106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #71770
    Ja persze, ha én nem tudok válaszolni, akkor már neked sem kell..lehet te is politikus vagy?
  • tigeroo
    teljesen mindegy szerintem az én top5 filmem, mert szubjektív. de viszont ÉRTÉKELNI lehet filmet objektív szempontok alapján is, legalábbis akkor több értelme van közösségben fórumozni.

amúgy:

scarface
    memento
    city of angels
    pulp fiction
    dancing with wolves
  • Lantee
    Mondom én...Politikus a kincsem! :)
  • Tikal #71767
    Ezt senki nem mondta. Ellenben a kérdés szerintem hülyeség, pláne az előzmények fényében. Persze ő sem írta le a top 5 listáját...

neked mi a top 5 film?
  • tigeroo
    itt mindenki hülyeséget beszél hát nem érted?!
  • Tikal #71765
    Az előzmények fényében pedig még nagyobb hülyeség, és szerintem ezzel te is tisztában vagy.
  • Tikal #71764
    Szerintem meg hülyeséget kérdeztél. Nem tudok top 5 filmet mondani neked. De várom a te listád, ha te tudsz ilyet produkálni.
  • Lantee
    Olyan jól tudsz mellébeszélni, olyan hibátlanul csűröd-csavarod a semmit, hogy szerintem te valami unatkozó politikus lehetsz, aki éppen a Parlamentből kommentelget.
  • Tikal #71762
    Ezt ugye nem gondolod komolyan? Te is tudod hogy ezt nem lehet, mert kapásból több tucat filmet te is fel tudnál sorolni amit szeretsz megnézni bármikor. Ha leírnám a top 5 filmet amit szeretek az mennyiben változtatná meg a véleményed arról hogy a GYU-t nem szeretem? Ha lenne átfedés a kedvenc filmjeink között akkor elfogadnád a véleményem a GYUról, vagy akkor sem? Illetve ha nem lenne átfedés vagy csak kevéske, akkor az csak még jobban alátámasztaná a véleményed hogy fröcsögő troll? Gondolom :)

Szóval nem tudok 5 filmet mondani, mert elég csak belekukkantanom az imdb top 100ba és azt látom, hogy áá, ezt is szeretem, meg azt is szeretem, ha meg leírnék öt filmet, tuti utána bánnám, hogy de ezt vagy azt miért hagytam ki.

Te letudnál írni egy ilyen listát?
  • Attila8805
    Hát ha már a nagy Gyűrűk Uráról van szó akkor én is elmondom a véleményem hogy ne légy egyedül :)
    Kb fél óra után elaludtam rajta és kedvem se volt folytatni.
    Egyszer unalmamban odatekergettem a csatajelenetekhez azok tetszettek de isten őrizzen hogy megpróbálkozzak megnézni mind 3 részt.
  • Lantee
    Most már el kell árulnod, hogy te melyik 5 filmet tartod a legjobbnak. Szerintem sokunkat érdekelné.
  • Tikal #71759
    :) Valakivel beszélgettem, és ott meg volt a célja.

- ez tudtommal nem egy gyűrűk ura topik, tehát nem mentem GYU topikba bosszantani az ott lakókat, soha nem is jártam ott, se HP topikban, és mint itt elhangzott már milliószor, mindenki leírhatja a véleményét, mert arra van ez a forum, csak mikor a nekünk tetsző filmet ekézik, akkor ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, legyen az Batman vagy GYU.

• IMYke2.0.0.0
    Herri pöttyerről nekem is meg van a saját bejáratú (nem éppen hízelgő az írónőre, könyvekre, és a filmekre tekintettel) véleményem, de nem is megyek HP-topikokba fikázni, s ami a legszebb az egészben:
    * első két kötetet olvastam (angolul),
    * a két részre darabolt "utolsó" film első feléig mindegyik HP-filmet is láttam.
    Mégsem vagyok rajongója.

