Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Szerintem meg a férfiasan széles arcával van baj.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

művészi? passz. működik...
az ember ügye széles látószögben lát. ez a 4:3 olyat határst kelt mint ha beszülült tudatállapotban lennék vagy mi

Tikal
4:3? Az mikor volt mozi szabvány? Vagy ez is "művészi" eszköz?<#wow2>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Én sejtem. Nincs melle. <#eplus2>

LasDen
azt is lelövik....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

oké értem én, csak próbálom megérteni jobban. persze lehet hogy nincs semmi olyan benne amit gondolok.

"Ha azt mondja az egyik, hogy nem égeti el, akkor fejbe lövik és mondják a következőnek, hogy égesd el... "

és ha a következő se égeti el? 😊

LasDen
mi az, hogy nem hagyják? Nem volt választásuk. Ez nem emberség kérdése volt, hanem a túlélésé. Ha azt mondja az egyik, hogy nem égeti el, akkor fejbe lövik és mondják a következőnek, hogy égesd el...
És mit nem értesz? Arról szól, hogy mit csinált éjjel-nappal a sonderkommando. Azért kellett Saulnak ide-oda rohangálnia, hogy ezeket láthassuk...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Saul fia
Minden díjat megérdemelt, nagyon jó film. Először azt hittem rosszat szedtem le 😛 (de megveszem dvd-n mindenképp), mert fura volt a 4:3-as képarány, de rájöttem hogy ez ilyen, és ez is nagyon jó húzás volt a készítők részéről. Ahogy a kamerakezelés, a színészek, rendezés is. Néhol nagyon kicsit érezhető volt a magyar filmekre jellemző merev párbeszédek, viszont itt szerintem reálisan hatottak ezek is. Súlyos film, viszont a Jöjj és lásd c. ruszki film továbbra is számomra a legsúlyosabb háborús film marad.
Azt, hogy miről szól a film, nos... ez már nehezebb dió. Igazából egyelőre azt kell mondjam hogy még nem teljesen értem...
A tippem (ami talán totális tévedés):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha a sonderkommandósokban legalább annyi emberség maradt volna hogy LEGALÁBB a halottakat nem hagyják elégetni, több bizonyíték maradt volna. Erre utal a fényképezős jelenet is szerintem (amit először totálisan oda nem illőnek véltem).

Ja és már 3x megnéztem.
10/10

London has fallen
Ez a film nem tudta eldönteni hogy most realisztikus vagy szuper amcsi kommandós félbugyuta akciófilm-e. Éppen ezért 5/10.

LasDen
mehetsz a youtubera "filmesztétának"...😄

De szerintem még így kapna minimum 1 Oscart mert hát Holokauszt. 😊

Magyaráznák a filmesztéták, hogy "ööö az a jelenet amikor a rabbi energiapáncélban és dupla plazmavetőkkel sorozza a németeket, az tulajdonképpen a ez elnyomottak kirobbanó dühét jelképezi, ahogy fogva tartóik ellen fordulnak..."

"A végén amikor krematóriumokból összeállt gigantikus náci szuper robot összecsap a zsidó kisfiú által a fészerben épített óriás robotzsidóval az a antiszemita és szemita értékek végzetes összeütközésének a szimbóluma. 😊
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.04.14. 13:57:35
LasDen
mint egy rossz B film....😄

Pedig milyen érdekes fordulat lenne ha pl egy Holokausztfilm közepén, hirtelen egy UFO zuhanna le a tábor közepén, és a rabok az UFO -an talált cuccokat felhasználva, plazmaágyúkkal és gyilkos óriásrobotokkal állnának neki ritkítani a gonosz nácikat. 😊
DantszEE
Cloverfield Lane 10:
(Rohadtul kíváncsi voltam a filmre, erre mi történik? Nyerek rá 2db jegyet.😄D )
Tökéletes ajándék volt, mert piszkosul jó film. Sok korábbi alkotásnak a stílusát hordozza (Pánikszoba, Hasadás...), de közben tudott újat is hozni, úgyhogy emiatt nincs harag. Érdemes úgy leülni elé, hogy nem tudunk róla semmit. Akkor az utolsó fél óra igazán ütni fog.
Utoljára talán az első alien filmnél (na jó, a Cloverfieldnél is) sikerült úgy összehozni egy teljesen eredeti, addig nem látott lénynek a felbukkanását, hogy alig láttunk belőle valamit, mégis eleget ahhoz, hogy rohadtul kíváncsivá tegyenek.

