Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kmarha
most esett le melyik is az a film. Mondom milyen háborus film lehet ez.. ismerös a neve. A holokausztról beugrott. Cassell, probáld végigszenvedni. Nagyon bizar képet fest az emberekrõl. Hogy képes a legvadabb dolgokat is úgy egy gyerek színe elé tárni, hogy az csak viccnek vagy komoly munkának hasson.. na és nagyon megható. A barátnõm a végén el is pityeredett mikor néztük, én csak magamban könyeztem meg a befejezést 😊 (az eleje pedig nem is olyan hosszú)

És Cassell, megkérdezhetem ha nem gond, hány éves vagy? 😄 Mert a "Begnini vagy kifene" kifejezés kicsit sziven ütött. Noha csupán 22 vagyok, és a korosztályom lassan már majd fele nem ismeri ezt a nevet, azért õ nem volt egy akárki abban az idõben 😊 (gondolom a mostani korosztálynak kicsit nehezen emészthetõ már... talán a mondanivaló is.. talán csak a fanyar humor.. pedig ez jó, sokkal jobb mint a mostani Horrora akadva tiniparódiák (és ez a film még csak nem is vígjáték 😄))

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Bandew
Az élet szép pedig számomra a legjobb holokauszt-film amit láttam. Nem értem mi volt a bajod a humorral...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Apocalypto

Na megvolt! Hát... sztem jobb volt mint a Passió. De igazából semmi extra. Voltaképp egy teljesen tipikus hollywoodi akció-kalandfilm maja köntösbe bujtatva, Gibson fûszerezéssel.
Sok ellentmondásos dolog volt benne. Pl kicsit próbált dokumentarista vonalat behozni a film, ennek ellenére teljesen komolytalan jeleneteket láthattunk.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A nyakig érõ hihetetlen erõs sodrású vízben simán elbandukolnak, vagy a csávó sebesülten lefutja a jaguárt

De az is nagyon zavaró, hogy ezek ugyebár maják, meg minden, de az egész mégiscsak olyan, mint ha ma játszódna. A színészekrõl ordít, hogy színészek. Nem a játékukkal volt a baj, inkább magával a sztorival és a rendezõi utasítással. Aztán persze ott van az is, hogy õs maja nyelven beszélnek, ugyanakkor olyan dialógokat hallhatunk, mint bármely más tucat iparosfilmben. Mindenki magasfokon míveli a harcmûvészet minden csínját-bínját, ráadásul képesek agyi koncentrációval átmenni bullet-timeba, és apró fejbiccentésekkel kikerülni a hátulról érkezõ nyílvesszõket.
A maja nagyvárosos rész volt számomra a legrosszabb, kicsit unalmasnak is találtam és nem is volt túl hiteles. Az utána lévõ fejlemények azonban lekötöttek, kellõképp izgalmas volt, de csak a normál "kötelezõ" szinten.
Ja hogy durva-e a film? Õszintén szólva nem. De azért itt is éreztem néhol, hogy "felesleges", de lenyeltem, lassan már kezdem megszokni Gibsontól. <#smile>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A szívkivágós rész viszont teljesen hatástalan volt. Nemrég szó is volt a Végzet templomáról, ahol megvédtem az Apocalyptoval szemben, hisz más a csomagolása, de itt szinte majdnem ugyanazt éreztem. Tényleg picit komikus volt. Azért egy szívkivágást sokkal borzalmasabban le lehet festeni, nem mintha hiányoltam volna, de hát ez Gibson asztala. :-)

Nos összességében mi a véleményem? Igazából nem bántam, hogy megnéztem, jól esett mozizni és kellõen hozta számomra az akció-kaland feelinget. Úgy is mondhatnám, hogy korrekt iparosmunka! Viszont teljesen más, mint amit elõre vártam. Nem az a "sokkoló akarok lenni" dráma, viszont az is lehet, hogy véletlen lett ilyen és Mel Gibson nem ilyet szeretett volna. No de sebaj, nálam így mûködött és õszintén szólva jobban is örülök neki.

5/10 (gondolkoztam a 6 ponton, de túl vegyes a film ahhoz, hogy annyit adjak neki)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Kmarha
Nekem két, nem éppen mai film került terítékre. Azért túl régire sem kell gondolni. Az egyik az Emlékezz a Titánokra, a másik pedig az Interjú a vámpirral volt.

A maga nevében mindkét film hatalmas. Pontozni nem fogom. A Titánok erõs élmezõnybeli film, az Interjú viszont alig szakad le a max pontból. Talán csak azért van e leszakadás, mert a könyv történetét és hangulatát azért nem sikerült nagyon visszaadniuk. De a mai napig a leghatalmasabb vámpírokról készült film.

