106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    hatásos érv :-) most nagyon leereszkedek, hogy megértsd
    ahogy a NASA linkedből is kiderül nincs 100%-os álláspont, hisz csak elméletek vannak, senki nem hozott még ide idegen vírust (ne kelljen most soroljam, hogy hány zseni elméletét cáfolja most meg a technika)
    szóval ha holnap azt mondják van itt egy szoba amiben van egy vírus van 100 tudós, 99 azt mondja ha bemész semmi gond, 1 azt mondja ha bemész kampec a legszörnyűbb módon amit eltudsz képzelni
    bemész vagy nem?
    Nem kell válaszolni, 1, ha bemész, én sztem egy marha vagy, 2, ha nem akkor nekem van igazam.
  • tomsolo
    Ajánlott film a témában: Az Androméda törzs.

• jackoneill90
    Én most láttam a kincs ami nincs-t. csak a pufin adhat erőt...
  • Tikal #70724
    uh, lényegtelen a mondanivalóm szempontjából :) Veszélynek tették ki magukat azzal hogy levették a maszkot. Pont.
  • gombabácsi
    megvan honnan van a fekete trugyi a prométeuszban!

a district9-ből

:o)
  • Dean Winchester
    az :D újvól -fav a topic... sok értelme így nincs..
  • Zero 7th
    Jó, maradj hülye. Nem az én problémám.
  • Zero 7th
    Na pont ez az, hogy NEM idegen életforma. A földi élet a Prometheus szerint úgy keletkezett, hogy egy lóbaszó lenyomott egy felest az Unicumból, és szétesett molekuláira. Aztán belőle alakult ki az élet.

De ezt a szereplők nem tudják, csak nekünk lett megmutatva főcím előtt.
  • sandor8206
    köszi a linket, nagyon tanulságos, szépen leírnak egy elméletet hosszú-hosszú mondatokban és a végéről szeretnék idézni, ha már NASA-sól

"..and the risk is not zero..." szóval fingjuk sincs
  • Zero 7th
    Ja, ha már maszklevétel.

Filmfeliratból:
    -Atmosphere is 71 percent nitrogen 21 percent oxygen traces of argon gas.
    -Whoa, now, that's weather.
    -Just like home.
    -If you're breathing through an exhaust pipe. CO2 is over 3 percent. Two minutes without a suit, you're dead.

7%nál kezd el veszélyessé válni a széndioxid.
    Felmerült tengeralattjárók esetén, hogy lehetne 2%-ra belőni a CO2 szintet, mert ott még semmilyen káros hatása nincs. 3%nál már biztosan könnyebben kifárad az ember, de hóttbiztos, hogy nem "húsz perc és meghalsz".

Tudom, tudom, Scott azt mondta hogy meghalsz, akkor meghalsz és kész.
  • Tikal #70717
    Lehet hogy unikely, de azért az "alien virus" csak elszabadult nem? :D MOst aztán hívhatjuk virusnak, parazitának trutyinak bárminek, de ott volt, megfertőzte őket egy idegen életforma... ha ez épp nem trutyi hanem csak valami szálló por, akkor mi van? Leveszik a maszkot és már be is szívták. end of story.
  • Tikal #70716
    ?? Ha feltételezzük, hogy nem ez volt az első utja az emberiségnek az űrbe akkor feltételezhetjük azt is hogy már ismernek egy két virust ami nem földi eredetű, nem? De. De lényegtelen is ez az egész, én film közben nem rágódtam ezen, csak fura volt hogy olyan gyorsan lekapták a maszkot egy idegen bolygón :)
  • Tikal #70715
    persze, nagyon engem sem érdekel.. a film nekem tetszett, még ha nem is kaptam választ tulajdonképpen semmire, sok mindent ránk hagyott hogy találjuk ki mi lehet, lesz... de a hangulata meg a képi világa nekem bejövős volt, és eszembe nem jutna a több mint 20 éves filmjéhez hasonlitani, más idők, más stilus..
  • Zero 7th
    Sokat nem oszt nem szoroz, mert _ismert_ kórokozót akkor sem talált volna semmilyen műszer, ha beledugod a vázákban lévő Unicumba.
  • Zero 7th
    Kérlek.

NASA link.

"Because pathogenesis requires specific adaptations to overcome the extensive defenses possessed by all Earth organisms, virulent extraterrestrial pathogens are unlikely."

