106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • cylonflatus
    Jaj, köszi a tippet! Ez nekem sem volt még meg, de már beszereztem.
  • Inquisitor
    FAQ About Time Travel

Ez nekem miért maradt ki eddig? Nem tudom kik alkották, de holnap utána nézek. Az biztos, hogy sok Douglas Adams-et olvastak. :D

8/10
  • NovaTerra
    Mert lehet azt mondani, hogy nem érdekel, de örül, elfogadja, ha megkapja. Kevesen vannak olyan tökösek, mint Marlon Brando, aki visszautasította.
  • Axlkenobi
    Hát ebben igazán nem foglalhatok állást, mert Day Lewis-t szimplán zseninek tartom, de Phoenix is nyilván elvihette volna. Itt mondjuk két dolog is volt, ami egyértelműen döntött:

Egyrészt DDL egy amerikai ikont formált meg kifogástalanul, ráadásul amerika kedvenc rendezőjének filmjében, így már alapvetően óriási előnnyel indult. Ehhez jön még, hogy szerény és alázatos fickó.

Phoenix ellen pedig ugyanúgy szólt a kényes téma, illetve, hogy ha jól tudom, akkor alapvetően baromságnak tartja az Oscar-t meg úgy az összes díjátadót, szóval ezzel meg főleg nem tette magát szimpatikusabbá. Mondjuk ha ez igaz, akkor meg nem értem, egyáltalán minek ment el.
  • Axlkenobi
    Amellett, hogy mindegyik alakítás félelmetesen jó, szerintem Lawrence díja az egyik legmegérdemeltebb az idei díjátadóról.
    Ha megnézzük a jelölteket, akkor ő volt az aki korban és jellemre is a tőle legtávolabb álló karaktert formálta meg teljesen hitelesen.

Ott volt még ugye Riva, egy élete alkonyán járó színésznő, aki egy élete alkonyán járó nőt formált meg. Vagy Jessica Chastain, aki a kérlelhetetlenül kemény csajt játszotta el. Ebben sem érzek több kraftot.

Egyébiránt mindegyikük nagyon jó, a kimondhatatlan nevű kislányon kívül bármelyikük nyerhetett volna, de dönteni kellett. Igazából Chastain ellen a film körül kialakult hiszti dolgozott, Riva ellen meg az szólt szerintem, hogy nem amerikai, Lawrence meg azon bukhatta volna el, hogy 22 éves. Naomi Wattsot meg valamiért nem komálják.
  • Blasta
    Szvsz a Master-ert Phoenix sokkal jobban megerdemelte volna a foszereplonek jaro oscart. Inkabb O mint DDL harmadik dija, barmilyen jol is nyomta
  • Tyler1
    Első évad volt a legjobb, brutál hogy milyen jól megírt lett egy témájában öldöklős, véres, dugós, káromkodós sorozat. Epizódról epizódra tudta fokozni a drámát és a feszültséget, amit aztán egy nagyon erős fináléval meg is koronáztak.
    Visszagondolva simán 10/10 volt, azóta sem tudták visszaadni azt a színvonalat, és ebben komoly szerepe van Andy sajnálatos halálának. Viszont még így is az utóbbi évek legjobb sorozata, nagyon sokszor újranézős lesz.
  • dartonita
    Mivel itt a nyakunkon a 3.evad,belekezdtem ujra a Spartacus-ba.
    Andy Whitfield baszottul jol tolta,nagyon kivancsi lettem volna hogy mire viszi ha nem hal meg ilyen fiatalon :/
    Manu Bennett szinten nagy kedvenc,de ugy altalanosan elmondhato hogy a szineszek jok.
    A sorozatrol annyit,hogy ha megszokja az ember a kisse kepregenyszeruen frocsogo vert es szakado vegtagokat(na meg persze a meztelenseget,ratyikat,orgiakat)akkor total ra lehet hangolodni.Rendkivul szorakoztato mindenkinek aki sokat katonazott kiskoraban,vagy van vmi kotodese az okori dolgokhoz/Romahoz.
    Blood and Sand:
    8,5/10
  • cylonflatus
    Amúgy ja, persze hogy kényes téma, amikor fél Hollywood sci. A másik fele meg illuminátus... ;)
  • cylonflatus
    Waltznak is van, ráadásul teljesen hasonló arcokat hozott a Basterdsben. Hoffman jobban megérdemelte volna szerintem.
  • ProGabe #73958
    Jennifer Lawrence díja is elég erősen a tiniknek szólt. Na nem azt mondom, hogy nem jó színész, de lesznek neki ennél még jóval velősebb, nehezebb, mélyebb szerepei is.

