Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Synchronous
Penumbra (2011)

Nem sok argentin filmet láttam, de most kifejezetten jól esett a spanyol szinkron a sok angol nyelvû film után. És magával a filmmel sem lett volna bajom ha a végén megmagyarázzák hogy mi is történt akkor, mit láttunk, mi volt a lényeg, mert speciel nem értettem a film végi poént.

Igazából sok kérdés maradt megválaszolatlan, csak annyit lehetett levágni a sztoriból hogy minden dolognak ami történik, a rejtélyes napfogyatkozáshoz van köze, amelyet egy szobában dekkolva vár pár ember...

Rejtélyes misztikus thrillernek szánták a filmet, és ez a vonulat mûködik is odáig míg le nem zárul a film a nagy értelmetlenséggel, vagyis hogy nem is lett megmagyarázva semmi. Elõre is elnézést kérek azoktól akik értették mirõl van szó, én nem nagyon.

A fõszereplõ csaj aranyos, ráillett a szerep, a többiek is rendben vannak, bírtam az akcentusukat. Rájöttem hogy szeretek spanyol nyelven filmet nézni. Csak sajna így olvasni is kellett a film alatt, de nem vészes mert nem kamaradrámáról van szó, nem dumálják végig az egész filmet, és némi akció is szerepet kap benne.

És ebben hatalmas mínuszt adok a készítõknek, hogy szándékosan feltuningolják a nézõ agyvizét, mert végig "el sem tudom képzelni mi fog ebbõl kisülni" érzésed támad, és tûkön ülve várod hogy na most akkor mit hoznak ki ebbõl az egészbõl... és kiderül hogy a nagy semmit. Kár érte... pedig szívesen vettem volna valami magyarázatot, de lehet csak én voltam láma, és nem olvastam a sorok között.

Így, értelmes magyarázat nélkül csak: 5/10

Ha érthetõen megmagyarázták volna a végét 8/10-t is adnék rá.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

tomsolo
<#eljen>

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Tyler1
Mr. Nobody

Úúúristen milyen nehéz lehet egy ilyen filmet megrendezni. Elképesztõen összetett és néhol kaotikus, de egy percre sem fullad unalomba a nem csekély 2 és fél órás játékideje alatt. Jared Leto-t nem csíptem egészen a Dallas Buyers-ig, de innentõl már odafogok figyelni rá, ha ismét filmezésre adja a fejét. Nem mindenkinek ajánlható darab, de aki szereti és vágyik kicsit a különlegesre, és még nem látta, az nézze meg.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

bakkerman
meg is nézem akkor <#eljen>

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Én!
Nagyon jó, nagyon szeretem (meg is vettem magamnak a blurayes 3Ds változatot 😊 ). Inkább bábfilm mint animációs film. 6-8 éves kor alatti gyerek félhet rajta, szóval elõbb tanácsos szülõknek megnézni.
Neil Gaiman novellájából készült. Azt is ajánlom (rövid, 1-2 óra alatt letudható).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

bakkerman
valaki látta közületek a "Coraline és a titkos ajtó" címû animációs filmet? Jókat olvastam róla

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

IMYke2.0.0.0
<2013> - "7-beon-bang-ui seon-mul" (Miracle in Cell 7) - 910

Fenomenális kiskölyök (Kal So-Won, 7 éves), elképesztõ apuka szereplõ. A sztori elkap, megérint, kicsavar, nem hagy reakciók nélkül elõtte ülni.
Volt egy olyan film, hogy "I am Sam"?... Ezután a film után azt csak félmosollyal tudom illetni. Pedig azt is szeretem.
Ja, és biztosra veszem, hogy a koreaiakat nem érdekli, hogy Oszkár meg nem gyütt... ;-)

A film vége kicsit szirupos lett , de egye-fene, az a 9 pont jó helyen van.

<1999> - Shiri - 7/10

Az 1950 óta külön világ, Észak és Dél közeledni látszik egymáshoz. Enyhülni látszik a feszült viszony, a két miniszterelnök együtt jelenik meg egy sporteseményen a hamarosan megrendezésre kerülõ futball világbajnokság fényében. Egy szakadár kommandónak azonban más tervei vannak a történelem újraírásával kapcsolatban.
A szereposztás kiváló, s bár a 2 órás történet a maga módján, bájosan hozza a 90-es évek akciófilmjeinek stílusát, és várható befejezését, remek szórakozást nyújtott.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

jó karakterszínész volt
mégvadabbdisznó
Õt annyira nem ismertem, Columbo szinkronhangját sajnálom inkább Szabó Gyulát.

