106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Pancser Police
Még mindig 10/10! :) -
Van az Samel Jacksonos film ott az egész erre kínzósra lamentálásra épül... -
Prof William #73926 Kissé megkésve de...
Szükségállapot (The siege) 1998
Egy 15 éves filmnél tláln már nem kell a spoiler de aki érzékeny rá az nem olvassa el.
Az egész filmből sugárzik hogy mikor készült.
A jó öreg 1998 –ban az „áratlanság” korában. Sajna ha jól emlékszem MO-n a TV ben először olyan 2004 –körül adták amikor már (most meg még jobban) inkább önmaga paródiájának tűnt a film, mint könnyfakasztó hazafias műnek, aminek eredetileg szánták…
Látszik a 2001 előtt az amerikaiak által elképzelt „legszörnyűbb” terrorcselekmény kimerült néhány busz és kisebb épület felrobbantásában, amit persze néhány fanatikus arab követett el…
Persze csak alig 10 fős sejt okozza a problémát, hiszen akkor még elképzelhetelennek tűnt hogy egy remek kapcsolatokkal rendelkező világméretű terrorszervezet amerikaiakkal megtömött utasszállítókat vezessen a WTC-be.
Erre persze fel is tűnik a gonosz tábornok (Bruce Willis) aki rögtön olyan katonai diktatúrát vezet be hogy még… Ha már erre így reagálnak akkor 2001-ben az lett volna a legkevesebb hogy atomháborút indítanak.
És persze a tábornok rögtön elkezd faji alapon ártalan arabokat börtönbe zárni mi több BRUTÁLISAN megkínozni. Még szerencse hogy amerikai ilyen sosem tett… hát persze hogy nem.
A film legszánalmasabb jelenete egyértelműen az amikor meg akarnak kínozni valakit és a főhős tart egy 5 perces szent szöveget aminek az a lényege hogy:
„Ez egy emberi lény! A szabadság hazájában nem kínozhatunk embereket! Demokráciában ilyen nem fordulhat elő! És ha mégis megtesszük akkor nem NEM LESZÜNK JOBBAK A TERRORISTÁKLNÁL ÉS AKKOR KIJELENHETJÜK HOGY AMERIKA NEM A SZABADSÁG FÖLDJE TÖBBÉ!” (a vége azt hiszem szó szeritn ez.)
Ez mind nagyon szépen hangzott 1998 –ban de most 2013 -ben tudva mi mindent csináltak az amcsik tudva guantamóról és a többiről sajnos már inkább a szánakozó röhögés kerülgeti az embert mint a hazafias hevület.
A végén mindenki heppy a gonosz tábornokot is elkapták, utalva arra hogy ilyent csak 1 szélsőséges ember tehert, szó sincs róla hogy ennél magasabb szinten bárki valaha is ilyesmibe keveredne.
Már maga idejében sem volt nagy szám most meg főleg nem.
-
Nem kell ahhoz látnom a filmeket, hogy azt gondoljam, úgy érdemes nézni az ilyen 'több részes' műveket, ahogy az évek folyamán érkeztek.
Utólag, mikor már látta az ember őket már hiába állít fel kronológiai sorrendet - a készítők nem így tervezték és kész. -
SzinesGeza #73924 Láttad a filmeket? -
én is megnéztem az első évadot (6 rész)
valóban jó sorozat! én is csak ajánlani tudom -
Utopia. Angol minisorozat egy titkos társaságot és egy félelmetes összeesküvés elméletet rejtő képregény kézirat körüli bonyodalmakról. Ki valójában Nyúl Úr, és persze "where's Jessica Hyde?". Kurvajó. -
Ez így van, sose szabad sorrendben nézni (ha először látod), hanem készítés éve szerint. -
Logikusabb, ha az ember úgy nézi, ahogy a készítők tálalták. -
Susarc #73919 2-3-1? why? -
SzinesGeza #73918 Megnéztem a Halálfutam (Death Race) 3-at.
