Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1375-ben Kínában Chu Yuang-chan északra, a Nagy Falon túlra ûzi az addig uralkodó Yuan-dinasztiát (akik a mongol hódítók utolsó maradványai voltak), és õ maga lép a császári trónra, megalapítva a jól ismert Ming-dinasztiát. Ebben az évben Koreában trónra lép Woo király is. A diplomáciai kapcsolatok rohamos sebességgel megromlanak, miután egy Ming küldöttséget lemészárolnak az odaúton. A koreaiak ezután több küldöttséget is menesztettek a kínai császárhoz, helyreállítani a kapcsolatokat. Nem mindegyik tért vissza...
A film egy ilyen diplomáciai konvoj történetét meséli el. A fiatal, becsvágyó Choi tábornok vezette küldöttséget csapdába csalják és elfogják a kínaiak, de útközben a sivatagban rajtuk ütnek a mongolok. A kínaiakat leölik, de a koreaiakat életben hagyják, akik ezután elhatározzák, hogy mindenáron megpróbálnak hazajutni. Az éh- és szomjhalál határán járnak, amikor egy kisebb kereskedelmi központba érkeznek, ahol egy elûzött Yuan-hadvezér éppen megpihen értékes zsákmányával, egy Ming hercegnõvel. A hercegnõ titokban a koreaiak segítségét kéri, és õk ki is szabadítják, bítva abban, hogy a közbenjárásával mégiscsak sikeres lesz a diplomáciai küldetésük. Csakhogy a Yuan-hadvezér válogatott lovasai élén a nyomukba ered. Az egyre fogyatkozó, belsõ viszályokkal és egy csapat magatehetetlen menekülttel is terhelt csapat végül egy elhagyatott tengerparti agyagvárba szorul. Kiút nincs, a falakon túl pedig több száz harcos áll készen az ostromra...
A szereplõgárda fõleg (nálunk) ismeretlen koreai színészekbõl áll (bár néhány arc ismerõs lehet más filmekbõl), de a kínai hercegnõt maga Zhang Ziyi alakítja, tehát volt némi pénzmag a szereplõkre, és a felszerelések is nagyon jók, ellenben a helyszínek választásával nem vagyok kibékülve. A film kb. két és fél óra hosszú, ennek 95%-a sivatagban, vagy köves pusztán játszódik, teljesen üres háttérrel. A harcok hiába vannak egész jól megkoreografálva (nem, ez nem kínai "repkedõs"-stílus 😊, teljesen normális), szerintem az egész elvész a nagy ürességben.
A sztoriban természetesen van némi halvány érzelmi szál, no meg ebbõl (is) eredõ rivalizálás, és a vége is "szokásosan" szomorkás-keserû, de a szövegek elég sablonosak, és a szereplõk is felismerhetõ panelokból állnak (viszont akad egy-két kitûnõ karakteres arc is). Míg az alant tárgyalt Nanny McPhee-ben ennek ellenére is mûködött valami belsõ hangulat és báj, ami átlendítette a filmet a sablonos holtpontokon, ez a Musa esetén érzésem szerint elmarad. Pozitívum viszont, hogy a végéig nem nagyon sejthetõ, ki marad életben, úgyhogy most nem is spoilerkednék. 😊
Értékelés: 6/10 (tisztes iparosmunka, de fakó és színtelen)
Ui.: Itthon kapható dvd-n is.
----------------------------
7/10
Én nem láttam Reese Witherspoon oscar alakítását, de valahogy az az érzésem, hogy ezzel a szereppel Felicity Huffman tuti jobbat alakíthatott.
Számomra über volt amit mûvelt.
A film amúgy egy nem túl pörgõs road movie, de témájából kifolyólag végig érdekes és egyáltalán nem unalmas. Van benne jópár húzós poén és kellemetlen helyzet, amikor ugye én szégyeltem magam. :-)
De mindenképpen jó film, ajánlom mindenkinek!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Bevallom, többnyire kiütést szoktam kapni a "családi (gyerek)filmek" többségétõl, fõleg azoktól, amelyek az óceán túlpartjáról érkeznek, igyekszem is messze elkerülni õket, de az angol társaikkal kapcsolatban ritkán vannak hasonló érzéseim, így ez utóbbiak - a korábbi jó tapasztalataim okán - általában jelentõs fórral indulnak nálam. Bár amikor tavaly elõször olvastam errõl a filmrõl, valahol homályos bizonyossággal tudni véltem, hogy "ím, eljövé az elsõ mozis Potter-klón" (könyvbõl van már szekérnyi), tehát túl sok reményt nem is fûztem hozzá.
