106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • k0trapali #71447
    2005-ből (mért pont 2005??)
    Sin City
    Star Wars III.
    Batman: Beggins
    The Island
    Green Street Hooligans
    War of the Worlds
    Jarhead
    The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Ezeket bármikor berakom és újra nézem.
  • daver88
    Ha a 2005 környéki filmekről beszélünk, akkor ott a Prestige (Tökéletes trükk), na az olyan film, amit nem elég egyszer megnézni...én 3x láttam eddig, de mindig találok benne olyat, amit addig nem vettem észre...Nolan talán legjobb alkotása...
  • Zero 7th
    60 éve nem volt az embereknek még tévé sem, és híradó volt a filmek előtt. Meg kőkeményen államhatalmi propagandaeszköz volt. Na meg kicsit más volt a gazdasági rendszer is, egy mozinak nem kellett eltartania magát.

Rendszerváltás előtti példákat úgy általánosságban nem szerencsés összehasonlítani rendszerváltás utániakkal. Más világ.
  • Lantee
    Nem értem a fanyalgókat. Kb. 25 éve járok rendszeresen moziba (1994-ig főleg apámmal), és minden évben látok megfelelő mennyiségben jót és rosszat is. Nagyjából 10 éve majdnem minden hétvégén mozi + otthon 1-2 letöltött filmet megnézek. Régen persze, hogy jobb volt minden, ezt nevezik "nosztalgia-faktornak".
  • Tyler1
    Bosszúállokat nem? Abból annyi trailer kijött, hogy az egész filmet összelehetne vágni belőle, mégis ez produkálta a legnagyobb bevételt idén.
  • tommygear
    prometheusban pl mindent ellőttek, semmi meglepetés nem volt a moziban
  • tommygear
  • Tyler1
    Ha ezt komolyan is gondolod, akkor nincsen miről vitatkozni...
  • Sir Quno Jedi
    Lord of the War-t hajlandó lennék még1x megnézni, még ha nem is fizetnek érte, így az végülis már majdnem értékelhető.
  • tomsolo
    Nyilván az emberek a hibásak és nem forgalmazók meg a készítők, mikor némelyik filmet már warezolni sem érdemes mert MINDENT ellőnek a trailerben.
  • Tyler1
    Mert az emberek már nem járnak moziba. A nívósabb címekre beülnek a többit letöltik. Persze, hogy biztonsági játékot játszanak a stúdiók. Könnyebb egy már ismert címmel bevonzani a népet, mint egy tök új koncepcióval.
    M.o.-n pl. 60 éve több mint 2000 mozi volt az országban, 20 éve kb. 500, jelenleg kb. 70(kevesebb mint 100 éve!!!). És évről évre csökken az érdeklődés és a jegyvásárlás.
  • tomsolo
    Az a baj, hogy ma már nem mernek semmit sem kockáztatni hálivúdban. Érdemes összevetni milyenek lettek a mai képregényfilmek, az egyik jó példa erre a Batman.

A Tim Burtonos Batman minden rosszasága ellenére mégis sokkal több mélységgel rendelekezik mint a Nolan féle kikockázzuk a storyt. (Pl. emlékszem a főszereplők nevére :D )Ezzel nem azt mondom, hogy az jobb mint a mostani, csak emlékezetesebb. Nálam a Nolan féle cuccok már teljesen egybemosódtak.

Ez mostani egy elég szar évtized kezdetének tűnik, főleg a reboot tenger miatt - amire majd a korona a RoboCop lesz hehe - ráadásul van egy csomó téma amire annyira rászalltak a sorozatosok, hogy nagy kockázat lenne hasonlót csinálni filmben.
  • IXEMGabeo
    tényleg basszus Tim Burton remeke is ott van a legjobbak közt:) Sőt a Narnia is úgy rémlik 2005-ös úgy emlékszem akkor láttam mozikban
  • Tyler1
    Listát bármelyik évről lehet írni. A nagy 82-es évből nekem egyedül a Rambo értékelhető.