Ha hülye vagy az angolhoz is, szólj, lefordítom szívesen!
    Egyébként itt még csak arról van szó, hogy a Marsról mit hozhatnak haza, és feltételezik, hogy a marsi élet hasonló a földihez.

Azt, hogy TE a mai napig nem tudod, hogy mi az a vírus, az csak azt jelenti, hogy hülye vagy, nem azt, hogy a tudomány ne tudná.
    Az meg, hogy nincs eldöntve, hogy élő vagy élettelen nem azért van, mert a vírusokat nem ismerik, hanem mert nincs általánosan használható definíció, hogy mi tekinthető élőnek.

Hogy lehet valakinek ekkora kurvanagy arca ennyire nulla tudásra?

Prométeuszt meg már rég leszarom, elég régóta szimplán biológiáról van szó.

Egyéb paraziták, kórokozók témában meg még egy szót nem szóltam, főleg azért, mert az teljesen jogos. Paraziták lehetnek, és azoknak nem kell, hogy stimmeljen a DNSünk. De vírusokról kezdtél hülyeségeket beszélni.
  • Calver
    73 új hsz... Prometheus flém?
  • sandor8206
    nem vagyok szőrszálhasogató, ilyenek nem nagyon szoktak filmekben érdekelni, ezt se én hoztam fel...de hogy még valaki megmagyarázza, hogy ez rendben van az nevetséges

pl. engem sokkal jobban kiakasztott, a kígyós jelenet az annyira szar volt, na aki ezt a scriptet, jelenet írta annak soha többet nem adnék munkát halivúdban
  • Kontrakcio
    tyúk vagy a tojás... kialakulásuk halálra van itélve...
  • Kontrakcio
    ettől a filmtől nem választ katam hanem több kérdés merült fel...

na most az a szar fekete fos más hatással van különböző élőlényekre vagy a dns alapján alakul ki h nem pingpongütővé hanem kolbásszá mutálódik?

facehuggerek miböl alakulnak ki? ugye volt a filmbe de bazz... ne má, az akkora volt mint egy kis busz....
  • Tikal #70708
    Én sem értettem miért veszik le a filmben olyan bátran a maszkokat, nem emlékszem hogy mondta volna bárki is ott vagy a műszer hogy nincs ismert kórokozó a levegőben vagy bármi, persze feltételezhetjük hogy riasztott volna valami műszer ha van, de azért ezt bszúrhatták volna :)
  • Kontrakcio
  • k0trapali #70706
    Na megnéztem a Prometheus-t és az extráit, azaz a kimaradt jeleneteket.

Hát örültem volna, ha bekerülnek a filmbe tetszett az az 1-2 üresjárat, beszélgetés, Shaw "mászkálása", a kis veszekedés Charlie-val és az alternatív szörnyember azaz szakálas muksó mutálódása. Érthetőbbé teszi a film végén az xenomorph szerű lény születését! Lehet én vagyok ezzel így, de jó ez a film függetlenül, hogy kb. egy hajszálnyi kapcsolat van az Alien részekkel és nagyon sok kérdése lesz az embernek a megnézése után.

Az a trutyi meg a "mindennek az alapja" fekete izé meg kitudja mi lehet... kiből és miből mit hoz ki. Szerintem fölösleges magyarázatot keresni rá! Más bolygóról való idegen cucc... nem földi eredetű és nem ismert anyag.
  • sandor8206
    jaj... Hagyjál már a wikivel, menjél már fel egy kibaszott tudományos, biológiai oldalra és ott olvasgassál kicsit..eleve, hogy mi a vírus.. Mi a faszomat okoskodsz itt, hogy a filmben teljesen korrekt minden, amikor még a tudósok se tudják a mai napig mi a vírus, kb.-ra tudják, hogy valami kis DNS meg fehérje, de még azt se tudják, hogy élő vagy élettelen vagy mi a szösz akar lenni..te meg itt okoskodsz, hogy azzal nincs semmi baj, ha egy idegen bolygón leveszik a maszkot, meg kompatibilis, stb. mai tudosoknak meg fingjuk sincs , hogy mit kezdjenek ezekkel a valamikkel

+ te vitted a vírus felé a dolgot, de nem csak erről van szó
    mondok egy másik példát, elmennek egy kibaszott idegen bolygóra ott leveszik a maszkot, mert a levegő lélegezhető...erre a levegő porjában van egy kis idegen atka, abban megegyezhetünk, hogy lehet ha már egy 3 méretes benga SJ is van. Na ez a kis idegen atka szereti a nedves sötét helyeket, bemászik az orrodba és ott éldegél, éldegél és közben mondjuk ciánt szar.

