Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagy felüdülés volt megnézni a filmet "eredeti" nyelven, a portugál verzió után. Mondjuk azért érdekes, mert a szereplõk részben angolul, részben franciául, picit spanyolul, az indiánok saját nyelvükön, valamint egy szereplõ meg németül beszél 😊
A felirat minõsége, egyrészt az összes forgalmazó által használt gagyi feliratozó gép miatt elmosodott, világos háttéren olvashatatatlan, másrészt szvsz egy közepes funsubber is lepipálhatta volna.
A kópia minõsége is silány volt, egy ilyen gyönyörüen fényképezett látványos filmnek nem kéne ilyen elmosodottnak lennie, pláne 1250-es jegyért nem ... (Mammut mozi)
Gyanus volt, hogy milyen kevesen voltunk a moziteremben, ebben közrejátszhatott pár "apróság":
1. Nem amerikai film, akkor "biztos sz*r", ezér' nem kell neki reklám, amit lenyomtak TV-ben, azt is éjjel, mer' ólcsó ... (Werk-filmet 0.10-kor nyomták hétköznap!)
2. Adtak egy frappáns alcímet - Fejvadász, a szó 1x valahol elhangzik a filmben, de nem titok, hogy égvilágon semmi köze a filmhez.
3. Megadták stílusnak a Western-Kaland filmet. A film a vadnyugaton játszódik, és van benne indián, meg piff-puff, sõt Sheriff is ... de nem vesztern, és kalandnak se nevezném. Ez olyan mint ha az X-Aktákat "Romantikus-Krimi"-nek titulálnám.
4. A Pesti Est "kritikusa" szétfikázta a filmet spirituális volta miatt.
Akkor a filmrõl egy picit:
A film egy francia(?), belga(?) képregény hõsét kelti életre, amelynek karaktereit Moebius mester alkotta. Nos a filmnek sok köze nincs a forráshoz tudomásom szerint ...
Adva van egy ifjú, aki egy ronda éjszakán elveszti szerelmét (aki fõállású szajha), és kishíján az életét is. De némi deux-ex machine és egy picit több indián-sámán segítséggel túléli a dolgot, majd egy hosszabb idõt eltöltve az indiánok között némi sámánságot tanul, de tanulmányait "felfüggeszti" ...
Évekkel késöbb Palomino város sheriffjeként láthatjuk, amint munkáját látja el.
(Ühüm ... jobbára nem csinál semmit, csak vedel és kb. ezt a melót végzi a helyetesse is.)
De ugye valaki megint belefingik a nulláslisztbe, elõkerül egy õsi térkép, ami az indiánok szent helyét, és feltehetõleg aranylelõhelyet is jelez. Miközben megindul a harc a birtoklásáért, feltünik egy régi ellenség, akinek rég halottnak kéne lennie ...
Nos, aki beül egy jó kis Western filmre, az akkorát koppan, mint cserebogár a lökhajtásos gép szélvédõjén. Az igazi harc ugyan is NEM a fizikai síkon fog kibontakozni. A film kicsit vontatott, de azt hiszem nem túlságosan. Tele van olyan jelképekkel és utalásokkal, amiket megérteni vagy észrevenni alapos ezoterikus és pszichológiai ismeretekkel lehet, szóval erõsen rétegfilm.
Ami jó a filmben:
- Gyönyörûen van fényképezve, hihetetlen szép természeti képekkel, meglepõ szemszögbõl néha.
- Hihetetlen jó látványvilág a "másik oldal" érzékeltetésére, vagy nagyon utánaolvastak a készítõk, vagy kipróbálták, vagy minimum erõsen narkósak voltak 😊)
- Jó fõgonosz. Madsan bátyó hozza a formáját. Kõgonosz, de vannak elvei ...
- A film francia, ezért nem szépenfésült, frissenvasalt, modelarcú szereplõk vannak benne, hanem kócós, zsíroshajú, izzadó, kusza és redvásfogú emberkék. Egyszóval picit élõbb mint sok H.W. szemét filben.
- A színészek játéka.
Ami nem annyira jó:
- Néha enyhén vontatott.
- A másik világ megjelenítése néha akkora dózisba és olyan gyorsan történik, hogy az ember agya leteszi a lantot ... bár beillik egy ingyen tripnek is.
- Aki nem olvasott a témában, egy rohadt szót se fog érteni a film jórészébõl. A jobbik részébõl.