Mondjuk elég szar volt a felhozatal. Nagyon kevés igazán jó színésznő van, lassan már 10 éve.
  • Prof William
    Oldmannak el kell játszania egy AIDS-es, rákos, meleg nácit, aki Holokauszt alatt 12 millió árva tüdőbeteg zsidó kisgyereket ment ki egy fogolytáborból.

Ebben az esetben biztos lett volna az oscar.
  • Axlkenobi
    Hoffmannak már van Oscar-ja a Capote-ért. Ugyan most is nyerhetett volna, hiszen az alakításáért mindenki odavan, de a film témája ugye kissé "kényes" néhány ember számára, így az akadémia a középutat választotta: jelölik, de nem díjazzák.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem semmi vagy, komolyan. Direkt nem akarsz érteni. Művészi.
  • SzinesGeza
    "Nem kell ahhoz látnom a filmeket, hogy azt gondoljam ...."

No comment! :)
  • Inquisitor
    Ment anyázás rendesen mindenhol emiatt is. Meg sokan nehezményezték, hogy egy olyan középszintet SE ütő animáció, mint a Brave nyerhetett. Én meguntam az Oscar gálát éjjel és bosszúból helyette a Moonrise Kingdoom-ot néztem, ha már csórikám itt se nyert semmit.
    Ez is beteg és művészfilm, de marha jó volt!

És megint jó volt látni Bruce Willis-t színészkedni! Olyan ritka alkalom, mint a Bajnokok reggelije, a 12 majom és más hasonlóak ritkán vannak. Egyszerűen fenomenális volt benne ő is, meg a többiek is. Gyabronkát meg egyre többször veszik elő szinkron hangnak a Lovely Bones óta és nem értem hol dugdosták vagy 20 évig?
  • cylonflatus
    Az Akadémia ma is kakaót adott a bullshit-generátorra. Most komolyan, egy Philip Seymour Hoffman nem tud nyerni egy olyan alakítással, mint amit a The Master-ben (meg szinte az összes filmjében) nyújtott? Csak azért nem köpködök jobban, mert csippantom Christoph Waltzot, na de mégis... Komolyan, nem tudom néhány embernek mit kell csinálnia, vagy ki előtt kellene letérdelnie, hogy Oscart kapjon. Egy Gary Oldmannek mit kell még csinálnia az Oscarért (tudom, idén nem volt miért, általánosságban értem)?... és még sorolhatnám.
  • cylonflatus
    Nagyon jó film, egyetértek.
  • Cuchulainn
    Beasts of the Southern Wild

