Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Nemis, mert a SW pl. egy 6 részes trillógia aminek a negyedik, ötödik és hatodik része az elsõ, második ill. harmadik rész :-))))))

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

PetruZ
Nem, ez komoly, de ez a trükk benne. 😊 Ez az egyetlen ötrészes trilógia, mivel Addams az elsõ három könyv után eleinte nem nagyon akart írni új részt, hiszen õ is tudta, hogy a trilógiák három részbõl állnak, de mivel voltak még ötletei, úgy döntött, lesz még könyv, de ragaszkodik a trilógia elnevezéshez. Ez mondjuk illik is a sorozat - és az õ - szellemiségéhez, szóval nincs vele baj, de tényleg úgy official, hogy ötrészes trilógia, ami teljesen egyedülálló a Galaxisban. 😊
sweech
de ennek semmi értelme sry...benne van a nevében hogy "tri"=3...lehet hogy a "világ leghosszabb trilógiája 5 részben" azt jelenti hogy trilógia csak 5 részletben atták ki?..vagy az egész egy nagy hülyeség 😊

Sir Quno Jedi
Olvastam, kb. ez elsõ magyar kiadások egyikét (meg is van sztem. valahol). Akkor még 3 részes volt a trilógia (odakint már 4), majd késõbb lett 5. Emléxem még arra az angol kiadásra is, amikor ha összeraktad a négy könyvet kijött belõle a teljes bábelhalas borító, addig nem (merthogy akkor meg 4 részes volt éppen). 😄

"The radio series debuted in 1978, then it was adapted into the first book, released 1979. I think all the subsequent books were original material (The Restaurant at the End of the Universe (1980); Life, the Universe and Everything (1982); So Long, and Thanks For All the Fish (1984); Mostly Harmless (1992)). The TV series first aired in 1981."

Szal. a gond az, hogy én régi motoros vagyok (8 éves korom óta sci-fi klub). Megjegyzem, az 5. részt emlékeim szerint már nem is olvastam (jó rég volt).

Igazad van tehát, de mégis igazam van nekem is. Ez olyan 42 dolog ! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mike
igen

nem
vagyis de

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

cicai
Sziasztok!
Mondjátok meg nekem legyetek szívesek, hogy a Mr and Mrs smith az feliratos a moziban?

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Mike
olvasd el SQJ!

Sir Quno Jedi
A Galaxis Útikalauz "trilógia", de négy vagy öt részes.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

AnuluWork
Sahara
80%

Szórakoztató film volt, néhány elég eröltetett szereplõvel. Kb., mint a National Treasure (A nemzet aranya) c. film, csak ez Afrikában, és picurit mindenhonnan loptak egy kicsit. Mondjuk kb. olyan valósághû, mint egy "Jimbo" film, de mégis 120 percen át sikerült kikapcsolódni ...

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Sephi
Ehh...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Dynamic
Nézd meg magad a cím alatt😊
Rafaelo
😮

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Mike
újabb <#lama>
olvassatok elõbb aztán pofázzatok

#21829 !

sweech
valami akkor trilógia ha 3 részbõl áll

Mike
pontosan

SQJ talán el klne olvasni mind az ötöt, és akkor nem perecelnél ekkorát láma hsz-szel

Mike
Uramatyám! látszik, hogy lövésed sincs mirõl beszélsz

DE trilógia! A világ elsõ 5részes trilógiája.

Egyetértek! A könyvek sokkal jobbak. Megnéztem a filmet, és egy nagy csalódás volt.

Sir Quno Jedi
Merthogy nem is trilógia...Uramatyám !

