Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Egyetértek. Tőlem még ennyit sem kap! Amikor végre elindulna valami, megakasztják folyton olyan párbeszédekkel, mintha nem is a filmbe illett volna, vagy illik, de nem akkor és nem most. Kb úgy éreztem, hogy másfél órát kellett ülnöm, néha már-már idegesítő unalomban, hogy kapjak félóra igazi látványos SW akciót, de ekkor már úgy tele volt a f...m az egésszel, hogy az sem tetszett igazán, de valóban voltak benne lebilincselő látványosságok. Egy SW fan főleg emiatt ül a moziba elsőként. Azért itt látszik, hogy Lucas nagyon tudott valamit, végig fenn tudta tartani még idióta párbeszédekkel is hangulatot, hát itt maga a hangulat nem volt meg, szinte sehol.
Az egészet még DW sem mentette meg, bár jó volt látni...
Egyszer bőven elég volt...belőle.
3/10
Utoljára szerkesztette: rain70, 2016.12.18. 15:25:16
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2016.12.18. 12:13:14
Why so serious?
Na, talán már ráérzel, hogy miről is szólt a korábbi hozzászólásom... Talán...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Why so serious?
mintha a "paprikáskrumpli" fanoknak csináltak volna egy "paprikáskrumpli újragondolva" ételt a menüben. mi szokott ilyenkor történni?
1. lesz olyan aki paprikás krumpli fanként értékeli ezt is, és megtalálja benne azt, ami kiegészíti a paprikás krumpli felé a rajongását, tágítja az ismereteit, még jobban elmélyülhet a paprikáskrumpli univerzumában, amelynek bemutatta a másik oldalát is ez a film, öööö paprikáskrumpli (mint például én)
2. lesz olyan paprikáskrumpli fan, akinek ez a spinoff már sok lesz, nem találja a helyét, ő inkább visszaréved a nosztalgiába, és nem érti, hogy milyen irányba halad a kedvenc témája.
3. akiket eddig nem fogott meg a paprikáskrumpli, ők megkóstolják ezt is, nagy eséllyel nem fog nekik tetszeni, mert nyomokban ugyan az mint az eredeti, de lehet hogy rákapnak az ízére és bepótolják az eredetit is.
a kérdés csak az, hogy mi értelmbe beülni nem SW fanként egy ilyen filmre? a 3. esetre kevés az esély szerintem. ez nem nekik szól
Why so serious?
Na, itt lett hirtelen az érveléssel baj - a szubjektum (az aggyal rendelkező néző) akkor és ott döntheti, hogy "jó" vagy "rossz", esetleg "langyos", amikor szembesül a végtermékkel.
Csak azért elmenni egy mozira, 10 millió légy szerint "jó", az nem feltételez agyat a szubjektum részéről.
"az szeretni kell és értékelni"
A fentiek értelmében ez is megbukik.
Hogy tiszta legyen: ez az egész részemről pusztán arra reakció (görbe tükör) és utalás, amit írtál ... alapvetően a "jó" (általános tárgy) iránti igény és annak megbecsülése szent a részemről is.
S ehhez kapcsolódik az, amire reagáltál, és amit írtam egy nem Star Wars napszemüveggel a mozira beülő írására (szucsy89): SW napszemüvegesként (és Tibi te is az vagy) sokkal jobban értékelhető egy olyan fórumozó véleménye az adott SW-produkcióról, aki bevallottan nem rajongó - hiszen, őt nem befolyásolja egy átteknózott Williams traktus, egy háttérben megszólaló gépi lihegés, vagy a filmben először kivillanó fényszablya jellegzetes hangja, amiktől egy SW-fan a pampersbe élvez és utána már majdnem mindegy is, hogy ki-mit-hol a vásznon...
