106837

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Azt amit az előző kettő, ez a legénység és Abrams.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.12.14. 19:23:22 -
Mit ad? -

adja.
-
-
Sequoyah #91453 The Ridiculous 6
Adam Sandlernek eleg szar filmjei voltak mostansag, ugyhogy ez most kellemes meglepetes volt szamomra. Aki szereti a debil vigjatekokat, Adam Sandlert es Rob Schneider-t, annak ez is tetszeni fog. Talan stilusban a "You Don't Mess with the Zohanre" hasonlit, csak vadnyugati kornyezetben.
Jol elbaromkodnak benne, es van ertelmes tortenete valamint stilusa is. En jot szorakoztam rajta:)
Kulonosen tetszett, hogy rengeteg ismert szinesznek volt kisebb-nagyobb szerepe a filmben.
A hibai ugyanazok, mint a tobbi hasonlo stilusu filmnek, a poenok neha inkabb farasztoak vagy csak mocskosak, de nem tulzottan.
Mufajon belul (idiota vigjatekok) 7/10 -
Láttuk már x az ennediken.
Arra jó lesz, hogy lemérjük, hol tart a CGI, és mennyire megöregedtek a jó forgatókönyvírók, színészek és jöttek helyükre a kezdők. -
Nyiri #91451 A tenger szívében: Érdekes film. Mármint jó hogy nem a Moby Dick történetét mondja el, hanem az igaz történetet ami valójában történt. Kemény lehetett a legénységnek az tény. A bálnavadászos rész a brutál. Jól megmutatja, hogy az ember mennyire szart arra, hogy csak vendég a földön és nem minden azért van hogy levadásszuk. Konkrétan undorító volt jó pár helyen. Karakterek jók. Van karakterfejlődés is (Mondjuk Ron Howard filmtől el is vártam). Nem mondom hogy többször nézős, mint mondjuk a Kapitány és katona (azt évente megnézem).
Egy dolog amúgy nagyon felhúzott. Kb. 8-an ültünk a moziban. Ezt szeretem, mert esélyes hogy kevés pofázó, csörgő paraszt lesz. De a film 10. percében megjelent 4 durván 130 kilós faszparaszt, 4 darab 6 éven aluli gyerekkel. A film végére szerintem az a 8 ember aki rajtuk kívül volt a moziban mind egyenként kinyírta volt azt a bandát. Pofázás, ugrándozás, kiabálás a gyerekek részéről. Természetesen a apukák szartak rá. Csörögtek a zacskókkal és a film végére olyan disznóólat csináltak, hogy hihetetlen.
A film 12 éven aluliaknak nem ajánlott. Konkrétan belezések vannak benne. Ilyen való egy 4-5-6 éves gyereknek. Mi más. Természetesen 21:00kor kezdődött a film így 11 utánig tartott. Nem kellene aludni gyerekeknek? Év apukája díjas volt mind.
A film után odamentem a mozis alkalmazottakhoz, kérdeztem, hogy nincs e valami szabály erre, hogy korhatáros filmre nem mehet be gyerek? Közölték, hogy Ők figyelmeztetik a szülőket, de a döntés joga az övék. De jó. 3700 Ft-ért nézhettem/hallgathattam hogy neveletlen paraszt kölykök ordibálnak és a suttyó szülők meg hagyják. Jogosítvány kéne a gyerekneveléshez is :D
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.12.14. 09:48:59 -
Prof William #91450 Ja és ezt kimaradt. Állítólag Will Smith nemhogy bődületesen sok pénzt kért, hanem még azt is kikötötte hogy a drága kis fiacskája is szerepeljen a filmben ráadásul valamelyik főbb szerepben.
Valahol itt lett elege Emmerich-nek. -
Én valahogy nem bánom.Szeretem Will Smith-t de az új rész komolyabbnak tűnik.Persze tuti hogy lesz benne pár poén csak kicsit olyan district9-alien szagúnak érzem stílusban -
Prof William #91448 Szerintem egész pofás kis előzetes lett.