Semmivel nem maradnak el a mai filmek a régiektől, csak a klasszikusokhoz jobban kötődnek az emberek, mint az újhoz...
    Azt mindenesetre kétlem, hogy az elmúlt 20 évből nem fog fennmaradni egyetlen film sem.
  • Calver
    nekem tetszett másoknak is. akadémia is verbálisan tisztára nyalta alfelét, bár egy rakás molyszagú öregember (62 év az átlagos életkor arrafelé ) szava szvsz holmi keveset ér. na meg én spec instant rácuppanok gyönyörű filmekre, és az Aviátor baromira az.

Lord of the War viszont tényleg emlékezetes marad.

btw olyan listát, mind #71414 simán össze lehet rakni későbbi évekről is, szóval nem volt ott olyan hihetetlen minőségugrás. (2007 csak kisujjból: Gone Baby Gone, No Country for Old Men, Stardust)

#71430: Batman-t lehet h divat utálni, nekem a Pszichopata Árva Pizsamában: Kezdődik! akkor is életem egyik legrosszabb filmélménye marad, szóval ebben teljesen egyetértek SQJ-vel
  • tomsolo
    Aviator egy értékelhetetlen, hálivúdi cukorfilm mivel a kb. a csillogásig viszi a sztorit. (Kb. mintha egy Hitlerről szóló film lenne ahogy festeget majd belép a pártba azt vége.)

2005-ben a Sin City mellet nekem megmaradt a Capote (Seymour rox!), Lord of the war (Cage egyik értékelhető filmje), Madagascar (:P), Syriana (nehéz film éppen ezért volt jó), és hát ne hagyjuk ki umpalumpát a Charlie and the Chocolate factoryból se. :)
  • CalebJoe
    Érdekes pl. a Vendettát is már a kult filmek között emlegetik pedig a karaktert leszámítva elég unalmasra sikeredett szerintem.
    Az Aviátor meg nekem tetszett, nem mondom hogy kábrió legjobb alakítás de fasza film lett.

Kétségtelen a listán a Sin City viszi a pálmát, inkább tekintem maradandó alkotásnak mint a Vendettát.

kedvenc epic kick

• Tyler1
    De nem is arról volt szó, hogy erről kell eszébe jutni az embereknek DiCaprio vagy Scorsese. Az Aviátort 11 oscarra jelölték, bár nem annyira közönségbarát a témája, mint A tégláé(gondolom a magyarok jelentős része nem is tudta kiről szól), de "szemét" filmnek nevezni erős. A Batmanről nem beszélve, bár azt már divat utálni.
  • IMYke2.0.0.0
    A fekete pedig a legszebb szín a világon...
    Minden szubjektív.
  • IMYke2.0.0.0
    Én csak fokoztam, nem vitattam :)
  • Calver
    hát nem pont ezt írtam? :)
  • Guren
    nem csak a Sin City az egyetlen értékelhető közülük. SQJ-nek nincs igaza.
  • IMYke2.0.0.0
    A Tégla például sokkal jobb, mint az Aviator.
  • Calver
    The Aviator még kifejezetten jó, de őszintén kétlem, h 20 év múlva ez fog mindenkinek rögtön eszébe jutni Scorsese-DiCaprio párosról, főleg h letettek utána az asztalra két filmet, ami erőteljesen lekörözi. többi tényleg max közepes, és SW3-ra se azért fogunk emlékezni, h milyen jó volt.
  • Reg5
    Batman: Begins mint szeméthulladék? Khm... :)
  • bakkerman
    embeeer most néztem meg az első részét,nagyon beteg,megvan a móka a következő pár napra :D
  • Tyler1
    Méér? Hatalmas film, tv-ben mindig megnézem(fél évente 1x tuti leadják valahol), de még mindig tudok röhögni rajta :D
  • IMYke2.0.0.0
    Sin City az egyetlen értékelhető közülük. SQJ-nek igaza van.
  • Tikal #71419
    mr and mrs smith, na ne mááár :D
  • IXEMGabeo
    Harry Potter és a tűz serlege az is 2005-ös film asszem Pattiszont ebben ismerhették meg kb:D
  • Tyler1
    Ez már ízlés kérdése, olyanokat írtam, ami széles körben sikert aratott a közönség és a kritikusok körében is. Más kérdés, hogy kinek mi jön be. Én a SW-t nem láttam, de nem is nézem meg, mert abszolút hidegen hagy az egész franchise(2. résszel meg el is vágta magát nálam az új trilógia).
    De ha az én értékrendszerem szerint kellett volna listát írnom, akkor simán ide írhattam volna a Világok harcát, vagy a Mr.&Mrs. Smith-t, mert pl. utóbbit többször láttam, mint innen akármelyiket :)
  • Sir Quno Jedi
    Sin City-n kívül fizetnetek kéne, hogy a többit megnézzem újra. Szeméthulladék kategória mind...
  • bakkerman
    felsoroltakból nálam Sin City,Batman,Túl a barátságon abszolút klasszikusok,többi nálam egyszer nézős
  • Tyler1
    2005:
    - Sin City
    - King Kong
    - Star Wars III.
    - V, mint vérbosszú
    - Túl a barátságon
    - Aviátor
    - Batman: Kezdődik

