106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • gattacalg
    Anyám kastélya (1990)
    https://www.imdb.com/title/tt0099266/
    az eltünt idő nyomában, majdnem megkönnyeztem

• repvez
    Greyhound 10/7

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vegyes a megitélésem a filmmel kapcsolatban, mert ahoogy irjátok teljesen jó hogy nincs benne semmi töltelék maszlag szerelm i szál amcsi zászlós faszagyerekeskedés és hogfy végig folyamatos az akció, hamar elment az idő.

De a másik oldalról, meg valami mégis hiányzik belöle. olyan laposnak éreztem , nem volt benne semmi igazán izgalmas vagy drámai.
    Csak mentek a vizen a kapitány ide oda ment a hidon és diktálta az irányt és probálták eltalálni az ellenséget,
    És pont ugyan ilyen unalmasnak hatott mint ahogy leirva.

Az egyáltalán nem volt bajk, hogy nem mutatták be a német oldalt amenynit mutattak belölük az pont jó volt, taláűn anyni lehetett volna, hogy németül játszák be a rádiózásukat is .
    DE talkán több időt lehetett volna forditani a másik csatahajókra vagy a kereskedelmi hajókra és nem csak feliratozni öket.

Valahogy ezt a 3 napot jobban ki kellett volna tölteniük és nem csak kiirni, hogy mikor érkezik a felmentő sereg.
  • gattacalg
    ki olvasta a Lolita c. könyvet?
    Mostohaapa (1981)
    https://www.imdb.com/title/tt0082054/
    Ariel Besse

Utoljára szerkesztette: gattacalg, 2020.08.21. 22:15:16
  • Kmarha
    Knives Out
    Tőrbe ejtve

Klasszikus Poirot/Columbo/Agatha Christie/Sherlock Holmes-os detektív történet, modernebb, kicsit pörgősebb stílussal bemutatva, csipetnyi fekete humorral. Bár a történések végig lekötik az embert, és mindig akad egy kis csavar, ami megkavarja kicsit a képet, a forgatókönyv nem nevezhető túl újszerűnek vagy eredetinek. A helyszín egy elszigetelt kastély (ház), ahol a gazdag nagypapa születésnapját ünnepli a család. Az öreget másnap holtan találják, a helyi rendőrség öngyilkossággal le is zárná az esetet, csak hogy megjelenik a színen egy titokzatos megbízó által felbérelt híres detektív. És elkezdődik a nyomozás.

Innentől nagyjából sejteni lehet az irányt. A kezdetekkor mindenki szeret mindenkit felállásból szépen lassan kibontakoznak a családon belüli ellentétek, lehetséges gyilkossági indítékok. Talán ott kezd el kicsit érdekesebb lenni, mikor a film megmutatja, hogy mi is történt a szobában az este. Onnantól egy minimális stílus váltás következik, felpörgetve és izgalmasabbá téve az addig nem túl feszült szituációt.

A neves színészek egyrétegű karaktert kaptak, abból azt ki is hozták, amit a rendező akart. Egyedül a főszereplő lány kapott mélységeket, amit szerencsére meg is hálál, az ő esetlen, nyílt karaktere remekül állt a színésznőnek. A forgatókönyv, még ha nem is túl eredeti, meglepően jól sikerült. Jól bánik a karakterekkel, legalábbis a párbeszédek, reagálások szintjén. Az események jó ritmusban váltják egymást, és egy kicsit visszafogott, angolos, mégis humoros atmoszférát tud megteremteni, az amúgy tragikus történethez. Szépen frissítette fel ezt a mára már kicsit elhanyagolt zsánert.
  • Prof William
    Pont ezt írtam is, hogy a németek szerepével semmi bajom sem volt. Mivel tengeralattjárókkal nyomták, és a film a Greyhoundra fókuszált, így nem is lehettek más, mint arctalan ellenség.
  • gattacalg
    [URL=https://www.imdb.com/title/tt0066601/][/URL]
    Zabriskie Point (1970)

szabadság, szerelem, e kettő kell nekem Koncz Zsuzsa
    szerintem ez nem számit kultfilmnek. max a főszereplők életútja miatt lehetne
    Utoljára szerkesztette: gattacalg, 2020.08.19. 23:06:38
  • ToxiMaxi
    Pont a németeket lehetett volna jobban kidolgozni. Kár ezért a filmért, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Sehol sincs ez Tom Hanks korábbi háborús filmjeihez, nem beszélve a greenscreen kizárólagos használatáról, ez egy low budget film hatását kelti, szemet bántó CGI körítéssel, homályos maszatolással a képen, hogy összehozzák azt a minimális díszletet a CGI-al.
  • ToxiMaxi
    Nem a dráma meg a szerelmi szál hiányzik belőle, hanem az egyoldalú, egysíkú bemutatása a történteknek.
  • Prof William
    Nekem pont ez volt benne a pozitívum. Kaptunk egy tényleg pörgős másfél órás filmet a felesleges üresjáratok nélkül.