Mike
én sajnos moziban láttam, hétvégén 1200-ért
ahhoz ratyi

Rafaelo
még nemtöltöttem le 😊

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Mike
pff
😞

ahogy gondolod

Rafaelo
hazudsz jó film az 😛

Mike
Utikalauz

pfff 😞((
1 letöltést megér, többet nem
(a trilógiát olvastam)

Loál János
Hagyjuk, nem fogunk egyetérteni, akárcsak az Ong-Bak-nál (csak most fordított az állás). 😊

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

PetruZ
Van tehetséges másolat, és van tehetségtelen. A filmben ez utóbbi van, alaposan felöntve a japán másolási hóbort giccsével. Ennyi. 😊

Ui.: Nem vagyok r'n'r rajongó, a szívem a jóval keményebb mûfaj felé húz, de nincs ellenemre az sem, ha meg kell hallgatni pár klasszikust. Ami a filmben van, az közönséges gyilkosság. 😊
sweech
meknéztem sokadszorra a Ice Age-t. szerintem a lekjobb animációs film 10/10

Loál János
Nemtom, én azért elmulattam rajta, ennyire szerintem messze nem volt szar. Egy hülye japán trash-film, ami tocsog a blõdségben (pl. a románc).

"japán mûmájer pozõrködés és übergagyi utánzat" - attól, hogy nem õk találták fel a r'n'r-t, még náluk is akad néhány rajongó, aki bálványozza, és utánozza a mûfajt, ilyen mindenhol van, nem értem ezt a kirohanást! 😄 Na mind1. 😊

PetruZ
Igen, nulla. A "poénok" valahol az idiotizmust súrolják - alulról. Csúnya, sz*rul megcsinált zombikat ugye láttunk már máshol is, de ilyen rossz, ostoba módon lefilmezetteket, totálisan céltalanul mozgatottakkal még nem. A "jelenetek" egyszerûen nevetségesek, egy amatõrfilmes rendezõ munkája ezekhez képest spielbergi magasságokban szárnyal. Utoljára jó r'n'r sztorit és zenét a Ford Fairlane-ben láttam / hallottam, de ez a japán mûmájer pozõrködés és übergagyi utánzat valami borzalmas. A csészealj ufókkal speciel nem volt bajom, olyan retrós érzésem volt tõlük. 😊
PetruZ
Azok a kardos részek, vállravetõs jelenetek engem inkább a Berserk-re emlékeztettek. 😊 Emellett a lezáró jövõbeli jelenet szvsz ütõsebb volt, kíváncsi lennék a folytatásra. 😊
Sephi
<#nevetes1>

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

<#wilting> <#ravasz1> <#law>

Sephi
<#puszi>

Loál János
Azért az a Wild Zero nullás, az nagyon sok/kevés. :/
Tényleg messze van egy Bio Zombie-tól, de azért nulla?

Mr. Vengeance-szel abszolút egyetértek. (Szinte ugyanezt írtam róla. 😄)

Sir Quno Jedi
AZ Azumi nekem jobban bejön, de a UVersus tényleg nagyon állat, szó szerint. Mikor a vállára veti az ágyút, meg a kardot, totál FF7-8 utánérzése van az embernek ! 😄DD Megjegyzem nekem a "múltban" játszodó jelenetek még sokkal jobban bejöttek, abból kéne kiicst többet nyomatni és kész a jap.fantasy!

A hétvége termése:
AMERIKAI HISTORIA X - Eddig is tehetséges színésznek tartottam Edward Nortont (lásd. Harcosok Klubbja), de ez az a film, amely olyan szinészi alakítást igényelt , hogy azt valami díjjal kell, hogy elismerjék (Oscar-ra jelölték 1999-ben mint legjobb férfi fõszereplõ, de csak kisebb díjat kapott érte. Érdekes témát boncolgat, de hál' Istennek a végkifeljet (már ami a fõ témát illeti) pozitív. Márimint, hogy a Derek lebeszéli a kisöccsét a nézeteirõl... De ez már a kissrácot nem menti meg...
Kötelezõ alapmû!!!

K-PAX - Nekem legjobban az Amerikai Szépségre hasonlít, de lehet, hogy a hangulata és Kevin Spacey miatt!!!

Jó mozizást...
PetruZ
Ezeken csak végigszaladunk...