De, még egyszer: nem írom róla sehol azt, amit Te tettél ebben a topikban a Gyűrűk Ura univerzummal*** kapcsolatban.
    [*** = nem véletlen a szóhasználat]
  • Tikal #71757
    Nyilván más élményt adott neked emiatt mint nekem, meg azoknak akik nem olvasták. Nekem csak egy varázslós törpés mozi. A harry pottert már meg sem bírtam nézni, mondjuk nem tudom a kettő mennyire hasonlít, illetve mekkora az átfedés a két rajongói tábor között, úgy hogy a véleményem megtartom róla :D
  • IMYke2.0.0.0
    Nem - én kiskoromban (13-15 évesen) is olvastam, és a három részben elkészült film debütáló epizódja előtt a díszkötetes kiadást is megvettem, és egy hét alatt elolvastam: egyetem mellett.
    Majd az első rész (moziban, első nap, Pécs Plaza) megtekintése után még egyszer elolvastam a könyvet.

Pótolható olvasmány: könyvesbolt, vagy könyvtár.
  • Tikal #71755
    a mozijegy mellé mellékelték a könyveket is nálatok? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, hogy még a könyvet sem olvasta... értem, akkor már minden világos...
  • Tikal #71753
    Az a baj hogy olyan szinten kiverte nálad a biztosítékot ez az egy szó hogy képtelen vagy tovább lépni, és megérteni miről beszélgettem sandorral, és miért írtam neki ezt és így.
  • Tikal #71752
    Ugye világos ha ezzel kezdem akkor nem kapok annyi választ mintha azzal kezdem hogy a film SZAR? :) És még mindig képtelen vagy felfogni és elfogadni hogy másnak más a véleménye. Neked az egy isten király film, másnak meg csak egy közepes vagy netalán SZAR.
  • tigeroo
    be vagy permetezve vagy mi a picsa?

idézek tőled:

Nem olvastam könyvben, nem érdekel a világa. A film pedig nem igazán fogott meg, talán mert messze áll tőlem ez a törpés varázslós világ, meg úgy egyébként is unalmas volt, meg az a kis törpe, kb olyan volt mint jarjar...

erre válaszoltam. ezzel összevetve a következtetésedet a filmről (~szar), nem vagy más mint egy szimpla fröcsögő a topikban. na csáó
  • Tikal #71750
    te még mindig nem érted igaz? én nem csodálkozom :D azon csodálkozom hogy nem látod...

• Ams
    Ez egy fórum.

Nem egy adatbázis ahova az ember beírja az értékelését és c'est la vie. Ha csak ennyit akarnék, szavaznék imbd-n azt kész.

Egy fórumra azért írok hogy diskuráljak/vitázzak, hogy mások véleménye alapján más szemszögből is láthassak valamit.

Mivel nagyon meredeket írtál a közvéleményhez képest, ezért hasonló reakciókat kaptál, és ez így jó.
  • tigeroo
    no de sztem ne offoljunk mert ígyis 2 nap alatt kitermeltünk kb. 200hsz-t a batman flém óta:D
  • tigeroo
    figyu, igazad van! bedobtál egy állítást (mely szerint a gyu szar), aztán csodálkozol hogy mindenki neked esik/hülyének néz...de igen, nyilván a többi 5 fórumozó a repülő:)

ilyen logikus érvekkel nehéz vitába szállni (van olyan művészeti ág számomra is amit nem tudok értékelni, de a művészi értékét igen), tipikus dedós érvelés ez a "nem jön be, tehát szar" logika.
  • Tikal #71746
    Ez melyik verzio is? A twilight-os? Borzasztó. Faarcú egy csaj. Talán lassan elfelejtik már hollywoodban, így hogy lement a twilight őrület..
  • Tikal #71745
    es sandor volt az egyetlen aki nem szólt erre egy szót sem, tehát ő tényleg el tudta fogadni azt, hogy mi a véleményem a filmről, míg te, aki most bölcselkedik itt nekem, rögtön nyomta a képes vélemény formálást :)
  • tigeroo
    ez is 1 vélemény, köszöntük szépen (ennél szubjektívabb nem is lehetett volna az értékelésed).
  • Tikal #71743
    LOL, ok.

