106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Tudtam, hogy hiába magyarázom neked... -
Kollega ur, kerlek olvasd el meg egyszer a teljes kommentet es probald ujra ertelmezni, nincs benne semmi tevedes vagy ellentmondas
-
"miszerint minden olyan filmrol szolo iras/kritika/velemeny eseten kotelezo a spoiler tag hasznalata, amelyik MEG NEM JELENT MEG DVD-n/BLURAY-En. Hiszen jelen esetben elvileg azt sem szabadna leirnom, hogy Luke apja Darth Vader,"
Már régen megjelent.
-
star wars VI blurayen :)
Talán ebben? :) -
Mostmar tenyleg igencsak erdekel miben tevedtem volna, en nem latok semmit
-
Nem megyek bele - olvasd el a saját hozzászólásod újra. -
Miben tevedtem??? -
Érdekes reakció, annak fényében, hogy te tévedtél - akár a Google korában is. -
wow -
Ámen testvér :D -
a névválasztás a lényeg... nyilván ez az Éli nem az az Éli ezzel én is tisztában vagyok :)
"Végülis egy vak ember is tudja Robin Hood-ként használni a nyilat :)"
Igen tudja, ha Isten vezeti és segíti az útját. Az egész film a hitről szól, és ez pont beleillik az egész koncepcióba... sőt, ha nem lenne, hiányozna belőle. Szerintem :) -
Állam leesett :D
Megkérdeztem egy nálam okosabb ismerősömet, aki szintén látta a filmet. Azt mondta..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Éli még nem teljesen vak, de már felkészült rá. A braille írást is megtanulta.
De ennek a történet szempontjából semmi jelentősége. Egy teljesen ép látású ember is megtanulhatja a braille írást pont úgy mint ahogy egy halló ember is megtanulhatja a jelbeszédet. A film lényege a hit. Ha hiszünk valamiben, akkor azt el is fogjuk érni.
Hát...szégyen vagy sem, erre most nem gondoltam.. -
A Star Wars és az említett jelenet a popkultúra részévé vált, ezért tudja mindenki.
Szerintem is maradjon a spoiler használat, régi filmet nem látott valaki annak ugyanúgy elrontja a filmélményt.
Ha meg mobilon van valaki, akkor be kell írni: [[i][/i]spoiler]spoiler szöveg[/[i][/i]spoiler] -
Csak szólok: a 6 Star Wars film már Blu-Ray-en is kapható. -
Véleményt spoilerek nélkül is lehet írni egy filmről. Szerintem nem véletlenül van a bannerban az a piros szöveg. Pont azért, hogy ha az ajánló alapján akarod megnézni az adott filmet, amiről esetleg eddig még nem is hallottál, akkor a szórakozásod ne legyen már elrontva azzal, hogy tudod az egész történetet, vagy a csattanót.
Tehát én biztosan használni fogom a spoiler jelzést évekkel (évtizedekkel) ezelőtt bemutatott filmeknél is, és erre szeretnék kérni mindenki mást is. -
Egyebkent javasolnek egy kiegeszitest elhelyezni a banner alatt, miszerint minden olyan filmrol szolo iras/kritika/velemeny eseten kotelezo a spoiler tag hasznalata, amelyik MEG NEM JELENT MEG DVD-n/BLURAY-En. Hiszen jelen esetben elvileg azt sem szabadna leirnom, hogy Luke apja Darth Vader, holott nyilvan alig van ember akit erdekelnek a filmek es ne tudna ezt az aprosagot. -
1. Evekkel ezelott bemutatott filmekre ugyan ne akadjon mar ki senki ha spoiler tag nelkuli kritikakat/ertekeleseket olvas ebben a topikban! Itt ugyanis olyanok fordulnak meg akik mar LATTAK EGY-EGY FILMET (lasd: a topik cimet) es arrol szeretnenek benyogni 1-2 sort.