De szép bauxit, honnan van?

IMYke2.0.0.0
Meghalt Mickey Rooney - 94 évet élt.
"Összesen 340 produkcióban láthatták a mozi- és tévénézõk"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sir Quno Jedi
The Last House on the Left
I Spit on Your Grave 1
I Spit on Your Grave 2

Mindig van benne sablonosság, de az nem baj, ez a mûfajba belefér, sõt, tisztelgés a többiek elõtt.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bokafix2
Tortured 2010

Hasonló mint a 7 nap, csak itt anyuka és apuka kapja el a gyilkost aki a gyereküket brutálisan meggyilkolta, és beteges kínzásoknak vetik alá, hogy megismerje mit okozott másoknak.

Hûen szemlélteti a film, hogy mennyire állatias szintre le tud alacsonyodni az emberi természet hogy megtorolhassa a sérelmeket amiket elszenvedett, de ugyanakkor megjelenik törvényhozás kritikája is, hiszen rendkívül enyhe ítéletben részesíti a bíróság a gyilkost és a szülõk képtelenek elnézni hogy egy ilyen ember pár évet eltöltsön egy luxusbörtönben ahol mindennap netezhet.

A viszonylag ismeretlen színészgárda elfogadhatóan muzsikál, hihetõ alakítást nyújtanak bár hiányoltam némi eredetiséget, túl sablon mintára zajlott az elfogás jelenet, már szinte másolta a 7 nap-ban látottakét.

Viszont a 7 nappal ellentétben itt van filmvégi poén is, ami szerintem ütött.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem a gyerekük gyilkosát kapták el és kínozták halálra hanem egy másik elítéltet, akit ugyanazzal az autóval szállítottak, de beütötte a fejét így nem emlékezett semmire és nem tudta hogy elkövette-e amivel a szülõk szembesítették

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Tyler1
Errõl a filmrõl csak most premier elõtt hallottam elõször, Nolan filmjeinek operatõre rendezi (elsõ filmjeként hozzáteszem), de eléggé Nolan-es mind-bending sci-fi beütése van. Érdekesnek tûnik.

Transcendence

tommygear
lesz még jó pár rész itt 😄
hiába írják hogy az utolsó
ja, eldobna egy gránátot és megölne vele 100 embert... utána meg még a gránát is felrobbanna

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

extra sensory
Norris szereplésének azért nem lenne értelme, mert akkor mindenki mást az ellenkezõ oldalra kéne állítani... és még így sem gyõznének. <#eplus2>

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Kongy
Hiába a sok nagy név, unalmas lesz mint az eddigi részek...

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

DarkSector
Yee mégtöbb nagy név!

Sajnos nem érdekel mert hiányzik Chuck Norris....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Totti5
Várós a 2. nagyon jó volt.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tyler1
Cruise-nak egyelõre nem ível lefelé a karrierje, hogy ilyen filmeket kelljen elvállalnia 😊 Konkrétan sem az életrajzának, sem a pénztárcájának nem jelentene elõrelépést.

Bokafix2
Mivel Van Damme-ot meg Austint már nem tehetik bele mást kellett találni... de sztem ha még lenne pár rész kimerülne ez a koncepció is.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Synchronous
Xpndbls3

Hát öö... igen. Mindenki tudta hogy lesz, csak a felhozatal vicces kicsit. Legalábbis vannak számomra ismeretlen arcok. De Vezlit vártam már mikor tûnik fel. 😄

Na meg Harrison Ford? Komolyak-e? Õ nem az a tipikus akciósztár típus, bár voltak jó akciófilmjei. Tom Cruise-t vártam mikor teszik bele, de valószínûleg nem Mission Impossible paródiának szánják a múvit. <#nyes>

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

ZilogR
Akkor nem kell a szinkronosra várni, gondolom...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Kongy
Grand Budapest Hotel

Fú.. annyi kameó, mint ami ebben a filmben van... 😄 Nem szabad megnézni a színészek listáját mielõtt beülsz, hanem majd ott jó, ha meglepetésként ér. 😄 Amúgy jó film volt, engem elszórakoztatott az abszurd humorával, jeleneteivel. 7/10

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Totti5
Végülis egy valamiben biztos jó. Bármilyen szerepet elvállal ahol vetkõzni kell.

tomsolo
Dom Hemingway (2014)

Jude Law oltári nagyot játszik, ebben a kicsit béna sok év után kijön a börtönbõl sztoriban...

