Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PetruZ
De ha bevallottan a trilógia része (azért trilógia, ugyebár 😊 ), akkor ahhoz (is) kell hasonlítanom. Még ha a történetek között nincs is összefüggés, jórészt csak a színészek azonosak (de ez is inkább csak az utóbbi kettõre igaz, az elsõ rész színészei egész más garnitúrából vannak). A sztori inkább az elsõre hasonlít (abban egy apa áll bosszút a gyermeke elrablóján), de ott sikerült feszesre húzni a szálakat, és akadtak csavarok is, itt nem. Abban egyetértek, hogy a látványvilág egyedi, a jelenetek szinte meg vannak komponálva... de ez nekem kevés, ennél többet vártam, nem úgymond "mûvészfilmet". Nincs bajom a stílussal (pl. éppen itt van éppen nálam a Jarmusch-féle Dead Man, Johnny Depp-pel a fõszerepben; már belepillantottam, holnap beszámolok róla 😊 ), de ez kilóg a trilógiából, és ez zavar.
Iori
Én is most néztem meg, de veled ellentétben nekem tetszett. Az elsõ részt nem láttam (SFMV) de az Oldboyt igen.

Nem hasonlítanám az Oldboyhoz, másabb ez a film. Úgy érzem itt nem a bosszún van a legnagyobb hangsúly hanem sokkal inkább a fõhõsnõ karakterén, jellemén. A bosszútéma sztem itt nem játszik annyi szerepet mint az Oldboyban, de ez csak a szubjektív véleményem. A történet számomra lapos volt, sík, nincsenek benne csavarok amit a legjobban vártam. De amiben nagyon jó volt ez a film: A látványvilága, koreográfiája nagyon elbûvölt, tisztára úgy éreztem volna magamat mintha vmi mûvészfilmet látnám . Sztem kihozta a maximumot ebbõl a forgatókönyvbõl, ennél jóbat más se csinált volna. A Vivaldi zenék most is nagyon jók voltak a film alatt, a csodálatos képek mellé nagyon passzoltak.
A maga módján jó ez a film, ne hasonlítsuk a trilógia elõzö két részéhez(legalábbis az Oldboyhoz ne, a másikat nem láttam), szvsz.

8/10

I love this game!

PetruZ
Sympathy For Lady Vengeance (2005, http://imdb.com/title/tt0451094/)
A Vengeance-trilógia elsõ két része (Sympathy For Mr. Vengeance, Oldboy) meglehetõsen ütõs volt, így nagy várakozással ültem le a harmadik rész elé, de sajnos két óra múlva meglehetõs csalódottsággal kellett felállnom. Bár az író/rendezõ továbbra is Chak Won-Park, ez a történet messze kilóg a sorozatból.
Elõször is csak röviden, mirõl is van szó: a 19 éves Geum-ja egy ötéves gyerek megöléséért 13 év börtönt kap. Odabent, a többi nõi rab között csakhamar afféle földre szállt angyal lesz, aki mindenkin segít, és mindenkihez van egy kedves szava. Pedig valójában ez csak álca. 13 évet várt arra, hogy kiszabaduljon, és az elsõ nap óta tervezgeti, hogyan áll bosszút azon, aki miatt vállalta a gyilkosságot, és aki helyett börtönbe vonult...
A sztorival tkp. semmi baj, egész jó filmet lehetett volna belõle forgatni (a két elõzõ film mintájára; abból is inkább az elsõre hasonlít), de a megvalósítás sztem nem igazán sikerült. Csavarok nincsenek, minden tökegyenesen halad végig a forgatókönyv által kijelölt pályán. Bízhatnánk a kegyetlen, véres részekben, de a végefelé felbukkanó ilyen jelenetek is elég haloványak, és inkább csak sejtetnek. A fõhõsnõvel semmi szimpátiát nem érez az ember, és nincsenek megoldásra váró rejtélyek sem. A film elején az európai nézõ erõsen kell koncentráljon, mert semmi nem utal arra, mikor történik visszautalás a múltra, mikor van a jelen, és egyáltalán még a szereplõk szétválogatása is komoly fejfájást fog okozni. Késõbb szerencsére javul a helyzet, ugyanis a legtöbb, az elején egy kupacban bemutatott szereplõ egyszerûen, különösebb jelek nélkül eltûnik a történetbõl. A feladatuk vszleg az lett volna, hogy bemutassák, a nõ hogyan használja ki õket, csakhogy a nézõ ezt nem fogja észrevenni. A film olyan lassan hömpölyög, hogy idõnként az elalvás komoly veszélye is fennáll, a történések is egyszerûek, igazából senki ne számítson semmi látványosra. Az egészet össze lehetett volna vonni úgy 15-20 percben, és akkor még talán izgalmat is okozna... Csalódás volt, na.