Gong Wu (aka Jiang Hu, 2004, http://imdb.com/title/tt0415080/)
Andy Lau, Jacky Cheung, Edison Chen,... csupa ismerõs név a vájtfülûeknek, bár a rendezõ teljesen friss hús, szóval kicsit óvatosan álltam hozzá a filmhez. Mint utólag kiderült, a félelmeim beigazolódtak.
A film egyetlen hongkongi éjszaka története. Egy triádvezér, Hung (Lau) hírt kap arról, hogy merénylet készül ellene. Mivel az ismeretlen megbízó egy utcagyereket (Cheung), egy ezerbõl-egy arcot bérel fel, a megtalálása szinte lehetetlen. De Hung figyelmét egyébként is elvonja az, hogy a felesége fiút szült neki, és fogadott vértestvére burkoltan figyelmezteti, hogy talán itt lenne az ideje a visszavonulásának. Az események lavinaként gördülnek, akciók és ellenakciók indulnak, a háttérben folynak a leszámolások és békekötések, a triádok hálózata átrendezõdik, de a merénylõ egyre közelebb kerül a céljához...
A sztori nem rossz, jó film is lehetett volna belõle, de nem lett. Aki megnézi, bõ másfél órás dögunalmas kínszenvedésre készüljön, amelynek csak töredéke (összesen pár perc) az éles akció, a többi az duma, meg hosszas némafilm...
Értékelés: 3/10 (unalmas, felejtõs, nem ajánlott)

Wild Zero (2000, http://imdb.com/title/tt0267116/)
Nemrég volt említve a Bio-Zombie kapcsán, most végre láttam is. Bár ne tettem volna! Ez egy baromi rossz film, ami egyszerûen széthullik, és mindenféle vezérfonalat nélkülöz. Akit érdekel, hogy hogyan lehet az übersz*r japán rock'n'roll-t, az ufókat és a zombikat összemixelni teljesen rossz poénokkal, nyugodtan nézze meg, de én nem ajánlom.
Értékelés: 0/10 (ritkán adok ilyet, de ez megérdemli)

Sympathy For Mr. Vengeance (2002, http://imdb.com/title/tt0310775/)
Egy név: Chan-wook Park. Talán ennél nem is kellene többet mondanom. De a kevésbé ínyencek is bizonyára el tudják helyezni a filmet, ha még hozzáteszem, hogy - többek között - az Oldboy rendezõjérõl van szó. A Mr. Vengeance korábbi, mint a hazánkban bemutatott "Öregfiú", kevésbé cselekményes, kevésbé akciódús, de nem kevésbé drámai - bár a sztori nem annyira ütõs.
Ryu süketnéma fiatalember, aki éjt nappallá téve dolgozik egy vasmûhelyben, hogy elég pénzt szerezzen a nõvére veseátülteésére. Sajnos a nõvére vértípusa ritka, és hiába van meg a pénz, ha nincs megfelelõ donor. Ryu kétségbeesésében illegális szervkereskedõkhöz fordul, akik csúnyán átverik: a pénzét is lenyúlják, és az egyik veséjét is kioperálják. Ekkor jön a jó hír: mégis van donor, de egy héten belül fizetni kellene. Ryu-t kirúgják a munkahelyérõl, a pénze oda, de nem mer bevallani semmit a nõvérének. Barátnõjével, aki erõsen szélsõbalos nézeteket vall, kitervelik, hogyan szerezzenek pénzt: elrabolják Ryu volt fõnökének kislányát. Minden hibátlannak tûnik, a terv mûködik, a férfi hajlandó fizetni. De az utolsó pillanatban romba dõl minden, és az egyszerû gyerekrablás véres és kegyetlen bosszúhadjáratba torkollik - mindkét oldalról...
Jó film. Nem olyan kemény, mint az Oldboy, és a vége is kiszámítható, de nagyon kegyetlen ez is. Ajánlott.
Értékelés: 7/10.
Ombika
Nah megneztem a Vilagok Harcat bejott csak kicsit a vege az erdekes! 😊

Nyasgem okostojás.