Érdekes volt, nagyon másra számítottunk mielőtt megnéztük. (Valami jóval elvontabb mindfuck dologra) ennek ellenére tetszett.
    A sztori nem túl komplikált, adott egy kis közösség, akik meglehetősen elmaradott körülmények között élnek a mocsárban, és a közelgő hurrikán(?) el fogja árasztani a falujukat. A legtöbben elmenekülnek, de néhányan mindenáron maradni akarnak, köztük a főhős kislány is, aki az apjával él a faluban.
    Az egész film Hushpuppy (a kislány) narrációjával zajlik, és az események az ő gyermeki szemén át nézve kapnak még nagyobb jelentőséget és némi misztikumot. Ez kétségkívül a film előnyére válik, nagyon sokat segít a hangulat meghozásában, amit tovább erősít a szedett-vedett falucska és a mocsár bemutatása. A szereplők jól eltaláltak, bár nem igazán van sok dolguk, a párbeszédek helyett inkább a cselekvésekkel bontakozik ki a film.
    A vége talán egy kicsit túlzottan elnyújtott lett - hiába csak másfél óra a film - és hiányzik belőle valami komolyabb kohézió, talán ha a misztikus szálat jobban kibontják, akkor ez meglett volna.

Ez így nekem 6/10
  • tommygear
    jónak jó, de ezt a hype-ot én se értem körülötte
  • Mentol
    Nekem meglehetősen lassúnak bizonyult az Argo - majd' bealudtam rajta.
    Akciófilmes jelenetekkel tarkított dokunak titulálnám.
  • Zephyr Retiring
    Powder (Arc).
    Vannak köztünk emberek, akik különleges képességekkel bírnak.
    Mások pedig megilyednek ezektől a képességektől. Egy film a másságról, ami nem a megszokott. Egy film az életről és az érzelmek megdöbbentő erejéről.
    A 18 éve készült film még mai szemmel nézve is meglepő. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki még csak mostanában fedezi fel saját érzékeit és a fizika törvényeit.
  • gombabácsi
    argo szerintem egy közepes film...
    waltz tényleg ugyanazt játszotta mint a brigantikban... de azért jó volt persze
    anim rövidfilm: a totálgiccses műérzelmes paperman :(
  • MrAndree
    Ben Affleck jó rendező. Argot még nem láttam mondjuk de az eddigi filmjei kifejezetten jól sikerültek szerintem
  • IMYke2.0.0.0
    Sőt, eddig a "Pi élete" c. filmet sem láttam. Ma fogom megnézni.
    Sok filmmel vagyok 'lemaradva".
  • IMYke2.0.0.0
    Az (amerikai) "Argo" ennyire jó film lenne? Nem láttam.
    Ben "Géza" Affleck, mint rendező (?!?!)...
  • Dynamic
    Waltz megint eljátszotta Hans Landát a Becstelen brigantykból, oszt kapott érte még egy Oscar-díjat. Ügyes! Jó-jó, nekem is tetszett (nem a Django, hanem W. játéka), csak aztán nehogy Johnny Depp szindróma legyen vége, aki olyan filmekben is Jack Sparrowt játszik, aminek nem is Karib-tenger kalózai a címe.
  • Tyler1
    Waltz
    Csak neki szurkoltam igazából.

A Lincoln váratlanul gyengén szerepelt, 12 jelölésből 2 szobor. Pedig aztán ettől vártam a szoboresőt(látatlanul).
  • tomsolo
    "talán csak a legjobb rendezői díj esetében merülnek fel kétségek, "

Meridáért Oscart adni? Argoért sem adtam volna semmit....
  • sb1
    Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Django elszabadul)
    Legjobb eredeti forgatókönyv: Quentin Tarantino (Django elszabadul)

Ezért a kettőért érdemes volt végigszenvednem a díjkiosztót :)
  • daver88
    A 85. Oscar-gála összes díjazottja