Az 2. és 3. rész esetében teljesen nyilvánvaló az alacsony költségvetés de ahhoz képest nem is lettek rosszak.
Annak aki még egyet sem látott, célszerű a trilógiát időrendben nézni, így: 2, 3, 1 -
Susarc #73917 Juan of the Dead!
HATALMAS Zombis vigjáték szerintem! kicsit gyenguszok a spec effektek,de a szövegek kárpótolnak! Üde kis szinfolt ez a film!
7/10 -
Nyiri #73916 Figy. Minden ember más. Valaki vészhelyzetben leblokkol, de normális helyzetben tökéletesen végzi a munkáját. Valaki meg hős lesz. A lengyel Tu-154 katasztrófa fekete dobozán hallatszik hogy az egyik pilótafülkében ülő csávó a végén kétségbe esetten kiabálja, hogy DONT KILL ME!!! Pedig a légierő tagja.
Szerintem teljesen természetes néhány embertől ez a reakció. -
commissioner #73915 Cycle -
Megnéztem a Hasadást, bár ne tettem volna... 1/10 -
A valóságban az észak-koreai aktív hadsereg ugyanakkora (kb. 1.1 millió), mint a ruszkik... :) (Ismétlem: aktív, tehát tartalékosok nélkül.)
-
Prof William #73912 Már csak méreteket tekintve fordítva kelett volan lennie. Hatalmas ruszki sereg, Észak-Kóreai segédcsapatokkal.
De sajnos KOREAI volt az öröm. :) -
TomDantes #73911 Francokat. Az alapfilm kimondottan jó film. -
Orosz-Korea szövetség volt, ez a filmben úgy nézett ki, hogy volt kb. 3 darab orosz spetsnaz katona az egész városban, akiknek az volt a feladata, hogy leverjék a lázadást. Totális röhej az egész. -
Ez egy remake. Az alap is ritka szar film. -
Prof William #73908 Annyit tennék méghozzá, hogy jó tudom, hogy Kínát ki kellett venni mert mostmár haverok, de azért az ő megszállásukban több realitást láttam. Legalább valami szövetségben lettek volna az Oroszok-Kínaiak-Koreaiak, úgy több értelme lett volna. -
Prof William #73907 Pont tegnap gondolkodtam rajta, hogy vajon kijött-e már a film. -
War Wich - Rebell
Hmmm, nagyon jó(?) hangulatú négeres film - a kérdőjel azért van ott mert nem a sztori az - szépen összerakták, jó zenékkel. A vége franciás és ezzel mindent elmondtam :D
Egyszer mindenképp nézős, 6-7/10 -
Red Dawn(2012)
Uramsegícccs!
Észak-Korea megszállja Amerikát (a semmiből, pár óra alatt), és minden rendvédelmi és katonai szervezet csődöt mond, kivéve 7-8 képzetlen tinédzsert(ja, de nem sokáig lesznek ám képzetlenek mert Chris Hemsworth megtanítja nekik 2 nap alatt, amit a tengerészgyalogságnál hónapokig-évekig tanulnak), akik aztán lenyomják az egész koreai hadsereget. Az alapsztori sem egyszerű blődség, de még a legapróbb momentum is kínszenvedős baromság. Ezt a filmet egy csapat majom írta, természetesen fényes amerikai lobogóból szőtt ballonkabátban. -
Dean Winchester #73904 Nagyon várós, tuti moziba nézős lesz! Ha barátnőm nem jön akkor megyek haverokkal de ezt mindenképp moziban nézem illetve szinkronnal és eredeti hanggal is tervezem megnézni.
Szerintem korrekt a hang, nem lőttek mellé, legalábbis ami a traillerből kiderül :)
szinkronos
eredeti
-
nem maradtál le semmiről -
A Pred2-vel pont jol csinaltak, hogy nem ujra a dzsungelbe vagy hasonlo helyre vittek a vadaszt, hanem be a betondzsungelbe. Reszemrol legalabb olyan jo az a kornyezet, az a film mint az elso volt.
