106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #101258 Daddy's Home 2 (2017)
Eloszor is kezeljuk a helyen a filmet, es legyunk tisztaba azzal, miert is akarjuk megnezni. Aki kulturalis megvilagosodast var tole, annak nyilvan szornyu elmeny lesz, es inkabb kikapcsolja.
Ez a film is azon filmek soraba tartozik amiknek nincsen kulonosebb tortenete, csak egy csomo kulonbozo ember verodik ossze, es az ezen alapulo helyzetkomikum adja a filmet. Aki mar latott ilyen filmet (pl Griswoldek Karacsonyi Vakacioja), az nagyjabol tudja mire kell, hogy szamitson.
Szoval tortenet hijan ezt a filmet a karakterek es a poenok adjak el. Mark Walhberg lathatoan unta a szerepet, de a tobbiek kifejezetten jok voltak.
A poenok kifejezetten tetszettek. Volt par persze par faraszto pofaraeses es testi humor is (szerencsere nem mentek nagyon melyre...), de voltak kifejezetten okos poenok is, amikre egy apa valoban magara ismerhet.
Szoval szamomra abszolut hozta az elvartat, a masfel ora jokedvet, sot meg pozitivan csalodtam is, mert manapsag a hasonlo filmek lenyegesen primitivebb humorral bombaztak minket mint ez.
7/10 -
nordan #101257 én is beauldtam a barátnőmmel közös Fifty Shades Grey nézése közben :D másnap teljes mosolyszünet lett a jutalmam :d -
Én a 3 film egymás utáni megnézése után - vagy lehet már közben - készítettem volna magamnak a kötelet. Nagyon szeretheted a hölgyet 
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.12.03. 10:17:51 -
Fifty Shades of Grey / Darker / Freed. (2015 - 2018) *125+118+105 perc*
Egyben lement még az éjjel a trilógia. Nagyon röviden..
Szürke: olyan hirtelen lett vége, hogy csak pislogtam. Zseniális.
Sötét: feltűnik benne a bosszúszomjas ex főnök jelezve, még nem végeztünk...
Szabadság: na igen. Pont ez az a befejezés, amit az ember végképp nem vár a kezdetek után. Erre tessék...
Asszonnyal kettesben néztük /10.
A triológia utáni eseményeket már inkább csak spoiler alatt...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...ugyanis nem vagyok rá büszke: bealudtunk mindketten mint a szél, úgy fél perccel utána...
-
Bohemian Rhapsody
10/10
Nem érdekelt mit és hogyan írtak át, ill. hogyan volt a valóságban.
Kb. ismertem a zenekar és FM történetet, le voltam döbbenve anno, amikor meghalt, és pont azt hozta vissza a film, amit vártam ÉS amit akkor éreztem amikor FM meghalt.
A film maga remek alakítások, remek zene egyvelege. Érdekes volt pár dalnál megnézni, hogy vajon hogyan is keletkezett. A Live Aid rész szinte tökéletes volt. Sőt, utólag a neten lévő részt megnézve teljesen kimagaslóan lett megcsinálva. Ritka olyan filmet nézni, ahol az átlagéletkor erősen 40+ felett van egy moziban. Itt ez megvalósult.
Rengeteg poén és rejtett utalás volt benne. Ezek nagyon tetszettek. A legjobban Mike Myers-es Bohemian Rhapsody-s részen röhögtem fel, miután belegondoltam, hogy a nagy filmben látható fika szöveg mennyire humoros, hiszen Myers pont ezzel és az autós jelenettel futott be. Remek ötlet volt. :)
Nem egyszer nézős film. Már a zene miatt sem.
Hogy Rami Malek kap-e Oscart? Az alakítása egyszerűen pazar, ráadásul az általa megformált személyiség élete miatt ez pont az a hollywoodi kategória, amiért kapásból Oscart szoktak adni ...
