Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem bejött az a feszültség, az a suspense, amit úgy sikerült összehozni, hogy az egész film egyetlen díszletben, egyetlen kockaszobában játszódott.
Igazából azért ültem be megnézni mert szeretem Ewan Mcgregort, meg mert sztem jo az alapotlet (habar nyilvan az osszes poen tudtam mar:/) A film nekem a legjobbak koze tartozik amit lattam moziban, a 2 ferfi szinesz jol jatszik, a csaj meg jol mutat... Az eleje kicsit mondjuk unalmas, aztan ugy hirtelen kezdodik el az akcio... Ami nagyon tetszett a filmben azok a kepek, amikor a neger a plakaton, vagy amikork iderult h a csovek honnan jonnek, meg ugy altalaban az allasok. A vege egy kicsit hatasvadasz, de en szeretem ... Ja amugy csak nekem tunt fel, hogy nekik nem tunt fel, hogy a bogarakkal latjak oket? A vegen igazabol az sem derul ki tisztan, hogy miert csak o kezd el ketelkedni, vagy egyaltalan, hogy maradhatott meg emlek, amikor csak klonok. Jo kis otletes utopia sok akcioval.
1909, a koreai Harbinba érkezõ új japán kormányzó elleni merénylet sikertelen. Korea Japán gyarmata lesz, késõbb Japán az USA oldalán megnyeri a II. világháborút, elsõként küld embert az ûrbe, olimpiát rendez, megnyeri a 2002-es focivébét, és 2009-re a világ vezetõ nagyhatalma. Egy alternatív jövõben járunk, Szöulban, ahol egy szétromboltnak hitt, a függetlenségért harcoló terroristacsoport váratlanul újra hallat magáról, és egy mûkincskiállításon túszokat ejtenek. A rendõri beavatkozás sikeres ugyan, de rengeteg áldozattal jár, bár a túszoknak a haja szála sem görbül. A koreaiak látszólag a végsõkig küzdenek, egyetlen céljuk a pusztítás volt. A nyomozást egy fiatal, a JBI (u.a. mint az FBI ma, csak Japanese Bureau of Investigation 😊 ) kötelékében szolgáló koreai nyomozó végzi, aki japán társával ered a nyomok után. Mi lehetett a terroristák célja? Miért fedezték egy emberüket, akit a túszok között akartak kicsempészni? Mi köze az ügyhöz az Inoue Alapítványnak, amelynek tulajdonában voltak a mûkincsek? A nyomok egyre zavarosabbak, és visszavezetnek a múltba... egészen száz évvel korábbra...
Koreai történelmi akció-sci-firõl van szó, amely nem távol-keleti szemmel elég zavaros, és elsõre teljesen értelmetlennek látszik. Sajnos hiába panaszkodunk a magyar történelemoktatás túlzsúfoltságára, a távol-keleti események így is erõsen kimaradtak belõle, így ez a film számunkra nem sok jelentéssel bír. Persze, aki utánanéz a valós eseményeknek, mindjárt jobban képben lesz, és megérti, miért is olyan fontos a koreaiak számára a harbini merénylet (minden elvárással szemben én nem tettem meg 😊 ). Mindegy, történelmi és politikai ismeretek híján marad az akció, amelybõl van, nem is kevés, de sajnos hemzsegnek az ökörségektõl (ennyi ostobán levezetett SWAT akciót többnyire "B" kommandósfilmekben látni; úgy látszik a jövõ Japánjában a kommandós úgy terem, mint esõ után a gomba, mert nem kár érte...), és a hõsparádéktól, a kitöltõ köztes részek meg unalmas, lassú, vontatott jelenetekkel vannak tele. A film több, mint két óra, sajna, elég végigülni, a végefelé meg már egyre jobban sóhajtozik az egyszeri nézõ, hogy mi jöhet még? Talán feltûnnek az ufók is? Na õk szerencsére nem, de azért elég gázos dolgok vannak benne... poént meg nem akarok lelõni, úgyhogy többet nem is mondok.
