106887
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • seriesfanatic
    Nézd meg a Nappali Őrséget a trilógia második részét jobban fog tetszeni mint az első (nekem legalábbis sokkal jobban tetszett).
  • Subtitle
    ezek vagytok!
  • Calver
    mai - ill már részben tegnapi - termés:

Éjszakai Őrség - 7/10
    a maga 350ft-jával életem legolcsóbb mozizása, nem enyhén zavar az egész film, ellenben mind a képi világ, mind a vágás és a rendezői munka tökéletes. határozottan jó.

Stephen King - Végítélet, első 3 rész - 8/10
    valamikor régen még láttam egyszer, de már homály volt az egész, annyira emlékeztem hogy tetszett, ami határozottan megerősítést nyert. bár annyira nem paráztatós, nekem sikerült szépen alkotnom tőle... elsőt megnézve gondoltam lemegyek egy cigire, nyúlok lépcsőházból udvarra vezető ajtókilincs felé mire az spontán kivágódik előttem, és ott áll valaki. namost ez a valaki a szomszéd volt, aki jött volna fel csak nem gyújtotta fel az udvari villanyt... ennek következményeként én kis híján csináltam egy új lyukat ijedtemben a mögöttem lévő falba, olyan lendülettel ugrottam hátra, na meg fél óráig 200 körül volt pulzusom. még az utolsó rész várat magára, energiám se lenne hozzá, nem is jött még le, valamint morbid dolog 6 órán át folyamatosan egy filmsorozatot nézni.
  • Kandurex
    Rain! (mp3 196kbbs)
  • Kandurex
    "Remekül vezetek"

10/10
  • I.C.ram
    Szvsz a kommersz-horrorok közt kiemelkedő. Maga a történet/világ meg szvsz tiszta Lovecraft koppintás :) De azért jobb volt mint a sok mai játékadaptáció, meg kommersz horror :)
  • Kandurex
    Rózsaszín Párduc

Vááá.,...jézusom, ez valami förmedvény. 3 poén 2 órára, ebből is az első még a stáblista bemutatása alatt :(

Spoiler danger:

1. rajzolt figruák tangója 2. "Zsebzsötem" 3. Jean Reno homi tánca :D

kb. ennyi maradt meg a filmből, szörnyű volt :/

10 / 3 -- a három poén miatt --
  • Blasta
    Match Point
    ---------------------------
    9/10

Hát igen. Enyhén sokkoló filmecske, ami ráadásul kínosan lassan indul be. Kb. 4/3 óra alatt elérte azt, hogy kínosan feszengjek a székben "erre ültem be? minek?"
    Aztán felgyorsul. Egyre érdekesebbé válik, de az biztos, hogy a film csúcsát és azt amiért emlékezni fogunk rá, az utolsó 20 percben éri el. Akkor viszont elragad az a fajta érzés, amit úgy hívunk: lebilincselő.
    Forog az agy, gondolkozol, töröd a fejed, hogy "na innen hova tovább?", és keresed a lehetséges buktatót, tudván, hogy a bűnös úgyis bűnhődni fog.
    És aztán a végén kacéran elmosolyodsz, boldog vagy amiért azt kaptad amit rengeteg film képtelen teljesíteni és rádöbbensz ennek okára: egy Woodi Allen filmre ültél be, és ostorozod magad, hogy az elején ezt elfelejtetted, hogy egy apró esélyt adtál az agyadnak kételkedni a film erejében és lebilincselő végkifejletében.
    Ez van, ez egy bomba jó film és aki esetleg megnézi, az készüljön fel egy lassú, lagymatag és elég hosszú felvezetésre, hogy aztán az utolsó percekben hatalmasat üssön.

A lagymatag felvezetés miatt nem 10es, különben azt érdemelne, de azért mégiscsak kényelmetlenül éreztem magam egy jó darabig, azt hittem végig ilyen lagymatag marad. Szerencsére nem így történt.
    Ajánlom mindenkinek, akiket nem csak a képregényfeldogozások és az X-edik szkeri múvik szórakoztatnak. Woody Allen utálók is nyugodtan beülhetnek rá, nincs benne Woody-féle eszmefuttatás, még csak Ő sem játszik benne. Nagyon jó film.
  • zaki
    Esőember

10/10
  • Bandew
    De ők nem A kategóriás színészek, én csak ennyit mondtam. :-)
  • EmThor
    Running Scared szintén: b hangulatú, akkor így kiegészíteném.
  • vg
    A Running Scared soha nem volt B film, csak egy kicsit megbukott! Amúgy van benne egy nagy adag horror is! Szerintem kurvajó az a film! Nálam 10/10!

A Le Pink Panther pedig egy C film... 10/-1000

(Ez az én véleményem!)
  • Subtitle
    Most láttam a The Jacket című filmet 10/8-as szerintem, egész jó film egy picit pillangó hatásra hajaz. Nem tudja véletlen valaki hogy mi a menű zenéjének a címe?
  • EmThor
    remake, és A kategóriának sorolom: Steve Martin + Jean Reno
  • Mentol
    Hoppá, mellényúltam.