-
Mission Impossible: Fallout
Nem volt rossz, de az előző vagy a Fantom jobbak voltak. Mindensetere Cavill vagy az hogy az előző részt folytatták jó ötlet volt. Lehetett volna egy kicsit rövidebb.
6/10 -
kutyakiki81 #101252 Creed 2.
Igaz újat ebben a témában már nem igazán tud mutatni, mégis remek, élvezetes film!
Nekem anno a Rocky IV. volt a nagy kedvenc, így ezt a Creed-Drago összecsapást nagyon vártam, és szerencsére csalódnom sem kellett.
Lundgren és Stallone, basszus, igazi nosztalgiabomba!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az hogy Brigitte Nielsen-t is sikerült megszerezni, az nagyon komoly! Igaz szegénynek az arca olyan mint egy múmiának, de arra a pár perce nagyon hozta a karakterét. És Milo Ventimiglia is beugrott egy percre.
Egy percig nem unatkoztam a 2 óra alatt!
8/10 -
Jigsaw
legyen 4/10
Nagyon idegesitett, hogy mindig eltunnek a testek de senki nem latja, hogy ki es mikent szedi ossze oket. Egyszeruen csak eltunnek a testek mint a regi videojatekokban. Ezenkivul, hol lett volna a jigsawnak ennyi ideje? Hulyeseg az egesz.
-
Holnap lesz épp 2 hónapja hogy először láttam 3D-ben.
Akkor a max pontot adtam rá. Talán újra kéne néznem....
...de ha te meg a maxot adtad a számomra nézhetetlen La La Land-nek, akkor már mindent értek...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.28. 16:03:33 -
The Predator 2018
jaj de jó, hogy nem moziban néztem. Elképesztő hogy mekkora fos forgatókönyvet hozott össze Shane Black, és mindenki azt remélte, hogy na majd neki sikerül.
4/10 -
Ready to Player One
Nézhetetlen szerintem. jóindulattal 3/10 -
Kung Fu Yoga - Chackie Chan-nek pihenni kell 4/10
inkább egy promóciós kínai-indiai barátság dokumentumfilm...mintsem szórakoztató média.
Pirates of Somelia - Iszonyatjó kis film 7/10
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.27. 18:57:30 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Értettem. A fazon szerint megy az off nagyban, s mikor megkérdeztem a téma szerint mit nézett, ő is tovább tolta az offot.
Nem inkább te nem értetted?
-
SzinesGeza #101245 Még csak nem is értette. :) -
Kösz, de már láttam a dvd verziót...
Nekem úgy is megfelelt. -
ahogy gondolod... -
Egy gramm értelme nincs a 4k-nak. De tényleg. Ha csak nem 1-2m re ülsz egy 70-78" TV-től....minden más esetben 1080p. -
ManoNegra #101241 Beszéljünk mondjuk a ...hüvelygombáról?
-
A tökös, a török, a 4K meg az 1080p... kurva jó vígjáték, ajánlom neked is. -
Ugord át.. ja nincs mire, mivel senki nem oszt meg semmit. Ha unalmas, akkor dobj be valami izgalmas témát. -
kutyakiki81 #101238 Robin Hood (2018)
Robin of Loxley most akcióverziót kapott. Kilassítások, robbanások, néhol gagyi cgi effektek színezik az ismert sztorit. A film első órája még nézhető is volt, de a második fele már kevésbé élvezetes. Erősen egyszernézős.
5/10 -
Ez esetben meséld el milyen filmet néztél utoljára... -
Ne is szólj, mivel ennek a topiknak nem ez a témája, ennek ellenére már napok óta megy itt az offolás. Kezd kicsit unalmas lenni már. -
Tényleg erről kell itt témázni, főleg a házigazdának! -
A 4K vs. FHD vitához egyelőre nem tudok érdemben hozzászólni UHD tv hiányában.
Ellenben...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...bármin is hallgatok zenét amin van EQ, flat-hez képest basszus és magas + 50% középhangok -50%.