Emlékezz a Titánokra: azt hiszem ezt a filmet a dráma kategóriájába sorolhatjuk. 71, vagy akörül játszodik, abban az idõben mikor az elsõ vegyes, fekete-fehér iskolát megnyitották. Hogy példát mutassanak a toleranciáról, természetesen a helyi foci csapatott sem hagyhatták ki e változásból. Ha már vegyes iskola, akkor legyen neki, és így a városnak is, vegyes csapata. Méghozzá Virginiában, ahol a fekete embert még akkor sem vették sehol sem emberszámban. A filmben talán csak a fekete edzõ az, mely sok változáson nem esik keresztül. De megváltoztatja a csapat, a segédedzõ, az egész város életét. Nem csak a fehérekét, mert a feketék is vannak annyira fajgyülõlök, csak tán kevesebb erõvel a hátuk mögött, és talán több joggal 😊 Megható ahogy kialakulnak a barátságok, ahogy a városlakók hozzáállása szépen lassan megváltozik a bõrszínnel kapcsolatban. Talán a védõk és a támadók vezetõjének a barátsága a legmeghatóbb az egész filmben.
És természetesen igaz történet alapján készült. Egy csapatról, mely nem csak bõrszínben, de stilusban is változtatott ezen a játékon. És persze van egy másik sporttal kapcsolatos szálla is a történetnek, de ez már spoiler lenne.

Ajánlom mindenkinek. Tényleg megható.

Az Interjú a vámpirralt talán reklámoznom nem kell. Aki számára a vámpir nem a Pengénél kezdõdik, annak ezt láttnia kell. Alapmû. Anna Riche nagysikerü regénye alapján írodott. És tényleg, ha sokmindenben különbözik is attól, a vámpirlét itt az igazi, nincs még egy film, melyre ez igaz lenne. Akció nincs benne sok, inkább egy színdarabbnak tudnám elképzelni. Csodálatos kosztümök, korahû környezet, jó színészek, drámai helyzetek és történet.. mi kell még? Aki kicsit is vonzódik ezen lényekhez, az gondolom eddig sem hagyta ki, ha mégis azonnal pótolja be. A többiek meg szabadon dönthetnek.. 😊 Én nem dönthetek helyettük <#vigyor1>

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
Ajánlom a Donnie Darko topicját. Sok sok oldalon keresztül trancsiroztuk a filmet. Tudod mire jutottunk? hogy nagyvonalakban a film mondanivalója és még a lényege is, teljesen szubjektiv. 😊 Ha csak egy kicsit is egy hullámhosszon vagy a filmmel, és megnézed többször, akkor talán ad értelmet, mondanivalót. Ha nem, utálni fogod, vagy csak egyszerüen nem érteni. Olvasgasd azt a forumot, hidd el érdemes. (persze nem minden oldalt és nem minden hozzászólást 😛)

PetruZ
Ja tényleg, a Rock School-t én is most karácsonykor láttam vmelyik magyar adón (talán a tv2 adta?), és nagyon tetszett. Bár az én zenei preferenciám már rég meghaladja az õs-rock legendákat (erõsen death/grind/gore/stb. 😊 ), azért jó volt. 😊
Sil3nt
The Illusionist

Nemtudom, hogy itthon miert nem jelent meg meg a mozikban sem...kint mar dvd-en is lehet kapni... nah mind1... Edwart Norton mint egyik kedvenc szineszem megint hozta a formajat es a film is jo volt. Talan kicsit elfogult vagyok, de jo kis romantikus-csavaros film volt. Bar szamomra a kozepetol nagyon tudtam mar hogy mi lesz a csavar, de talan ez mar a sok csavaros film miatt van.

---> 7/10

Material Girls

Soha, de soha ne nezzetek meg meg baratnovel se... borzalom...

---> 1/10

Donnie Darko

Humm... reg meg akartam nezni a filmet. Soakt olvastam rola, hogy jobb mint a Butterfly Effect stb... nalam ott kezdodik a gond, hogy nem ertettem a filmet...illetve a veget... lehet, hogy valami rendezoi valtozatot neztem meg , de olyat is hallottam, hogy aki eloszor a rendezoit nezi meg az nemfogja erteni vagy forditva😊 nemtudom.
Ettol fuggetlenul nagyon jo volt a film hangulata, de komolyan valaki spoilerbe magyarazza el a fo lenyeget+ film veget is... nemtudtam megerteni, pedig szoktak menni az ilyenek😊

Rock School

Hatalmas film. Alapbol nagyon birom Jack Black-et igy nemvolt problema ezzel sem. Hatalmas zenek, gyerekek is jol szineszkedtek... nalam az idei ev vigjateka . Nagyon jo kikapcsolodasra a film.