A véleményem olvashatod róla lentebb, 71718. Vagy ha nagyon érdekel anno is leírtam. De csak picit olvass vissza és megérted miért így írtam róla...Pont arról beszéltünk sandorral hogy neki ha valami szar akkor szar, nekem meg nem...

"Ha szerinted twilight szintü film, hát legyen, ha best of all time, akkor az, egyikkel sincs semmi baj." És látod pont hogy de. Ezért jöttek a képhozzászólások meg a többi :D Mert hiszen hogy lehet az hogy leszarozom a gyűrűk urát, ami minden idők legjobb filmje? Erre ugrottak egy páran, de előtte meg ment a batman fika, amire azt írták hogy meg kell érteni, el kell fogadni mások véleményét.. na de a GYU? aazt neeeem azt nem lehet szarozni :D
  • mrzed001
    Hófehér és a vadász

Az asszony bealudt rajta. Majdnem én is.
    Röviden a tartalmáról annyit, hogy hófehérnek nem igazán kellett szöveget tanulnia, monológjai és eszmecseréi nem hogy könyveket, de egy A4-es lapot sem borítanának be.
    Ennél már csak az volt szörnyebb, amikor megszólalt. Pölö a lelkesítő beszédét követően a helyszínen én úgy kb azonnal mély depresszióba estem volna, és inkább beledőlök a saját kardomba.
  • Ams
    "És ha komolyan gondoltam? És ha nem?"

Man up! Szorítsd meg a herezacsid és vállald a véleményed bármi is legyen az. Ha szerinted twilight szintü film, hát legyen, ha best of all time, akkor az, egyikkel sincs semmi baj.

Hárman válaszoltunk neked reakció képekkel, eddig senki sem flémelt, de nem értem miért kell köntörfalaznl, viszakozni. Soha se félj leírni a véleményed...
  • Tikal #71740
    mármint hasonló hangvételű nyáladzást :D
  • Tikal #71739
    Gyűrűk ura topikban nem fogok ilyet találni? :)
  • Tikal #71738
    Sokan meg azt nem viselik el ha valakinek nem tetszik egy film... lásd lentebb. A gyűrűk ura népfront erősebbnek bizonyult még a batman imádókénál is...
  • Tikal #71737
    Szerinted a batman fika közepén elengedni egy olyat hogy szar a gyűrűk ura, nem volt jó ötlet? Szerinted nem direkt volt olyan sarkos a véleményem? Ugy rá harapott minden hobbit hogy öröm volt nézni :) És ha komolyan gondoltam akkor mi van? A gyűrűk ura szent és sérthetetlen? Azt a filmet nem lehet fikázni? Hagyjuk már...

Ha visszakeresnéd a régebbi irásaim róla akkor látnád mi a véleményem...
  • Sunrider924
    Dragon, The man from nowhere,The Sunchaser
  • IMYke2.0.0.0
    Kicsit sem elfogult a hozzászólás írója...
  • IMYke2.0.0.0
    Emlékezetből írtam, bocs :)
  • k0trapali #71733
    TDKR topicból

"Ebben a filmben Nolan nagyobb hőst csinál Batmanből, mint valaha volt Superman, Spiderman, Thor, Fantom, Amerika Kapitány, A Villám, Hulk és sorolhatnám. Végre oda került Batman ahova kell, a hősök legelsője Ő. Egy idol, aki ember, akinek semmilyen csodás, mágikus képessége nincs, mégis a legnagyobb képregény hős, akit valaha alkottak. R.I.P. Bruce Wayne, és élj örökké Batman, a szívünkben és Gothamben. EPIC"

• tomsolo
    Azt ismerem, olvastam. De Abe Kobo írta, nem rendezte. :)

A rendező Hiroshi Teshigahara volt.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha ez a film bejött, akkor - más téma - nézd meg ezt is, erősen ajánlom: "Suna no onna" (magyarul: A homok asszonya)
    Abe Kobo rendezte, és 1964-es.
    A plot, amit magyar oldalakon olvashatsz kicsit spoileres, de hidd el - nem is olyan egyszerű a sztori. :)
    Igaz, hangulat kell a megnézéséhez, és mivel ez is lassú film, kis türelem is. De megéri.