Ez igaz mind a hordozható kazettásmagnókra, mind a mini hi-fikre, mind pedig a komolyabb sztereó és 5.1 házimozi rendszerekre.
Egyetlen hangforrás anyag van amit flat-en hallgatok : a DTS.
Ez nem amiatt van, mert szarul hallok, hanem mert én így szeretk zenét hallgatni. Akár mp3, akár audio cd akár "bakelit" lemez is a forrás. Nem mellesleg az EQ-t pont amiatt alkalmazzák, hogy ne egyenhangzás legyen mindenhol. Mindenki más hangzást kedvel.
Kiegészítés: pop, rock, diszkó és javarészt blues zenék nálam az alap. Komolyzenék és Dankó rádió esetén nem tudom milyen hangzás a kellemes, azokat ugyanis azonnal kikapcsolom amint megszólalnak...
-
Latom a kulonbseget. Hulyesegeket mostmar mellozuk -
"csináltál egy 1025x1027-es képet a kettőből és ezzel akarod bizonyítani, hogy semmivel sem jobb a 4k"
Elszorakoztatod magadat?? maga a reszlet amit nezel nincs 1000 pixel sem a valo vilagban. Latod, hogy a 4k kep sem tueles? Mert razoomoltan, hogy valoban latszodjon minden reszlet. Minek toltsek fel egy 800-1000 pixeles kivagasbol egy 3 millio pixeles kepet, te nagyon okos?
Mielott tovabbfajulna a dolog es a kicsiny agyatokbol kipatanna, hogy en azt allitom, hogy a 4k meg szarabb mint a 1080 szogezzunk le valamit: Nem mondtam sehol, hogy a 4k nem jobb. Azt mondtam, hogy nincs hatalmas kulonbseg. A tv-n a 1080 is teljesen szepen nez ki es ezert felesleges varni es levadaszni a 4k cuccost. Egyikotoket sem latom elbaszni 100-200 giga bandwidthet, hogy sajat ralatasotok legyen. Csak a fikazas megy; igy szar a szemed.. ugy szar a film vagy a tv. Valami szar. Igazad nem lehet :D Olyan tipikus.
En is latom a kulonbseget. Ahogy irtam; VAN kulobseg. Az egesz onnan indult, hogy szerintem nem eri meg 4k filmeket beszerezni a 1080 teljesen megfelel. A belinkelt kepek felnagyitott reszletek. A tv-n az a jelenet nins nagyobb mint egy laptop kepernyo. Mindezt az ember 2 meterrol nezi. De majd ti kiszurjatok a sas szemeitekkel :D
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.11.25. 15:56:08 -
Jajjj...
Szépen leírtad, hogy hogy smint csináltad a screenshot-okat, majd fogtad, egymás mellé tetted őket, és csináltál egy 1025x1027-es képet a kettőből és ezzel akarod bizonyítani, hogy semmivel sem jobb a 4k....

Kb. mint amikor a tv adásban azt reklámozzák, hogy az új tv-nek mennyivel szebb a képe.... :DDDD -
Elég nagy probléma ha nem látod a különbséget, igen, pontosan 1080p a 4x-ese és a tv-den is 4x-es nagyításba nézed....
Pontosan.
Valamint szar a film is.
Valamint próbáld meg, ha itt nem látod mi a különbség, mennyivel élesebb a 4k-s akkor fényképezz ki olyat a filmből ahol egy fényforrásvan, lámpafény, egy szobában vagy valami, és akkor majd neked is láthatóbb lesz. :D
De én látom az eltérést még ezen a tvfilmen is, és szembetánő, ha leveszed a 1080p és 4k jelzést akkor is megmondom azonnal melyika 4k. -
60 gigas 4k vs 10 gigas 1080p
omg leszakad a fejem a kulonbsegtol!!!!!