-
Fogd fel ugy, hogy teljesebb eletet elhetsz le az AVP2 nelkul :) -
Mentol #73900 Hát én erről esküszöm, lemaradtam. Bakker! -
Mint alien fan nekem tetszik mind a negy resz. Mindegyik 8/10 folotti!
Nem hiaba van 12colos alien szobor az asztalomon. Mai napig nezelodok itt ott hol lehetne venni valami alien cuccost. Sot legutobbi Haloweenkor is nezelodtem facehuggert de gagyin kivul nem talaltam sehol sem igazan jol kinezo szilikonbol keszult maszkot.
-
Prof William #73898 Persze csak megfelelő költségvetéssel. Ha kibérelnek egy romos gyárat és ott forgatják akkor megette a fene az egészet. Valami World War Z típusú film kellene csak zombik helyett alienekkel. -
De igen, az volt az AvP2 :) Egyébként szerintem borzalmas ötlet lenne lehozni a Földre a dögöket, semmi hangulata nem lenne, mint ahogy az AvP2-ben is röhejes volt, ahogy tinik szaladgáltak előle (vagy nem). Az első 2 résznek megvolt a sötét, klausztrofób hatása, de ezt itt már nehéz lenne megoldani, ráadásul ki kéne játszani az összes civil emberes klisét.
A Predátor sem volt már jó városban, legalábbis nem tudták visszaadni az első rész hangulatát. -
Susarc #73896 hatalmas kasza lenne egy Aliens a földön játszódó résszel! nem értem a producerek miért nem csapnak le erre.... -
nem cgi volt a 3-ban -
akkor nem csak én érzek így. bár én sajnos láttam a negyediket is. -
viizo #73893 "A 4. részről ordít a franciás, néha groteszk, néha szürreális stílus, a röhejes comic-szerű kamera megoldások stb. Abszolút nem illeszkedik az Alien hangulathoz."
Pont ezért jó. :)
Nyilván aki zsigerből gyűlöli a 4-et, márpedig vannak sokan, azok soha nem fogják elismerni, hogy sok értelme nem lett volna ha lemásolják az előző részeket. Így minden rész teljesen más hangulatot hoz.
Nálam pl. a harmadik Alien pont ezért a leggyengébb, mert teljesen távol áll tőlem a hangulata: a minden átszövő depresszió, a színek nélküli, jéghideg és komor légkör. A már 20 éve is vérgáz CGI-t és a lekopaszított Ripley-t inkább csak zárójelben említem, bár ez már csak a hab a tortán.
A fentieknek viszont nyoma sincs a másik három részben: az első szimplán az ismeretlentől való félelmet kihasználva ijesztő és stílusteremtő, a második színtiszta, szélesvásznú akció, a negyedik pedig a teljesen újszerű kamerakezelés, a humor behozatala, az igényesen elkészített design és a karakteres arcok (ron perlman) miatt jó. Winona Rider és a Newborn kuka, viszont legalább az ezek nélküli másfél óra minden percét élvezem.
:)
-
Lehet kövezni érte, de nekem a 4. Aliennel sincs nagy bajom.
Ahogy a 3. Terminátorral sem. A Terminator 4. már határeset, de rajongóként akkor is megvettem a 2 DVD-s verziót.
Blu-Ray-t majd valamikor, a többivel együtt, olcsón. -
Az elsore a melankolikus jelzo esetleg illik, bar mai szemmel kb. a legtobb 30-40 evvel ezelotti film lassu es unalmas, plane a sci-fi-k :) -
Hat igen, ha valasztanom kellene, hogy melyiket kellene most azonnal megnezni, tuti az Aliens lenne, de sem az elsot sem a harmadikat nem tartom uresnek vagy uncsinak. -
Részemről meg csak egy létezik, a 2. rész, a többi unalmas és üres (a negyediket már nem is láttam). :)