106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • berczely
    A texaszi láncfűrészes
    A texaszi láncfűrészes: A kezdet
    Péntek 13 (2009)
    Halloween 1-2 (2007-2009)
    Insidious (2010)
    The Thing (1982-2011)

Így hirtelen ezek. Lehetne még sorolni... Amúgy meg ne légy itt felháborodva nem csak te létezel a világon. Nem kötelessége senkinek neked filmet ajánlani tudtommal...
  • dragon11
    kösz szépen a sok ajánlást
  • tomsolo
    Megy az az IMDB lejjebb is, sztem elég reálisan értékeltem, imdb-n simán vannak 1-2-3 pontos vélemények. :D

"Következő részben nem kell órákat eltölteni a magyarázattal, a felvezetéssel."

Hát, ha ugyanaz fogja írni mint ezt, nem is fog szenvedni ezzel :D
  • bexinho
    Azért az imdb-n 7.7-el állni nem rossz dolog, átlagnál jobb film kategóriába sorolva ezáltal. Nem is értem a fanyalgókat, akik annyira szélsőségesen véleményezik a filmet, mint pl. te: "megspékelve a nyomoronc (forgatókönyv) író szenvedéseivel - én ezek után egy éttermi számla megírását sem nem bíznám rá"
    Ilyet egy normális értékrenddel bíró filmszerető egy 3-4 -es értékű filmre mond. Nem pedig egy jól összerakott, óriási elvárásokat igyekvően átlépő alkotásra. Soknak bejött, néhánynak nem. Valakinek teljes mértékben bejött, valakinek csak hiányérzete maradt a filmmel kapcsolatban. De mivel (ha) lesz folytatása, így érthető a film felépítése. Következő részben nem kell órákat eltölteni a magyarázattal, a felvezetéssel.

A véleményed számomra az Adam Sandler-es filmeket juttatja eszembe, és nem a Promethetust. ;)

u.i.: Kliséket meg hagyjuk már!!!!! Szőrszálhasogatás! 2012ben nem lehet már megalkotni úgy egy (kedvelt kategóriában) filmet, hogy az ne tartalmazzon néhány hasonló dolgot egy régebben látottakhoz.
  • tomsolo
    Győzike showt is néztek sokan. :)

Engem legjobban - miután aludtam egyet a látottakra - a rengeteg lopott klisé (néha konkrét kamera beállásokkal) zavart a legjobban, megspékelve a nyomoronc (forgatókönyv) író szenvedéseivel - én ezek után egy éttermi számla megírását sem nem bíznám rá. Egyszerűen szánalmasan szar a sztori, még a Dead Space játék/rajzfilm is érdekesebb mint ez.

A látvány és a 3D fasza volt ezért is kapott tőlem ennyi pontot.
  • Italo4ever
    elirtam...

68916-ra mernt
    @tomsolo
  • Italo4ever

junius 8-an irta,de teljesen hasonlo amit te irtal

egyebkent en is egyetertek ezzel csalodas volt nekemis a film.
  • Dynamic
    "Aki nem látott egy Alien filmet se annak lehet tetszeni fog, bár végét biztos nem érti. Aki látott akár egyet is annak meg az egész nem fog."

Ez tuti nem igaz, mert azért elég sok embernek tetszett a film és a nyakam rá, hogy 95%-uk látott Alien filmet is. Többek között én is ebbe a kategóriába tartozom.
  • tomsolo
    Prometheus (2012)

Első negyed: borzasztó szar, klisés, béna.
    Második negyed: inkább unalmas mint hangulatos, már itt eldönti az ember, hogy igazából egyik szereplő sorsa sem fogja érdekelni (max Theron de ő sem a szerepe miatt :P).
    Harmadik negyed: izgalmas, de kb. mint egy B/C kategóriás sci-fi - azt is tegyük hozzá, hogy ekkor már megnéztünk negyven jónéhány percet a filmből.
    Vége: röhögőgörcs.

5-6/10

Aki nem látott egy Alien filmet se annak lehet tetszeni fog, bár végét biztos nem érti. Aki látott akár egyet is annak meg az egész nem fog.

