106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Igen, ezt én is hallottam, ezért fogalmaztam úgy hogy nem tudjuk mi a "tényleges" oka a játéknak, mert ezen a magyarázaton én felvontam a szemöldökömet, félrehúztam a számat és azt mondtam: MI??!!
Ha kiderült volna hogy ez csak valami népességszabályzás, vagy sok pénzt hozó valóságshow, vagy teszem azt, lekvárt főznek a halott gyerekekből, mert az jó a bőrnek, elfogadom. A filmes magyarázatot egyszerűen nem veszi be az agyam -
Susarc #69680 "-Pákitó áruld el a TV nézőknek te is szereted a puffin lekvárt?
-én csak a papagáj csajokat szeretem!":D:D -
Ez egy utópikus jövőképpel átitatott film, amiben nem feltétlen kell párhuzamot vonni a jelen társadalommal. Persze egyén függő. Én személy szerint amúgy nem éreztem összelopottnak, sőt, egészen egyedi hangulata volt (látvány történet alapja, szereplők, zene = ez mind összegyúrva). A harcjelenetekre nem volt nagy hangsúly fektetve, ezt írtam is. CGI se volt egy Transformers minőség, DE (cáfoljon meg nyugodtan) nem is volt horribilis költségű film. Amúgy tervben van a második rész, megtartva a szereplőket.
Jah és első mondatodra válaszolva: filmben nem egyszer kiemelték párbeszéd folyamán, hogy a remény sokkal erősebb, mint a félelem. Ezt kell adni a népnek. Ha belegondolsz, könnyebb így a népet féken tartani, mintha folyamatosan rettegésben tartanák őket (bár ellenpélda erre É-Korea IRL, de ez egy film). -
Aha, teljesen logikus: így szokták nyugtatgatni a népet. 
Az egész film rendkívül ingatag alapokon nyugszik, ráadásul összelopkodva, logikátlanul. Olyan mint a mese ahol a sárkány megdugja királyfit erre az békává változtatja a királylány gyámmuterját. -
Nem értem milyen más alternatíva lehet, ami se nem eredeti DVD, se nem letöltés (torrent). Egyébként Youtube-on is vannak fent egyben teljes, szinkronos Bud Spencer filmek.
Pl.Kincs, ami nincs -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!persze, hogy elmondja, csak nem figyelted az elejét...A viadal egyfajta emlékeztetés ill. áldozathozatal (23 gyermek halála) a felkelő népeknek, hogy soha többet ne lázadjanak az országuk ellen. -
Elmondja, miért van. Ez egy büntetés, mert régen volt egy lázadás, amit levertek, és azóta így "törlesztenek". -
Hát, én mindent láttam benne csak összerakottságot nem, de akkor beszéljünk róla. Ami legjobban bökte a csőröm:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1.Nem magyaráz meg semmit a film, hogy ténylegesen miért is van a "játék". Megmutat pár főszervező embert, de nem tudunk meg róluk semmit a film végén sem.
2.Egyszer a csaj meg a srác arról beszélgetnek, hogy mennyire fontos hogy ne veszítsék el önmagukat. Erre rá a csaj gyakorlatilag pusztán érdekből szerelmi afférba bonyolódik, mert ez kell a népnek.
Tehát összegezve, filmnézőként ott vagyunk egy világban ahol nem tudjuk mi miért történik, kinek mi a szerepe, majd lezajlik pár nem túl emlékezetes harcjelenet és drámainak szánt beszélgetés, aztán az eddig szimpatikus főhősnőnk celeb sztár szerepbe került egy balfék pasi oldalán. The End
Dafuq did I just watch? -
Bud Spencer filmeket honnan tudnek beszerezni szinkronosan? DVD-t nem akarok venni, mert a lejatszom a szekren legaljan van eldugva mert soha nem hasznalom es meg csak nem is regiomentes. Ezenkivul at kell utaztatni a vilag masik felere. Valami megoldas? ( nem torrent) -
The Hunger Games erős 8/10
2,5 óra nagyon hamar eltelt. Számtalan ismert arc, remek történet, kissé bárgyú összecsapások (elég kevés volt). Mindent összevetve nagyon jól összerakott film. -
commissioner #69671 Wedding Crashers -
IXEMGabeo #69670 Olaszoknál mondjuk nemcsak ők léteznek ott van pl Roberto Benigni -
Hát persze, gondolom Olaszban manapság már nem az ő filmjeik teszik ki a műsorsáv jelentős részét :) Bár szomorú, ha még hallomás szintjén sem ismerik.