- Nem volt könnyen szemmel távolba meredés és az amcsi zászlóra gondolás.
    - Nem nyilvánította ki senki 5 percenként, hogy menyire boldog, hogy a hazát szolgálhatják.
    - Nem volt a barátnője képét mutogató zöldfülű, aki majd természetesen később egy hosszú és szomorú jelenet végén meghal.
    - Nem volt nyálas buzditó szövegeket mondó parancsnok miközben a háta mögött az amcsi zászló lobogott.

Ez kb minden hábrús film majdnem 50%-át kiteszik. Nekem ezek egyáltalán nem hiányoztak, ezek a dolgok. Helyette szinte folyamatosan pörgött a film az elejétől a végéig. A "pure military actiont" - ezerszer jobban élveztem mint bármilyen nyálas időhúzást.

Nem ismertük meg a legénységet? Kit érdekeltek? Mit adott volna hozzá a történethez ha meg tudjuk, hogy ki mért lépett be a seregbe, meg hogy várja őket otthon az asszony? Csak időhúzás lett volna. Megették a kötelességüket és néha meghaltak. Több szerepre nem volt nálunk szükség. Külön tetszett ,hogy ahogy telt az idő, műszakról-műszakra cserélődtek, ahogy a valóságban is.

A németek mondjuk hozták a szokásos filmes "formájukat" és természetesen mind csecsemőevő-nőerőszakoló szörnyeteg volt, de mivel tengeraktjárókról szólt a dolog, ezért jól állt nekik a arctalan ellenség szerepe.

Nekem tetszett a Greyhound. Felesleges sallangoktól mentes pörgős másfél óra volt.
  • Tikal #103601
    Látom felkerült a régen minden jobb volt lemez...
  • Tikal #103600
    Akkor most mi a baj? A téma nem új, 30 éve is ezzel foglalkoztak, csak akkor még lehet nem voltál erre érzékeny, vagy nem értetted a szövegeket. Változol, felnősz, más érdekel.. most éppen erre vagy érzékeny.
  • mégvadabbdisznó
    "Orlando Bloom játékáról..."