Sztem egyébként lehetetlen az alien filmektől elvonatkoztatva nézni ezt a fost mivel egy csomó szál direkt emiatt került a filmbe - pl a FŐCÍM betűknél már nyilvánvaló ez a szándék.

A nagy sztori belemagyarázgatás meg teljesen felesleges mert - az Alien 3 egyébként ebből a szempontból kenterbe veri - mert egyszerű mint a faék értelem nélkül.

• gombabácsi
    Az idő urai

Ősrégen láttam már, most megtaláltam yutubon. Tökéletes film, mestermunka.
  • Totti5
    Bár nekem a 2. rész A 10/10.

Harmadik is kedvenc. 4. egynek elmegy kategória.
  • dragon11
    Mondanátok pár jó horror filmet, srácok ?

Az alap filmeket Én is láttam, kösz szépen!:)
  • PetruZ
    Fichtner a legjobb, az még +2 pont, Cage egyre rosszabb, az még -1.
  • TaRka0107
    Drive Angry

Hogy ez miért készült el?

Csaj miatt 3/10
  • xxxpaulxxx
    Életrevalók
    A sok igénytelen vígjáték mocskában végre egy igazi gyöngyszem! Ez egy mestermunka!
    9.5/10
  • precision
    nem volt mindig tökéletes a kép... amikor nem volt epilepszia rohama a kamerának akkor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem kézben volt a kamera hanem lebegtették vagy valami külső rögzített kamera képét láttuk, leginkább biztonsági kamerákét

a színészes dologgal pedig nem értek egyet... ez nem dokumentumfilm, hanem egy normál film, azon belül egy speciális műfaj, el akarják veled hitetni, hogy amit látsz egy szereplő veszi fel, azaz azt az érzést akarják kelteni, hogy ez veled is megtörténhet
    a legjobban rángatózó kézikamerás filmnél is használnak operatőrt aki vadul rángatja a kameráját és szépen össze van vágva az egész, hogy hihető legyen... ugyanúgy történik minden mint egy normál film forgatásánál, max a szereplők viselnek magukon egy-két kamerát aminek a képét hébe-hóba belevágják a kész műbe
  • SötétBarom
    Szerintem amit logikátlanságnak tartanak egyesek, azokat kis fantáziával meg lehet magyarázni. Engem az egyetlen dolog ami zavart, az a

[spoiler] hajó legénységének vigyori kamikaze akciója volt. Filmen ilyen rezignáltan még nem lett öngyilkos senki. Kb Most megdöglünk, oké? Hm.. Ja, végül is oké, csináljuk.. WTF?!?!

remélem lesz director's cut, vagy valami.. :)

Amit a végén a csaj mondott, hogy hová megy a droiddal, gondolom bejött neki, mivel az alien filmek kb 400 évvel későbbig elérnek, és nem voltak benne dzsokiék :D
  • SötétBarom
    Bennem pozitívan maradt meg, bár elég fiatal voltam.. Kiderül..
  • SötétBarom
    A harmadikban engem zavar, hogy foskazalul néz ki az alien, illetve a végén a kb 20 perces eszetlen rohangálás sem a kedvencem. A 7/10 pedig nem gyenge, hanem teljesen ok.
  • Lantee
    Érdekes, mindenki gyenge darabnak tartja a harmadik részt, pedig annak számomra hihetetlen jó hangulata van. Eleve az, hogy nincsenek fegyverek, a pap prédikációi, Ripley "átalakulása", szóval nekem nagyon bejön. Én az első három Alien filmre simán 10/10-et adnék, a negyedik rész egy erőltetett baromság, de azért egy 6-7 pontot simán megérdemel.
  • tigeroo
    prometheus: van benne pár logikátlanság, amúgy érdekes kérdéseket feszeget, várom a folytatást.
  • Tyler1
    "Holnap megnézem majd a negyediket is, arra emlékszem a legkevésbé."

Mert az lett a legszarabb
  • SötétBarom
    A prometheus előtti hónapban, a filmtől függetlenül pont újranéztem az első két alient, aztán ha lúd legyen kövér alapon akkor gondoltam újranézem mindet.