Valószínű nálunk sem tudná a mai fiatal ki lehet az az Ötvös Csöpi. -
IXEMGabeo #69668
-
mert hát régenmindenjobbvolt, természetesen. 
mondjuk vígjátékok terén még valamennyire igazat is tudok adni, nem nagyon láttam elmúlt 5-10 évből olyat (szigorúan vígjáték, most fekete komédiák nem játszanak) ami fel tudott nőni a "régi nagyokhoz".
tényleg: mondjatok nekem az utóbbi évekből *igazán jó* (7+ pontos) vígjátékot.
The Hangover (Másnaposok) pl nem volt szörnyű, de az sem ér meg 7 pontnál többet. azon kívül nem nagyon láttam semmi akár 7 pontot megütőt, bár létezésüket nem tartom kizártnak
igazán jóra példa: Monty Python tagjaitól kb minden (Élet értelme, Fészkes fenevadak kiemelve), Kémek mint mi, A Riviéra vadorzói, stb, biztos hogy egy csomó jó példa nem jut az eszembe. -
pauly #69666 Isten megbocsát, én nem!(1967) volt az első közös filmjük. -
IXEMGabeo #69665 Végeredményben annyit simán megérdemelnének a tiszteletükre. Tényleg igazi kultuszt, műfajt teremtettek.
Nem is tudom nem a Különben dühbe jövünk (1974) volt az 1. közös filmjük? Azt olvastam, hogy 16 közös szerepük volt. El lehet képzelni mennyire sikeres páros volt, mint pl a Jack Lemmon - Walter Matthau páros más formában -
Mi lesz itt ha ne adj isten meghal vmelyik,akkor aztán BS,TH marathon lesz minden csatornán :) -
Susarc #69663 hogy van az,hogy a BS+TH filmeket kb 10x láttam és egyszerüen nem lehet mengunni mindenegyes alkalom sirva röhögős!!!
a mai vigjátékok "poénjai" meg kimerülnek a fikázásban/szó szerint/ és egyébb vulgáris gegeken.... -
IXEMGabeo #69662 **másnap*** javítva
csak fáradt vagyok már -
IXEMGabeo #69661 :D:D Dávid nem elég neked a heti 1 alkalom szinte majdnem minden vasárnap este a 70-es évek óta? vagy, ha azt vesszük 90 óta minden évben leadják az összes filmjüket xD
Leginkább új filmeket kellene adniuk, de nyomatják a mentalista meg a Hawaii Five O féle tucat sorozatokat, ami "senkit" nem érdekel már, csak hát nyilván nagyon drága lenne a csatornának, mert a régebbi filmekért nem kell fizetniük. Utóbbi időben észrevettem, hogy a "közkedvelt" kereskedelmi csatornáink egyik mondjuk hétfő este lead egy filmet, ami ismétlés a másik adón másnak 12-kor megismétli:D:D:D ez mi? Hogy mondjak egy pl-t a Számkivetettnél és a bugyuta Charlie Sheen film esetében is így volt tegnap előtt -
Az a legnagyobb szánalom egyébként, hogy nem egyszer látom, hogy a TV2 vagy az RTL berak este 10 után valami imdb 1-2 pontos filmet. Hát ilyen fosok helyett lehetne Bud Spencer film is sokkal többet ér és az sem kerülne többe.
Sok országban nem is ismerik őket sajna.
