Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
4/10
Csalódtam sajna.
Azért szeretem ezt a filmet, mert a látványos akció mellett komoly mondanivalóval is bír. A burmai hadsereg a saját érdekeit nézve fosztogat, miközben néhányan a közönyön és az anyagiasságon túl, megismerik az emberség fogalmát(a humanitárius szervezet néhány tagja és Rambo) és próbálnak segíteni az elesetteken.
<#mf1>#mf1>
Mind a képi világ, mind pedig a Philip Glass által komponált zene magával ragadó. A Tökéletes trükk címû (szintén zseniális) filmhez tudnám hasonlítani: bûvészet, fordulatos cselekmény, csattanók... Edward Norton ebben a filmben is hozta a formáját.
A vége egy picit elkapkodott lett szerintem, de hát...
9/10
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, imádom! régen kb. évente megnéztem ezt a filmet, viszont most 3 éves "böjtnek" vetettem véget a HD verzióval
minden egyes jelenetre jut valami annyira cool momentum, amilyen másik 10 filmben összességében nincs!
megvan a rendezõi változat is, de arról csak rosszat hallani. pontosítok: a pozitív kritikák sem tetszenek, mert ahogy értelmezem, elveszik minden igazán egyedi a filmbõl (a narrálás, a kék árnyalat, a kínzás, Kris Kristoffersen... 😄)
elõzetes, hátha van olyan, aki még nem látta
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
nos, kellemeset csalódtam, Guy Ritchie stílusa bejövõs, hangulatos bevezetõ és kivezetõ animációk külön megdobták, zenék is tetszettek, merhát Hans Zimmer munkásságait eleve kedvelem 😊
izgalmas volt, vicces is, kikapcsolódásnak jó, könnyû film. megjegyezném még a színészek alakításával semmi gond nemvolt.
ami negatívum hogy semmi köze kb az eredeti Holmes karakteréhez, nyilván úgy nemis vitt volna el egy ilyen mozifilmet, meg úgy eleve akció-vígjátéknak mondanám, de semmiképp se kriminek. történet is úgyahogy volt, de semmi különös.
mindezek ellenére simán többszörnézõs, mert azért tényleg hangulatos lett.
7/10
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Ez biza szörnyes hétvégére sikeredett, mert bár moziban a a Farkasembert néztük tegnap este, pénteken sort kerítettünk egy régóta várt, és amerikában nemrég bemutatott vámpírfilmre is.
Érdekes párhuzam a Farkasemberrel, hogy ahogy abban, itt sem valami könnyes tiniromantika szolgál apropóként a sztorihoz, hanem kõkemény a film. Nincsenek szomorúan nézõ világfájdalmas tizenévesek, de van egy belevaló nyílpuskás Willem Dafoe és egy tûrhetõ Ethan Hawke - ráadásul elõbbi a keménykedésen túl még belevaló dumákkal is szórakoztat.
A poszt-apokaliptikus vízió szerint a vámpírok uralják a világot, azonban az emberiség, és a nagy cégek vérkészletei kifogyóban. A vérhiánynak pedig a vámpírokra nézve van egy igen kellemetlen mellékhatása, ami miatt igyekeznek mielõbb megoldást találni, és elkerülni a kialakuló anarchiát...
A film elsõ része elég komoly, sokáig eltart a feszültség, az utolsó felvonás viszont (a jó ötlet ellenére) önmaga paródiájába csap át - konkrétan az utolsó 10 percet majdnem végignevettem, ami egy ilyen filmnél nem feltétlen dicséret.
A Daybreakers a trailer alapján várt minõséget bár nem éri el, de mégis jó szórakozás a film. A hasonló, minõségibb próbálkozásoknak köszönhetõen, talán lassan vége a 'langyi tiniszörnyek a vásznon 12 éveseknek' korszaknak is.
10/6
Ez biza szörnyes hétvégére sikeredett, mert bár moziban a a Farkasembert néztük tegnap este, pénteken sort kerítettünk egy régóta várt, és amerikában nemrég bemutatott vámpírfilmre is.
Érdekes párhuzam a Farkasemberrel, hogy ahogy abban, itt sem valami könnyes tiniromantika szolgál apropóként a sztorihoz, hanem kõkemény a film. Nincsenek szomorúan nézõ világfájdalmas tizenévesek, de van egy belevaló nyílpuskás Willem Dafoe és egy tûrhetõ Ethan Hawke - ráadásul elõbbi a keménykedésen túl még belevaló dumákkal is szórakoztat.
A poszt-apokaliptikus vízió szerint a vámpírok uralják a világot, azonban az emberiség, és a nagy cégek vérkészletei kifogyóban. A vérhiánynak pedig a vámpírokra nézve van egy igen kellemetlen mellékhatása, ami miatt igyekeznek mielõbb megoldást találni, és elkerülni a kialakuló anarchiát...
A film elsõ része elég komoly, sokáig eltart a feszültség, az utolsó felvonás viszont (a jó ötlet ellenére) önmaga paródiájába csap át - konkrétan az utolsó 10 percet majdnem végignevettem, ami egy ilyen filmnél nem feltétlen dicséret.