8/10
nah ez nagyon erdekes volt!!
szerintem elegge cool!
persze nem egy uber de nemtom..valahogy nemtudom annyir akomolyan venni hogy lefikazzan a hulyesegeket!😊
a fagyis kirablos resz nagyon szep volt. legalabbis negem megfogott..szal rulez a film😊 mindenesetre a shaolin soccerben sokkal tobb poen meg okorseg volt
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Azert kell mert neznem kell keso estig is es mar nem tudom annyira felhangositani hogy ertsem is!!!
El tudgyaotk kudeni pliz email?
[email protected]
AAARGHHHHH!!!
Amúgy tényleg rengeteg jó filmzene van, hiszen a zene a film lelke, sokat lehet javítani vele, de rontani is.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
attol mert uberjo.. lehet masik 120 uberjo filmzene..
tegyuk hozza szamomra ezek kozul is a gladiator a legjobb...
a keresztapa zenejet sosem veszem elo ha szomoru vagyok....
a gladiator zeneje GYONYORU!...szep!...
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
a metal gear solid jatekban meg segedkezett a tanitvanyanak.. aki az MGS zenejet irta..termeszetesen az is uber
ha az OST meghallgatjatok ott szinte egybevan 3 kulon szam.. szal en ugy szedtem le hogy 3 szam van egyben..
ja igen.. ezek:
Hans Zimmer - Gladiator (Track 15 - 16 - 17)
480 mp ~ 8 perc
10 mega
160kbps
Gladiator.mp3
[[ Size: 4152493 bytes
Length: 259 seconds
MPEG 1.0 layer 3
128kbit, 9953 frames ]]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
aargh😊 nem gondoltam hogy ilyen jol el fogok szorakozni unalmamban😊
siman 8/10 a film! szerintem tok cool😊))
a mennyei királyság unalmas volt, mert ugyanarról szól, mint a gladiátor.
A gladiátor minden, csak nem uncsi.
Nagy Sándor életét (részeit) bemutató történelmi film csupán.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
http://gaborszantai.co.uk/
kaphatnék egy kis reviewt?😊
http://gaborszantai.co.uk/
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Ahogy en sem proballak ravenni hogy szeresd ugy te se gyere nekem ilyet elmeletekkel.
Mi peldaul oten neztuk egysszere es a vegen mindeki totalisan meg volt lepodve es ujjogtunk! Par napig meg volt bennunk a hatasa az tuti.
Oszinten? Utoljara a Csodalatos Elmevel voltam igy.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Már ha érted a célzást...
Tiszta mozgalmas film volt :-D.
1.Whisky-s reklám forgatás.
2.Egy csaj kinek pasija fotós, nem ér rá vele foglalkozni.
3.(na egye fene még egy mondat) Ezek ketten találkoznak.
Bírom, hogy azért mert neked (és Csocsonak) nem tetszett, képtelen vagy elképzelni, hogy másnak igen.
(márpedig az imdb-szerint elég sokaknak tetszett...)
Monoton az egész, az embernek az alvás jut eszébe közben.
Egész végig a hátralévõ idõt figyeli.
Ez szerintetek jó?
Ezeket a filmeket úgy kéne reklámozni,hogy Sephi-nek és haverjainak itt a fórumon. :-D
haverom jott azzal hogy nekem meg pisztos nem volt ilyen kapcsolatom vagy valami...
(megjegyzes: igenis volt ket baratnom egyszerre.. sooot egy suliba jartunk es mindkettot nagyon szerettem)
de al enyeg hogy a haver jott hogy biztos nem volt meg ilyen mely kapcsolatom vagy valami..
hat nem azert.. az ufok se tamadtak meg megis tetszenek az ufos filmek. .a capa sem tamadott meg megis szerettem a capas filmeket.. a tornado se sodort meg el megis tetszett a twister ( persze ma mar azoka filmek nem olyan joak de akkor tetszettek)
es mostansag tetszett a big fish.. osszeszorult a gyomrom.. torkomban gomboc es konnycsepp a szemem sarkaban szal nem vagyok az a megnezem terminator faceval az osszes filmet emberke...
szoval nem kell minden atelni ahhoz hogy tetszedjen vagy ne tetszedjen.. bar meg nincs felesegem es nemtok igy flortolni a hata mogott.. de csaptam a szelet ket nonek...de ez a film szamomra akkor sem tetszett.. lattam mar romantikusabb filmet ..lattam mar dramasabbat stb.. de ez a film sehol nem volt