Black Hawk Down-nál szintén: érkezéskor rajkodik összevissza, majd az éles bevetés első percében kitörik a gerince. :D
  • BenedekFeco
    Tisztában vagyok vele :-D Kb. 30éve hallgatok is rapet. Nyugodtan nézz be a klasszikus rap topikba :D Ott nem is látsz panaszkodni, de ha olyan filmet akarok nézni, amiben szegény fekete sorsok vannak, akkor olyat fogok nézni. Nézek is. De nem kell, hogy mindenben az arcomba tolják. Márpedig tolják.
  • repvez
    A kontextus a lényeg, régen is erről rappelt az akivel tényleg megtörténtek a dolgok, de nem volt az amit most amolyan propaganda jelleggel mutatnak ,mint követendő példa, hogy ne hagyd hogy a csünya tanár megprobáljon megnevelni és csináld azt amit akarsz mert majd a rappelés és a drogárusitásbol ugyan ugy meg tudsz élni és sikeres lehetsz, ha nem jön be akkor vedd elö az én gyerek vagyok és fekete kártyát és ez mentesit minden felelőség alól.. és igen 30 éve csak a filmekben és a rapperek szövegeiben találkoztál ezekkel, amit ma minden naposak a valóságban akár a te iskolád körül is. és ha igy folytatódik akkor pár éven belül majd attól kell félni ha normálisan értsd a régebbi normák szerint probálsz élni akkor kiközösitenek attrocitás fog érni vagy épp majd a gyereked azzal állit be, hogy buzi bisex vagy ki tudja mi, mert most az a menő és csak igy tud majd érvényesülni az életbe.
  • Tikal #103596
    Figyeltem, szerintem te már érzékenyebb vagy mint a másik oldal. Kb 30 éve erről rappelnek a feketék ;)
  • BenedekFeco
    Igen, mint jelenet, egy klisé. Esetleg figyelted a szöveget is? De mindegy is, te akkor sem fogod látni, ha mi a fejünk tetején pörgünk. Mi pedig akkor is látjuk, ha te pörögsz a fejeden. Lépj túl rajta. Na, peace! :D
  • Tikal #103594
    és ezek azok a részek amik a fehérek ellen szóltak?
    Szóval az éneklés/művészet már nem számít munkának? Végülis lehet igazad van, de ezt se értem milyen módon szólna a fehérek ellen, vagy lenne PC, hiszen lassan 10 éve az ilyen tehetség kutatókkal van tele a magyar tv is :)
  • Tikal #103593
    Onnan, hogy millió filmben láttuk már, akkora klisé, tezsvirem :D
  • Jim Morrison
    +, meg hogy folyamatosan 'pörög', történik valami jól érzékelteti, hogy nem nagyon lehetett lazsálni.
    Részemről egy korrekt háborús popcorn film plecsnit kap.
  • repvez
    Mondjuk ott, hogy a drog árulásért kapott pénzt inkább elrakosgatta, minthogy jobb körülményeket teremtsen magának és a muterjának
    vagy korházba kezeltesse, abban a böröndben még talán egy uj házra való is volt. a másik, meg az iskolai álmodozása, hogy azt bemutatni, hogy az a menő, ha neki ugrik a tanárnak visszapofázik neki és leszarja a tanulást, mert ö csak a saját dolgát akarja csinálni és hogy ez bátoritja atöbbi társát is, hogy ezt kell csinálni ez a jo irány. És ahogy a valóságban is látjuk sajnos pont ugyan igy megtörténik egyre gyakrabban nem csak ugy ahogy a filmben álmában.
    A harmadik, meg mikor a kapott szavakkal rappel, hát ott is fényezik a kis néger csajt, hogy a rappeléssel majd milyen sokra viszi,mert
    dolgozni nem akar ,de mivel bármire tud refrént faragni ezért majd ö is sokat keres a semmivel.
  • BenedekFeco
    Pl, hogy a "dílerkedő" kiscsaj egy nagy nulla a suliban, de amikor a tanár rájuk szól, hogy ne telefonozzak mert ha esetleg figyelnek, akkor ragad rájuk valami a koszon kívül, akkor persze előadja, hogy ő rappel és le is oltja az öreget. Naná hogy az egész osztály örömrivalgásban tör ki, mert jól megmondta. Várjá' tezsvírem, honnan is ismerős ez? :D
  • Tikal #103589
    Melyik részekre gondolsz?
  • RatBaG #103588
    szerintem meg pont ez az erénye a filmnek, hogy nincs benne a szokásos, felesleges drámázás, szerelmi szál, stb.
  • ToxiMaxi
    Greyhound
    5/10

Megint egy újabb green screen "förmedvény". Story végig 1 szálon fut, semmi plusz tartalmat nem bont ki, van némi izgalom, de nagyon nehéz azonosúlni vele, a németek annyira démonizálva vannak, hogy őket nem is mutatják. Ha nincs Tom Hanks, akkor ez egy középszer alja lenne, mint a Midway, illetve történetben még jóval az alatt van. Másfél óra az egész, nekem nagyon nagy csalódás és nagyon összecsapott munkának tűnik, pedig ebben sokkal több lett volna.
  • AnuluWork #103586
    Igazából ott elqurták a végét. Egy nagyon jó film volt a pókig ...
  • repvez
    Én is megnéztem ezt a project power filmet.
    Nem volt egy nagy eresztés, föleg a sztárokhoz mérten akik szerepeltek benne, csak ugy mint a THe old guard-ban . Klisés és helyenként átgondolatlan történések.

A propagandához meg csak annyit, hogy aki tagadja, hogy nincs benne semmi ami a fehérek ellen és a feketék mellett szol az eléggé strucc modon homokba dugja a fejét és nem is akar tudomást venni róla. a filmben is 3 rész is volt ami a cselekményhez semmi köze se volt, de jol mutatja a feketék felfogását és bemutatják, hogy ez lenne a követendő példa.
    ÉS ugy általában mostanában minden film tele van ilyen PC-s és BLM es és LMCQBWT agymosással. ha nem akarod keresni akkor is az orrod elé dörgölik. És ez már nagyban megy a disney már bisex mesét gyárt, akkor ez mi ha nem agymosás már kis kortól, mikor régen az iskolában max 12 évesen kezdték a felvilágositást a sexualitásra itt meg már 4-5 éveseknek tolják a szemébe a "másságot",hogy gondolkodás nélkül elfogadja és esetleg be is álljon a sorba.
    Az egész világon forditva ülnek a lovon, aki nem áll be a sorba azt eltávolítják és nincs ez máshogy itthon sem, elég az SG-t nézni, ha egy film hir alá irsz egy nem PC komenntet vagy csak megkérdőjelezed a főszereplő választást akkor már törlik is a kommented
  • CSOCSO
    Na most nem azert de a ghost in the shell azert jobb film mint a project power.
    Ha mas nem mar latvany miatt legalabb 1 pontszam kulonbseg kene, hogy legyen ha nem kettonek!

