106443
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • FREAK
    Bandi rulez :)
  • FREAK
    he??????? mi van??

mondjuk közben gémeltem, lehet hogy lemaradtam valamiről :))))))))
  • Blasta
    Na azé!!!!!!!!!!!!
    Leszel a barátom????????
  • Ramza
    Jajj, ne is mondd, a múltkor ott voltam egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a techno/partikultúráról nyomta :)
    Végülis aranyos volt, hogy lépést tart a korral, de mondott egy-két érdekeset :)
  • Blasta
    Jaja! A sztori nem is hiteles! Egyszerüen kegyetlenül let ez a "légből kapott 5let" tálalva! Komolyan mondom, nekem azóta nincs kedvem megnézni! A világtól elment a kedvem a film után! Nem a drogokat utáltam meg, hanem egyszerüen kirázott a hideg az élettől!
  • Ramza
    Összességében nekem is tetszett. A színészi játékról és a karakterekről pedig annyit, hogy nem is emlékszem, hogy mikor láttam utoljára filmben ennyire jól kidolgozott és eljátszott "emberi" szerepeket. JN nagyon komolyan ott van!
    Persze nem fog tetszeni a film azoknak, akik úgy ülnek be megnézni, hogy thrillert vagy akciódús filmet akarnak látni. Nem ebben van a varázsa.
    Vontatottság: végülis lehet, hogy igazat adok neked :) Nevezzük akkor ezt inkább felépítettségnek, kidolgozottságnak.
  • Blasta
    Hát az meg kiafaszom????? :-))))))))))))))))
  • FREAK
    ja, amúgy (thx to HBO) megnéztem a rekviemet, és egyáltalán nem találtam hiteles elrettentő példának, mivel egy olyan szélsőséges történetről van szó, ami csak nagyon ritkán fordul elő nagyon buta emberekkel, de akkor már veszélyesebb autót vezetni.....

szóval drog rulz, aki nem hiszi, lemarad a lényegről :))
  • Blasta
    Ramza, benned nem soxor csalódik az ember! :-)))
    Az Ígéret megszállotja nekem speciel nagyon bejött! És nem találtam vontatottnak sem! Valahogy végig lekötött! Lehet, hogy csak J.N. játéka tehet róla, de teljesen rendben volt! Rosszat én nem tudnék mondani róla!
  • FREAK
    amúgy szerintem egy időre leszokhatnának a rémisztgetős filmekről, manapság már tök vicces, amikor beleznek valakit, és sikoltoznak a sötétben

jöjjenek a vígjátékok meg a művészfilmek, legközelebb horrort majd akkor, ha lesz új téma
  • FREAK
    Nyugi, mindenki rájött, hogy te vagy a Réz Bandi :)))
  • Blasta
    Hát csak az, hogy arról nem tehetek, ha elalszom rajta! Nem voltam fáradt amikor beültem a mozira! Egyszerüen nem tudott ébren tartani, és ez egy thrillertől elég komoly!!!
    A nem hagyott semmi nyomot-tal nem is volt baj! Ennyi elég is lett volna.
    De ne kezdjük el mondatonként elmezni a beirásokat! Én felvetettem valaimt, mégpedig Jasmin felé! Ha van kedve nézze meg a filmet kicsit más szemmel! Egy kicsit szélesebb látókörel! Talán élvezni fogja!

Sokkal inkább lenne kedvem FILMEKRŐL dumcsizni! Ha még nem ástam el itt magam mindenki előtt!
  • FREAK
    ami biztos, ha valaki egy tömegfilmre csorgatja a nyálát, és egy komolyabb alkotásra legyint, az vért kíván....
  • Ramza
    Nem jött be a From Hell, Blasta? :) Én már tényleg nem fogok filmeket ajánlgatni :)
    Nekem tegnapelőtt "Az ígéret megszállotja" volt meg. Hmmm.
    Ami jó: grand mastery színészi játék, Dürenmatt feldolgozás, kiváló zenék, végig szomorkás hangulat.
    Ami nagyon nem jó: borzasztóan vontatott, elég lapos történet (habár a vége üt).

