106845
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
  • IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "Terminal" - (-) - 6/10
    (2018.05.11) (96 perc, amerikai-magyar) - Crime, Drama, Thriller

Director: Vaughn Stein
    Writer: Vaughn Stein
    Stars: Margot Robbie, Mike Myers, Simon Pegg

//A meg-nem-határozott helyen és időben játszódó sztori lényege a végén váli kegyértelművé, miközben az egyik "fordulatra" az éles szeműek hamar rájöhetnek... Sajnos, annyira nem volt lenyűgöző a végeredmény, pedig a stáblista 90%-a és a helyszín: magyar.
    //Margot Robbie-nak nem kellett mást csinálnia, mint itt is hozni egy kis Harley Quinnt, egy kis szexy istennővel nyakon öntve.
  • LasDen #100053
    Spoilerbe, me nagy kép. De ez egy létező film posztere...

• BenedekFeco
    A legjobb "szuperhősös" mozi. (Nálam) Pár havonta mindig újranézem.
  • LasDen #100051
    Blade of the Immortal

Úgy érzem, hogy ezt a sztorit bőven 2 óra alatt is ellehetett volna mesélni, és ez a 2óra 20 játékidő teljesen felesleges szerintem. Ezt leszámítva rendben volt a film...

5/10
  • Kongy
    Watchmen (2009)

Szerintem Snyder Magnum Opus-a, de komolyan. Nem igazán kedvelem a munkásságát alapból, meg amit a Superman filmekkel is csinált mostanában, az elég gáz volt. Itt azonban nagyon eltaláta a hangulatot, a történetmesélést, a dialógusokat, a látványvilág is pazar, külön kiemelném a speciális effekteket, kb helyenként fel sem tűnt, hogy egy majd' 10 éves filmet nézek. A színészi játékkal sem igazán volt gond, egyedül azt tudnám felhozni negatívumként, hogy kicsit elnyújtották a cselekményt, lehetett volna egy leheletnyivel rövidebb a film, de igazából ezt leszámítva minden abszolút korrekt módon lett megvalósítva. 8/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.05.11. 16:25:37
  • Zephyr Retiring
    Nimród bától jövőhétre várom az imdb 7,2-es 3d-s zenés "múviját" is. Kissé ugyan megkésve..
    (3D Creative Arts Awards (2014) - Lumiere Award [Winner] Best 3D Feature - Documentary)
  • CalebJoe
    A rendező Shane Black az egyik régi csapattag ő volt Hawkins, amúgy az egész

Kíváncsi leszek hogy lenyomja e az Antal Nimród féle Predators-t.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2018.05.10. 22:58:15
  • Shep
    Hát ez így eléggé AvP szintnek tűnik sajnos.
  • Sequoyah
    A Quiet Place (2018)

En az Avangerst akartam megnezni, mig asszony ezt a filmet. Kompromisszumot kotottunk, es ezt a filmet neztuk meg:D
    De viccet felreteve, nem bantam meg. Nem mondom hogy feltetlenul jobb, mint a honap bevetelkiralya, de van annyira jo, hogy ne banjam meg hogy ezt valasztottuk.

Izgalmas az alapotlet, es nagyon jo atmoszferat teremtettek a filmnek. Latszik hogy alaposan atgondoltak az egeszet, es tele a film olyan aprosagokkal, amik egeszen realisztikussa teszik a helyzetet. Apro trukkok es otletek sora amik arra utalnak, hogy hogyan talaltak fel magukat, hogy tuleljek a szituaciot. Es ezeket nem toljak az arcunkba, sokszor a hatterben maradnak, es epp ettol lesznek jok. Logikus es atgondolt vilagnak tunik, es semmikepp sem egy osszecsapott logikatlan tucathorror. Persze aki kotekedni akar biztos talal benne hibakat...

A tortenete jo. Utalom az olyan horrort ahol a bajt a sajat ostobasaguk es a logikatlan reakcioik okozzak. Sokkal felelmetesebb minden ha logikus dontest hoznak a szereplok, vagy legalabbis olyan donteseket amiket en is hoznek, es ennek ellenere kerulnek megis bajba. Es itt alapvetoen racionalis donteseket hoznak, inkabb csak szerencsetlenek sokszor. Persze a gyerekek nem racionalisak, de hat toluk nem is varunk sokkal tobbet:)
    Ennek ellenere a vege fele van a filmnek egy szakasza ahol azert nem tudtak ezt teljesen elkerulni, es sorra pont akkor romlik el, pont akkor szakad le stb... itt meg egy kicsit lehetett volna csiszolni, de osszessegeben jo volt a forgatokonyv.

Horrornak kicsit lazabb, "csaladiasabb". Van ugyan benne persze feszultseg, de inkabb szornyfilm mint feszult horror. Illetve van benne egy adag optimizmus is, hogy ne almodjunk feltetlenul remeket utana.

A szineszek jok, apa szeretheto, a gyerekek pont annyira idegesitoek mint a sajatjaink, anya, azaz Emily Blunt pedig kifejezetten jol jatszik, de hat rola tudjuk hogy kivalo szineszno.

Nem valoszinu hogy sokaig emlekezni fogok a filmre, vagy ujra megnezem, de ennek ellenere jo film.

7/10
  • Sequoyah
    Seven Psychopaths (2012)

Igencsak rendhagyo stilusu film. Van ugyan fo sztorija, de sokszor elkalandozik, es sokaig nem is tiszta, hogy mirol is szol ez. Viszont abszolut nem klises es kiszamithato, tehat vegig megragadta a figyelmem, hogy mi is fog tortenni, es hat altalaban nem az tortenik amit sejthetnenk.
    A hangulata magaval ragado. A kepi vilagat es stilusat tekintve laza vigjateknak tunik, de ehhez kepest gyakran eldurvul a helyzet, izgalmas ellentetet kepezve a stilusaban, ami jot tesz a filmnek.

A karakterek jok es emlekezetesek, a szineszi jatek kivalo, szoval maximalisan csak ajanlani tudom a filmet mindenkinek, aki a hagyomanyos blockbusterektol valami elterot, stilusosabbat keres.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Tény, hogy láttam már ~7 perces trailert is...
  • LasDen #100043
    manapság már eléggé összemosódtak ezek a teaser, trailer fogalmak. Egyik ilyen, másik olyan, ahogy éppen a stúdió gondolja...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.05.10. 15:59:52
  • IMYke2.0.0.0
    Na, akkor kapaszkodjatok:

"Robin Hood (2018 Movie) Teaser*** Trailer – Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan"

//*** = újabban a "teaser" trailerek 2 és fél percesek lettek?
  • TBTPumpa
    Mozs mivan? Nemteccik? Pedig nektek készül, szóval jó lesz, ha elmentek a moziba.
  • BenedekFeco
    öööö...
    ok.
  • LasDen #100039
    hát ez semmi nem vót...
  • IMYke2.0.0.0
    Kell a pénz, hiába...
  • TBTPumpa
    Új Predátor múvi:
  • Mentol
    Jé, tényleg! Köszi! Nem láttam a pontot...
  • Kongy
    Nem a filmet imádom, csak a címét. Vagyis azt sem, csak szarkasztikus próbáltam lenni.
  • ximix #100034
    OFF
    Van hogy a kép nem jelenik meg, csak 1pixeles kis pont, ha jó a szemed látod :), ha föléviszed az egér nyilat az átvált kézre, ekkor jobb klikk a ponton és megnyitás új lapon, ilyenkor általában előjön.

Az SG szereti ha .jpg a vége a kép url-jének és nincs utána egyéb sallang
    https://pbs.twimg.com/media/DcxV5jaX0AEbkjM.jpg:large
    itt felesleges a ":large" elég csak a
    https://pbs.twimg.com/media/DcxV5jaX0AEbkjM.jpg

de jelen esetben valszeg a forrás oldal nem engedi a kép megosztást vagy nem tudom :) ilyenkor szoktam feltölteni máshova és onnan linkelni.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.05.10. 12:06:18
  • Zephyr Retiring
    Hogyhogy imádod? Megnézted te is már az amcsiknál?
  • Zephyr Retiring
    Szerintem meg egy új szleng a másságra. Nem elírás úgymint betűhiány..
  • Mentol
    Aha, biztos igazad van... Ennyit látni:
  • LasDen #100030
    Manapság már tudnánk és állítólag érkeznek is történelmi forgatókönyvek a filmalaphoz, de a kosztümös filmekre valamiért nem nagyon adnak pénzt. Max a Kincsemre. Legközelebb meg a Pálfi féle Toldi volt ehhez, de abból meg már nem lesz semmi...
  • DantesHUN
    Tűzzel-vassal

Azaz, így kell(ene) Kelet-európában történelmi filmet készíteni.

Láttam már sokszor, olvasni is elkezdem jó rég, de arra már nem emlékszem túl jól, fel kéne eleveníteni, és ismerem is valamelyest a korszakot. Nagyon izgalmas maha a kor amiben játszódik. Hát mivel a regény szerzője egy romantikus( mint stílus irányzat! romantika) történelmi regényt írt, hát a romantika jó és rossz részei benne vannak.
    Azaz pl: az idealizált hősök.
    Mondjuk a regény tekintetében Gárdonyi szerintem jobb szerző volt , de lehet azért tetszett jobban az Egri csillagok, mert magyar szájíz szerint készült.
    Na. Tehát a film. Látványos. Nagy szabású csatajelenetek vannak. A lengyel színészek közül többen kimondottan jók.
    Akik haloványak a női főszereplő, és Skrzetuski. Bár a karakterük sem túl érdekes, lehet ennyit sikerült a karakterükből kihozni.
    Bohdan hmelnickij-it alakító jó, Podbipięta kissé bárgyú de ilyennek is kell lennie, Wołodyjowski-nak a fura orr rángása vagy nem is tudom minek lehetne nevezni is jó.
    De persze a legjobb karakter, és a színész is remekül hozza, Zagloba, illetve Bohun erőszakos jelleme és dühkitörései

Szépek a jelmezek, igencsak véres jelenetek vannak, nem unalmas, nem vonatott, vbűr jó hosszú, amit kicsit unni lehetne az a nő és férfi főszereplő enyelgése lenne, mert hát nem túl érdekes karakterek úgyse , de ebből csak pár perc van, és már megy is tovább a film a csatákra, és egyéb történésekre.

A romantikus regény alapanyag miatt, hát ügye hős nagyon hősies, meg amúgyis érezhető egy ideolizálás az egész filmen is.Ez van.

Meg aki nem ismerni a lengyel-ukrán törénelmet, hát annak nem sok mindent mond a film, a nyelvtörő helység és karakter nevekkel.

nyolc pont, simán

Mi miért nem tudunk ilyet?!
  • Kongy
    Irónia.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát nekem nem a "zseniális" szó ugrott be róla...
  • Kongy
    Ez egészen zseniális, azt kell, hogy mondjam. Imádom.
  • Jim Morrison
    köszi szájmon

ezpz
  • Kongy
    Amikor azt hiszed, hogy a Nyomd bébi nyomd-nál nincs lejjebb.... de van. Magyarázza már el valaki, hogy ezt hogyan kéne kiejteni.

Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.05.09. 19:16:51
  • darkSectorxxx #100023
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Márminthogy?
    Miért volt a sok kép a végén a sámánnál, mikor az az öreg sámánnál volt?

Vagy ezek nem ugyanazok a képek? hiszen azok is a halott emberekről volt.

Ki a kislány?
    Én úgy értelmezem, hogy a Fehér ruhás csaj, ennek a rendőrnek a kislányának a felnőttkori szelleme.
  • IMYke2.0.0.0
    Spoiler:
    Igazuk volt a falubelieknek :)
  • dzsagon
    inkább 99%-ának
  • darkSectorxxx #100020
    The Wailing

Iszonyúan jó film.
    Bár a végét spoiler-be valaki tiztázhatná nekem, mert sejtem mi a lényeg, de nem pontosan vagyok biztos abban, hogy jól értelmeztem-e. :)

Nekem simán 8/10
    Még több ilyet szeretnék.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.05.08. 21:00:09
  • Dynamic
    Adam Warlock kiemelt karakter a sztoriban, nincs értelme huszadrangú mellékszereplőnek belerakni. Márpedig akkor minimum egy előzményfilm kéne neki, mert az nem működne, hogy az Avengers 4-ben vezetik be és ott akkora súlyozást kapjon mint a többi szuperhős.
  • LasDen #100018
    miután az emberek 80%-ának fogalma nincs ki ő és honnan kéne, hogy ismerős legyen. Nem nagy meglepetés...

Marad a GOTG3-ra...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.05.08. 13:51:46
  • CSOCSO
    Adammal kapcsolatban
    Ugy nez ki nem lesz benne az uj reszben. De tegyuk hozza, hogy az interjukban leirtak utan valszeg nem az fog tortenni ami a magazinokban. Valszeg' nem Nebula fog ugyeskedni.
  • CSOCSO
    Igen, nebularol van szo. Bocsanat. En irtam felre