Alien: 10/10
    Aliens: 10/10
    Alien 3: 7/10

(Prometheus: 9/10, nekem nagyon tetszett, nem tudom elképzelni, hogy erre hogy mondhatja azt valaki, hogy szar. Meg tudom érteni, ha nem teljesen elégedett, meg azt is, hogy nem pont ezt várta, de az, hogy az imdb tele van 3/10 meg hasonló score-okkal az egy rossz vicc)

Holnap megnézem majd a negyediket is, arra emlékszem a legkevésbé.
  • repvez
    A vöröshajút simán tudnám fiatal ripley-ként gondolni és a robotot bishopnak.
    És talán az Alien 4ben van, hogy kérdezik ripleyt, hogy miért nem támadták meg és az volt a válasz talán, hogy közülük való vagyok vagy belőlem vannak.
    És emiatt gondoltam, hogy passzolna előzménynek is.Végül is a 4. részben már majdnem ember lett az alien igy akár ez is lehetne egy evolució az ember kifejlődéséhez.
  • Szabi84
    jó ez a táblázat!
  • Kmarha
    viszont azonban :) fogalmazni én is tudok :D
  • Kmarha
    Előzményfilmként már ott megbukik, hogy
    másik bolygón játszódik :) Az univerzumba meg azért fér meg nehezen, mert a lények evoluciója, kicsit nevetséges, bár legalább próbálkoztak valami újjal :)

Viszont sok visszautalás volt az Alienre, ami tetszett. Főleg a film első fele. Már-már vártam egy Kane féle ebédlős jelenetet, csak most csaj előadásában :)

A vége viszont kicsit összecsapottnak, súlytalannak tűnt. Sajnos a vontatottabb, nem látványra, hanem hangulatra építő scifi-horror filmek ideje réges rég lejárt (hétvégén elő is veszem az említett klasszikust)

Viszont egy folytatásnak azonban én sem mondanék nemet, mert rövid távon tényleg jó film volt, csak majd ne erőltessék az alien szálat!
  • repvez
    Mivel elég rég láttam az alien filmeket igy nekem a prométeus pár szereplő nevének megváltoztatása után simán elmenne elözmény filmnek.Össze tudnám kötni a 2 filmet föleg ha még készitenek folytatást is hozzá.
    csak az is még minimum 3 év mire elkészülhet.
  • Police88
    Tegnap megnéztem a Csődtömeg c. filmet (1998) és összekeverhettem egy másik filmmel illetve összemostam egy másikkal aminek a témája hasonló ugyanúgy részvényekkel kereskednek telefonon csak a csattanó más:

A főszereplő bemegy a cég székhelyére akiknek milliós nagyságrendben adta el részvényeit és sehol senki egy üres épületet talál...

Melyik film lehet ez valaki meg tudja mondani ennyiből?
  • Szabi84
    Ebben a filmben vállrólindítható kamera volt.
  • Dynamic
    "Na! Így kell kézikamerás filmet csinálni..."

Hogy kell? Szerintem pont attól szűnt meg a kézi kamerás jelleg, hogy mindig "tökéletes" volt a kép, vagyis normál filmhez hasonló kamera nézetek voltak. De akkor mi a frászért kellett erőltetni azt az alapszituációt, hogy ez mégiscsak kézi kamerás a film? Azt meg sosem értettem, hogy ha kézi kamerás filmet készít valaki, akkor feltételezem, hogy a dokumentumfilm jelleget, ezáltal a hihetőséget akarja erősíteni. De akkor meg könyörgöm, a színészek ne úgy színészkedjenek, mint egy hagyományos filmben, hanem legyenek természetes(ebb)ek.
  • Szabi84
    Én hiányoltam, vagyis számomra ez nem sztori, túl sokszor lett már ellőve, még mindig felfoghatatlan hogy ez moziba is ment. Ha a youtube-on láttam volna akkor sem tetszett volna ott pedig egész jó tákolt filmek találhatók.
  • precision
    Chronicle