7/10

Totti5
5 percre, de teljesen más szempontból mint ahogy a megszokott klisének kellene lennie

A cápák mennyire kapnak fõszerepet a filmben?
Vagy csak megjelennek 1-2 jelenet alatt azt annyi?

Seth
Õsemberek... 😊

PSN ID.: Beegabor

tomsolo
Éne láttam a filmt és nem igazán fogott meg... mondjuk a trélerben kb az összes érdekes vágóképet ellõtték. 😊

Totti5
All Is Lost

Nagy rajongója vagyok a hasoló filmeknek, kb mindent láttam a témában, a gagyitól a jóig. Ez az egyik legjobb!

Egy szereplõs ( Robert Redford ) és egyetlen mondat hangzik el benne a film elején, aztán semmi 3 szón kívül. Csak a környezeti hangok, és némi zene.

Indiai-óceánon léket kap a vitorlása és jönnek a bonyodalmak. Ez eddig a szokásos, és majd a vízbe reked és jönnek a cápák és, és... nem!!!

Itt bemutatja natural, realistic az egész kálváriáját az embernek. A kis sikereket és a nagy hibákat. Egy tapasztalt hajós, aki sokat tud, de nem mindent! A film nem akarja letagadni, hogy Redford 77 éves, pontosan úgy mozog és viselkedik mint ahogy egy idõs ember ( s kaszkadõr nélkül dolgozott!!! ), persze ember feletti módon a túlélésért. A tekintete, az arcjátéka folyamatosan mesél, pedig meg sem szólal.

Mestermû.

Blasta
Beszarás, igazán lehet látni egy kvázi ismeretlen szinésznocske logó csocseit????
Tényleg??? PREMIER PLÁNBAN RÁADÁSUL???!!!
Beszarás, rohanok a moziba!
<#wilting>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Jim Morrison
egyszer olvasom el a spoilert mikor még nem láttam az adott filmet, de megérte 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

300: A Birodalom Hajnala

Nemrég láttam, jó kis film ez.
Az elsõ részhez sztem nem ér fel, de nem sokkal utána ott van.
A Vízi csatajelenetek parádésak, a végén a Lovas fejezet hullajó volt.
Különösen tetszett hogy az elsõ rész eseményeivel párhozamosan zajlik a történet, egy kis Leonidas covert megnéztem volna, és nemcsak annyit amit mutattak.
Megmutatták hogyan lett Xerxészbõl ez az állat.
Azt ennyi.

A film vizuálisan még mindig remek, De nincs az a Katarzis mint az elsõ rész esetében.

Spoiler!
Eva Green Csöcsei kinn vannak premier plánban.
Micsoda csöcsök!
..

Tényleg kinn vannak.

vérpocok
The Ganzfeld Haunting 2014

New Wave horrorként reklámozzák ezt az értékelhetetlen vackot, hátha könnyebben ráharapdál a nagyérdemû, pedig nincs ebben a filmben semmi újszerû.

Ezek szerint manapság szokássá vált hangzatos címeket kitalálni ami profitábilissá teheti a terméket a piacon és közben csak átverik a gyanútlan érdeklõdõt és eltitkolják elõle hogy másfél órát el fognak venni az életébõl a semmire.

Pedig biztatónak tûnt ez a "nyúvév" kiírás, meg a tartalom is ami parapszichológiai ESP kísérleteket ígért meg meg félelmetes sztorit, ehelyett mit kapunk? Drogozó, alkoholizáló ringyókat meg pasikat, akik beszívva vitatkoznak azon hogy most mit is láttak... kellett ez, most õszintén?

Én nem egy betépett tivornyára voltam kíváncsi hanem a paranormal vonulatra, amibõl a filmben jóformán nem is volt semmi. Komolyan, ez a fuilm kiválthatná a Trainspotting-ot is akár, mert pont ugyanaz volt a lényege... a drog, meg a züllés ezerrel.

New Wave meg a t*köm

1/10

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

IMYke2.0.0.0
<2007> - Se-beun De-i-jeu (Seven Days) - 6/10

Lost-ból ismert koreai hölgy jól nyomta.
Sajnos, nagyon amerikaira faragtak egy alapvetõen jó, és nagyon egyszerû ötleten alapuló bosszú történetet.
Viszont egy valamit meg kell vallani: unalmas egyáltalán nem volt.

ForzaInter
Azoknak a filmeknek is megvan a maguk szépsége.😄

Yo, Bitch!

Kongy
Elvbõl nem nézek Film+-ot... 😄 Akadnak jó filmek elvétve, de 90%-ban ZS kategóriás szutykokat nyomatnak.