De ha jól olvasom a fekete fazon az nem Will Smith karaktere lesz. A film hivatalos oldalán van egy idővonal, ami szerint 2007-ben Hiller ezredes (Will Smith) egy kísérleti repülőgép tesztelése közben életét vesztette. Ha minden igaz a színész olyan nagy összeget kért a fojtásáért, hogy a stúdió és Emmerich úgy döntött, hogy kinyírják. -
remélem JÓ lesz, tele van kedvenc színészekkel. -
szerintem elég korrektnek tűnik. Egy jobb blockbusternél nem tűnik jobbnak, de az is valami. Tetszik a fejlett, felkészült föld vs idegenek harc. De majd Thor Jr. és diszkont WIll Smith megmentik a világot..... -
Yap.
Muszaj volt folytatni szaga van, de majd meglatjuk... -
Függetlenség Napja új rész?
-
Selminar #91443 Absolutely Anything
Kicsit kevés színésszel és helyszínnel játszódik, de a jóból mindig keveset adnak :)
8/10 -
xido #91442 végre megint egy kis fantasy a jó öreg Spielberg/Williams párostól :)
hála istennek nem rossz író könyve alapján...amúgy...
Utoljára szerkesztette: xido, 2015.12.13. 01:38:38 -
The Wave 2015
Csinálhatnának több katasztrófafilmet is a norvégok. Megy nekik, ez kétségtelen. A norvég tájak szemkápráztatóak, főleg a fjordjai... ehhez hozzájön a feszültség amit a film generál. 1905-ben egy hatalmas sziklafal szakadt bele egy fjordba 40 méter magas cunamit idézve elő. A szóban forgó hegyet amiről a film szól, norvég kutatók a mai napig figyelik, hiszen egyre jobban nő annak a veszélye hogy megismétlődik az 1905-ös katasztrófa.
Erre az alternatívára alapozva kezdett el gondolkodni a film, és egy költözés előtt álló geológus mindennapjaiba enged betekintést aki épp egy ilyen fjord közelében épült kisvárosban lakik amihez hasonlót elárasztott az 1905-ös szökőár.
A hegyre telepített érzékelő műszerek pedig elkezdenek nyugtalanító adatokat továbbítani. Amint beindul a film azonnal a fotelba szögez, pedig itt nem történik katasztrófák sorozata mint a San Andreas-ban, csak egyetlen omlás van de a körülményeket sikerült úgy megcsinálni hogy sokkal realisztikusabb lett mint a hollywoodi szemetek.
8/10 -
jah értem... -
a sztori azután játszódik, hogy Tarzan és Jane már eljöttek a dzsungelből. Csak aztán valamiért vissza kell menniük..... -
Ami a jó hír hogy Samuel Jacksonnak megvan mind a két szeme... a cgi-t tudnám még felhozni hogy jól néz ki, de egy ilyen látványvilág már egyre inkább alap minden filmnél ami kicsit is ad magára.
(Ahhoz képest hogy majmok nevelték fel a csávót nagyon értelmiségi tekintete van). -
Már azt hittem ez. 
-
ez jobbnak ígérkezik.
-
Mintha a King Kong folytatását látnám, Kong nélkül. Nem tűnik rossznak első blikkre, főleg ha minőségben is hozza legalább a KK minőségét. -
Absolutely Anything (2015)
Nekem tetszett, vicces volt. Tényleg mindent ellőttek benne amit lehetett a sci fi részében.
7/10 -
Ritka nyikhajul néz ki a Tarzan. Egy kövér nem a listámon neki. -
Kíváncsi leszek hogy sikerül e végre egy jó Tarzan filmet összedobni, a trailer alapján nem néz ki rosszul.
-
Kirk Douglas ma 99 éves, nem semmi életkor 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Érdemes azokat is listára tenni, amiket a zárójelekben említettem - ha még nem láttad őket. -
erre kíváncsi vagyok -
[2015] - (imdb) - "Amsal" (The Assassination) - 8/10
(2015.12.08) (141 perc, dél-koreai - japán)
Mi magyarok is megemlítésre kerülünk az egyik akció résztvevővel kapcsolatban, aki tőlünk lopott robbanószert 1933 környékén, amikor az események is zajlanak a megszállt Koreában. 30 ellenállási frakció, különböző támogatói forrásokkal, egymással és a japán megszállókkal harcolva élik mindennapjaikat, közöttük pedig olyanok is, akik egyik, vagy másik fél által megvásárolható lojalitást mutatnak.