---> 9/10

Na filmek amiket most láttam:

Tegnap este Az élet szép címû Begnini vagy kifene nevével fémjelzett alkotást akartam megnézni csupa jót hallottam róla, hogy dráma meg ilyenek ehhez képest 45 perc alatt csak idióta poénok meg fárasztó dialógusok tömkelege történt aztán egész egyszerûen beletekertem láttam a vége felé tényleg van háború meg valami kisgyerek lehet kialakult volna de egy közel 2 órás filmnél ennyire gyenge kezdés után nem volt türelmem töröltem. Az IMD-n 8,4-et kapott! Én meg végig sem bírtam nézni.

Karácsonykor a Malena címû Monica Bellucis filmhez volt szerencsém- szó szerint nagyon tetszett az IMd-n valamivel 7 fölött kapott ha nincs is benne a valaha látott top 3 kedvenc filmemben de tartalmas, elgondolkodtató.

Na és újév elsején este jött az Édes november. Imd-n alig 5 fölött kapott. Csak azért írtam a filmekhez az Imd-s ratingeket mert visszaolvasva láttam mások sem mindig értenek vele egyet. Ez a film valami fantasztikus! A végét hát rendesen megkönnyeztem márpedig szerintem egy drámai hatású mûvet ennél jobban semmi sem jellemez.

ez egy király link ha dvd......... keresel ha kellene valami mert esetleg nincs fent akkor.......
dvdlap
PetruZ
A Borat-ot még nem láttam, de a Jackass 2 tényleg jó. Bár néhol kicsit már túllõnek a jó ízlés határán is. 😊 Meg nekem úgy tûnik, néhányan elfáradtak a csapatból, pl. Steve-O, vagy Bam több jelenetben is már elég unottnak nézett ki.
CSOCSO
Snakes on a Plane

felejthetetlen... felejthetetlen mikor azt mondja a szomszed izraeli csaj hogy huuuuu ez uber film..felejthetetlen hogy erre a szarra 2 pontnal tobbet adnak az imdb-n.........

ettol a filmtol meg a fabry szintu showmusoros csakok is ki voltak akadva hogy WTF is this shit?

es mikor megkerdezte a mellette ulo nikker fohost hogy minek vallalta el akkor annyit mondott: a forgatokonyv alapjan akkora faszsagnak tunt hogy ezt nem szabad kihagyni!!!!!!!!!!!! really??????? GUT!!

2.15/10

(+.15 a szoke csaj miatt akit mellenharapott a kigyo)
CSOCSO
mondtam hogy a jackass 2 jobb mint borat
Mike at home
õszülsz? és ezek a ráncok, tyûha 😄

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ez nyilvánvaló
semmit nem fecsegtem ki

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Sephi
Ez nem a superpont! 😄 ez a supergamez 😄DDD

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

item
Üdvözlet az uraknak!

Keresem a következõ eredeti 1-es régiókódos Terminator 2 Extreme dvd-t! (wmv-HD)
Egy darabig lehetett kapni a dvd futárnál de most már nem látom.

A válaszokat elõre is köszi!

ITEM

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Sephi
Hetvegi hulysegek -

Borat - hat na... voltak jo poenok de izlestelen is...
Jackass 2 - Naon jo volt 😄
Dirty Sanchez - Ehh ez is jo csak naon durva.
Babel - fele fele ...
RV - igenytelen baromsag.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Blasta
Megnéztem az ünnepek alatt a Dexter sorozatot.
Nekem tetszett, de nem estem seggre tõle. A fõszereplõ színészt is megkedveltem (a six feet under-ben nagyon nem csíptem mint homokos temetkezési tanácsadó).
Nagyon egyedi sorozat, izgalmas, fordulatos volt, egy percre sem volt unalmas, bár az utolsó részek felé már lehetett sejteni a csavart.
Kissé véres, így nem igazán barátnõvel ajánlott végignézni.
Pontozni nem pontozom, elég annyi, hogy egy igen jó sorozatot láttam, bár talán nem az ünnepek alatt kellett volna végignéznem (de nem volt más 😄)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Borat. Vartam a filmet de a vegefele kikapcsoltam. Voltak jo poenok de volt nagyon gusztustalan is. Nah ezek miatt.