Várom a következő "Cloverfield" epizódot. Remélem ismét műfajt váltanak.

Tikal
😄 az ilyen filmeket senki nem azért nézi mert valami váratlanra számít az eseményekkel kapcsolatban

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

cobol
Saul fia. 5/10
Közepes film és unalmas történet,viszont végig néztem.De tényleg idegesítő ez a művészi stílus.Semmi olyan durva nem volt benne,mindenki aki ismeri a történelmet tudta mire számíthat.

Kmarha
Southpaw

Szokás utálni a klisséket, és valljuk be, ez csak abból áll. Ettől függetlenül, viszonylag fogyasztható formába sikerült gyúrniuk, ráadásul egy nagyon jó színész előadásában. Jake Gyllenhaal eszméletlen jól és élethűen hozta a karaktert. Kár, hogy számomra kevésbé szimpatikus karaktert.
De először ami tetszett: a főszereplő játéka mellett, a kis apróságok. A film egy a box világában játszódó dráma, és pár rá jellemző, nem túl sokszor bemutatott részletet sikerül is bemutatni (a felügyelet melletti kéz bekötése és a jelölések, amit a meccs végén ellenőriznek, hogy megsértették-e, a mozdulatok részletezése és az elhajlások begyakorlása, stb) de a zene és a képi világba elhelyezett kis apróságok is le tudtak kötni, mint pl a bukás után az edző terembe vezető vékony és meredek lépcső, amit meg kell újra mászni a sikerért.

A történet is elment, egy a csúcsról való bukás és felemelkedés már ezerszer látott meséje, ahol persze előkerül a mester aki megtanítja a hőst újra érezni/élni/törődni és megmutatja az utat, hogyan győzheti le a főgonoszt. Hatalmas spoiler, le is győzi (azzal a csoda fegyverrel, hogy a boxban a korábban 42szeresen veretlen bajnok megtanul VÉDEKEZNI !!!!). És ez vezet a végső megváltás felé. Na igen, innentől kezd nem tetszeni a dolog.

Mert végül is a pénzen és a bosszún kívül, miért kellett ezt a meccset lejátszani? A hős Hope szerint (amúgy igen.. a név.. értjük, köszi.. muszáj volt?), enélkül nem szerzi vissza a lányát. Pedig pontosan látjuk, hogy de, visszakapta. De azzal hogy kiüti az egyik gyanúsítottat a ringben, biztos a halott feleség is kevésbé lesz halott (trailerben benne volt, ez a mozgató rugó). Ráadásul Hope-nak már nincs szüksége jobban egyenesbe jönni, elkezdett törődni nem csak a saját, de mások életével is. E meccs után mi változik? A pénzen kívül persze. De akkor meg szóljon erről a film.

Ahogy említettem, ezzel a karakterrel nehezen tudtam szimpatizálni. Jól előadták, de egy felnőt testbe zárt éretlen gyerek volt, aki kőkeményen pofára esett, elkezdett felnőni, aztán elment egyet bunyózni karakter volt. A közepén pedig azt hittem, hogy akkor innentől kedvelni fogom. Mondjuk a lánya sem könnyítette meg a helyzetet, a kis csaj ijesztően komoly felnőtt arckifejezéssel játszott és túl felnőttes szövegeket kapott (egyedül a dühkitöréseinél tudtam kislányként tekinteni rá). Persze értem én, hogy azért, mert ki kellett hangsúlyozni az apja éretlenségét. Ezzel szemben az utolsó jelenetekben meg sírva fordul el a TV elől, azzal a felkiáltással, hogy "De miért bántják aput??" .. Igen, egy box mérkőzésen.. miért is bántják, nem értem.

Ezen bosszantó/zavaró tényezők mellett is, a film nézhető és szórakoztató. Nem éppen családi mese, és vannak benne bőven megható részek is. Egyszerire tudom ajánlani, de a trailerben látottaknál többre ne számítson senki se.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.04.13. 22:31:48

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

LasDen
érdekes, mert ugye mindenki így ismerte meg, de mégis mikor tőle olvasok valamit, akkor nem ezt a hangot "hallom", hanem valami normálisat... 😄D

IMYke2.0.0.0
A hangszínre - én így ismertem meg, nekem ez kellene a filmben is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
Persze korábbról is ismertem a karaktert, de az utóbbi 3-4 évben a Suicide Squad vol. 4 és Harley Quinn vol. 2 képregényeknek hála az egyik kedvenc karakterem lett. De főleg a sajátja miatt. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ha más nem, legalább Harley jó lesz a filmben. Az előzetesek alapján jó úton haladunk...

Bokafix2
Számomra valahogy túl komoly a stílusa... nekem mindig is a képregényes illetve rajzfilmes H.Q. jött be, amikor olyan szeleburdi és eszelős volt. Olyan volt mint egy nagyranőtt rosszgyerek, tök komolytalan és feszt vigyorgó. Ez a Harley viszont olyan felnőttes komolyodott lenyomata a síkbeli megfelelőjének... persze nem szeretném előre leszedni róla a keresztvizet, de amit eddig láttam belőle az kissé unszimpatikus... persze szigorúan csak Harley Quinn-ként. Ha más szerepet tolna biztos nem lenne vele bajom, de mivel a képregényes Harley Joker segítőjeként mindig is egy kedvenc karakterem volt így talán ezért idegenkedek ettől a megformálástól amit Robbie nyújt.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

CalebJoe
Arleen Sorkin meg Tara Strong adta eddig neki a legjobb hangot és ezáltal személyiséget is, így ismertük meg a karaktert.
Ez a filmes verzió így egy kicsit más a jellegzetes hangja nélkül, de arcban és testalkatban mintha rá írták volna a karaktert<#finom>
LasDen
A hangszínre gondolsz vagy a konkrét hangra? Én személy szerint nem bánom, hogy nem fog ilyen magas hangon beszélni. Konkrét hangot sajnos nem lehet átemelni, de talán nem is baj. Pár éve például imádtam a Nolan North hangján megszólaló Deadpoolt és imádtam volna a filmben, de RR is tökéletes volt....

szabii98
De "vágom"😊)
nem a karakterrel van bajom, a színésznővel. valami...nemtudom mi, de valami nem tecik benne

I met God. She's black

IMYke2.0.0.0
Engem csak az zavar, hogy nem ilyen a hangja:

DantszEE
Engem is zavar benne valami. Nem tudom megmondani, mi. Pedig korábbi filmjeiben bírtam a csajt.

CalebJoe
Semmi csak ilyen a magyar habitus még a szarba is belekötünk hogy miért barna<#smile>, de talán a fiatal kora miatt nem vágja a karaktert a srác.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.04.13. 01:17:44
Kongy
Mi baj van Margot Robbie-val? 😄 Harley Quinn mindig egy kicsit túl sok.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

LasDen
borzasztó jó

szabii98
Margot Robbie-t kicsit túl soknak érzem. Szerintem ez a film vagy borzasztó lesz, vagy kurvajó, középút nincs

I met God. She's black

LasDen
nem látom a problémát. Ha azt mondta, hogy úgy van, akkor biztos úgy van....

Itt nem a kinézettel, vagy a színészi játékkal van a legnagyobb probléma, hanem a történet bugyutaságával és a hihetetlen, logikátlan tettekkel, meg a mindenféle értelmet nélkülöző szereplőkkel. Ehhez képest az éhezők viadala egy igazi mestermű. 😄

Csak egy rövid szösszenet: emberünk megjelenik a semmiből, majd közli, hogy az elmúlt 10 percben bombákat helyezett el egy szigorúan őrzött katonai bázis több pontján úgy, eddig egyetlen puska volt csak nála.
Totti5

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Hát... az Alkonyat csaját szinte lehetetlen alulmúlni... mindig úgy néz mint aki 10 perce nyomott be két doboz Sedacur forte-t és alig bírja nyitva tartani a szemét. A szája állandóan nyitva, de hogy miér... talán fekete NBA játékosok előtt térdel a forgatási szünetekben vagy sima állkapocsficam lehet a ludas.
Az érzelmekben meg úgy tobzódik mintha egy lajhármakit odaültetnél egy tv elé amiben éppen parlamenti közvetítés megy és napirend előtt beszélnek a házszabály módosításról. Számomra K.S. a top3-ban van, már ami a legszarabb színészeket illeti.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Én adtam neki egy esélyt, de akkora logikátlan bugyuta tiniszerelem témájú, hogy vetekszik az alkonyattal.
LasDen
oh my love.....