Értékelés: 5/10
Ui.: A koreai zsarut az a Dong-Kun Jang alakítja, aki a két évvel késõbbi Tae Guk Gi-ban a testvérpár idõsebb tagját játszotta. Itt (is) õ viszi a hátán a filmet, a többi karakter többnyire üres, és semmitmondó.
man called horse és a return of a man called horse c. filmeket.
egy angol loord a sziúk fogságába esik, késõbb a törzs tagja lesz.
valós történet alapján, nem heroizált film, itt vannak "csúnya" és "koszos" indiánok is.....szal annyira jól megvan csinálva hogy szinte érezni az izzadság és vérszagát.
nekem jobban bejött mint a farkasokkal táncoló, a gagyi vadnyugati filmekrõl nem is beszélve
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Amikor a vegen Aragorn-t kiralya avatjak a haterrben hegyek latszanak pedig ott foldrajzilag tenger kene legyen!
Ha! 😄
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Szerintem nagyon tuti film!
Ha valaki hasonló filmet tud ajánlani, akkor kiváncsian várom a címeket. Na nem az Idõzsaru jellegû akcióra gondolok, bár annak az alapötlete nagyon jó, kár hogy túl van akciózva, bár mit várunk egy Van Damme filmtõl?!?!?!?!
Idõutazásra fel!!!!
Nem egészen egy évvel, és sok ezer mérfölddel odébb, Peruban találkozunk az elsõ rész két feltámasztó mesterével. A polgárháború ideális terepet nyújt a számukra, hogy tovább kísérletezzenek, bár ebben inkább dr. West jár az élen, a nõcsábász dr. Cain inkább egy újságírónõvel foglalkozik. Mikor a háború véget ér, menekülniük kell, így hazatérnek Arkhamba, a régi kis kórházukba. Mivel az elõzõ rész eseményeibõl már korábban sikeresen kimosták magukat, nyugodtan dolgozhatnak. West újabb felfedezése, hogy az egyes testrészek önállóan is életre kelthetõk, akár egymással is összekapcsolva, arra sarkallja õket, hogy véghezvigyék a lehetetlent: modern dr. Frankensteinként megalkossák a maguk teremtményét. A patológia pedig igazán remek terep ép testrészek szerzéséhez... Csakhogy nehezíti a helyzetüket, hogy a rendõrség részérõl egy bulldogszerû nyomozó rájuk akaszkodik, és nem csak szakmai, hanem személyes okokból is. Feltûnik még a szép szõke perui újságírónõ, valamint egy régi ismerõs: dr. Hill is. Mármint természetesen csak a feje. 😊 De persze ez sem akadályozza meg abban, hogy bosszút forraljon West ellen...
Szóval a zöld szmötyi újra akcióban, hõseink újra talpig vérben és mocsokban, valamint újabb, még extrémebb teremtmények, de ezúttal jóval kevesebb nudizással. Jó folytatás, bár sztoriban gyengébb, és sztem rossz a történetvezetése (Hill elég hamar feltûnik, és életre kell, de majdnem a végéig nem is látni újra, már-már elfelejti a nézõ, abból a dr. Graves-es dologból többet is ki lehetett volna hozni), de a két doki karaktere, és fõleg West szuggesztív szövegei nagyon jók. A film vége pedig ismétcsak kétséges. 😊
Értékelés: 6/10
Megj.: A négyujjas-egyszemû lényrõl nekem az Evil Dead 2-bõl Ash gonosz keze jutott az eszembe. 😉 Viszont kár, hogy nem szerepel sokáig, feldobhatta volna pár poénnal a filmet.
Elõször is "Titokzatos FOLYÓ" a címe, nem folyók.
A cím szvsz pedig arra utal, amit a folyó rejt, vagy rejthet.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Elõször is valaki árulja el miért ez a film címe? Nem jöttem rá <#zavart2>#zavart2>
6.5 / 10
Magasfeszültség:
5.5 / 10
Kész film volt, jó kis dupla - tripla véres horror, mérsékelt csavarmeglepivel 😊
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Nah hat bepotoltam amit be kellett. Szamomra az ev egyik legjobb filmje.
Mai vilagba is lehet egy olyan forgatokonyvet irni ami lenyugozo, a rendezes szinten kivetni valo, bar kicsit szamomra tul sok volt a rohangalas benne.
Szereplok egytol-egyik nagyon jok voltak es nagyot alakitottak.