Na! Így kell kézikamerás filmet csinálni. Iszonyat hangulatos volt, és a téma is üdítően új volt ebben a stílusban. Végre nem szörnyek támadtak vagy ilyesmi :)
    Az is tetszett, hogy nem vitték annyira túlzásba a kamera rángatást, de ugye ennek meg is van az oka
    a srác lebegteti a kamerát a legtöbbször ezért nem rángatózik ennyire a kép

aki pedig a sztorit hiányolja... :D az nem gyenge, arra csak annyit tudok mondani :)

ez egy dráma, a főszereplő srácról szól leginkább, az ő érzelmi hullámzásáról, az elcseszett életéről, meg arról, hogy alapjában véve egy kiközösített magába fordult lelki sérült, aki mélyből indult, lassan haladt felfelé, elért a csúcsra ("this was the best day of my life") és a beteg anyja és annak elvesztése + tapló apuci már-már Darth Vaderi mélységbe lökte a srácot

nekem nagyon tetszett, kellően volt adagolva a speciel effekt is, még ha néhol elég gagyira is sikeredett, de itt most nem zavart, életszagú is volt, ha lehet ilyet mondani egy ilyen témájú filmről, az utolsó kb. negyed óra pedig odarakta magát rendesen

8/10
  • hapi
    Megerősítem, a 7/10-et.
    Sztem érdemes megnézni, annak aki nem fél az alacsony költségvetésű filmektől.A vége az tényleg mega,brutál jó most is azon gondolkodom, hogy lehetett.
  • bexinho
    Project X 7/10

Kellemes kikapcsolódást nyújtott. Nem voltak benne elmélyült gondolatok, órákig tartó monológok. Csak hülyeség követett hülyeséget. Igaz nagyon alacsonyan van a vígjátékok képzeletbeli léce, és még így is alig ugorja meg pár 90-es évek óta.
  • viizo
    Wrath Of The Titans / A Titánok Haragja

Az első részt divat szidni, pedig sem több, nem sem kevesebb nem volt, mint egy hol jobb, hol rosszabb, átlagos hollywoodi szandálos akciófilm. A folytatás ugyanezt az ösvényt követi, megragad a teljes középszerben. Sajnos a szépreményű Battle: Los Angeles-t teljesen elbaltázó J. Liebesmann kapta meg a rendezést, aki ide is behozatta a kézikamerát - hogy száradt volna le az operatőr keze..

A történet a kötelező sablonokból építkezik: hamarosan vége lesz a világnak, egyre nagyobb és gyorsabb monszták követik egymást, de hőseink elindultak, hogy véget vessenek az eluralkodó káosznak.

Egyszernézős popcorn, helyenként nagyon látványos, ám elég butácska.

10/5
  • Kmarha
    Prometheus

Aki nem látta és/vagy nem rajong az Alien film(ek)ért, az mindenképpen rohanjon amíg még van vetítés, és hajrá, mert kegyetlen jó kis mozi filmet csináltak (tényleg kiált a nagy kivetítőért).

A másik tábor kicsit lassabban menjen be, és készüljön rá, hogy egy sört azért meg kell inni a vége után, mert biztos hogy nem lesz teljesen megelégedve.

Az utóbbi táborba tartozó révén nem nagyon tudok elfogultan nyilatkozni, de szerintem ez sem az a scifi lesz, amit 5 év múlva is vígan előveszek. :)

Mozit viszont megérte, jót szórakoztam!
  • tomsolo
    Juan of The Dead

A kubai "Shaun of the Dead", ettől függetlenül nagyon vicces lett.

6.6/10
  • fifi
    Safe house

jót lehetett volna ebből kihozni, de ez azért így kevés... hiába nem áll meg egy percre sem, hiába kavarodik benne végig minden, ez sztem kevés ma a boldoguláshoz... egyszer meg lehetett nézni ,de határozottan untam, pedig szeretem az ilyen stílusú filmeket.
    nem adok rá pontot, de maximálisan középszerű film, sőt a középszerű alsó szintjét üti...

viszont érdekes volt látni a megöregedett T-1000-t :)
  • ProGabe #68885
    Shane Black írta és rendezi az Iron Man 3-at, szóval mindenki kapaszkodjon!