• repvez
    bocs de ezt nem hagyhattam ki :D
  • Cziras
    Sziasztok :) Lánykéréshez keresek filmet egy romantikus este után :) Köszönöm szépen mindenkinek! :)
  • Bokafix2
    Senki nem állította, hogy ez egy univerzálisan csúcsfilm. Csak ha értenéd is a szöveget amit elolvasol, akkor látnád, hogy az általam korábban nézett nagyon gyenge filmekhez lett hasonlítva, és azok közül lett kiemelve. Ha a Netflix nem tud mozifilmeket gyártani, akkor legközelebb nem nézel Netflix-es filmeket. Ilyen egyszerű.
    Szerintem senki nem veszi alapul a te ízlésedet, aki ebben a topikban filmekről ír, ergo nem értem, miért vagy meglepődve, ha nem olyan értékelés születik, ami neked megfelel.
  • nordan
    akkor nézegesd a netflixes csúcsmozidat és mondogasd magadnak,hogy milyen fantasztikus film
  • Synchronous
    vagy Lone Survivor...
  • extra sensory
    Én a Sólyom végveszélyben-hez tudnám hasonlítani a koncepciót: viszonylag kis számú egység szemben a hatalmas túlerővel. Csak szomik helyett itt arabok vannak.
  • Bokafix2
    Néhányan azt gondolják, ha cinikusan válaszolnak valamire attól értelmesebbnek tűnnek, de csak az ostoba nem veszi észre, hogy nincs mögötte semmi tartalom.
  • BenedekFeco
    Egynek jó volt, de tényleg már sok volt a "fuckingolás" :D. Orlando Bloom játékáról meg eszembe jutott Steven Segal szereplése a Tűzparancsban (1996)
    Volt benne 5 percet, aztán meghalt :)

7/10
  • nordan
    ú bocsánat! micsoda mozi! legjobb akciófilm ever! 12/10 ! többször újranézős kultusz film! A főszereplő kiscsajt pedig Oscarra jelölném, micsoda színészi játék ! ahhh
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.08.17. 21:25:46
  • Tikal #103574
    Őt zavar bármi amiben feketék vannak.
  • Bokafix2
    The Outpost (2020)

A fránya tálibok megint nem bírnak magukkal. Kapunk itt golyózáport, pöpec robbantásokat, baró ostromot, helikopteres akciót, és persze kapunk hamisítatlan, félpercenként baszdmegelő, nagyon tökös amerikai katonákat, akik felveszik a kesztyűt a teveb***ók ellen. (Nem én mondom, ők mondják). A Kamdeshi csata, amint az ismert, az afgán háború legvéresebb összecsapásának helyszíne volt 2009-ben, és ide kalauzol el minket a film.

7/10
  • Bokafix2
    Én úgy veszem észre téged leginkább a "mocskosrohadt" propaganda zavar, és ennek alapján húzod le a film összes többi szegmensét is. Nagyon a begyedben van a fehérek szarrá alázása... ha ez feketékkel történne, akkor is ennyire óbégatnál, vagy akkor tisztán csak a színészi játékot ekéznéd?
  • Prof William
    Nem hinném, hogy az emberek éppen az én kritikámra lesznek kíváncsiak, mindenesetre megkövetem magam a hebehurgya és internethez nem méltó viselkedésemért.

Mellesleg tényleg remélem hogy a Sorna (Site B) meg lesz magyarázva valahol, mert a Fallenben éppen, hogy azon vitáztak, hogy hagyják-e kihalni a dinókat ha a sziget elpusztul. Én ebből azt vettem le, hogy a SiteB -vel nem is számolnak.

Amúgy nagyon örülök, hogy az ember-dínó hibrid dolgokat hagyták a fenébe. Ha jól rémlik anno felmerült az is mint folytatás. Nagyjából az eső ember-dínó hibridnél süllyed volna a ZS-kategóriába az egész franchise.