Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként szinte mindent felirattal nézek, mivel nem TV-zek moziba alig jutok el, marad a net, onnan meg hát leginkább felirattal van minden.
De, ezzel együtt igenis van olyan hogy szinkron színész, és az nem csak annyi hogy felolvassa magyarul. Aki ilyet állít, az vagy hülye vagy hazudik.
Nagyon sok igazán minőségi szinkron készült, régebben. Tény, hogy a szinkron mint szakma, gyengébb lett.
Amúgy te Shakespeare -t is angolul olvasod? Mert hát például Arany János az csak leírta magyarul, aki magyarul olvassa kár is vele vitatkozni ha neki elegendőek Arany János szavai.
Meg gondolom magyar színházba se mész el, mindenféle idióták lefordítják magyarra a darabokat...micsoda pancserek, ügye?
Arról meg hogy műfordítás ,még nem hallottál.
De nem kell arra se reagálnod, hogy hát aki nem tud angolul. Mert mindenki megtud tanulni. Mert minden ember egyforma. Vagy nem? Szerinted lehetséges az ,hogy vannak emberek, akik koruk, munkájuk egyéb helyzetük miatt már nem fognak angolul tanulni?
ja, vagy ők levannak szarva. Majd mondom a 86 éves öreganyámnak, hogy mama, bassza meg, mit néz szinkronos filmeket, az hülyéknek van! Tanuljon már meg angolul! Ügye?
Amúgy tudod nem az a baj, hogy utálod nem szereted a szinkront. Ne szeresd. Én nem vagyok amúgy szinkron párti se, mert ez egy hülyeség, az a véleményem, a film, a sorozat szórakoztatásra! van, és nézze mindenki úgy, ahogy őt az szórakoztatja. Ki vagyok én ,hogy ebbe belepofázzak? Ez ízlés kérdése is, és ízlésről vitatkozni hülyeség.
Tehát mégegyzer: nézze mindenki úgy ahogy neki jó.
A baj ott van veled, meg a hozzád hasonlókkal, hogy a saját ízléseteket erőltetitek másokra, illetve ez a nyegle, beképzelt nagypofájú viselkedés, ez valami rohadtul tenyérbe mászó!
Hiába tudsz angolul, attól még buta vagy és bunkó.
(2018.02.14) (112 perc, amerikai) - Crime, Drama
Ez olyan sztori, ami könyvben sokkal ütősebb lehet.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Kis képernyőn még megbocsátok, nem indítok háborút, bár inkább ezt a mozit szórjuk meg a pénzünkkel, hátha látszik, hogy nagyobb rá az igény, mint a szürke hányadékra (mert álmodozni még egyenlőre szabad)
Az angol már szélsőségesebb vitatéma. Van magyar felirat, nekem is kellett hozzá. Nem csak a nyelv sznobizmusom miatt (bár lenne ilyenem), ahogy írták lent, a színészi játék és a párbeszédek veleje, egyszerűen ott éli a világát. De hajrá, várom a jó, klasszikussá váló szinkront hozzá, lepjenek meg, ha ezen múlik, hogy több ember megnézze. Bár ahogy nézem a mozi vetítéseket, nem is akarnak/mernek(?) vele próbálkozni
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.14. 14:07:06
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pedig a Star Trek-ek közül néhánnyal angolul is próbálkoztam.
Ja és még hozzá kell tennem ezt is:
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.02.14. 13:24:03
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
S amúgy én is preferálom az eredeti szinkron + angol felirat kombót.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
az angoltanár, nemtudok angolul, nem akarok olvasni válaszokra sem reagálok, ők nem fogják fel hogy a felirat olyan mint a pótkerék a biciklin. egy idő után kurvára nincs szükség rá, de utána oda tekersz magadtól ahova akarsz (filmek? utána TED videók, előadások?? online egyetemi kurzusok???). a szinkron meg gyakorlatilag olyan, mintha egy megélhetési biciklitologató tologatna biciklin.
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.02.14. 13:09:18
Nyilván nagyon tetszett neki a film, ezért írta hogy kötelező, és eredeti nyelven, nem értem miért kell ezért leugatni 😊
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.02.14. 13:06:04
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Why so serious?
És hogy jön ide a szolidaritás? 😄
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.02.14. 12:51:41
Aki meg sem nézi, vagy netán kisképernyős szinkronos verzióban nézné, az egyest kap? 😄
Hagyjuk már ezt az ősi angoltanár reklámszöveget..
