Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont az öltözködésük a felszereléseik, a hátitáskáik(!) egyáltalán nem a '90 évekre emlékeztetnek. Nekem a '90 években a szögletes, klasszik táskám volt kezdetben, iskola köpenyt hordott mindenki, az osztálytermekben olyan túl színes poszterekre sem emlékszem.
Szóval én pont ellenkezőleg látom. Ha ez a film tényleg '91-ben játszódik, akkor nagyon nem sikerült a kor szellemét belevarázsolni a filmbe.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Nem, nem akarom elképzelni...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A csattanós karkötő akkoriban volt divat ráadásul.
Tökéletes volt a 24 percben körbeírt korleírás.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
De lehet igazad van, irigy vagyok azokra a remek fesztiválokat létrehozó emberekre 😄
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.02.28. 08:49:08
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
GOOBY, pls
Az a filmben honnan derül ki, hogy 1991-ben játszódik? Mert a Médiaklikken oda írták alá, de nekem ez a filmben nem tűnik fel. Sőt, én először a youtube-on láttam, ahol nem volt odaírva az évszám, szóval én addig amíg a Médiaklikket meg nem nyitottam azt hittem, hogy kb. jelenidőben játszódik, de legalább is nem közvetlenül a rendszerváltás után.
Egyébként én is akkoriban voltam általános iskolás (mármint a '90-es években), de én nem emlékszem ennyire színes poszterekre, csilli-villi tolltartókra, mindenkin iskolaköppeny volt... stb. Az iskolák meg szerintem pont ugyanúgy néznek ki ma is mint 20-30 évvel ezelőtt. 😊 Szóval ha tényleg 1991-ben játszódik akkor nem valami jó a megvalósítás.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
rég láttam ilyen rossz és unalmas filmet.
nem ajánlom senkinek/10
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Lasden témát érintő véleményével értek most egyet.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Nem, nincs más ötletem. Ennyire csak szándékosan tudja lejáratni magát az "akadémia".
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Na de... az utolsó jelenet, hogy 11-12 éves gyerekek összefognak, és a nagyközönség előtt bőgetik le a tanárnőt, sokat ront a film hitelén. A rendszerváltást közvetlen követő években vagyunk, ahol a kádári hagyaték és a kommunista tekintélyelvűségre alapozott módszertan még nagyon is mélyen élt a társadalomban... ugyan ki ment volna bele a két gyerek ötletébe, kockáztatva az igazgatótótól és az iskolai tantestülettől jövő megrovást, ki állt volna a 2 gyerek mellé a tanárnő tekintélyével szemben...?
Én épp ebben az időszakban voltam általános iskolás, és a tanár szava megkérdőjelezhetetlen volt... próbáltuk volna csak az arcunkat is nem úgy fordítani ahogy neki tetszett, máris csattant volna a kemény, méretes favonalzó a fejünkön. Ettől eltekintve jó film volt, és az Oszkár miatt is örülünk.
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2017.02.27. 22:09:23
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
A "fordulat" borítékolható volt, de tényleg kellemes volt.
A Zoszkár odaítélését nem kommentálom, de örülök neki.
Én a Youtube-on néztem meg délelőtt, de azóta úgynéz ki levették.
GOOBY, pls
Fél órája még a történetet sem tudtam, de most már kijelenthetem, hogy nekem tetszett. Gyerekszereplők nem viszik fel az agyvizemet mint általában, amiért hatalmas plusz pont a kölyköknek a játékukért. Történetről még semmit nem mondanék mert ha 2 szónál többet mondok már spoiler veszély. Aki még nem látta, szerintem 25 percet nyugodtan 'rááldozhat'.
/Jót tett neki, hogy rövidfilm, nem egész estés az is biztos...<#idiota>#idiota>
Március 5-ig itt megtekinthető
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Pedig
Nem 47 Ronin féle átverés de azért majdnem. 😊
(2017.02.26) (93 perc, amerikai) - Drama, Mystery, Romance
A 2016-os, azonos (angol, eredeti) című műhöz képest itt nyilván kevesebb a CGI és a látvány. De ez már sokkal jobb volt az "utas" témában.
Még úgyis, hogy a végső csavar (mert itt van) egyrészt "jé-ilyen-már-volt" (Le nem írhatOm a SorozaT címét, mert még a végén spoiler lesz...), másrészt miatta valóban át kell rágnia az embernek újra a sztorit, hogy összerakja --- de nem a történtekért, hanem a variációkért, a ha-kért, és azért, mert a feloldással együtt eltűnik az ember érzése azt illetően, hogy a karaktereink akár csak picit is idegesítőek, direktek, túl sietősek voltak/lehettek a sztori alatt, és helyére lép az átérzés; na meg megértés (összerakja az ember az addig látott furcsaságokat)
Csak egy pár:
- senki sem "látja" / válaszol a dokinak a kórházban
- átrepül rajta az újságpapír az ajtóban
- nem látni jegyzetelést a tömbjén
- Eric-en valóban átmegy a vonat
- a repülőtéri jelenetnél az összes utas a helyszínen van, hirtelen
- Emmáék házánál elszárad a virág
- Eric megmagyarázhatatlanul "ismeri" a hősnőnket
Az viszont tény, alapvetően nem világmegváltó alkotás, pedig a színészeink --- Anne Hathaway , Patrick Wilson, David Morse --- hozták, amit kellett.