Aztán a napokban volt szerencsém megtekinteni, és tulajdonképpen minden bejött, amire számítottam. Oké, semmi köze a HP-hez, ez tuti, de a többi "általános" családi mozi jellemzõ az stimmelt: sok gyerek, nagy ház, látástól mikulásig robotoló szülõ, magukra maradó gyerkõcök, családi konfliktusok és gonosz mostoha-aspiránsok, meg nyálhömpöly a végén. Ja, igaz, cukifalat kisállat az nincs (illetve nincs nagy szerepe). És mégis, mindezek ellenére / mellett a Nanny McPhee egy kifejezetten jó film. Ordító klisékkel van tele, de ahogy nézi az ember, a címszereplõ oltári ronda, bibircsókos, kiálló fogú boszorkánnyal együtt szépül meg az egész, nézése közben fokozatosan megnyugodott, "kisimult" az egyszeri, horror- és akciófilmeken felnõtt, halálmetált hallgató szende lelkem is 😉, és meglepve tapasztaltam magamon, hogy a hóeséses fináléval együtt járó "kötelezõ" nyáladzás sem késztetett semmiféle ingerült reakcióra, hogy majd itt jól lehúzzam ezt az egész vackot. 😊
A sztori ismertetését kihagynám, úgy öt perc alatt egyébként is tutira kitalálható az elkövetkezõ másfél óra szinte minden mozzanata, még a happy end is. Akkor miért érdemes megnézni? Elsõsorban Emma Thompson és Colin Firth miatt. Elõbbi egy félelmetesen ronda boszorkányt alakít; ha nem tudtam volna, hogy õ játssza a címszerepet, nem jöttem volna rá. Egy olyan házba érkezik, ahol hét kibírhatatlan gyerek már tizenhét dadust "fogyasztott el", és bár vannak bizonyos varázslatos képességei, mégsem ezzel éri el az igazi eredményeit, hanem az érzelmeivel és a szívével. Másrészt nem lenne igazi angol film morbid humor nélkül, ezért a Colin Firth alakította apa foglalkozása - mármint az, hogy egy temetkezési vállalat vezetõje és hullakikészítõje is egyben - csak extra csavart ad a filmnek, ahol végig megüli a levegõt az elhunyt szeretõ anya finom jelenléte. A gyerkõcök meg nagyszerûek, különösen a kisebbek beszólásai ülnek nagyon. 😊 De általában igaz az is, hogy semmi túljátszás nem látszik rajtuk, nagyon jól teszik a dolgukat. A többi szereplõ erõsen karakteres, inkább kifigurázott mintája a gonosz mostohának, a kis hercegnõnek, a debella szakácsnõnek, és a vén, vaksi, de kõgazdag anyósnak, mindazonáltal illenek a film erõteljesen színes, itt-ott kicsit meseszerûen túlzó, a XVIII-XIX. század Angliáját bemutató képi világához, hangulatához.
Egyszóval kellemes, hangulatos (és nem mellékesen még vicces is, jókat lehet nevetni rajta, bár a poénok többsége afféle "tortás" csetlõ-botló geg, mégis elviselhetõek) kis film ez, gyerekeknek és felnõtteknek is tartalmas szórakozást és kikapcsolódást nyújt, megéri az árát.
Értékelés: 8/10
"Hm." 😉
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Mint "idõutazós sztori" érdekelt. De ahogy ezt megcsinálták!? Az valami vicc! Ed Wood IS forog a sírjában. Elõször azt hittem ismét Uwe barátunk alkotott - különösen amikor Heike Makatsch-ot megláttam, de nem. Más rendezett.
Az imdb-n meg majdnem 4 pontot kapott eddig a 10-bõl ...
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
-Texasi láncfûrészes(a Jessica Biel-es<#szeret>#szeret><#law>#law>)
-Fûrész 2(deszar a vége te jó ég...)