-
Ezek a filmek a mai napig szórakoztatóak, akárhányszor elkapom valamelyiket a tv-ben ott ragadok. És a filmjeik nézettségi adait tekintve, gyanítom vannak még páran ezzel rajtam kívül(és nem csak kis hazánkban). Több, mint 40 éve vannak képernyőn, és a népszerűségük kicsit sem csorbult, akárhol jelennek meg manapság vastaps és könnyek fogadják őket.
Ez a 2 ember a filmtörténelem két (még) élő legendája, minden tisztelet kijár nekik.
Jackie meg más séma. -
pauly #69658 Egyik legjobb,megunhatatlan :D -
Csúszik a hang. Amúgy jó film.
Mikor először láttam akkor utána még megnéztem vagy 3-szor 2 héten belül annyira jó.
"Te mondd, hogy rablótámadás - a te hangod mélyebb..." :D -
IXEMGabeo #69656 Ismerem az összeset, mert a vízcsapból is ez folyik a 70-es évek óta:D, de nem érdekel nem tehetek róla kivétel erősíti a szabályt;)
én művészlélek vagyok a drámák és a kalandfilmek fognak meg elsősorban, a vígjátékok nagyon csekély része tetszik max.
Végül is azt elismerem, hogy a 2 színész Carlo Pedersoli és Mario Girotti a maguk idejében nagyok voltak és letettek valamit az asztalra. -
Ajjaj...
Ezt ajánlom elsősorban. Nekem a kedvenc.
-
IXEMGabeo #69654 nem az én műfajom...Jackie Chan filmeket is rühellem...kivéve talán a Londoni csapást -
Underworld awakening
szörnyen szar volt:) a végén mar azt vártam mikor lövik le a csajt, valahogy nem tudtam szimpatizálni vele, plane hogy ész nélkül irtotta az embereket... -
Nagy hiba.
A felsorolt filmek tényleg jók. -
IXEMGabeo #69651 egyet láttam a Piedone a Zsaru. Nekem elég is volt belőle...Azonkívül majdnem minden 2. hétvégén benyomnak egy Bud Spencer-Terence Hill kombót nem igazán láttam a Piedonén kívül egyik filmjüket se... -
IXEMGabeo #69650
kössz
-
Bud Spencer-t a szádra ne vedd!
Legnagyobb filmek!
Kincs, ami nincs, Bűnvadászok, Különben dühbe jövünk, Az ördög jobb és bal keze, Bunyó karácsonyig stb,stb,stb...
Lehet őket nem szeretni, de ezek hatalmas filmek. Történelem. -
Baromság. Jackie Chan filmjeit ezért lehet szeretni. Na meg ő tényleg tanulta a Wing Tsun Kung Fu-t, sőt még most is. -
+1 -
diplo #69646 tökéletesen igazad van! Jackie Chan egy pojáca! Egy filmet ha végigszenvedtél akkor fölösleges többet nézni tőle.Ugyanazok a sablonos sztorik,és verekedésnek nevezett koreografált ugra-bugrálások.Színészi játék nulla és nem is kell.Ezeket a filmeket kilóra és filmszalag méterre készítik.Bud Spencer ugyanez csak hájas kiadásban -

-
Mondjuk nincs is tovább nagyon:P
Nyilván nem értetted amit írtam. Rémesen untat egy 10 perces fájdalommentes, rajzfilm-szerű verekedés. Azt akarom látni hogy az ütések "valódi" ütések legyenek, és ha fejbe rúgnak valakit az fájjon.
Jackie Chan egy ügyes bohóc, de nem lehet komolyan venni a verekedéseit, miközben grimaszol, mint egy fogyatékos, az ellenfelek, meg minden rúgás után úgy felpattannak, mint a rugó. Értem én, hogy direkt a zsonglőrködés a cél, de akkor már inkább egy Tony Jaa-féle Ong Bak, amiben tényleg van erő és dinamika.
És bár Segal filmjei ugyanúgy gagyik, mint Jackie filmjeinek nagy része, nem bohóckodott félóráig a fő genyával. Egy ütés, egy kéztörés és vége. -
Éhezők viadala
Egyszer nézhető, de ez nem az írónő érdeme mert a történet minden elemével konkrétan: szar. -