Történetünk egy befolyásos ember ikerlányaival, annak szétválasztásával veszi igazán kezdetét, majd egy fontosnak tűnő merénylet tervben csúcsosodik ki, olyan nagy dél-koreai sztárok* közreműködésével, mint
* Gianna Jun (My Sassy Girl, The Thieves, The Berlin File),
* Jung-Jae Lee (Big Match, The Face Reader, New World, The Thieves...)
* Jung-woo Ha (The Berlin File, Nameless Gangster, The Chaser),
* Jin-woong Jo (Roaring Currents, Front Line...),
* a veterán Dal-su Oh (végtelen lista), vagy
* Kyeong-yeong Lee (War of the Arrows, The Pirates).
Már csak Gianna Jun-ért megéri végignézni.
//Ja, és említésre méltó, hogy mennyire káprázatos az, ahogy megteremtették a korabeli Szöult, Koreát, és amit az amúgy rettentő izmos Jung-Jae Lee testével műveltek a végén...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.12.09. 17:09:51 -
gombabácsi #91427 bone tomahawk
huh, ez nagyon brutál volt, csak az nézze meg akinek bírja a gyomra
amúgy a belezéshez képest kissé kevésnek éreztem a filmet
(amúgy lassú film, főleg csak mennek a pusztában) -
Stockbauer33 #91426 -
Kicsit illik a múlt heti témához.
Stuart: Visszapörgetett élet (2007)
1/10 (kb a negyedéig láttam)
Egyik kommentben írták, hogy kikészítő benne a : nyökögés:)
Elkezdtem nézni a filmet, mert érdekelt, mégis mit jelenthet a "nyökögés".
Már tudom. -
hiper KOCKA #91424 Assassination 2015
1933, Szöul. Három koreai van megbízva magas rangú koreai vezetők meggyilkolásával akik az elnyomó Japán uralom törekvéseit támogatják elárulva honfitársaik érdekeit. Remek kis politikai akcióthiller, és tele van csavarokkal. Az első óra a helyzetfelmérés és a tervezés, de a második órától átcsap kemény akcióba. Az elején is van persze eksön, de nem annyi mint a film második részében.
Ha kezdetben bonyolultnak tűnik is, nem kell megijedni, több szálon futnak az események, de a végére minden kitisztul, a film szép lassan kikerekedik és megmagyarázza a felmerülő kérdéseket. A három megbízott között van Korea legszebb bérgyilkosnője is... gyakorlatilag elég belekacsintania a távcsőbe és inkább kezdesz pózolni neki minthogy lelődd, mert annyira cuki.
Ahogy elkezdődik a film, úgy kezd egyre szövevényesebbé válni, spoilerezni nem akarok, de áll leejtős csavarok vannak benne az tuti. Némelyik tényleg odaver. A golyó mennyiségét itt kilóra mérik nem darabszámra, egyes statiszták annyi golyót kapnak a felsőtestükbe hogy egy katonai század 1 hetes muníciószükségletét vígan fedeznék.
Az akciójelenetek felettébb látványosak, több helyszínen folynak, és mindenféle terepen: háztetőkön, házasságkötő teremben, étteremben, mezőn, utcán, folyóparton egyszóval mindenhol ahol csak el lehet képzelni. A hosszú játékidő miatt a karaktereket is sikerült felépíteni. Érteni a céljaikat, a motivációjukat, a személyiségük mind a 3 dimenziót megkapja, nem úgy mint sok hollywoodi filmben ahol kapunk egy idióta színészi játékot, felejtős sztorival. Szóval bejövős és ázsia-fanoknak kötelező.
9/10
-
Még szép hogy visszafogottabb.... nézd meg Ozon botrányfilmjeit. -
The Gift
Kellemes meglepetés volt, attól függetlenül, hogy egy hónap múlva, már nem túl sok mindenre fogok emlékezni belőle. Nem azért, mert érdektelen volt, hanem azért, mert nagyon életszagú, pont ezért, a legutolsó fordulatot kivéve, kevésbé epikus, kevésbé földbe döngölő, mint amit az elején reméltem tőle.