Remélem az atka kompatiblis az orrlyukkal
  • Zero 7th
    Ja, elkövettem azt a hibát, hogy leálltam felvilágosítani az alulképzett fanboyokat...
  • tomsolo
    Hát a hét sztárja vitathatalanul Zero lett a hetedikből akinek ott van a helye a Prometheus-on. :D
  • Zero 7th
    Jó, nézd, én arról nem tehetek, hogy fingod nincs a témáról. Fogadd meg a saját tanácsod, és nézz utána. Kezd elfogyni a türelmem a korrepetálásodhoz, meg eléggé off ez itt. Tényekkel vitatkozol, nem velem.

Ha megnézel akár csak egyetlen szábakúrt wiki oldalt egy vírusról, akkor láthatod, hogy van disznó- madár- kutya- ló- meg emberinfluenza(meg még amit nem említ). Ezek bizony, mutálódhatnak olyanná, hogy az embert is megfertőzze, ezt zoonózisnak nevezik. De ez csak azért van, mert eléggé hasonlít a sejtszerkezetünk, DNSünk a disznókéra, madarakéra, kutyákéra, lovakéra, kevés változás is elég, hogy emberre is veszélyessé váljon.
    De ez még mindig töredéke a Föld összes vírusának, amiknek a nagy része NEM fertőzi az embert.

Mutációt konkrétan a seggedbe dughatod, ha eleve nem földi alapú a biológia. Egy párhuzamos fejlődésű, szintén sokmillió éves idegen biológia nem fog neked hipp-hopp földivé mutálódni.

"kicsit összekeverik magukban az idegen vírust "

Ez nem konyhaművészet, baszd már szíven, ez biológia. A vírus nem keveredik.
  • sandor8206
    ne haragudj de már megint túlpörgeted a témát
    Nolan ennyit mondott, ez a film szabályrendszere
    a gép összekapcsolja az álmokat, ENNYI...senkit nem érdekel, hogy hogy csinálja, lehetséges-e
    kivan jelentve, hogy így működik, be tudnak lépni egymás szintjeire, KÉSZ
  • sandor8206
    nem érted, sajnálom ....ne foglakozz már azzal, hogy egy agyunk van, egy gyorsassággal pörög...EZT TE RAKOD MELLÉ, TE HOZOD FEL
    Nolan ennyit mondott, több szint van, ahogy mész lentebb lassul az idő, mert pörög az agy...pont, kész ,ennyi ez a szabály, hogy hogy csinálja az agy, vagy akármi tökmindegy, NEM SZÁMÍT, NEM ÉRDEKES
  • Zero 7th
    Oké. Van egy teherautóm, benne az autóddal. Mindkét jármű végsebessége 200km/óra. Felgyorsulok a teherautómmal, és kidobom az autód. Előzz meg vele! Számít, hogy már 200zal mentünk, amikor kidobtalak, ha úgysem tudsz gyorsabban menni?

Tökmindegy(nek kéne lenni), mi a kiindulási szint, meg ki álmodja. Az álom ugyanúgy álom marad, a saját, gyorsabb sebességével.
    A szabályrendszer, amit felállít, nem engedi meg a gyorsabb szinteket.
  • sandor8206
    jaj...azért oltatjuk magunkat mostanában madárinfluenza ellen? mert kurvára specizailáltak :-) AIDS is csak csimpánzokon terjed :-) mutációról nem hallottál?
    végül is nem nagy gond, ha az űrhajósok megússzák, hisz csak egy kicsit összekeverik magukban az idegen vírust egy kis ártalmatlan influenza vírussal, elhozzák nekünk a Földre, gondlom majd kapnak egy vállveregetést, hisz nem az ő hibájuk, hisz az android mondta, hogy ok
  • Zero 7th
    Jaj, nem gravitációs állandó, hanem csak gravitáció. Mindegy, a mondandóm szempontjából.
  • Zero 7th
    Igen, az olyan alapvető dolgokat, hogy egy agyunk van, azt tényleg nem mondta, mert gecire nyilvánvaló. Alapeset, hogy amit a filmben nem mondanak, hogy eltér a mi valóságunktól, azt adottnak vesszük. A Gyűrűk ura sem tér ki arra, hogy mennyi a gravitációs állandó, és mégis, látszólag pont földi. Kivéve az elfek esetében, mert arra külön kitér Tolkien.
  • sandor8206
    pontosan, ezért mondom, hogy felesleges egy film szabályrendszerével foglalkozni,el kell fogadni és kész :-)
  • Zero 7th
    Te nem érted miről beszélek, és ÉN olvassak utána? Ez hogy jön neked össze, barátom?

