsorral van dolgunk, és a készítők már ezzel a film eleji erőfitogtatással is jelzik, hogy komoly szerződéseket kötöttek a Liberoval, mert elszánt céljuk volt, hogy ebből a termékből fogyjon a legtöbb premier idején.
A 10 éves démoni csimota pedig már idejekorán megmutatja, hogy simán lenyomja Ferikét megszállottságban, és nincs az a pap, aki itt segíthetne. 10 évest ilyen vadul tekeregni én még nem láttam, szóval nyugodtan konstatálhatjuk, hogy minden hozzávaló rendelkezésre áll egy kellemes éjszakai frászpartihoz.
És ez a zsáner azon szegmense, ami nagyban kiemeli a jellegtelen, unalmas, Z kategóriás horrorok közül. Nem pusztán fogja és belemártja a nézőt a tömény okkultizmusba, amelynek keretében rossz arcú hárpiák kántálják a kimondhatatlan szövegű rontásaikat az áldozataikra, hanem közel hozza azt, kontextusba helyezi a mindennapi élettel, de ugyanakkor megőrzi egyszerűnek és közérthetőnek az alapkoncepciót.
Azonkívül erős képi világgal dolgozik, nagy hangsúlyt fektet a karakterek közötti komoly interakciókra, minden szereplőt belevon, és szervesíti őket a történettel.
Nem marad steril burokban senki, és nem pusztán olcsó jumpscare-ek garmadájára van felfűzve egy gyengécske logikátlan történet, ahogy az lenni szokott az esetek legnagyobb többségében.
Viszont túlmenően a film erényein, az egész dolog sava-borsát mégis az adja, hogy valós alapokról építkezik a frencsájsz, és valódi emberek valós sztorijai adták hozzá az ötletet. Az már más kérdés, hogy ami ténylegesen történt ezeknél az eseteknél, az mennyiben tér el a filmben látottaktól, de a hangsúly nem a valódiság és a fikció százalékos arányán van, hanem azon, hogy sikerült egy ténylegesen szórakoztató és borzongató alkotást letenni arra a bizonyos asztalra.
A színészeink hozzák a szokásos formájukat, nem éreztem, hogy bárki játéka is kilógott volna. Igyekeztek kerülni a felesleges hatásvadászatot is, bár ördögűzős stuffoknál ezt nehéz teljes mértékben kiszűrni. Csak annyit kapunk belőle, amennyi feltétlen szükséges. Egy biztos: ez az epizód is méltó helyet foglalhat el magának a horrorok panteonjában.
8/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Mostanáig nem nagyon foglalkoztam vele, hogy milyen feldolgozásai vannak ennek műnek. Aztán most rávettem magam, hogy megnézzem Luis de Funés féle verziót is. Itt nincs maffiózós vonal meg rendőrség meg ilyenek. Csak simán a keveréskavarás. De nem csalódtam. Funés hozza a formáját és jókat nevettem rajta. Néhol burleszk humor is van, ami vagy bejön v nem. Stallonéék sokkal filmesebben adták elő, de nincs jobb változat. Mindkettő nagyon vicces... 😄
7/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
szintén 4/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Kedvet kaptam hozzá, így gyorsba ledaráltam. Jó volt, nem volt gond vele. Bár a havas pályán azok a random következtetések röhej volt. A takarítás tempójáról meg a Minos cég nagyságairól nem is beszélve... 😄
7/10
Spiral: From the Book of Saw
Van, aki tud váltani vígjátékról drámára. Van aki meg Chris Rock... Meg egy ilyen gagyi sztori a rendőri túlkapásokról. A végén az a jelenet az totál röhej volt. Azon jót röhögtem... 😄
4/10
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Oxigén
Az "Élve eltemetve" nyomdokain haladó, feszült és nyomasztó hangulatú film. Persze messze nem olyan letaglózó hatású, mint az említett mű, az alap helyzet úgy érzem itt sokkal hamarabb kifulladt. Cserébe bedobtak egy ötletes újítást, azaz hogy itt a "koporsó" egy aktív, a főszereplőre reagáló entitás. Lényegében egy alkalmazás, mely reagál a "bebörtönzöttjére". Végre tud hajtani bizonyos feladatokat, mint a "telefon" hívás, adatbázisban, neten való keresés, de proaktívan közbe is lép, ha úgy érzi, a "bentlakó" veszélyezteti a kapszula vagy önmaga egészségét.