-Szüzet szüntess(kissé nyálas de fájintos 😄DD )
-Mr&Mrs Smith(naon jó)
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Hát-hát. Igaz hogy fikció a film, de azért ha már a valós világban játszódik akkor vmilyen valóság alapja legyen már. Idõnként azt éreztem hogy egy buta amerikai akciófilmben történõ dolgoknak is nagyobb a valószínûsége hogy megtörténjen IRL mint amiket Azumi csinál. El vannak túlozva a dolgok, fõleg a harcjelenetek. Egy keleti filmtõl azért nem ezt vártam, más kérdés hogy az amcsi filmekbe ezt már megszokhatuk.
Egy két karakter nagyon el volt találva, fõleg az az elmebeteg fehér ruhás csávesz. Emlékeztetet a Samurai játékban lévõ egyik karakterre. A kameraállások is szörnyûek volt néhol, fõleg a végén amikor pörgött össze-vissza a kép, azt hittem hogy beszédülök :/ A karaktereken kívül más pozitívumot nem igazán lehet elmondani a filmrõl, pedig egészen izgisnek indult mikor egymást kellett likvidálni (BR rulez 😛)
5/10
I love this game!
Sajnos nem láttam teljesen az elejétõl, de ahogy utána olvastam, túl sokról nem maradtam le. Megrázó film, mindenféle rózsaszín ferdítés nélkül a kilátástalan helyzetrõl, a prostituáltakról és a naívságról, ám (legalábbis számomra) volt pár illuzióromboló dolog. A szárnyak pl egyáltalán nem kellettek volna bele, felfogtam volna ennyire egyértelmû jelzés nélkül is. Olvasgattam imdb-n, hogy ki mit gondol errõl a befejezésrõl, írták páran, hogy klisés, mert nem az öngyilkosság az egyetlen megoldás. A fiú is ezt mondja, hogy nem ez az egyetlen megoldás, ám akkor nem fér a fejembe, hogy miért mutatják a végén azt, hogy boldogan kosarazik utána, ezzel egyértelmûen sugallva, hogy jól döntött. aztán, imdb-n pl mindenki el van ájulva, hogy milyen kemény film, milyen mély nyomokat hagyott bennük. Bennem nem. Bennem a Rekviem egy álomért sokkolós jelenete még mindig él, az szerintem sokkal nagyobbat ütött mint ez (bar azt eleg fiatalon lattam), sok szindarab is melyebb sebet hagyott, de ettol fuggetlenul egy jo film.
Fsz.: Demie Moore
Jó film lenne a nem akarna mindenáron horror lenni, mert ahhoz pocsék és van össz-vissz 2 iyesztõnek szánt jelenet. Inkább lehetne kicsit tulvilágis szerelmi dráma, olyan kb. mint a Ghost. De mindegy, ezt elbaltázták. Mindenesetre az operatõri munka nagyon jó, dicséret illeti, és a helyszínek is nagyon magukkal ragadtak. szval ezért 10/3
Szerintem eléggé unalmas, nem történik igazán semmi.A két fõszereplõ viszont kimagaslóan teljesít. Ugyanebben a kategóriában a Ray sztem sokkal jobb.
6/10 (két fõszereplõ miatt, különben 3/10)
I love this game!
I love this game!
sokadjára néztem ma meg, és még mindig azt kell mondjam, hogy nagyon súlyos film, valami olyan szürreális világgal, hogy hihetetlen...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”
Egyszer nézhetõ kategória, semmi emlékezetes egy két képsor kivételével.
5.5/10
I love this game!
Jet Lee új filmje.Jó volt. Viszont angol nyelven még jobb lett volna.
---------------------
2/10
Áááááááááh, nemáááá... Ekkora szart.
Mire adom a két pontot, azt nem is tudom.