Nekem leginkább a hangulata vitte el a filmet, amiben a jó zenei aláfestésnek nagy szerepe volt. A végén korrekt a csavar, érezhető, hogy nem a hálivúdi forgatókönyvírók találták ki a befejezést. Olyan számomra ez a film, mint egy jó száraz bor :)
  • Efreet
    megint másképp hangzik.
  • Laalee
    nemtudom mi a kulonbseg a bennem nem hagyott semmi nyomott és a te altalad irt unalmas mert elaludtam rajta között...
  • Blasta
    Egyébbként, kösz, hogy javítottál, a mondatban tényleg félreérthető voltam! Bocsesz Jasmin!
  • Blasta
    Félreértettél, de lehet, hogy nem fogalmaztam világosan! Arra értettem, hogy a TÉMÁRÓL ne írjon többet! Mint a macskakörnözött példa is mutatja! Nem tiltom én meg senkinek a hozzászólást, csak megkérem, hogy egy ha egy filmet fikázunk, akkor normálisan tegyük. Én is le szarozok filmeket, de az utána meg is indoklom!
    Az, hogy "vagánykodó, nagyotakaró, semmitmondó süketség" nincs semmi baj, de akkor indokolja is meg rendesen, hogy szerinte miért ilyen. Vagy inkább ne írjon a témáról! Én csak ennyit kértem!
    Szeretek a filmekről normálisan elvitázgatni!
  • Efreet
    "ha nem tudod magad normálisan indokolni, akkor inkább ne irj többet!"
    na ez az, amit sürgösen felejts ki a dologból. hogy jössz te ahoz, hogy bárkinek megtiltsd a hozzászólást? maximum kimoderáltatni lehet, ha megsértni a moderálási elvek valamelyikét. de szólásszabadság van.
  • Blasta
    Drága Jasmin!

Idézem:
    "Én elfogadom ha valakinek nem tetszik egy stílus vagy egy film, de a primitív indoklásoknál kiborul a bili!"

Ez nálad azt jelenti, hogy a filmtől borult ki a bili??? Csak azért, mert mintha erre utaltál volna a beírásodban! Olvasd át mégegyszer, talán megérted!

És ha már a Kiképzésné tartunk! Én nem mondom, hogy egy alapfilmet készítettek olyan alapigazságokkal amiket még soha, sehol nem láttunk, hallottunk! Igen vannak nála jobb filmek, rengeteg! Csakhogy lemaradtál a lényegről! Miszerint -ahogy Efreet is mondta- a sztori nagyon amerikai! Akár még az is lehetne végig! Láttuk már ezerszer! Clint Eastwood megkapta Charley Sheen-t, vagy a Halálos fegyver első része is hasonló témáról szól! 2 zsaru kapcsolatáról! Ok. Az idősebb tanítja a fiatalabbat! Az elején nagyon nem jönnek ki, de a film végére frenetikus gyilkolászás után egymás karjaiba borulnak, a fiatal megkéri az öreg lányának a kezét, de igazából az öreg király szerelmére vágyakozik stb.....
    Igen! Ez a tipikus amerikai zsaru sztori! Szerinted az alapszituáción kívül a Kiképzés miben hasonlít bármelyikhez is? (Usa filmről beszélünk, naná, hogy a "jó" zsőz:-))))

És mégegyszer. Leszarom, ha nem tetszett a film! Megvan rá minden jogod! Csak a primitív, egyszerü kritikáktól áll fel a szőr a hátamon! Ha nem tetszett, akkor mond ezt és ha nem tudod magad normálisan indokolni, akkor inkább ne irj többet!
    Egy sima "nekem nem tetszett" bőven elég! Ha többet írsz, akkor indokold is meg, civilizált ember módjára!

Peace!
  • Efreet
    én meg elfelejtettem megnézni. IJ.
  • Laalee
    tegnap volt hbo n a nagy lebowski nekem teccett
  • Efreet
    a kémgémet nem láttam, az alatta levö korruptzsarus-ra írtam, igaz azt se láttam, de ezek alapján el tudom képzelni :)
  • Efreet
    nagyon amerikai sztori :)
  • Blasta
    Na végeztem. Holnap este jövök megint! Good night!
  • Blasta
    Most jöttem a From Hell-ről! Elmegy! Igazság szerint elaludtam rajta kicsit! És pont akkor nem voltam magamnál, amikor kiderül Jack személye! Az a faszi az, aki ..... Na nem vagyok ilyen genya.
    Szóval egyszer, moziban! A vége meg kissé összecsapott és mesterkélt! Most, hogy jobban belegondolok, nem is jó a film! Sőt unalmas! Ha már elaludtam rajta, az jelenthet valamit nem???
  • Blasta
    Ocean's Eleven:
    Hát. Nem egy über darab! Max egyszer!
    Kicsit elegem van azokból a szorikból, amikor a főhős (vagy hősök) mindent előre tudnak, mindenre fel vannak készülve. Ha valami khrach (nemtom hogy írják) üt be, a néző már-már azt hiszi, hogy na most gáz van, erre kiderül, hogy az is be volt kalkulálva! Tudod kinek meséljék!!!!! Van 11 ember egy kaszinó kirablására, előkészület kb 3 nap és egyik sem hibázik! Ha a végén mégis, az sem gond, hisz úgyis tudták!
    De a legjobb a vége: mind a 11 emberke sejtelmesen mosolyogva nézi a szökőkutat, a kaszinó mellett. Egy szót sem szólnak. Nagyon higgadtak! Végül is most lettek milliomosok. De még az sem biztos. Hiszen lehet, hogy valamit elszúrtak és az efbiály már keresi is őket. De nem. Szépen egyesével lelépnek. Na nem keverik össze! ÁÁÁÁÁ. Még azt is megbeszélték, hogy milyen sorrenben mennek világgá a korláttól! Remek.
    Tipikus "Dzson! Válassz nagy neveket ere a szar forgatókönyvre! Úgy már dőlni fog a lé" múvi!
  • Blasta
    Bocs. Most ilyen kritikus pillanatomban vagyok:
    Kémjátszma:
    Rendben van! Nem egy alapmű, de legalább izgalmas, változatos! Tetszett Redford "előbb tudok mindent, mint a vezérkar" szerepe. Brad meg hozta a formáját! Volt már jobb szerepe is! A puna nem jött be! Ha én lennék Brad, biztos, hogy a nő közelébe sem mennék! Baromi snassz az a csaj.
  • Blasta
    Na azért a Szakaszban sem éppen az "Éljen a csillagos-sávos lobogót" kaptuk!
  • FREAK
    te minek nézel filmet, ha nem látod a lényeget????