Értékelés: 4/10
Bandee1987
teszkóban vettem.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

lál. csak nem córába' vetted akcijósan?
én is épp ma szemeztem vele az egyik standon... de végül nem vettem meg.

Bandee1987
Vaskereszt

8/10 Nem volt rossz film, bár sztem a Sztálingrád jobb volt.

nxfn
az a Holtak Földje, np :|

Haaat, szamomra az okos zombik meg az hogy: "Ne lojuk le oket, mert csak helyet keresnek" szanalmas volt.

nxfn
Holtak Hajnala(2004) - számomra tök kellemes fílingje van :-o

Mike at home
az az alapklisé, mondhatni klisé õs 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Bucser
Szar dolog mikor már egy csomó másolatot látott az ember és a végén az eredetit érzi klisésnek😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandew
Ezen kár vitatkozni. Elhiszem hogy a könyv nagyon jó, de engem sem fogott meg a film.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

I.C.ram
Hát figyelj a történet egy idõs a Gyûrûk Urával. Tolkien jóbarátja volt Lewis-nak. Ha ez klisé, akkor a GyU is az. Akkoriban ez baromi új dolog volt. Semmiképpen nem klisés, max körbenõtték a mai történetek. Valahogy nálam ilyen egy gyerekmese, nem pedig az elmebeteg Harry Potter.

Szóval Lewis és Tolkien volt a fantasy mûfaj atyja.
Kandurex
Én untam magam rajta. Valahogy klisésnek éreztem a történetet, pedig hõsiesen küzdöttem az alvás ellen 😊 Látványos is volt, érdekes is, de engem nem tudott megfogni. Talán könyvben jobb lett volna nekem :/

Majd máskor.

Narnia krónikái: 10 / 3

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

desigo
Én is pár napja láttam és nekem is tetszett
A történet magával ragadt miközben néztem a filmet...
nxfn
Fargo - nahátos:|

Mike at home
a Vaskereszt az jó

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Sil3nt
Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
[the Chronicles of Narnia the Lion the Witch and the Wardrobe 2005

Azzal kezdem, hogy a könyvet nem olvastam, de befogom pótolni, mivel állítólag jobb mint a film. A filmhez úgy álltam neki, hogy foggalmam sem volt milyen lesz, csak annyit tudtam, hogy könyv adaptáció és a LOTR és Potter "studiok" dolgoztak rajta. Hát elkell, hogy mondjam, hogy egy darabig nem józanodok ki a hatása alól. Egyszerûen olyannyira szép és szép film, hogy szavakba önteni nemtudom. Kevés filmrõl írok/írtam, ilyen jó kritikát, de ez iszonyat szép és érzelmes film.
Szereplõk jók voltak, bár a film elején nem tetszettek nekem, és néha-néha nem felejtettem el, hogy tényleg gyermek szereplõk, de itt leis tudom zárni a negatívumot ennyivel.
A történet oda lett téve rendesen, kicsit szomorkás, kicsit úgymond nemesi és izgalmas is egyben.
Vizuális effektek gyönyörûek voltak, mondjuk el is várom ilyen studiotol 2005 végére. Olyan tájak voltak, hogy leesett az álam. Néhol egy-egy kis humor felbukkant ami csak "háziasabbá", közelebbé tette a filmet a nézõhöz.