A kötelező csavar, ami nem is a végén, hanem már valahol a háromnegyedénél előjön, nem túl meglepő, de kellemes plusz faktort adott a történetnek. Ez az irány nekem nagyon is tetszett, még úgy is, hogy fájdalmasan tele volt lyukakkal és logikátlan elemekkel. Mindenesetre dicsérendő, hogy nem egy sima rókabőr lehúzásról van szó, hanem ténylegesen próbáltak valami sajátos ízt adni a történethez.
Egyszemélyes kamara darab, Mélanie Lauren pedig remekül elvitte a hátán a filmet. Egy Buried vagy Moon szintet ugyan nem ér el a film, de egy ilyen kis scifi novellás esti mozinak meglepően jó volt.
De csak jobb ha teljesen képben vagy!
Tetszett, ritka amikor egy folytatás van olyan jó mint az elődje. Persze maradt a recept, csak mindenből kicsit többet kapunk.
7/10
Nem tudom hova tenni a filmet. Guy Ritchie-t szeretem, a Blöff és a Ravasz, az Agy és két füstölgö puskacsö máig a kedvenceim között vannak. De ezt nem tudom hova tenni. A rendezö próbálja megismételni ezen filmeket, de valahogy ez most nem jött át.
Az alapfelütést mindenki ismeri, de a biztonság kedvéért spoilerbe rakom:
Na ezen képsorok megteremtik az alaphangulatot, majd következö snitt, föhösünk ott csücsül egy cégnél, néz továbbra is keményen és nem tudjuk, hogy honnan jött, ki ö, mi ö és ezen a film többi része se nagyon változtat.
Az kiderül, hogy valami banda feje, szemrebbenés nélkül intéz el jófiút, rosszfiút, de ha olyanja van, akkor elöbb szarrá veret valakit, majd pénzt ad neki, az emberei összeszarják töle magukat, szóval ilyen ember a föhösünk. De hogy pontosan mit is csinál a bandájával, hogy ö most jó vagy rossz, gengszter vagy csak olyan üzletember, aki piszkos dolgokat is bevet a hatalma megszilárdítása érdekében, na arról nem tudunk meg semmit jószerével.
Késöbb beáll egy pénzszállító céghez, ahol már rögtön az elsö bevetésen Rambo lesz belöle, ami a film többi részén se változik. De ez valahogy nem illik Guy Ritchiehez. Én személy szerint nem ezt vártam, hanem valami heist filmet (az Imdb-n például Cash Truck-ként van szerepeltetve a film, nem pedig Wrath of Man-ként, így a címböl simán lehetne heist-filmre apellálni, de sajnos nem az, hanem szimpla akciófilm).
A karakterek nincsenek kibontva, egyik akció követi a másikat, igazából a sztori sincs nagyon elmesélve (nyilván nem kell prózai magasságokat várni a sztoritól, de lehetett volna jobb is). A végét se igazán értettem,
Egyébként lehet, hogy sokmindenki másnak bejön a film vagy csak én néztem túl felületesen és nem figyeltem oda a párbeszédekre, de ez most nálam nem lesz GR-kedvenc.
5/10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Streaming filmkent ertekelve (ami kvazi a modern VHS) kivalo film. Mozifilmkent inkabb kozepes lenne, de ez nem egy mozifilm.
Latvanyos, stilusos, jok a karakterek benne, es bar eleg hosszura nyulik, vegig szorakoztato tud maradni.
Gyengesegei:
- Mind a karakterek, mind a sztori nagyon jol fel van vezetve. Ennek ellenere inkabb csak zombihentelesse alakul az egesz a masodik felere. Nem hasznaltak kesobb ki jol sem a karaktereket, sem a bankrablos vonalat. Tobb "Ocean 11" kellett volna bele.
- Az okos zombik inkabb rohejes karikaturaszeruek lettek, mint ijesztoek. Tulzasba vittek.
- Az apja-lanya vonal elegge fantaziatlanra sikeredett.
Moziba nem mennek miatta, de streaming filmkent nagyon jo lett.
7/10