IMYke2.0.0.0
De ott legalább a csaj majdnem jól néz ki. Fincsi 19 éves Chloë Grace Moretz.

A film már a szinopszissal kilőtte nálam magát a 'Zűrbe: "Four waves of increasingly deadly alien attacks have left most of Earth decimated. Cassie is on the run, desperately trying to save her younger brother."
Ennyi elég is vót.

Van bizony, az ötödik hullám.
vérpocok
Beavatott: Hűséges

Kétségtelen hogy az egyik legtrébb sorozat a modernkori tinidrámák sorában. Kérdés: van lejjebb is? 2/10

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

IMYke2.0.0.0
<2008> - (imdb) - "Ssang-hwa-jeom" (A Frozen Flower) - 9/10
(2016.04.11) (144 perc, dél-koreai)

Korea kínai uralom alatti időszakában (Juan dinasztia) járunk, amikor az uralkodóra hatalmas nyomás nehezedik: a fiatalkora óta neki szolgáló gyermekek közül mellé cseperedett testőre és társalkodója egyúttal a szívének bitorlója is; mindeközben a kínai származású királynéval a két nemzet jó viszonyát törvényesítő trónörököst kellene adnia az országának... csakhogy, akármikor is közeledik hitveséhez, Hong Lim jut eszébe, és képtelen a férji kötelességének eleget tenni.
Hogy az ország, és a saját javát szolgálja, valamint a megszületendő trónörökös a legjobb géneket örökölhesse, a király úgy dönt, hogy a királynénak és a testőrparancsnoknak, Hong Limnek kell fiúgyermeket adnia a számára.
S elindul a hűség-szerelem-érzelem-cunami.

A dél-koreaiak egyszerűen a filmgyártás csodagyerekei.
Annak ellenére, hogy több mint sejthető volt a végkimenetele, azt kell mondjam, a szórakoztató történetet olyan csodálatos környezetben, feszülten, fülledten és érzelmileg felkavaróan tálalták, hogy végig lekötött.
A férfiak, és a női szereplőnk is kitett magáért - az arcok, a tekintetek, az öltözékek, az egyik-másik filmből már ismert udvari rituálék, a zene, a harcok, minden jó húrokat pendített meg nálam.

Kiskorúaknak a felnőtt jelenetek, és a vér miatt nem ajánlott.

Dynamic
Nincs szerencséd:
IMYke2.0.0.0
Szerencsére, csak az eredetit láttam.

mégvadabbdisznó
Kb. mint a Két nővér... ott is jobb a koreai változat mint a gagyi amerikai próbálkozás. Hátborzongató lett az eredetije.

De szép bauxit, honnan van?

IMYke2.0.0.0
<2006> - (imdb) - "The Lake House" - 6/10
(2016.04.10) (99 perc, amerikai)

Lehet szidni érte, hogy elfogult vagyok az ázsiai eredetivel szemben, de a száraz tény: az amerikai (erősen át)feldolgozást láttam előbb, a koreait csak idén, nincs ugye 1 hete sem.
Azt kell mondjam, az eredeti mindenben jobb.
Az amerikai átdolgozás áramvonalas, a zsánernek megfelelni akaró, és túlzó (főképp a dialogizálással), értéktelenné teszi a találkozást, mert azt térben és időben egyszer többször előre hozza. De amúgy az összes konfliktust és feszültséget rosszul tálalja, megkavarja.
Zene, mint olyan nem is létezett benne - csak újrahasznosítás.
Apropó postaláda. Az, amit az amcsiban művelnek vele az egyenesen gagyi. Az eredetiben központi szerepe van, de nem könnyíti meg a szereplők életét semmiféle önmagától lecsapódó piros karral.
S részemről az aduász: Jun Ji-hyun kilométerekkel jobb nő, mint Sandra Bullock 😊