A jelenlegi tudásod inkább a szolidaritás felé bővítsd.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
BvS egesz jo volt, Wonder Women kb a legpocsekabb modern superhos film de ez sincs sokkal lemaradva. Najo, annyira nem volt gaz de borzalmas az egesz kemia. Nem igazan klappolt kb SEMMI. Poenok gazok. Foellenseg gagyi. Aquamen felesleges volt.
legyen 5/10
Pont most néztem végig. Ez és a Wind River a legjobb filmek, amiket mostanában láttam.
Hosszú vágások, kiváló színészi játék, gondolkodásra alkalmas tempó. És az angol!...
Nagyon szomorú, de magával ragadó.
Martin McDonagh írta és rendezte, Frances McDormand (Fargo), Sam Rockwell, Woody Harrelson játsza, biztos voltam benne hogy jó film lesz. Azt nem hittem volna, a pozitív kritikák mellett sem, hogy ennyire jó.
Van egy kisváros és egy édesanya, kinek brutális módon meggyilkolták a lányát. A rendőrség nyomok és szemtanúk hiányában képtelen egy gyanúsítottat is előállítani, hiába van meg a DNS mintájuk, az senki ismert bűnőzőre nem passzol.
Az asszony is tehetetlen, dühét és bánatát nem tudja kire hárítani. Egy nap aztán, kibéreli a város szélén található hirdető táblákat, és azon keresztül szólítja fel a rendőrséget a cselekvésre, kéri számon őket.
A plakátok teljesen felborítják a kisváros életét. A rendőrség, értelem szerűen felháborodik, de nem tehetnek semmit, a hirdetmény szabályos. A város egy része a nő mellé, másik része a rendőrség mellé áll, és hamar felcsapnak az indulatok, mindkét oldalon.
A forgatókönyv ebből az egyszerű felállásból, nagyon emberi, nagyon megható és fekete humorral jócskán átitatott történetet tudott szőni. Rétegelt, piszok jól megírt és előadott karaktereket vonultat fel, akiket a tehetetlenség, a harag, a düh és a gyűlölet furcsa keveréke mozgat, bár igaz, mindegyiket más okból kifolyólag. A szereplők (meg)érthető és érdekesek. Saját, jól megírt motivációik vannak, történetük van, fejlődnek, változnak, élnek a nagy vásznon, előttünk.
A történések idomulnak ezen ezer rétű karakter alkotáshoz. Szinte minden apró mozzanatban van valami csavar, valami váratlan tónus, ami a kiszámíthatóbbnak vélt esemény sortokat is sokkal közelebb, sokkal emberibb irányba viszi el, legyen az megérhetőbb vagy sokkolóan visszataszítóbb, elítélendőbb. A papos jelenet, a kihallgatás, az ablakos jelenet, a rendőrfőnők egész története, a rasszista rendőr teljes egésze (motivációstól, karakterfejlődéstől együtt). És az egészet végig kíséri a jól megírt párbeszédek és a hangulatot alátámasztó zene és képi világ.
Kötelező a film, eredeti nyelven, nagy vásznon. Az oscar díjakat nézve, a forgatókönyvért neki adnám. A főszereplőért neki adnám. Mindkét mellék szereplőt gondolkodás nélkül díjaznám. És jelenlegi tudásom (eddig megnézettek alapján) a legjobb film díját is bőven megérdemli.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.13. 21:04:55
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Bevallom első fél óráról lemaradtam, de nem vettem észre, hogy lemaradtam volna a storyban.
Szinte minden egyes vágással változik a képarány. Jobban el voltam vele foglalva mint magával a filmmel. Ami egyébként a szokásos, hosszú, de a sok harcolós jelenet miatt hamar elröppent
transformers/10
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
"Van még ma olyan eszeveszett elveszett ember aki ennyi pénzt ad egy ilyen filmért? "
nem értem mi a probléma, ennyibe kerülnek a filmek, nem az alapján árazzák őket, hogy neked mennyire tetszett...
Az meg, hogy ki milyen filmért mennyit is hajlandó áldozni, továbbra is csupán szociális kérdés.