Legjobb film: Argo-akció
    Legjobb rendező: Ang Lee (Pi élete)
    Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
    Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence (Napos oldal)
    Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Django elszabadul)
    Legjobb női mellékszereplő: Anne Hathaway (A nyomorultak)
    Legjobb eredeti forgatókönyv: Quentin Tarantino (Django elszabadul)
    Legjobb adaptált forgatókönyv: Argo-akció (Chris Terrio)
    Legjobb vágás: Argo-akció (William Goldenberg)
    Legjobb operatőr: Pi élete (Claudio Miranda)
    Legjobb díszlet: Lincoln
    Legjobb vizuális effektek: Pi élete
    Legjobb jelmez: Anna Karenina (Jacqueline Durran)
    Legjobb maszkok: A nyomorultak
    Legjobb zene: Pi élete (Mychael Danna)
    Legjobb betétdal: Adéle: Skyfall
    Legjobb hangkeverés: A nyomorultak
    Legjobb hangvágás: Skyfall, Zero Dark Thirty (megosztott díj)
    Legjobb animációs film: Merida, a bátor
    Legjobb animációs rövidfilm:, Paperman
    Legjobb rövidfilm: Curfew
    Legjobb dokumentumfilm: Searching for Sugar Man
    Legjobb rövid dokumentumfilm: Inocente
    Legjobb külföldi film: Szerelem (Michael Haneke)

Nagyon nagy meglepetés nem történt, talán csak a legjobb rendezői díj esetében merülnek fel kétségek, de szoros volt a mezőny ott (is), bárki megkaphatta tulajdonképpen.
    Meg talán a női főszereplő díja, bár pont azt a filmet nem láttam még, amiben J.L. szerepel. Bepótolom.
  • Inquisitor
    John dies at the end (2012)

Aggódva kezdtem nézni, mert azt gondoltam már szét spoilerezték a trailert. Régen tévedtem ekkorát. Igen ez egy kissé agyb*szó film, egy csomó WTF jelenettel egymás után, ahol pillanatról pillanatra változik, hogy valami feszült vagy irdatlan röhejes jelenet következik. A film nem szól semmiről, nincs magvas mondani valója és még is jó! :D

Alacsony költségvetésű a film, effekteken látszik is. De a főbb szereplők szerintem jól hozták a szerepeket. Már ha ilyen beteg történetben meg lehet mondani mi az életszerű.

8/10
  • Dean Winchester
    jobban "üt" , egyetértek...
  • Calver
    tényleg, Ted is kurvajó, az nem tudom h maradt ki.

ha meg sorozat is játszik, akkor Black Books, Psych, Community így szép sorban, ezek tényleg tipikusan sírva röhögősek.
  • ZilogR
    Szedd le az Angolkák-at (Little Britain) sorozatot. Ha szereted a kissé (nem is kissé) morbid, erősen kakapisi brit humort, akkor be fog jönni!

Utána jöhet a The League of Gentlemen. Az biztosan hazavág, ha az előzőt túlélted...
  • genndy
    Trópusi vihar tényleg jópofára sikeredett.
    Zombieland is jó (Woody Harrelson simán jó benne, Emma Stone aranyos. Ebben láttam először, de azóta figyelem a filmjeit, jó színésznő).
  • SASboy
    nekem a Ted volt ilyen. bár sokat jelentett, hogy moziba néztem, mert otton másodjára megnézve már nem nevettem annyit. kicsit régebbről pedig a trópusi vihar.
  • genndy
    Intouchables egy nagyon jó film, de kimondottan nem sírvaröhögős.
    Olyat mondjuk én se tudok. Hm, talán Másnaposok 1-2? De azért annyira azok se jók.
  • Calver
    talán Paul, esetleg kicsit jobban visszamenve Zombieland, illetve még Intouchables-t emlegették sokan errefelé, erről nem tudok nyilatkozni.
    a vígjáték sajnos egy erőteljesen haldokló műfaj, és kész csoda ha nagy ritkán kijön egy 6/10-et elérő. (avagy nem Horrible Bosses, Hall Pass, vagy hasonló foshalmazok)
  • Victor1103
    Hali!

Elmúlt 2 évből mondjatok már nekem olyan vígjátékot ami tényleg vígjáték ilyen sírva röhögős. Keresek, de nem találok egy értelmeset se. Olyat meg nem akarok nézni amin szívem szerint tényleg inkább csak sírnék az erőltetett poénok miatt..