a BHD az első olyan film ebben az évezredben, amiben az amcsik a cudar valóságot merték ábrázolni.....
  • Blasta
    A nagyon nagy Ő az nem szar! Egyenesen FOS! Csalódtam a Farelli fiúkban! Imádtam a Dumb&Dumber meg a Keresd a nőt gusztustalan poénjait, de ebben a filmben annyira mellényúltak, hogy az már fájt!
    Az összes poént megnézhetitek a bemutatóban!
    Aki még nem látta, az messzire kerülje el!
  • Blasta
    Akkor nézd meg mégegyszer a Kiképzést! Talán (de csak talán) meglátsz mást is benne (legfőképpen D.W. játékára gondolok) mint amit leírtál. Én elfogadom ha valakinek nem tetszik egy stílus vagy egy film, de a primitív indoklásoknál kiborul a bili!
  • Blasta
    Már bocs, de a BHD-ban melyik részben jön neked az le, hogy az Amcsik mekkora hősök voltak ott?
    Én nem mondom, hogy nincs amcsi íze annak a filmnek, de azért sokkal jobban mutatja be a tényeket és a realitásokat, mint bármelyik mai vetélytársa! Ráadásul nem is nyertek semmit abban a sztoriban, legfeljebb az embereiket ki tudták menteni!
    Amit a film számlájára fel lehet írni, hogy a szomikról nem sokat tudunk meg. Az a 2 perces párbeszéd a pilóta meg a szomi katona között nem tartalmaz semmiféle tartalmat. Azért lehetett volna őket "emberibben" ábrázolni és nem úgy, hogy "na itt ők a gonoszok".
    Egyébbként ezzel a filmmel nekem semmi gondom nem volt! Rég élveztem ennyire egy háborús témáju félmet! Főleg a counter-feeling miatt! Nálam alapmű. Nem egy Szakasz, de benne van a kedvenceim között.
  • Laalee
    egyebkent ha a tartalmas film neked a JP es a sw akkor nemtom mit szolod le csocso izleset...

tsotso meg ilyen nem artott meg senkinek, söt hatalmasat alkotott a mit töltsek(cs) le topikkal is :)
  • Lteebee
    A jedi 2-s bénázásod legfeljebb ok, de nem mentség a szövegedre.
    Fogd vissza magad!

Egyébként ha gyakrabban járnál, tudnád, hogy csocso ilyen és kész.
  • Lteebee
    Gyalog galopp (vagyishát elkezdtem este).
  • VinylToy #154
    Én itt vidéken még csak most láttam a Valami Amerikát, de mondanom se kell hogy majd beszartam... a röhögéstől!! Nagyon jóra sikerült film, és még hogy az Álbert is szerepel benne, így Oscarra is jelölném!!

:-))
  • Lteebee
    A nagyon nagyról azt mondták, hogy szar.

Így egyszerűen.
  • Lteebee
    Csak a Jay and Silent Bobot játszotta multiplex, a többit esetleg a Toldi, ill. egyéb hasonló méretű mozik játszották.
  • Laalee
    dogmat nem jacotta egy multiplex sem, ez annal kisebb közönseget vonz, viszont fellelhetö dvdn eleg jo áron, magyar szinkronnal is. sajnos a többi smith film csak regio1 es kiadasban létezik...