De ha mar be lehet szolni akkor az most jobban idegesit, hogy egy filmet kozepesnek itelunk meg de 7/10 et kap. 7/10 az sokkal jobb mint egy kozepes film. A 7/10 mar egy jo film. Meg mindig ugy vagyok vele, hogy 5 pontos rendszer kene
1/5 szar
2/5 elmegy, nem tul jo / nem igazan tetszett
3/5 kozepes
4/5 jo film / tetszett, de...
5/5 fasza / kiraly / tetszett / kedvenc
de nem akarom ezt is ra eroszakolni mindenkire. Ha nem ertetek egyet mehet tovabb a 10 es pontozas.
persze rendes tőled, ha nyomsz egy imdb linket is, extra piros pont is jár érte, de csak azért hogy meg tudjam a film címét nem akarok kattintani, köszi. Majd legközelebb figyelj oda, ennyi, nem érdemel ez többet.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.02.12. 22:24:13
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!" piros felirat az ami kiverte a szemem.
Ja meg hogy soha senki nem lett még megszólva ilyenekért, de én most igen...
BTW ha ott van mellette a link akkor nem mind1, hogy milyen néven futtatom, ha mögé katintasz és megkapod a trailertől kezdve az összes infót róla???
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.02.12. 21:06:42
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
A poén az, hogy a srác valójában egész film alatt tök nyugodt... a rázós szituációkat meg nem ő okozza, hanem az idióta "kollégái" akik folyton elbasszák a melót. Baby csak a legjobb tudása szerint megpróbál kikerülni a slamasztikából, szvsz egyáltalán nem eszeveszett, hiszen tökéletesen tudja mit csinál.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
play storeban a 'rendes' van
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
A fostól ez is csak egy árnyalattal jobb cím... 😄
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.02.12. 17:29:43
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Azt, meg hogy mi van az o fejeben, nem tudhatjuk. De biztosan tobb, mint amennyit mi latunk...
Onnantól, hogy mondta az ürge a tévéadásban, hogy múlt, jelen, jövő és szörnyek (milyen érdekes, hogy pont eltalálta egy nutjob, mi fog történni, sztem ez volt a legerőltetettebb kapocs), bármilyen filmre rá lehet húzni majd a Cloverfieldet. Elvileg egy világháborús lesz a következő.
Lehet negatív voltam, de én is ugyanúgy várom a következőt, viszont csodát, meg koncepciót ettől aztán ne várjál 😊
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Nem ertem a fanyalgokat. Ha az elozo reszek annyira zsenialisak lettek volna, akkor most en is huznam a szamat, de valojaban pont annyira lett ez is "csak" kozepesen jo, mint az elozoek.
Stilusaban epp annyira ter el az elozoektol, mint ahogy a 2. resz is eltert, es a kapcsolodasa a fo sztorihoz is kb annyi, szoval itt nincsen nagy meglepetes. Tetszett. hogy szokas szerint itt is fokuszon kivul tartottak a legfobb problemakat😊
A film maga izgalmas, fordulatos, es meg akar elgondolkoztato is a rejtelyeit tekintve. Ami a legjobban meg szokta olni a hasonlo filmeket az a szereplok idiota, logikatlan viselkedese, ami itt abszolut nem volt jelen. Viszont mint karakterek, inkabb csak kozepesen voltak jok.
7/10
UI:
J.J. Abramsnek valoszinuleg mar az elejetol fogva megvan a teljes koncepcio, ami csak most kezd kialakulni a mi fejunkben. Kivancsi vagyok mi lesz a vege, hogy fogunk majd visszatekinteni ezen filmekre, amikor mar mindegyik elkeszult, es a mi fejunkben is osszeall.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.02.12. 16:55:57
"Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)"
"Everything that happens, happens for a reason"
BTW a ház az erdő mélyén nem tudom mit bassza a nyelvtanodat, mikor így fut magyarosítva a neten....