Remélem, így már érthető.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem az egyik legjobb
A zenét külön kiemelném: először kicsit zavaró, hogy nem a megszokott témák vannak, majd később a tetőpontnál aztán szinte mindegyik megszólal a maga módján. A történet nekem nagyon bejött. Végre nem a Jedi-Sith ellentét van a középpontban, hanem megjelennek a hétköznapi emberek. Az utalások pedig zseniálisra sikeredtek. Aki nincs tisztában az első hat filmmel kicsit mélyebben, annak persze csak a lövöldözés marad meg a kiszámítható sztorival. Na de kérem, persze, hogy kiszámítható a sztori, közel 40 éve ismert a közvetlen folytatás.
A nem Star Wars rajongókra tett hatás sokkal értékelhetőbb számomra, mint a SW-al együtt felnövőké és egyúttal rajongóké. Nehéz az ilyen filmnézőknek levenni a szemüveget.
Viszont, ha egy nem rajongót is meg tud(na) győzni a film (és a későbbi, kábé 1000 évig tartó sorozat), az már valami...
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Semmi baj. Haladjunk tovabb.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.12.16. 23:27:39
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Zseniális, egyik, ha nem a legjobb Star Wars film.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Ki kell próbálni, egyszerűen ennyi. Tényleg, máshogy ez nem megy és fikacrnyi fogalma sincs az embernek arról hogy mit is nyújt a VR. Semmi, ezt sehogy nem lehet átadni csak ha a fejeden vagy és kipróbáltad.
A jó 3D ad a film élményéhez, kiteljesíti azt. Pár film emiatt is örök, kitörölhetetlen élmény moziban. Itthon egy Micro Monsters 3D with David Attenborough meg WOW. Sok a hanyag 3D, ahol nem jó nem kell nézni se nem erőltetni.
Biztosan én vagyok szűk látókörű, és nem titkoltan öreg, de én nem látom / érzem így. Annyira komoly és hosszú munkálatok állnak még a valóban szórakoztató (mindenki számára!), elérhető, és nem egészségromboló végtermékig eljutásig, hogy szép és jó lesz, ha az unokáink megérik.
Why so serious?
Why so serious?
Ráadásul, én is kipróbáltam - semmi olyan élményt nem nyújtott, ami nélkül amúgy kardomba dőltem volna.
Továbbá --- éppúgy, mint a játékfronton """döbörgő""" VR őrület esetében élhetetlennek tartom, a magam részéről --- a bezártság frusztráló számomra. Én szeretem tudni, érezni a környezetemet, és ha társaságban nézek, akkor bizony a diskurzus része a film, ehhez pedig látni is kell a másik felet...
...ez pedig aktív/passzív "3D" szemüvegben (játék esetében a VR-ral) nem igazán megoldható...
Évek óta be nem teszem a lábam 3D vetítésre,...
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
- Jajj Vader nagyúr sajnos pont az előbb ment el fontos üzleti megbeszélésre!
Később...
- A Halálcsillag tervrajzait ellopták! Azonnal Szóljanak Lord Vadernek!
- Lord Vader sajnos éppen Coruscanton tartózkodik. Hagy neki üzenetet? 😊
Shep: Egyetértek. Manapság már teljesen hidegen hagynak a 3D filmek. Mindent csak 2D-ben nézek.
Az esetek 90%-ban a 3D SEMMIT nem ad hozzá a moziélményhez. Egy kicsit térhatásúbb + mozgalmasabb filmekbe beleraknák pár parasztvakító 3D jelenetet és kész. Már elmúltak azok az idők amikor oda és vissza voltunk attól hogy a kard hegye kilóg a vászonból...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.16. 13:38:49
10 perc után kisétáltam róla, majd megnézem 2D-ben, szerencsére egy fillért nem fizettem érte. Ezt a szemüveges 3D idiótaságot el kellene már felejteni végre! Mi a franc jó abban ,hogy egy filmet sötéten, színvesztés mellett végignézhetek ráadásul drágábban? Ráadásul egy rossz film 3D-ben is rossz, egy jónak meg nincs szüksége ilyen trükkökre. Ez az én véleményem, nem kell vele egyet érteni.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.12.16. 13:04:41