Egyenlõre nemtudok mást mondani mint számomra bekerült a top5 filmbe.

----> 9.8/10

a Zsernyákok tetszett !!! hétfõ, tv2 n volt

meg a grease !!! 😊))
I.C.ram
Jó kis nyugat-német, jugo, angol koprodukció. Talán még jobb is ,int a Stalingrad.
Bandee1987
összekeveredtek a bitek<#idiota>

Bandee1987
lol, ezt én írtam 😄DDDDDDDDDDDDDDd

I.C.ram
Hééé!!! Ezt nem is én írtam 😄
I.C.ram
ja, halottam róla, vhonnan megszerválom.
I.C.ram
Nézd meg a Vaskeresztet is. Az is hasonló.
Bandee1987
dehogyis 😊 (ha dc-vel töltenék egy dvd-t, akkor elég sokáig kéne töltenem...)

SASboy
dc++?

nice legs. what time to open?

Bandee1987
Ja, és német hanggal, magyar felirattal néztem (szinkronnal is nézhettem volna, de az nem az igazi)

Bandee1987
nem használok torrentet 😊

SASboy
elsõ magyar torrent oldalról van mi? 😛

zaki
<#wow2>

Bandee1987
Sztálingrád

9.5/10

Kegyetlen jó film, nem amcsi-szerûen adja elõ a sztálingrádi harcokat, hanem a kemény, rideg valóságot mutatja be.

nxfn
<#gonosz1>
így van :|

SASboy
Tegnap sajnos megnéztem a Szõke Kólát. 2/10

tomsolo
én még annyit sem adtam volna rá...

legnagyobb értelmetlenség mikor a könnyûvérû akarta kivenni a tût - nem is tudta volna használni (nem is tudta <#gonosz1>)

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

EmThor
lol

Sephi
😄DDDD

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Blasta
Ehe... :-))))

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

fifi
Aeon flux

egynek jó volt így estére, meg persze tetszett pár jelenet belõle, de nem tartom egy maradandó filmnek...
viszont C.T.valami hihetetlen, eszméletlen egy nõ <#szeret><#szeret><#szeret>

6/10

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Sephi
Mikell bazeg?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sephi
Redben bazeg!

Mike at home
mi a fasz van már itt? szerintetek hány embert érdekel, hogy ti mit offoltok itt össze? 😞(((

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

akkor talán azt írdd bazeg!

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Sephi
450.000 dollar bazeg!

450 dollár??? Hol olvastál te ilyet? <#confused>

Pi

Ritkán akad olyan film, ami felidegesít, ez sikeresen megtette. A képi világ, az irritáló amatõrszínjátszó-jellegû szereplõk (az öreg Sol oly' mértékben volt antipatikus személy hogy azt kifejezni sem tudom), a világítás, a noise-effect, a nekem rendkívül száraz,semmitmondó és nehezen követhetõ történet végül is megadásra késztetett az elsõ óra végén, majd egy F8 lenyomásával szomorúan konstatáltam magamban, hogy ezt a filmet és engem nem egymásnak teremtettek.

10/2 --> a viszonylag jól kinézõ indiai szomszédnõ miatt.

Iori
múltkor véletlenül láttam a Bloodraynenek a trailerjét, úgy indult az elõzetes hogy: "An Uwe Boll film" , azt hitte behalok a röhögéstõl 😄

I love this game!

nxfn
sehogy sem tudtam élvezni, valami komolyabbra számítottam. bár nem láttam az elõzõ részeket-.-

Loál János
Nekem kellemes meglepi volt, mert az elsõ rész ugye klasszikus kedvencem, a második humornak még elment, bár kicsit befáradtam tõle, ez viszont képes volt visszahozni az eredeti hangulatot, mai köntösbe öltöztetve, bolond eseményekkel. Ennyi. :|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Sephi
Boll earned a doctorate in literature from the University of Cologne in 1995. He has written two books, Wie man in Deutschland einen Film drehen muss ('How one has to make a movie in Germany') and Die Gattung Serie und ihre Genres ('Serials and their genres'), on themes of serial TV.

😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDD