106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Nekem mar a tegnapi felig megnezett Inception-os eszmefuttatasa ota egyertelmu, hogy vmi nem kerek a sraccal, felesleges is leulni vele, egy masik vilagban forumozik, hagyni kell.
  • Tikal #73407
    Jelen esetben rólad van szó, megnéztél egy két és fél órás filmet és nem fogtad fel hogy mikor játszódik, csak annyit értettél belőle hogy western, tehát biztos mese = fogyatékos.

És igen, egy rahedli fogyatékos szaladgál a világban, jól mondod.
  • Tikal #73406
    Mondom, hogy tényleg fogyatékos vagy, vagy pedig élvezed hogy szavanként köthetsz bele a mások mondandójába: ÉRTELMEZD már amit írtam, kérlek.

dokumentum film, hogy a faszomba jön az most ide, meg arin brokowitch? inkább menj aludd ki magad!
  • Tyler1
    Itt ez volt a lényeg: "De a western filmek kora meghatározhatatlan. Hiszen "elvileg" kitalált kor, történet és szereplők jellemzik."

Ezt nem tudom értelmezni. Úgy beszélsz róla, mintha fantasy lenne, ahol minden fikció.
  • Zephyr Retiring
    Hibás következtetés.
    Napjainkban is játszódhat olyan film, ami valamilyen (számunkra) elmaradott kultúrát mutat be. Mobiltelefon és internethasználat (sőt áramhasználat!) nélkül.
    Amit állítasz, csak egy elmélet.
    Bár érthető a logikája..
  • Zephyr Retiring
    Hát ez érdekes vélemény a részedről, mert sok olyan film lehet, amit sokan nem értenek. (pl. művészfilmek)
    Na meg akár a bűvészfilmek :D
    Lefogadnám, azokat is többszázezren nem értik :)
    Bakker: egy rahedli fogyatékos szaladgálhat a világban mindenfelé :D
  • sandor8206
    hát a jó a rossz.. alapja az, hogy a polgárháborúban játszódik
    aki erre nem emlékszik és isteníti a filmet az tényleg fogyatékos
    hány alap és felejthetetlen jelenetet van? nem emlékszik?
    a postakocsi ahol végül is kezdődik a sztori, híres kabát leporolós jelenet, fogolytábor, a hidas rész, ha nem soroltam fel kb. 1-1,5 órás játékidejű jelenetet , egyet sem
  • Zephyr Retiring
    A mindent film kitalált elméleted is csak részben állja meg a helyét, hisz pl. a doksifilmek sem azok. Ill. jó esetben nem csak azok :)
    Nem is beszélve a megtörtént eseményesekről. Rémlik valami Alan Brokowitch? féleség is, ami nem kitaláció.
    Tetszett is nagyon. De a rendes címe most nem ugrik be. Asszem a Micsoda nős csajszi játszotta..
  • Tikal #73400
    Fogyatékosnak az számít aki megnéz egy filmet és nem érti mit lát. Felőlem besétálhatsz a filmművészetire és ott is körbekérdezősködhetsz, vagy írj levelet Clint Eastwoodnak és kérdezd meg tőle.

Azért remélem tisztában vagy a wikipédia müködésével egy kicsit.. menj és javítsd át hogy mikor játszódott a film, írd be hogy nem a polgárháború idején hanem a mohácsi vészkor, sok sikert!
  • Zephyr Retiring
    Köszönöm a véleményt.
  • Zephyr Retiring
    Mert garykmcd azt mondta?
    Akkor biztos úgy is van :)
    Fogyatékosnak ki számít?
    És ez hogy jön a filmhez? :)
  • genndy
    Lopott idő: alapötlet nagyon jó, de jobb filmet is lehetett volna belőle csinálni. A világot nagyon jól kitalálták, koherens, és jól elmagyarázzák a szabályokat.
    Messze nem olyan gondolkodtató és mély, mint mondjuk az Eredet (de az alapanyagból ki lehet volna hozni). Mondjuk 6/10.
    Ja, Cillian Murphy benne van, és itt is jó (a balta arcával ).
  • Zephyr Retiring
    Bárcsak még olyan fiatal lennék :)
    Nem. Csak estére elfáradok mindig.
    Illetve ez megint egy olyan hét ami pörgősebb. Viszont a filmeket imádom.
    Sok jó ötletet kaptam már itt.
  • Tikal #73395
    Most már biztos hogy te megjátszod itt magad, szakdolgozatot írsz vagy mi?
  • Tikal #73394
    Úristen, te tényleg fogyatékos vagy, ne haragudj, hogy ezt mondom....

A film története kitalált, mint ahogy minden filmé, de a kor amiben játszódik, az nem az! Ez a film konkrétan a polgárháború idején játszódik, konkrét jelenetek utalnak erre, mutatják be, csata részleteket látsz belőle... mit néztél te akkor?

A wikipédiás megjegyzésedre már nem is mondok semmit...

De tessék, ITT egy "hivatalos" forrás a film történetéről, hogy mikor is játszódik.
  • Zephyr Retiring
    Amúgy (maradjak már a főtémánál is) a tegnapi filmen megint elálmosodtam :)
    Ez lesz eddigi életem egyik leghosszabban tartó filmje. (a DiCaprio filmről beszélek)
    Talán majd ma :P
    Közben pedig (konkrétan hajnal 5 körül) hallottam egy másik filmről is, ami szintén jónak tűnik. Bár gondolom ezt is már sokan láttátok: Lopott idő..
    Ez is megint egy sokat vitatott film (volt)?
  • Zephyr Retiring
    Láttam a filmet, de nem éreztem (eddig) fontosnak a korát, mert hiszen eleve egy kitalált világról szól a western.
    Vagy azt hitted, hogy az igazi vadnyugatot látod a filmeken? :)

Ja, a wikit úgy ahogy van, felejtsd el.
    Mivel bárki bármikor módosíthatja a lejegyzetelt tartalmakat, nem tekinthetjük hivatalos forrásnak semmilyen vitakörben :)
  • Zephyr Retiring
    Ha rám/ránk célzol, akkor indokold is meg a kérésedet.
    Ez egy filmes nyílt totyik. Nem?
    Fillmekről azért ugye nem nagy baj, ha beszélgetünk?
    Pláne, ha kultúráltan tesszük.
    Vagy ezt csak én gondolom így?
  • Tikal #73390
    Egyértelmű, hogy nem láttad a filmet, de ha így van, akkor csak csapd fel a wikipédiát.
  • Zephyr Retiring
    Igen, azt kérdeztem. Hiszen arról beszéltünk eredetileg :)
    Én a film kormeghatározásra értettem, hogy lényegtelen, mert kortalan.
    De csak a vita kedvéért áruld már el:
    Honnan tudod, pontosan mikor is játszódik a történet?
  • tigeroo
    megkérném az úriembereket hogy fáradjanak máshova vitatkozni a témáról, a többi idontgiveafuck topiklátogató érdekében
    köszönöm
  • Zephyr Retiring
    Ezt inkább döntsd el magad :)
    Konkrétan még (tudtommal) csak annyit említettem, hogy nekem tetszett a film(sorozat) általam megtekintett darabja..
    És semmi többet. De javíts ki, ha tévednék..
  • Tikal #73386
    Bocs, de nem az, hiszen konkrétan erről a filmről kezdtünk el beszélni:)

Ha a jó a rossz és a csúfról kérdezed a véleményem, akkor persze hogy tetszett, minden idők legjobb westernje és legjobb filmje :)
  • Zephyr Retiring
    Bocs, de ez most abszolút irreleváns :)
    Inkább arról beszélj, hogy tetszett/nem tetszett a film..
  • Tikal #73384
    A dollár trilogia nem időrend szerint következik,, a jó a rossz és a csúf-ot tekintik időrendben az elsőnek, szóval a másik kettőben már simán szerepelhet a Gatling, plusz a modernebb fegyverek.
  • Tikal #73383
    The good the bad and the ugly a polgárháború idején játszódik. Pont.
  • Tikal #73382
    Igen, tudom, ezért kérdeztem mire gondol, mert másra nem emlékszem :)
  • Tyler1
    Hehh????
    De Camelot meg létezett?
  • Shep
    Jesse James, Billy a Kölyök ezek csak mesék?
  • Blasta
    Killing them softly - 5/10

Tobbet vartam sokkal. nagyon stilusos es szepen fenykepezett film, de a sztori keves ahhoz, hogy vegig erdekes maradjon. Illetve erdekes, mert varod, hogy mi fog ebbol kisulni, mi lesz a csattano, varsz vmit ami ezeknek az alvilagi "bosszufilmeknek" a sajatja, de nem, sajnos a vilagon semmi erdekes vagy izgalmas nem tortenik. Talan tul realisztikus a film, ami ugye nem rossz, de ahhiz keves, hogy maradando maradjon. Kar erte.
  • Zephyr Retiring
    A polgárháborúk korában igen.
    De a western filmek kora meghatározhatatlan. Hiszen "elvileg" kitalált kor, történet és szereplők jellemzik.
  • SzinesGeza
    A Gatling viszont már létezett a polgárháborúban. :)
  • Tikal #73376
    Aha, tenyleg, ott volt egy ket jelenet ahol nem okés.
  • Tikal #73375
    Volt benne gépfegyver? A Gatling-re gondolsz?
  • TomDantes
    Hát nem teljesen, de a Dollár-trilógia első részében a gépfegyver, az nem történelemhű fegyver, de ez úgy mégis kit érdekel?
  • SzinesGeza
    Akkoriban még nem léteztek olyan hátultöltős, szerelt-lőszeres Colt-ok,Remington-ok amikkel Eastwood-ék lövöldöztek.
  • Blasta

(tobb most hirtelen nem jut eszembe)
  • Zephyr Retiring
  • Sir Quno Jedi
    Mirror, mirror

Nekem és kis családomnak tetszett. A Hófehérke és a vadász sem volt hót rossz és ez sem. Ebben főleg a törpék hatásosak :D. De végülis a főszereplő kiscsaj is egész elmegy. A mellékszereplők meg eleve jók.

Családi szórakozásnak kiváló.
  • stargatelost
    "Már csak azt nem értem, ha tényleg "mindenki" látta már a filmet, akkor miért nem véleményeztétek?"

Ott az oldal alján a kereső, ha eddig nem tűnt fel :) És ha nem a magyar címet írod be, még több találatot (véleményt) kapsz. Három éves film, nagy hype-al, rengeteg vélemény van róla.