A Daybreakers a trailer alapján várt minõséget bár nem éri el, de mégis jó szórakozás a film. A hasonló, minõségibb próbálkozásoknak köszönhetõen, talán lassan vége a 'langyi tiniszörnyek a vásznon 12 éveseknek' korszaknak is.
10/6
Joe Johnstontól, aki az utóbbi idõben elfelejtett rendezni, és a filmet körülvevõ kálváriától kicsit féltem, de kiderült hogy alaptalan volt.
A hatásvadász és számomra kissé gagyi kezdést (ami szerencsére másfél perc sincs) hamar felváltja egy izgalmas, látványos, klasszikus hatású horrorfilm.
Benicio Del Toro kiváló választás volt a fõszerepre, de Anthony Hopkins és a kissé háttérbe szorult Hugo Weaving is jól alakítják a rászabott karaktereket.
A Farkasember végre egy igényes, jól összerakott, 18+ korosztálynak készült horror, ami megmutatja hogy a klasszikus filmes szörnyeknek a tinifilmekben való langyos feltünésén kívül is (Alkonyat, stb) van létjogosultsága.
Hab a tortán, hogy az 1800-as évek végi Anglia ábrázolása sokkal jobban átjött, mint a Sherlocknál - látszik hogy rengeteg munkát fektettek bele a készítõk a látványba.
Ilyen minõségû filmeket, sokat!
10/8
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
akkor most kopizok egyet imdb-rõl: Genre: Action | Comedy | Horror
És szerinted ezek a dolgok idétlenek?😄
Pl egy Shaun of the Dead, Planet Terror vagy egy Braindead azok idétlenebbek sokkal... bár attól még egyáltalán nem rosszabbak csak most nem olyenre vágytam😄
Jó volt, nekem tetszett a nem mindennapi történet. Will Ferrel és Emma Thompson. Egy könnyed kis kora esti családi film; ajánlanám az SG fórumozóknak, meg mindenkinek, aki szereti.
8/10-et megér nekem a maga kategóriájában.
meg pont 1 nyomi csávó a túlélõ az egész városban kb...
(hiányoltam a kigyúrt néger poénzsákot!<#idiota>#idiota>)
szerintem kurvanagy ziccert hagytak ki a filmmel..
na mind1 azért én még szeretlek! 😄DDDddd
(huh ez nagyon buzis post lett...)
A történetvezetése tetszett... vagy nem is tudom hogy mondjam... lényeg hogy nem egy idétlen zombigyilkolós filmet kaptam😛
Jó kis Star Wars rajongós film.. nekem bejött, bár hozzáteszem szeretem a Csillagok Háborúját 😊
Kis elfogultsággal így 7/10
spoiler >> pont miko nem gondoltad vóna!
szóval...már a narrátor az elején leszögezte hogy nem szokványos love sztori... pedig ha belegondolok, pont az, könnyen jönnek, könnyen mennek a párkapcsolatok...ezis egy ilyet mutat be ugye.. jó film...zenei betétek rátesznek egy lapáttal a hangulatra.. tetszett hogy folyamatosan váltakoztak az idõsíkok (=napok), és a végén teljesen összeállt a kép. azthiszem felkerült az alltime kedvenceim közé..
negatívumot nem is tudok hirtelen említeni! gondosan össze van rakva az egész mû. talán lehetett volna több "rossz nap" hogy megtudjuk mik voltak az okok, ami idáig vezetett...mert a film közepe fele csak hirtelen szétmentek... de az életben is van ilyen. sõt, ahogy sok ilyen dolgon az életben, lépjünk túl ezen is. 😊 ha szerelmi történet és film, akkor mostantól ez az 500 nap...
9/10
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
nagyon szeressük: sunshine, moon, solaris, space odyssey (+2012) stb
szívesen nézzük: mission to mars, red planet, apollo 13
nem túl szívesen nézzük, de mégis sci-fi, ezért nézzük: event horizon, pandorum
nem szívesen nézzük: space cowboys
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Húúúú! Ez jó volt!😄
színt tiszta szórakozás... és külön teccett, hogy bár horror-vígjáték volt, mégsem teljesen ökörség, hanem volt története és nem voltak benne értelmetlen dolgok.
A csajszi nagyon dögös volt benne és külön örülök hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
9/10
Az Avatarnál meg akármilyen szájbarágós is, meg erõltetett stb. legalább tényleg van mondanivaló-a környezetvédelem +(nagy adag tükör az embernek)
most lényegtelen, hogy akik megnézték a 99,99% úgyanúgy lesza* mindent DE legalább elmondhatjuk + ként, hogy legalább tényleg volt valami benne a filmben. Legtöbben még ennyi sincs
Csakhogy summázzam:
A 3D egy technológiai újítás, ami nem fogja megnövelni egy film mûvészi értékét, csupán az érzékszerveidre tesz nagyobb hatást, ami miatt a film "erõsebb" lesz. De ezt akkor sem lehet megcsinálni bármilyen filmmel! Az általad felsorolt 3D-s filmek pl. (ne túlozzunk) nem jók! Ha neked valaki azt mondja, hogy "a film sokkal jobb 3D-ben!", az egyértelmûen butaságot beszél! Nyilván nem a film tetszik jobban neki, hanem a látvány!