CSOCSO
Hardcore Henry
szar. legyen 4/10
Vilag legidegesitobb kamera rangatozasait birtak bemutatni. Film kozepen azt vartam mikor lesz vegre. Van par jo jelenet de egyszeruen szar. Remelem meg egy hasonlo film nem keszul.
Kmarha
We're the Millers

IMDB 7 pontos vígjáték és Jennifer Aniston játszik benne. Nosza, mi bajunk lehet? Kezdjük a pozitívumokkal: a fodrász jelenet vicces volt. Aniston dögösen nézet ki. Nem volt 3 órás.
A negatívumok: 2 óra volt. Inkább volt kínos mint vicces (a végén a Vidámparkban már csak azért nem kapcsoltam ki, mert 10 percet még kibírok), a színjáték vagy a fapofa vagy a ripacskodás két végletébe merül ki, és bár igaz, nem is vártam, de félelmetes mennyire nincs egy eredeti ötlet vagy poén ebben az újra hasznosított izében.

A srácot már majdnem kezdtem irigyelni a smárolós jelenet miatt, aztán jött a pók. Valószínű, hogy inkább erre fognak emlékezni (legalábbis azok akik a limited verziót nézték meg, gondolom a mozisba azért ezt nem mutatták meg).

De mivel a másnaposokkal együtt ez is szépen kaszál és jó pontot kap mindenhol, gondolom csak nekem nem való a vígjáték kategória.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Egyetértek, de először el kell jutni a dolgos középszer szintjére (amire szokás azt mondani, hogy jó iparosmunka), hogy az rutinból menjen, onnan már könnyebb feljebb lépni. De annyira nem panaszkodom, mert legalább látszik, hogy Vajnáék a filmalapnál már felismerték ezeket a problémákat, és próbálják orvosolni, több-kevesebb sikerrel.

LasDen
lehet tanulni könnyű, de JÓ forgatókönyvet írni nem könnyű....

Ex Machina

Filmes szempontból hálás téma a mesterséges intelligencia, mert könnyen adja magát a konfliktus ember és gép között. Ezt a témát már sokszor feldolgozták, de így még nem hiszem, hogy egyszerre két főhőse legyen a történetnek, és mindketten ugyanazokon a dramaturgiai fázisokon menjenek keresztül, miközben tökélesen kiegészítik egymást, és mellette a mondanivalónak is jut bőven hely. Ez a forgatókönyvírás csúcsa. Én azt a forgatókönyvi Oscar jelölést simán díjra váltottam volna.
Ilyeneknél jut eszembe mindig, hogy a magyar filmesek sokszor az egy főhőssel is gondban vannak, pedig a történetírás egy könnyen tanulható szakma.

10/10

RatBaG
hamill postolta

Per Aspera Ad Inferi.

repvez
Nekem azért van herótom az ilyen nagy felhajtástól ezen filmek körül, mert úgy tálalják mindenhol, mintha csak és kizárólag ez az egy nép lett volna a legnagyobb vesztese az egész világégésnek és csakis közülük került volna deportálásra haláltáborba ember.
Aki mást mond vagy próbálja racionálisabban szemlélni a dolgot, az náci , rasszista és hasonlók.
Pedig kérdem én, a magyarok a gulagon a ruszki koncentrációs táborokban , nem ugyan ezt kapták? Törődik is velünk valaki a nagy világban ha ez meg van említve, vagy csak , hogy a 2/3-át az országnak elvették, mikor nem mi kezdtük a háborút, de még is mi bűnhődtünk mindenki helyett?
Úgyhogy én ezek miatt ignorálom az ilyen filmeket és ezért van tele a hócipőm, hogy még 60 év után is folyamatosan ezt szajkózzák, hogy nekik milyen rossz akkor és ,hogy azért vannak így ahogy most. Hagyjuk már ezt , elmúlt? igen,szörnyű volt? igen. Más nemzetet is érintett? igen.