Film+

Seven Bellow

Mi a franc volt ez? Ennnyire rosszul megrendezett filmet már rég láttam. Val Kilmer meg szépen szétihatta az agyát az elmúlt években mert csak a 10-ik percben döbbentem, rá hogy õ az. Mellesleg úgy játszik mint aki folyamatosan restelkedik azért hogy ilyen ótvar filmben játszik. Vagy csak simán nem tért még magához a delíriumból.

Mellesleg
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hamar el is patkol, valami iszonyat röhejes indokkal, beverte fejét. Komolyan a statiszták jó egyharmadának a halálához a gonosz erõknek sincs köze.

Valami kísértetházas illesztgetõs horror akart lenni, de egyszerûen nem bírtam végig. Förtelmes színész játék, logikátlanságok töménytelen és parttalan pofázás és hosszú dialógusok a SEMMIRÕL és hasonló nyalánkságok...

A színészek

Meg ne nézzétek!
Jakuza1
Melle lotttel, en pont birom a lassu folyasu sztorikat,filmeket. Nekem nem kell az akcio se bele, ha maga a film jo.
De az ertelemetlen parbeszedeket,monologokat, gyenge vagy pocsek csak a filmet kitolto ures frazisoktol hemzsego semmitmondo tortenet nelkulesiget azt nem. A film elso 40 perce kb errol szol. A semmirol, megszorozva a pocsek szineszi jatekokkal es a faraszto jellegtelenseggel.

szerencsétlen
mégvadabbdisznó
Sötét ház (2014)

Érdekes ötlet, közepes megvalósítás, átlagos színészek. De kreatív volt tényleg, nem az a sablon sztori, bár jó ideig nem esik le ki kicsoda, de egy magára valamit is adó horrornál ennyi elvárható.

A lényege hogy a fõszereplõ srác olyan képességgel született hogy bárkinek meglátja a halálát ha megérinti. A képességének az eredete pedig még érdekesebb... Üde színfolt hogy nem egy agyoncsépelt kliséhegyet kellett nézni. Ami az ötleteket illeti, hálivúd eléggé pácban van, mert alig van értékelhetõ produktum ebben a mûfajban, sõt mondhatni egyre csökken a színvonal.

Ez a film sem ér Oscart tény, de a többihez képest kellemes csalódás. Nagy hibája hogy az izgalmasabb részek sötétben játszódnak és nem túl sokat lehet látni, de szerencsére nem minden jelenetnél van sötét.

De ha már a címben is szerepel a "Sötét" szó, így ennek is meg kell jelennie hogy a nézõ átérezhesse hogy most bizony a szereplõk a sötétben mennyire félnek. Pedig jobb lett volna ha világos van, vagy ha némi mesterséges fény szûrõdik be mert így azt a félelemfaktort is agyonütik ezzel a megoldással amit egyébként elérhetett volna az adott jelenet.

Mindent összevetve a mûfajon belül jobban teljesít mint egy elcsépelt Péntek 13 remake vagy egy Sziklák szeme, amiknek lényegében nincs semmi értékelhetõ tartalma csak statiszták unalmas darabolásából áll. Ha az idei felhozatalból több ilyen is lesz, akkor nem kell még leírni a mûfajt.

7/10

De szép bauxit, honnan van?

Ezzel nincs semmi baj, nem mindenkinek jönnek be a lassú folyású nyomozós sztorik. Sokan imádtak egy Columbo vagy Sherlock sorozatot, mások meg bealszanak rajta, mert nem találják elég érdekesnek vagy tempósnak, hiányolják az akciót.

Tyler1
Azzal a fejenként 10 perccel amit szerepelnek? Mondjuk ezt a színészgárdát nem nehéz lejátszani, de pl. Woody Harrelson simán ver mindenkit, Lawrence-nek meg már majdnem visszalépés ez a film.

Jakuza1
Maga a film faraszt le.

Bachstein
Egy hozzászólással alattad...
tigeroo
a felsõ képen lévõ tag nem mostanában hunyt el btw?
Na ja, de ismerve a második film sztoriját a színész halála okán érdekes lesz kivel akarják majd pótolni? Nem mint ha Õ pótolható lenne.

Nem szabad fáradtan nézni. Én elsõ két részt vagy 5-6 részben néztem meg, mert fáradtan álltam neki és bealudtam. Az is igaz a film valahol a harmadik epizód végén kezd el beindulni csak.

Sir Quno Jedi
Ja õ, meg Shutherland elviszi a hátán az egészet. Hiába, aki jó színész, az jó színész.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3