Legyen inkább 1/10, annyira gyenge volt ennek a filmnek minden része, minden szereplõje. Shift+del...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
edit: Visszavonom az elejét: Az ollókezû edward pont a kirekesztésrõl szólt csak lehet akkoriban nem volt rá mûvészi igény...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Tim Burton film a javából, talán az Álmosvölgy Legendája volt csak jobb ennél. Túl világ keveredik az élõk földjével, és ismét egy megnemértett ember gyötrõdése kerül terítékre. Happy end persze kötelezõ, de Tim Burton még ezt is jól csinálja... 10/10
Fsz.: Ryan Phillipe, Salma Hayek, Mike Myers
Egy egyszerû mese a kitörni vágyó fiúról aki elzüllik és sztárrá lesz, majd ujra talpra áll. És emellett mese egy korszak végérõl, és egy klubról ahol mindent szabad volt. A film ugyan egyszerû, de a hangulata magával vonzott még engem is, pedig csak 19 vagyok. 10/8
Bõrnyakúak
Fsz.: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx
Sam Mendes nem tudom mit akart csinálni. A Harcosok Klubja óta tudjuk h szellemi válságban él a mai ember. A háborút már nem katonák vívják. 2 óra üresség jellemzi csak a filmet. Drámának gyenge, Háborús filmnek kevés. 10/5
Kisiklottak
Fsz.: Cliwe Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassell
Nagyon jó thiller, Owen remekül választ szerepeket, most is egy sebezhetõ figurát játszik, aki túl naiv a mai világhoz... Aniston nagyon gyenge, de szerencsére nem is játszik sokat, Cassell viszont teljesen ellensúlyozza az ex-Pittné gyengeségét. A történet fordulatos, és a megoldás is kiváló. 10/7
Nagyon jó kis film volt, tetszett nagyon! Jók voltak a poénok is, és a párosítás is kegyetlen volt. Harmonyról már nem is beszélve 😄
--------------------------
7/10
Hát érdekes egy sztori, az tuti. Fura film, fura emberek kapcsolatáról.
A két fõsz. jó volt nagyon, fõleg Heath Ledger jött be nagyon mint szótlan cowboy.
Volt pár jelenet, amikor én éreztem zavarban magam :-)
A vége kicsit lassú volt, másra számítottam.
De a tájak!!! Hát azok nagyon rendben voltak fényképezve! Jópárszor felmordult a fotós énem... :-) Hát ennyi, ezt is láttuk.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Õszintén szólva jobbra számítottam.
6/10
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Kissé túlzásnak érzem a 8.8at az IMDBn, annyira szerintem nem jó. Engemt annyira nem hatott meg a története (ha egyáltalán ez lett volna a célja). Szépen bemutatta a valóságot, az amatõr szereplõgárda nagyon jól illett a szerepekhez, náluk jobban szerintem mások nem is adhatták volna elõ õket. 1x mindenképen érdemes megnézni, voltak szép kameraállások, rendezés is rendben volt. Nem durrant akkorát mint amennyire vártam.
7/10
I love this game!
---------------------
Hûdeszép, hûdeizgi, hûdelátvány, hûdehûde...
Én meglettem volna enélkül a remake nélkül is. Oké, így volt igazán látványos a sztori, de különösebben nem vágyom az újranézésére.
A végén azért már kifejezetten idegesített, hogy a fõhõsnõ 20 perce néma kussban néz nagyon szomorúan és szenved, és csak egy "Bjútiful"-t meg egy "Nooo"-t nyögött ki.
Nameg azért a párszáz méter magas épület tetején ennél egy kicsivel (értsd 50szer) komolyabb légáramlatok rohangálnak, ez meg simán létrázott, sõt ácsorgott a 4-5 méteres picsányi tetõn...
Várom PJ immáron teljesen SAJÁT alkotását, nem valami könyvadaptációját vagy film remakejét.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
és bármilyen meglepõ, kib@szott jó volt!
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
szerintem baromi jó film,rendezõi és operatõri munka elsõ osztályú
Willis már-már szinészi képeségekkel rendelkezik😛
10/9
megrázó film, nagyon érdekes, és sajnos egyre aktuálisabb témát boncolgat...
le-tag-ló-zó
10/10
/valaha ez az Uwe Boll is tudott rendezni jó filmet/
I love this game!
Egyik szemem sír, másik meg nevet. Annak ellenére hogy rengeteg CGI meg bluebox van benne, a képi világa nagyon elragatatott, néha olyan érzésem volt mintha Zhang Yi Mou rendezte volna ezt blueboxszal meg CGIvel. A történet is jó volt, de sajnos sok volt a végére a kérdés számomra. Egyik szálban elindult a történet de viszont befejezetlenül ér véget és ez az egészre igaz filmre igaz. Nem kapunk választ igazán arra hogy mi történik a végén, kétlem hogy a rendezõ azt akarta hogy képzeljünk oda vmit, mert ez egy pont olyan film aminél ez nem mûködik.
6/10 (látvány miatt érdemes megnézni de a színészek, karakterek stb igazán feledhetõek)
I love this game!