Nagyon nagy hatasu film, mindenkinek erdemes lenne megneznie.
ertekelesem: 9.5/10
nullaság kiszámithatóság unalmasság
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Csak nem ertettem azta beszolast...ennyi.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
kb a negyvenedik perc környékén úgy voltam vele hogy ez a legszarabb film ami létezik és inkább kikapcsolom... szerencsére nem tetem meg😊
Kutyasétáltatás közben ahogy filózgattam a filmen jöttem rá hogy az egyik legjobb film volt amit eddig láttam.
V9ykn8_TZL0
Humorral altalban el lehet haritani az ilyen spamelest de latom azzal a nagy kritikus agyaddal nem fogod ezt fel es inkabb beszolsz.
😞
Az inkriminált mondatban a "minimum" szócska tényleg erõs, ebben igazat adok. Kérem figyelmen kívül hagyni, és "körülbelül"-t olvasni helyette. A többi marad.
A "jó alapanyag"-on nem csak a könyvet, hanem magát a világot értem, azt a töménytelen mennyiségû infót, ami mögötte van. Ennek azért még pl. a lovecrafti háttér is csak töredéke (ha már Boll volt felhozva), közel sem akkora részletességben kidolgozva. Ha a LotR-nál megteszik, hogy alapvetõen hozzányúlnak bizonyos dolgokhoz, és megváltoztaják azokat, akkor abból fejletépés és világbukta lett volna (a többnyire ostobán szidott USA-(értelmi)-szinten is; Tolkien arrafelé is nagyon népszerû volt). Boll viszont nem nyúlt hozzá semmihez: fogta a felszínt, a mázt, és köré pakolt valami ócska akció-horror történetet. Ha nem AitD-ként akarta volna eladni, max. annyi tûnt volna fel, hogy "jé, ez ismerõs, kicsit lovecraftos a dolog". Ilyen filmet meg már láttunk is, nem is egyet (oké, egyik sem volt az a májer 😊 ).
Tolkien nem alapozta meg a fantasy fogalmát, ez egy tévhit. A fantasy - amelynek a fogalma sincs igazán tisztázva (te hogyan definiálnád?) - akkor már rég fel volt "találva". Voltak már elõte is számosan, akik a kelta, germán, és egyéb európai mondakörre alapozva tündéres, törpés, és hasonló meséket írtak (pl. Lewis, vagy LeGuin). Tolkien jelentõsége annyi, hogy õ a meséinek egy teljesen új fantáziavilágot alkotott, a legapróbb részletességig, és ez az összeszedettség alapozta meg a modern fantasy-vel szemben támasztott alapvetõ igényeket (önálló háttér, részletek), valamint a szerepjáték kialakulásában is jelentõs szerepet játszott (a legelsõ szerepjátékban a játékosok emberekkel, tündékkel, törpékkel, hobbitokkal játszhattak, akik csapdákkal és szörnyekkel teletûzdelt barlangokban (vö. Mória) kincseket kerestek; a fajok leírása, történelme szinte a LotR egyenesági másolata volt). Bár nem ez volt a célja. "Csak" meséket írt a fiának, õ valójában nyelvészként képzelte el az életét (a fanatikus tolkienisták sokszor nem is tudják, milyen eredményei voltak pl. óangol és kelta szövegek fordításában, modern nyelve átültetésében). Amit írt, kiadói sürgetésre tette, nem hitte, hogy ennyire népszerû és sikeres lesz. Aztán az lett belõle, amit ma a Frodós pólón, meg a fröccsöntött Szauronon látsz (mellékes: van plüss Cthulhu is a piacon 😉 ).
Az "unalmasság" teljesen szubjektív a részemrõl. Terjengõs, vontatott, néhol rettentõ szirupos, és elvész a részletekben. A LotR valahol átmenet az olvashatatlanul száraz Silmarils, és a rövid, pofás, igazi mesére hajazó Giles, vagy a Hobbit között. Ha már fantasy, akkor részemrõl inkább elsõsorban Leigh Brackett, David Gemmell, Robert E. Howard, Terry Pratchett, Poul Anderson jutnak az eszembe. De mint mondtam, ez ízlés dolga. Tolien munkássága, mint tömeg ("mass" 😊 ) tiszteletet érdemlõ, de számomra unalmas. Pont.
A beledumálós-kisöcsis részre nem reagálok, nem érzem, hogy rólam szólna (a többség egyébként is csókolommal kellene, hogy köszönjön nekem 😉 ). Majd aki úgy érzi, az õ inge, keresztre feszít miatta.
Ennyi. Könyörgöm, szálljunk már le Tolkienrõl, és a hype-járól...
Sephi:
A partvonalról beordibálni mekkora bátorság. Le a kalappal! Te egy igazi jellem vagy. Csak a te kedvedért nem vittem flame-be a Lammer-nek adott válaszomat. Pedig, gondolom, alig vártad...
Béke az új jelszó <#smile>#smile>
Megérdemelte. Egy ilyen grandiózus filmeposznak ez a minimum. Mellesleg az oscar mint szakmai díj szart sem ér, de ez magánvélemény.
"Ezzel a mondattal pont az általatok istenített (és mellesleg szerintem is jó) Jacksont alázod le, mellesleg totál hülyeség. Nem véletlenül P.J. rendezte, és egy film minõségét nem a CGI mennyisége határozza meg."
Ez tény. Viszont azok a nézõk akiknek a filmig halvány fogalmuk nem volt a GYU-ról, (vannak pár millióan) azoknak a frankó CGI miatt figyel a polcán a díszdobozos változat.
P.J. nagyon jó rendezõ, efelõl kétség nincs, de egy ilyen mûvet sok jó rendezõ csinálhatott volna meg LEGALÁBB ilyen jóra egy ilyen alapmá után (nem olvasta a könyvet, így nem mondhatom, hogy akár jobbra is, mert nincs a könyvvel összehasonlítási alapom).
"Attól is kivagyok, amikor tökéletesen szórakoztató, látványos, hangulatos, kasszasiker filmet aláznak le az itt jelenlévõ kisöcsik (tisztelet a huszon túliaknak), mert neki pont nem tetszett."
Az ízlés egyén dolga. Persze lehet kificamodott ízlése sokaknak, de azon inkább mosolyogni kell csendben, mint kiakadni.
Ezzel a mondattal pont az általatok istenített (és mellesleg szerintem is jó) Jacksont alázod le, mellesleg totál hülyeség. Nem véletlenül P.J. rendezte, és egy film minõségét nem a CGI mennyisége határozza meg. "Minimum ugyanígy..." - Pont én nem vagyok Tolkien fan, pont én nem olvastam a könyveket. Lehet fikázni a filme(ke)t, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy nem véletlenül kapott annyi Oscart, amennyit.
Az is biztos, hogy jó alapanyagból könnyebb dolgozni, de most felhozhatnám egy tökéletes ellenpéldának Uwe Bollt...de nem teszem, mert az már a másik véglet.
Egy mûre, amely megalapozta az egész fantasy fogalmát, azt mondani, hogy unalmas...ne haragudj, de ezt meg Te fejtsd ki légyszíves!
Igazából nem akarok itt nagy vitákba bonyolódni, meg hosszú kommenteken keresztül magyaráz(kod)ni, csak már annyi baromságot olvastam ebben a topikban, hogy nem tudtam megállni a beledumálást.
Attól is kivagyok, amikor tökéletesen szórakoztató, látványos, hangulatos, kasszasiker filmet aláznak le az itt jelenlévõ kisöcsik (tisztelet a huszon túliaknak), mert neki pont nem tetszett. Persze tetszett, mert meg is van neki cd-n, hetente nézi, de olyan vagyány dolog fikázni! Sõt! Még vagányabb dolog egy teljes katasztrófát a védelmünkbe venni. Példákat nem írok, újabb vitát gerjesztene.
Szóval nem kötekszem, csak ha tõlem elvárjátok az észérveket, jogosan várja el az egyszeri topiklátogató tõletek is ugyanezt.
PEACE
Nagyon tetszett😊 Sõt kimondottan nagyon hangulatosra sikerült😊 a szövegek viccek poénok ültek mind a képi mind a szövegesek😊 Kifejezetten tetszett😊 és már várom "A vendéglõ a világ végén"-t.
8/10 Nem akart több lenni mint ami (egy nagyon jó könyvadaptáció). Nem voltak benne eltúlzott dolgok és Marvin alakja ült😊 (ahogy a könyvben is)
"Nem mintha bárkit is érdekelne de a vendéglõ az univerzum "másik" végén van"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...