Ezek ugyanolyan értékőrző filmek, amik 20 év múlva is ugyanolyan minőséget képviselnek majd, mint akkor. Vannak manapság is olyan időszakok, mikor megindul egy ilyen minőségi hullám Hollywoodban, de a mozikultúra változik, idén a legnépszerűbb film, brutális bevétel mellett a Bosszúállók lett, bele is írta magát a filmipar történelemkönyvébe. Jogosan? Szerintem nem. De hát erre van igény jelenleg.
  • wantonly
    Éjjel megnéztem a The Woman in Black-et. A színészek, a díszletek és a képi világ is remekül meg volt komponálva, még a Potter gyerek is jól játszott. A történet viszont semmi. Egy nulla.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Továbbá azt nem értettem, hogy miért is kell mindenhova odamenni a főhősnek, ahol lát valami ijesztőt, furcsát? Egy normális ember ha lát egy hullaképű idegent az ablakban, akkor nem, hogy nem megy oda, hanem elszalad. Ezt a bátorságot, akaratot a gyenge történet nem indokolta. Most komolyan a "papírmunkáért" képes volt ezt végigcsinálni? A vége meg igazán lelombozó, semmi értelme nem volt kiengesztelni a szellemet.

Ettől függetlenül nekem tetszett a film, az atmoszféra elég ijesztő. Úgy gondolom, hogy a pozitívumai miatt egy 7/10-et megérdemel.
  • sandor8206
    de nem kell olyan régre se menni, pl: 94'
  • sandor8206
    az a baj, hogy régen tényleg szinte "minden héten" jött ki egy-egy kultfilm, sajnos ebben nincs igazad
    pl: csak nézd meg, hogy 82-es évben milyen filmek jöttek ki, szinte mindegyik zsánerteremtő volt
  • Lord Mortanius
    Grave Encounters 2

Unalmas, gagyi és hiteltelen.
  • QuippeR
    Total Recall
    director's cutot néztem. ez teljesen rendben volt, látvány-scifi akció. egyszerűen emészthető, nem váltja meg a világot, de van benne két jó nő meg sok robbanás, nem tudom miért várt valaki ennél többet.

egyszer simán megnézhető/10
  • desigo
    A The Cabin in the Woodsnak talán sikerült ezt elérnie.
    Elég sok ismerős nem tudja hova tenni.
    "Most akkor ez jó volt vagy nem"
    wtf