Peeeersze most akkor fogjuk ra, hogy mag a film szar meg mittom en. Nem screenshotolva lettek a kepek hanem rendesen kiszedtem oket a filmbol. a 4k kep negyszer akkora volt, ugyhogy a 1080 filmet negyszeresere kellett noveljem, hogy ossze tudjam oket hasonlitani. Tehat a 4k kep %100os meretben van a 1080p pedig %400 os.
Mindezt kamera mozgas mellett a kulonbseg elegge minimalis. Ezek a kivagott kepet mind razoomolt kivagasok. 2-3 metterrol ezt nem fogod igy latni a TV-n.
Nem mondom, hogy nincs kulonbseg; VAN! De megeri letolteni a 60 gigas filmet ezert? NEM! a 10 gigas boven jol nez ki. Na en befejeztem. -
De arendesnem stream élt 4k vs 1080p azt te is láthattad hogy nem olyan mint a youtube... -
¯\_(ツ)_/¯ -
Neked nem az, nekem az. -
Tehat megegyszer: jo par filmet ujraneztem 4k ben az elmult heten. Neztem 1080 filmeket is pl mint a Pacific Rim Uprising, sucker punch.
De most letoltok ket filmet amit hirtelen megtalaltam 1080 ben es 4K ben. Egyik a KIN a masik pedig a Jurassic World Fallen Kingdom. -
olyan lesz mint a dzsungel könyvében volt. Nem látom, hogy ez mitől lenne vicces... -
Attól még a 720p szar és látom a különbséget akkor is, ha előtte nem néztem 1080p-t. Ahhoz sem viszonyítási alap, hogy megmondjam melyik Youtube felbontás mekkora. -
Nem láttam beszélni őket, az lesz majd a vicces :D -
Válasz:
Nem a 1080p-s videót konvertálja fel a TV, hanem a YouTube-on egyformán fős minden, pláne netsebességfüggő.
Így már érthető mi3ért nem láttál akkora elt3érést.
Hidd el a rendes 50gbos film messze van a youtube-tó.... :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.24. 15:16:56 -
dantor7 #101219 Ez úgy működik, hogy viszonyít az agyad.
Hallgass meg egy zeneszámot úgy, hogy nem nyúlsz az equalizerhez - majd EQ-val baromkodj bele, hallgasd meg úgy, aztán harmadjára vissza a nullpontra.
Garantálom, hogy nem az első, hanem a 3. változat fog legjobban tetszeni, pedig ugyanazt hallod.
Namost, 4K UTÁN persze, hogy rossz a 720p. De rakd be a sima SD változatot, nézd egy darabig, majd vissza 720p.
Ugyanúgy "whoa" effekt lesz utána. -
190 centis tv-tol majdnem 3 meterre ulok. Kozelebb nem ulnok mert akkor mar majdnem kozelebb ulnok a tv hez mint amekkora a tv atmeroje. Ennel a tv-nel olyan masfel meteren belul lehet latni a kulonbseget egy 60 pixeles betunel a 1080 es 4k kozott.
Elegge nehez meg idoigenyes letolteni ket full filmet 1080 es 4k verzioban csak hogy tesztelgessem oket ugyhogy ezt a youtube videot nezegettem 1080 ben es 4k ben a tv-n. Nem igazan latni kulonbseget. Lehet felkonvertal a tv-m de nem talalok semmi ilyet a menuben, hogy ezt ki vagy be lehtne kapcsolni.
Emiatt letolteni egy 50 gigas filmet a 10 helyett teljesen hulyeseg.
Tegnap az Obliviont neztem 4k ben. Ma este meg a Jigsaw moviet nezem. (Nem zaklat a movie csak nem vagyok az a nagyon film ujranezos tipus es az elmult napokban vagy 3 filmet is ujraneztem az uj tv miatt. Mostmar kell valami mas. Ez is 4k-ban van)
(reklam helye :D)
Mindegy. a Samsung q6fn tv *eci jo tv. Csak ajanlani tudom.