Szóval, ha te a régi filmre gondolsz, akkor elég Peter Sellers nevét mondanom, ha pedig a mostani remake-ről van szó, akkor ott van: Kevin Kline, Jaen Reno...
  • Mentol
    Attól függ mire gondol EmThor, és kikre gondolsz Te... Habár, így belegondolva neked nincs igazad:
    -
  • Bandew
    Egy A kategóriás színész sincs köztük.
  • EmThor
    Le Pink Panther

Limonádé, hiába A kategóriás színészek. -- 4/10

Running Scared

"OMFG holy shit, fuck, put the gun down kid! FUCK"

Klippszerű, B múvi, klisékkel, erős jelenetekkel (erőszakos), minden esetre nekem sokkal jobban tetszett, mint a 4 tesó. Képi megvalósítás nagyon fasza, több szál, 1 éjszaka, sok vér, maffia, volt ebben minden. A 100 rendőrautó a végén nem maradhat el :)

7/10 mert néha leül, meg a sztori az egy ... rossz :)
  • Calver
    Silent Hill - 6/10
    egyszer nézhető.
  • Petruska
    X men 3!!! Nagyon tetszett(megrögzött képregényfan:P)
  • SASboy
    28 days later
    Egész jó volt, de a vége szerintem gagyi. 6/10

Hotel Rwanda
    Nagyon tetszett a film. Az 1994-ben kirobbant polgárháborút mutatja be Ruandában sok kegyetlenséggel. 9/10
  • angelus
    Csajozós Film 10/2
    fúúúúújjjjjjj... ötlet jó volna de hát... fújjjjj

Büszkeség és Balítélet 10/7
    Aranyos, kedves film, egyszer érdemes megnézni

Da Vinci-Kód 10/9 és 10/3
    Barátnőmmel néztem meg moziba, én olvastam a könyvet, nekem nagyon tetszett... Ő sajnos nem olvasta, és azt mondta h neki ez így egyszerre nagyon sok volt...
  • EmThor
    Where The Truth Lies - egy különleges film

Atom Egoyan filmje. Néhol 10/10-es öszhatás (hang-kép-hangulat-szövegek), de a sztori kicsit lötyög...

8.5/10
  • Bandee1987
    Az angol beteg

8.5/10

Nagyon szép film volt, bár 1-2 részt feleslegesnek éreztem benne.
  • zaki
    Túszdráma

Nem volt rossz.

7/10
  • CSOCSO
    a Date Moviehoz visszaterve.. a 13 eves ocsem vegigrohogte... szal elertunk a korszakhoz ahol egy pisi kakis vigjatek kiskoruaknak keszul.. majkol dzsekszonos pedofil poenokkal meg asztalnal ulos elelvezos remegos jelenetekkel..a buzis hazvezetos reszrol nem is beszelve.. persze az ocsem mindegyiken rohogott...
  • BADE
    én először olvastam a könyvet,annyira izgalmas volt,hogy le sem tudtam tenni
    A film nekem olyan semmitmondónak tűnt,mindenre túl hamar rájöttek,nem volt semmi izgalom.Legalábbis nálam nem kellett Pampers-t cserélni:)
  • CSOCSO
    fateless - sorstalansag

hat.. nem is tudom mit mondjak.. szepen megcsinaltak ahhoz kepest hogy magyar volt. a zene is tok jo volt de valahogy megis minden reszlet kisse uresnek tunt....nem tudott elegge elszomoritani, valahogy nem tudott magaval rantani hogy aterezzem az egeszet.

es minden kepvaltas fade outtal volt megoldva... ami egy kicsit idegesitonek volt
  • Bandew
    Há mire van a fórum?
  • Sephi
    Baze azt elvezem hogy annyira tul tudtok nyuzni egy tamat hogy az mar faj :D
  • Kandurex
    Alapesetben én se olvasok minden filmhez tartozó könyvet. De itt úgy érzem a könyv ráhatása nagyságrendekkel nagyobb, mint az általános esetekben. Vegyük például azt a pár tűntetést, betiltást, ellenkezést különböző országokból, azok nem csak a film ellen, hanem a könyv ellen is irányultak. Szerintem ebben az esetben a valódi objektív látást mind két mű ismerete adja amivel értékelni lehet az alkotást.

Egyébként adtam vélemény a filmről, írtam, hogy jó kis krimi-fiction, meg úgy alapvetően tetszett.
  • Blasta
    Én nem olvastam a GYU regényt. Anélkül is megvan a véleményem a filmről, ami pozitív. Semmi szükségem a regény ismeretére, a film így is kerek, egész és grandiózus volt.
    Pláne úgy, hogy nem rajongok a fantasyért mint műfajért.
  • Blasta
    Nem.
    A film különálló, önálló mű, objektív értékeléséhez nem szükséges az alapmű (jelen esetben a könyv) ismerete.
    Ha te el szeretnéd olvasni, semmi akadálya, sőt valószínüleg jobban fog tetszeni mint a film, de a filmnek a könyv ismerete nélkül tudnia kell szórakoztatni és objektív véleményt kialakítani.
  • Bandew
    Számomra a GYU igazán jó adaptáció volt. Ennél többet nem nagyon lehetett volna kihozni a könyvből, hogy élvezhető film lehessen.
  • Bandew
    Hát ez az, a story az egyetlen közös, amit azért a filmben ált. picit átalakítanak. De ettől még nem ugyanaz.
  • Kandurex
    Még egy aspektus:

Peter Jackson és stábja mennyire nőtt fel a könyvhöz?
  • Kandurex
    A filmet akarom értékelni és ehhez fontos tudni mennyit hozott ki a rendező a könyvből. A film önmagában egy érdekes kis krimi-fiction, de mögötte áll a több, mint világsiker könyv, ami viszont már más megvilágításba helyezi a filmet.
  • Blasta
    Egy könyv általában sokkal részletesebb a filmnél, jóval több háttérinfóval szolgál a mozinál. Viszont ha egy filmet csak az alapjául szolágló könyv elolvasása után tudunk objektíven értékelni, megette a fene az egészet.
  • Sephi
    En a story meneterol beszelek.
  • Bandew
    Ezzel nem értek egyet. Teljesen más műfaj a kettő, sosem lehet azonos élmény egy könyv és egy film.