Jano
Naugyemegmondtamhogytetszenifog. ¦😉
Ajánlom megnézésre a Down to Hell-t is, ha még nem láttad, ez a Versus-prequel, még igencsak R.K. amatõr korszakából, de már 1-2 ügyes megoldással. Már csak a kapcsolódó történet miatt is.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

fifi
ez tényleg menõ film volt, bár talán a horror-B film topikban a helye... én nagyon szeretem!!!

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

PetruZ
Ultimate Versus (2000, http://imdb.com/title/tt0275773/)
Kicsit bajban leszek, hogyan is kellene ezt a filmet bemutatni, de megpróbáljuk megközelíteni. Vegyük a Kung Fu Hustle-et. Ismert, friss film, mindenki képben van vele. Vegyük ki belõle a tömegjeleneteket. Mivel kevés a szereplõ, a városi helyszín túl sivár lenne, tehát menjünk ki az erdõbe. Ízlés szerint dúsítsuk meg egy kis misztikummal, kungfuval, humorral, blõdségekkel, ismert filmek ismert jeleneteinek paródiáival, nem komplett karakterekkel, kardpárbajjal, pisztolykodással... no és persze zombikkal. Kész is a Versus. 😊
666 kapu köti össze a másik oldalt a Földdel. Ezek közül az egyik valahol Japánban, a Feltámadás Erdejében van. Valaha rég egyszer már megpróbálták kinyitni, de a kísérlet kudarcot vallott. Ötszáz év telt el, az ezredforduló környékén járunk. Két fegyenc menekül, egyikük már leszervezett egy találkát valami gengszterbandával, akik majd kiviszik õket a környékrõl. Csakhogy ott van egy fura lány is, felbukkannak a zombik, jönnek az üldözõk is, és mindenki szétszéled az erdõben, és mindenki vadászik mindenkire. Hõsünk névtelen rab, aki megmenti a lányt, cserébe az alapos fejfájást okoz a misztikus jóslataival és célozgatásaival. Felbukkan még valaki, aki uralja az erdõ hatalmát... és elkezdi mozgatni a szálakat, hogy ötszáz év üres várakozás után újra megpróbálja a világra szabadítani a poklot...
Kérem szépen, ez a film egy übermájermegakúl. Pozõr és röhejes, hektoliterszám ömlik a vér, repkednek a testrészek, aki hülye, az mind meghal (a többiek is 😉 ), van benne romantika és drótos kungfu, meg kardpárbaj, pisztolyok, óriási lõfegyverek, pergõ zene (nem az én stílusom, de nagyon passzolt a filmhez, élvezet volt hallgatni is),... no meg zombik. 😊
Értékelés: 9/10
Megj.:
-A rendezõ (Ryuhei Kitamura) ugyanaz, mint aki az - itt agyonajnározott - Azumi-t is elkövette.
-Készül a folytatás. 😊
-A magyar felirat felejtõs, baromi rosszul van fordítva...

(Még ma, csak itt, csak most, csak Önöknek 😊 - Gung Wo, Wild Zero, Sympathy For Mr. Vengeance.)
Sephi
Ennek nem volt nemi Pokember fiiligje?

A gépész

6/10

Sephi
The Pacifier - <#vigyor3><#bohoc><#vigyor3>

Attol fugettlenhul hogy itten paran agyon gatak a filmet ilyen "Vin Disel lealazta magat" szoveggel nekunk oszinten naon kellemes kis vasarnap esti vigjateknak bizonyult. A mostanaban kiadott vigjatakok kozott ez igen kellemes volt.

Blasta
Man on fire
------------------
9/10
Ez igen. Semmi hiba, izgalmas, kegyetlen. Denzel bácsi is rendben van.
Kurvajó.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Alien
Na erre kiváncsi leszek én is 😊

Rafaelo
benzinzabálók 😊

Mad Max - Meg mindig az egyik legalapabb film ami letezik. Kurva jo hangulat rohadt jo gepek 😊