(2017.02.23-25) (116 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Romance
Akár jó kis sci-fi is lehetett volna (mert jól indult, és az alaphelyzet igenis is kecsegtető volt)...
Persze, férfi hősünk (Chris 'dínó bűvölő' Pratt) helyzetébe képzelve magunkat a dilemma húsba vágó volt az elején, különös tekintettel a magány és az idő együtthatójára, és persze az 5000 utas közül kiszemelt Jennifer Lawrence karakterére (a közel 50 percnyi felvezető azért nagyon kövér volt).
Az különösen meglepő volt, hogy a szaporodás témát nem merte bevállalni az író - pedig kézenfekvő lett volna (a film végi jelenethez) a hosszú utazás végére.
Viszont, csalódás volt, mert erősebb volt benne a romantikus szál, mint amit a plot és a trailer sugallt - ide valóban kellett volna valamiféle összeesküvés / idegen faj / leleplezés stb. vagy véglegesen megoldhatatlan helyzet, hogy feloldja a nyált, amiben úszott és amire épült a sztori. Vagy legalább tompítsa.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Héten mindenképp megnézem, kivancsi vagyok mire adtak oscart😊
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
egyébként ennyi erővel azt is ráírhatták volna, hogy a győri film fesztivál nyertese valamint a kiskőrösi filmszemle díjasa 😄D
egyébként sok jó filmet kihagysz ha ez alapján döntesz..
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.02.26. 23:36:58
Nos, ez egy igen jó film volt. Minden a megfelelő arányban lett adagolva. A bevezetés, a hazai vonal, a kiképzés és tárgyalás, végül a harc mező. A kiképzés az első fegyver fogásig meglepően viccesre sikeredett. Semmi újat nem mutatott, de vicces helyzetek voltak és Vaughnnak is voltak jó sorai. Ezzel és az otthoni könnyed romantikával szépen vezettek rá minket a ránk váró borzalmakra. Ami 1-2 pillanattól az elején eltekintve nem volt túlságosan önkényes. Miután felmásztak és lassan osontak előre, hol őket, hol a kifordult hullákat mutogatta, amit feleslegesnek éreztem. Mintha nem lett volna másik 50 jelenet, ahol teljesen organikusan láthatjuk ezeket, anélkül, hogy a pofánkba kellene tolnia.
Ami nem tetszett, hogy a japánok elég egy dimenziósan lettek bemutatva. Tudom, hogy szörnyű ellenfelek lehettek és nem is tagadom, hogy nem csinálták azt, amit láthattunk tőlük, de 1-2 pillanat lehetett volna, ami az ő humanizmusukat is megmutatta volna. Helyette kaptunk 1 rövidebb snittet, ahol az amerikai kegyetlenség is egy pillanatra beúszott. Csak könnyen át lehet siklani felette.
Ha sok filmben nem is fog már szerepelni, de rendezőként még egy rakás filmmel örvendeztethet meg minket Gibson. És láthatjuk, hogy még nem felejtette el, hogy kell jó filmet csinálni...
8/10
Akik látták kérem magyarázza el ez mi volt ! <#nemtudom>#nemtudom>
Next PC upgrade: 2022
Jó volt, nekem tetszett.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Annyi biztos, hogy szerintem ezen döntésed miatt rengeteg jó, izgalmas és szórakoztató filmtől is elesel..
Tudom már a látásod sem a régi, ezért 1016 x 1500-asban a kedvedért ide feltoltam 😊<#wink>#wink>
(infó a képen felül.)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.26. 16:30:22
Először is lássuk a győztes díjak listáját amiket 2009-re bezsebelt ez a film:
- Crossroads film festival
- Central Florida film festival
- Long Island film expo
- Gotham Screen film festival
- Berkeley film & video festival
- Berks movie madness festival..
Ezek után csak kíváncsivá tett engem is..
Nézhető alkotás lett, némi humorral fűszerezve, bár néha egy picit túl abszurd lett..
Összességében viszont ha a problémák végső megoldását vesszük figyelembe, elég ötletes lett.
A táj meseszép (akár CGI, akár valós, a lényegen semmit sem változtat) bár a díjak sokasága miatt én valódinak képzelem, érzem.
Magamat is megleptem vele, hogy egyáltalán végig tudtam nézni, mert (fene tudja mi okból) a főszereplő (sztorimesélő) csajszi számomra érthetetlen okból hihetetlenül unszimpatikus személyiséget formált meg.
Az esetek döntő többségében nincs kedvem végignézni a bennem ilyen érzéseket generáló alkotásokat.
Hogy mégiscsak a végére jártam, az talán csak a többi szereplő játékának volt köszönhető..
Végül is tetszett.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.26. 13:28:05