Amiről szól: egy boldog pár költözik be a férj szülő városába, ahol hamarosan találkoznak egy régi, furcsa stílusú ismerőssel, aki finoman, de kezd egy kicsit rájuk telepedni (röpke találkozás után egyre több ajándékkal, és egyre több "véletlen" látogatással), a pár (főleg a férj) egyre növekvő ellenszenvét kiváltva. És természetesen semmi sem az ami elsőnek látszik, elég gyorsan sejthető, hogy itt a két férfi közös múltjában történt valami, ami kiderítése (már maga a folyamat is) elég gyorsan más irányban tolja a filmet, mint amire az elején számoltam.
Nem egy egyedi történet, egyes részeit (ha nem az egészet), már jó pár másik műben láthattuk. A megvalósítása mégis több mint érdekes. A stílusa, ahogy említettem, életszagú. A szereplők reagálása csak ritkán, és főleg a végén szélsőséges. A történet lassan hömpölyög előre, többet sejtett, mint mutat. Nagyjából egy szereplő szemszögéből van bemutatva, és így, amiről ő nem tud, arról a nézőnek sincs több fogalma. Együtt rettegünk, könnyebbülünk, lepődünk és undorodunk meg vele, nagyon átérezhető helyzetben szenvedi végig a látottakat.
A karakterek szürkék. Értve, hogy itt nincs egyértelmű gonosz, vagy jó. Minden, még annak, akinek a szemszögéből átéljük a történetet, szürke, van jó és rossz oldala. Mindenki motivációja valamilyen szinten megérthető, legalábbis tudjuk olyan szemszögekből nézni, ahol szinte minden cselekedett értelmet kap. Ahogy ezt előadják, kifejezetten stílusos. Nincs ripacskodás, nyugodt és jól átgondolt előadást kapunk mindenkitől. Természetesen, ott, ahol kell, erős érzelem kitöréseket is láthatunk, melyből talán Jason Batemant tudnám igazán kiemelni. Nem hittem volna, hogy ez az ember, ilyen játékra is képes. Vágni hozzá gyorsan valami díjat, hátha maradt az ilyen filmeknél/karaktereknél. Ami érzelemmel előadta a végét, az kifejezetten hátborzongató volt.
Tudom ajánlani, a fentieket figyelembe véve.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.12.07. 13:26:00 -
Hát nem volt egy intellektuális örömutazás a történetáradat, de akadtak pillanatai - ez amolyan dicséretféle. A stábok pedig valóban jól hangzó nevekkel dolgoztak.
Emma Stone közelik... nyami.
Durva iskolarendszer-, nevelés-, társkeresés-, faji-, család-, valamint képregény figurák kritikája, megfejelve a fogyasztói társadalom görbe tükrével és egy vicces mondatra épített geggel. -
Igen, azt meg kellett volna említenem, hogy a botrányfilm stílus és a megemlített címkék ellenőre, azért ez egy visszafogottabb, ép gyomorral bőven fogyasztható a film (mondhatni "nézőbarát"). A stílusa nagyon messze áll még egy Tom Green stílustól is (aka Freddy Got Fingered), jó értelemben. Itt a leggusztustalanabb, az egy maszturbáló (arcba élvezős) rajzolt/animált macska illetve Chris Pratt némi barna szószban fingorászva. Az a tipikus 10 éves humor szintje, amibe senki nem fog belerokkanni, ha megnézni, de szerintem bőven kár rá időt pazarolni.
-
[2013] - (imdb) - "Movie 43" - 5/10
(2015.12.06) (98 perc, amerikai)
Hát, "érdekes" volt - sokkal durvábbra számítottam. S akadt pár jó történet is. -
Hitman: A 47-es ügynök – 2015
Akció
Ööööö… kerülendő kategória. Még ha az akciók többnyire rendben is vannak, akkor is, minek kell a filmbe, golyóálló emberke, meg jövőbelátás… ez nem holmi szuperhős film, ugye nem? Mert annak is rohadt gyenge.
Vakáció - 2015
Vígjáték
Ezen viszont jót szórakoztam. Nem értem miért, káromkodnak, 10 percenként valaki rókázik… de mégis, voltak értékelhető poénok, amik emészthetővé tették számomra a filmet. Lehet nem láttam mostanában jóféle vígjátékot, és elég alacsonyra került a léc már.
Ted 2 - 2015
Vígjáték
Édes Istenem… Kocsiban néztem, mert éppen nem volt jobb dolgom. Az sokat elárul, hogy nem tudtam befejezni a filmet, amit azóta sem akaródzik bepótolni.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.12.07. 12:09:34