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.02.12. 15:27:12
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Szerintem nagyon egyedi ötlete volt ez ennek a horrorfilmnek nem nevezhető dolognak. Főleg hogy már az elején se gondolja magát horrornak a film, inkább egy kicsit parodizálja magát. Talán pont ezért működik jól. Az alap koncepció meg zseniális. A film közepéig kicsit úgy éreztem, hogy többet is ki lehetett volna hozni a filmből, aztán teljes mértékben kielégítik a kíváncsiságom. Szerintem jár a 7,0 de legyen
8/10
Rush IMDB 8,1
Végzettségemből és hobbimból adódólag elég furcsa, hogy kimaradt ez a film, főleg mert a hangeffektek miatt állítólag moziba zseniális volt ez a film anno. A látványvilág jó volt, a színészeknek ugyan nem kellett nagy alakítást csinálni, de ahol kellett ott sikerült hozni amit kell. A sztori nyilván a valós történet miatt jobban üt és egy egyébként is heroikus időszakáról beszélünk a forma1-nek. Ami nem tetszett, az szakmai. Vagy a szinkron lett megint elbaltázva, bár általában itt szokott lenni a gond, nem az alap filmmel, de magyaráztak benne 1-2 szer olyanokat, hogy fogtam a fejem. De ezt betudom a "jó magyar" szinkronnak.... A feelinget és mást tekintve is jó a film
8,5/10
Tór: Ragnarök IMDB 8,0
Ez egy képregényfilm. Igen, az. Vicces, látványos, szórakoztató. Nem éreztem azt amit itt olvastam, hogy túl poénos lett, miért kellett Tór-t poén figurává tenni. Már nagyon régen nem komoly karakter. Az első filmeiben se volt az, bár ott próbáltak neki valami kis isteni tekintélyt kovácsolni, de ez már az evendzsersz filmekben se volt már meg, szóval szerintem teljesen rendben volt. Sztori se nagy eresztés, de hát ide nem is az kell, mindenesetre nem értem a 8-as imdb-t, mert annyira nem hagyott mély nyomot.
7/10
3 jelölés, 1 díj. Kissé figyelmet igénylő, de egész jól összerakott kis thriller.
Srác lépten-nyomon összefut önmagával, illetve egy korábbi énjével, s ezáltal újratervez, átgondol és némileg át is alakul.
Prérifarkas legyek, ha a végső metrós jelenetnél, nem az egykori híres Gyalogkakukk áll fejhallgatóval a nyakában, ugyanabban a csajos pulcsiban mint a Kontrollban..<#hehe>#hehe>
Csak mert tényleg tetszett, legyen 10/8. ez is..
Das Feuerzeug (A tűzszerszám) 1959 IMDb
Andersen mese feldolgozás. Mit is mondhatnék róla többet?<#nyes>#nyes>
Korához képest egész jó vizualizációt sikerült alkotni a vászonra. Mivel magát a mesét eddig még nem ismertem, így még jól is szórakoztam rajta..
Legyen 10/6.
Teljességgel vállalhatatlan. 3/10
A táj az ami elég jól nézett ki de maga a sztori, színészi játék egy nagy nulla. Senkinek sem ajánlom.
April Fool's Day (1986)
Ez viszont nagyon bejött. 10 kicsi néger jellegű film, fokozatosan tűnnek ez az emberek.
Tini horror viszont tényleg nagyon jó.
8/10
Darkest hour
Imádom a történelmi filmeket de ez annyira nem jött át. Voltak benne tényleg jó jelenetek amiben látszott, hogy milyen jó szónok volt de összességében felejthető darab.
6/10
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Legvalószínűbb majd a Netflix megjelenés, vagy valami hasonló online platform. De ne legyen igazam..
Lesz belőle DVD, VHS akármi vajon? <#vigyor5>#vigyor5>
Anno nem jutottam el rá moziba, de azért megnézném.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Valerian and the City of a Thousand Planets 2017.
Kezdeti csalódottságomon magamat túltéve, ma délelőtt csak végignéztem. Talán nem is kell olyannak lennie, mint a Galaxis Őrzőinek. Hiába világmegmentős film. Azt viszont nagyon is éreztem, hogy az alkotókon nagyon is nagy Avatar fanatizmus hatalmasodott el, némi Star Wars érzettel meghintve 😊
A végefelé közeledve egyértelműen ki tudtam következtetni a végkifejletet. Még a visszaszámláló 1 másodpercnél történő leállítását is 😊 Hangosan ki is mondtam hol fog megállni, majd az asszony meg is jegyezte: eltaláltad..
Hiába no: az évek, meg a rutin 😄
Folytatás biztosan lesz (miért is ne lehetne), de azt inkább majd kihagyom már..
10/5. Nekem ez 3D nélkül még ennyit se érne..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.02.11. 13:11:18
Amúgy persze nem egy hánykend, de annyira nem is hallgathatatlan az új VA3 betétdala sem<#vigyor>#vigyor>