Bucser
tevedes😊 nekem is 9 volt a 10-bol az MV😊

Egyébként visszaolvasva valóban az elsõ szó Nekem akart lenni😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

SASboy
Borat

Nagyok voltak az elvárasaim, miután mindenki 10/10-ket adott neki. Szerintem az Ali G Indahouse sokkal jobb volt. Ebben is volt pár nagyon jó rész, de nem 10/10-s.
7/10

Lúzer SC
Jól szórakoztam rajta. 8/10

nice legs. what time to open?

Bandew
Adott témában? 20-as!!! <#vigyor>

I.C.ram
Szerintem bõven nem 10-es, de még csak 8-as sem, de van benne egykét igen jó rész 😊
Holiday. Nagyon jo film.

DanielT
Nekem is! Tegnap megnéztem az elsõ 7 percet belõle és letöröltem.
desigo
nekem is tetszett <#wave>
Blasta
Nem, nekem is bejött, megvolt a hangulata.

hellnight
Bazz csak nekem tetszett egyedül a Miami Vice?? LOL <#vigyor>

\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana

PetruZ
Bucser, lécci! Tudjuk, hogy mit akartál írni, de oszlasd el a homályt afelõl, hogy hogyan! <#vigyor3>
Bandew
Nos én nem így látom kedves PetruZ. Szvsz Bucser azt szerette volna leírni, hogy "Nekem", amibõl valamilyen véletlen esemény következtében lemaradt a "ke", ami a szó egy igen fontos összetevõje.
De rengeteg elmélete lehet még a dolognak! <#idiota>

PetruZ
Na ja, így, bár hülyén hangzik, értelmes, viszont egyetlen vesszõt beszúrva a megfelelõ helyre máris ellenkezõ értelmû mondatot kapunk - pont azt, amire Bucser feltehetõen valójában gondolt. 😊
Bandew
Ezt hogy:
"Nem a kedvenc carrey filmjeim a komoly szerepei."
<#smile>

desigo
jah igen
sry
Bucser
Miért én mit mondtam??

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

zaki
Nekem a Dumb & Dumber a kedvencem tõle... 😊

De csípom az összes filmjét.

Mondjuk a Batman & Robin szánalmas volt... :o De nem miatta.

Gladiator
Carrey legnagyobb filmje akkor is az én és én meg az irén. akárhányszor megnézem könnyesre röhögöm magam.

Seth
Meg most lesz neki egy thrillerje, The Number 23, jónak ígérkezik

PSN ID.: Beegabor

desigo
Pedig a Truman Show jó nagyon!

Komikus színészként meg pl a Kábelbarát tök ratyi...
Bucser
Nem a kedvenc carrey filmjeim a komoly szerepei. (Ember a Holdon, Makulátlan elme, Truman Show) Szerintem sokkal jobb színész mint komikus.

Count Adyn
Nah, megnéztam az "Egy makulátlan elme örök ragyogása" -t.
Eléggé bejött, érdekes megközelítés volt, Jim Carrey fura volt kicsit a komoly szerepben de hiteles volt😊
8/10

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Sir Quno Jedi
Zoolander. Láttam már párszor, de ez 10/10-es az adott témában az tutker! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bandew
Na hát ilyen elcseszett szilveszterem se volt még sosem! No azért persze boldog újévet mindenkinek!!! :-)

bbujjékk

CSOCSO
Dzsan takor maszt daj

haaaaaaat....
ja..
😄
5/10

Children Of Men

nah ez jo volt!
A vegen az epuletes, kisetalos, mindenki csak nez resz nagyon ott volt a szeren! belekonnyeztem!!!
8,5/10
Sir Quno Jedi
Nnna, téged sem szépített meg az idõ! Bezzeg engem! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Blasta

Blasta
DOA - the movie (vagymiaszar)
------------------
Jóóó jóóó tudom, de eccerûen nem volt más dvd rip amit nézhettem volna. 😊

Eccerûen nemtuttam végignézni, shift+del kb 30 perc után. Röhejesen szar, fos, übergáz, etc

SASboy
A Scanner Darkly

Nekem bejött. Nagyon tetszett az újszerû ábrázolás. szereplõk rendben voltak. 7/10

Miami Vice
Ez viszont gyengus volt. 4/10

Superman Returns
A batman beginstõl számomra jobb. egynek elmegy. 5/10

nice legs. what time to open?

Proview
Végítélet
Kétszer olvastam a könyvet; nagyon jó feldolgozás<#eljen>
4 részes Tv film
Stephen King is szerepel benne<#taps>
7/10
Tudtok még jó "világvége hangulatú" filmeket ajánlani?

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.