Az egész vitát azért kezdeményeztem, hogy rávilágítsak milyen sokan keverik ezt a két tulajdonságot, igazából még te is errõl beszélsz:
" az emberek ennek hatására ítélnek meg tévesen filmeket."
Csak te erre pont fordítottan reagáltál a másik oldalról! De mivel ez egy hibás következtetés, ezért az ellenpólusa sem fog mûködni.
Jó dolog a 3D, de csodát nem fog okozni és nem lesz tõle 9 pontos egy 5 pontos film!
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
a tökfõzlékes példa nyilván olyan rétgre vonatkozott akik elötte nem szerették.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
nem gondoltam volna hogy ilyen jó film, bombaszakértõk szemszögébõl fasza volt nézni a történéseket, amúgy is jók a háborús filmek. Nem igazán szokott érdekelni de most külön megtetszett a kamerabeállításos dolog, érdekes szemszögekbõl mutatták néha. Nagyon jó film, ha tehetitek nézzétek meg! talán kicsit hosszú volt... nemtudom
Az Avatar nem rossz, csak nem olyan nagy szám.
Fõleg, hogy még mindig figyelmen kívül hagyod a dolog szubjektivitását.
Valaki imádja a tökfõzeléket...
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
egy olyan mintha egy kurva puccos étteremben elég raknak egy elegánsan tálalt, nagyon gusztusos kaját, ami valójában csak tökfõzelék.
hogy mire jo az az ásvány? nem mindegy, a film szempontjából lényegtelen... mire jó az arany?? mire jó az uránium... valószinû erre volt jó unobtainium is...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ha már így az Avatar-ról van szó, moziban néztem 3D-ben, akkor és ott jó volt, tetszett, azonban most nem nézném újra egy jó darabig.
Aztán ugye vannak azok a filmek, amik annyira megfogják az embert, hogy amint vége van, még pörög rajta az agya, és legszívesebben azonnal újranézné, utánaolvasna fórumokon, satöbbi.
Az IMDb, meg Rottentomatoes, meg díjak, bevételek aránya általában egy reális képet festenek arról, hogy nagyjából milyen filmre is számítson az ember; azonban nem szabad csak ez alapján ítélni.
Talákoztam már több Oscar-os, IMDb-n 8 feletti filmmel, ami nekem egyáltalán nem tetszett; és vica versa...
Nyilván nem lehet mindenkinek ugyanolyan az ízlése, van, aki a nekem szar filmet isteníti, a kedvenceimet meg fikázza; így megy ez.
Na, és hogy ne legyek már teljesen off, tegnap esti film:
Ki nevet a végén (2009)
Tipikus Adam Sandler-es vígjáték, nem csak idétlenkedéssel, hanem egy kis mondanivalóval is. Ami meglepett, az az, hogy egész hosszú volt, de kellemesen kikapcsolt. Néha laposodott, meg ugye kiszámítható a sztori, néhol tragikomédia jellegû, de hát na.
7/10-et megért nekem, azonban egy darabig nem nézem újra.
A hasonlat pedig nem volt hülyeség, mert egy technológiai újítás csupán látványban befolyásolja a filmet, nem lesz attól "más" egy film.
Pl. én a Terminátor 1-et még hangalámondással láttam és úgy is baromira lenyûgözött. Persze az érszékszerveimet jobban babusgatta, amikor szinkronnal néztem, de attól még ugyanazt a filmet láttam.
Ezért sem értem mit értesz azalatt, hogy a 3D "szar filmbõl is jót csinál"?
Ha egy film nem tetszik, akkor az 3D-ben sem fog jobban bejönni, max maga a 3D, de ezeket már ugyan ne keverjük!
egy pár év múlva biztos fasza lesz otthon is 3d-zni, meg nyilván korszerûbb is lesz a technika, de amíg minden gyökér filmet a 3d-vel akarnak eladni addig egy teljesen felesleges hatásvadász eszközrõl beszélünk(és itt még mindig nem az Avatarról beszélek!!!).
a 3D semmit nem tett hozzá vagy vett el, és bármily meglepõ, nem az elsõ 3D film amit láttam.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
"Ennek a filmnek volt mondanivalója, tehát jó!"
"Ez a film nem szól semmirõl! Szar!"
"Neked azért nem tetszett a film, mert nem jött át a mondanivalója, tehát te vagy a hülye!"
"Nem, nem! Te vagy a hülye, mert beéred ennyi mondanivalóval!"
Hagyjuk már ezt! Tökre unalmas! A filmmûvészet ma a világ legösszetettebb mûvészeti ága, rengeteg lehetõséggel, számtalan féle hatást tud gyakorolni egy emberre (már egy könyv is!), akkor meg mi a fene értelme van ennek prioritást adni, nem mellesleg vitatkozni rajta?
Persze a válasz erre az, hogy mi fõleg történet-központú filmeken nevelkedtünk, ígyhát etéren alakultak ki az igényeink.
De azért nemá! <#wilting>#wilting>