Ha ilyen fasz analógiát akarsz, akkor legyen. DE, a vírusok dugók, amik vagy belemennek az üvegbe, vagy nem. A vírusok _fajokra_ vannak specializálva. A tehénke vírusa nem fertőz meg téged, meg a Bodrit. Nem csak hogy az kell neki, hogy DNS meg RNS legyen a sejtekben, hanem az sem mindegy, milyen sejtek, és milyen DNS meg RNS.
  • ProGabe #70693
    Azért azt sem kell elfelejteni, hogy más álmodja a különböző szinteket! Ha elfogadjuk azt, hogy az álmot valóságként kezeli az új álmodó agya, akkor "szintet tud lépni" és tovább tudja emelni az időkülönbséget.
  • sandor8206
    ne legyél már fogyatékos légyszíves...leírod a szabályrendszert
    "..az agyunk felpörgése miatt_ történik gyorsabban az álom,.." Nolan ezt mondta PONT, KÉSZ , ENNYI
    fogadd el, amit te mellé raksz,"...hogy a szinteknek ugyanazzal a sebességgel kellene történniük. Mert mindegyik ugyanolyan álom, ugyanabban az agyban..." ez már a te "racionális" cáfolatod, DE ezt már te rakod mellé, hogy ezért hülyeség a szabályrendszer
  • sandor8206
    hiába Jézusozol, sztem kicsit olvass utána ennek? mi az hogy kompatibilis?
    a vírusok nem dugók amiket bele kell nyomni egy üvegbe. Rengeteg írás, dokumnetum film van fent Pl: hogy miért fosnak, hogy az űrből kapunk egy kis nyavaját
    + a film hibáját te leegyszerűsíted a vírosokra, pedig vannak baktériumok, spórák, élősködök, mikróbák stb. stb.
    kérlek ne magyarázd már meg a hülyeséget
  • Zero 7th
    De itt éppen arról van szó, hogy a film felállít egy szabályrendszert, aztán torkon szarja.

Pontosan az a baj, hogy nem azt mondja, hogy a szintek gyorsabban történnek, és kész. Hanem azt mondja, hogy _az agyunk felpörgése miatt_ történik gyorsabban az álom, ami viszont azzal jár, hogy a szinteknek ugyanazzal a sebességgel kellene történniük. Mert mindegyik ugyanolyan álom, ugyanabban az agyban.
  • Zero 7th
    A védettségnek a kompatibilitáshoz nincs köze.

Illetve annyiból van, hogy ami inkompatibilis, az ellen defaultból védett vagy.
  • Zero 7th
    Ellentmondok magamnak, mert a film akárhogy vesszük, hülyeség.

A _VALÓSÁGBAN_ nem kifejezetten kell tartani élien vírusoktól, mert elég kicsi az esély, hogy egy idegen vírus pont olyan DNS/RNS-sel rendelkezik, mint mi. Vagy hogy egyáltalán DNS/RNS útján szaporodik. Ez azért egy igen speciális dolog, elég valószínűtlen, hogy függetlenül kétszer _TÖKUGYANAZ_ alakuljon ki.

Ezért a robot, amikor megitatta a csókát, elég idiótán feltételezte, hogy sikeres lesz a fertőzés.

De közben meg sikeres lett a fertőzés, mert a film elején láttuk (mi, a nézők, nem a szereplők!), hogy a földi élet a lóbaszókból lett, miután lenyomta a feles Unicumot. Tehát a DNS/RNS megoldásunk nem földi fejlődés eredménye, hanem készen kaptuk.
    De ezt a szereplők nem vehették adottnak abban a szituációban!