2. Eli vak. Semmi masra nem utal ugyanis az a teny, hogy a konyv Braille irassal irodott amit Eli el tud olvasni, illetve a kamera a film vegen, PONT a csattanonal (amikor kiderul, hogy a fonok hiaba szerezte meg a konyvet, nem tud vele mit kezdeni) a kamera szepen lassan rakozelit Eli hajogos szemere.
3. Az is teny sajnos, hogy a rendezo uberszarul instrualta Denzelt, hiszen rengeteg olyan jelenet van benne amin latszik, hogy Eli HASZNALJA a szemet, ranez valamire vagy valakire, a tekintete nem ures. Ez a film hibaja, sajnos ez ad okot arra, hogy sokan megkerdojelezik Eli vaksagat.
Ugyanakkor az egesz film dramaturgiaja hullik darabokra, ertelmet veszti a mondanivalo, ha azt feltetelezzuk, hogy Eli nem vak. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!na most! Köszi a gyors segítséget :) -
Nem az igazi :-!
-
Nem lőttem le bakker :D
Szerintetek vak, szerintem nem.
Ez egy ellentmondás, nem a poén :)
Spoilert mingyá próbálom:
[spoiler/műxik bakker? próba :) /spoiler]
vagy:
[spoiler] ésez? [spoiler] -
Őszintén? Felőlem akár vak is lehetett.
Számomra megtette a dolgát: elszórakoztatott majd 2 órán át..
S így, ha vakként állítom be a figurát, még vicces is volt, hogy olyan dolgokat tett, amit én még látón sem tudok megtenni, nemhogy vakon :) -
De, a vak dolgot lőtted pont le.
Szó sincs vitáról. A #74500-ban csak megerősítettem a #74499-et.
Mindenki másnak jól láthatóan egészséges szeme van.
Van benne pár olyan jelenet, ami tényleg fura, de ha nem lenne vak, nem lenne poénja a filmnek.
Spoiler: be is lehet szépen pötyögni: kapcsos zárójel-spoiler-kapcsos zárójel, kapcsos zárójel-/spoiler-kapcsos zárójel. -
Jól emlékszel: Sámuel könyvében valóban van egy Éli nevezetű ember.
De persze ez az Éli nem az az Éli.
Igaz, lehet akár vak ez az Éli is.
Végülis egy vak ember is tudja Robin Hood-ként használni a nyilat :) -
Hát, most vagy Denzel játszotta nagyon szarul, vagy nagyon szarul lett megírva a karaktere, vagy a rendező adott borzalmas instrukciókat, de tele van olyan jelenettel, ami a te állításodat igazolná, ez nekem is feltűnt anno. Ugyanakkor valószínűsíthető a spoilerben leírt másik véglet, amit igazolna is a jelenet a szeméről, és ami értelmet adna a történetnek. Nem lett jól megcsinálva sajnos. Ha kételyt akartak hagyni a nézőben Eliről, akkor nagyon bután oldották meg. -
Nem mondod, hogy egy sugárfertőzött világban, ahol kell a napszemcsi, hiányolod a tejesen egészséges szép emberi szemet? LOL :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!anno utána olvastam és ha jól rémlik a Bibliában is van egy Éli nevezetű ember aki vak volt, ráadásul itt is annyi árulkodó jel van arra, hogy vak, hogy nehéz lenne összeszámolni... a lényeg az, hogy Isten vezette az útján, ő védelmezte őt és a Bibliát is, a hallása/szaglása is azért volt ennyire fejlett, mint általában a vak embereknek...stb.
ha Éli nem vak, az egész film ledegradálódik egy posztapok. hent filmmé és a mondanivalója sokat veszít... -
Ha a poén alatt a vak/nem vak témakört érted, akkor nem lőttem le semmit.
Hiszen még most is vitáztok róla.
Spoiler sajna mobilomon nincs, de majd cserélek böngészőt, hátha...
A zárójeles rész sem poéngyilkos hiszen aki nem látta még, az csak sejtheti miről/kiről van szó. Lehet az akár bökő vagy pisztoly, vagy személy, esetleg bármi egyéb is :)
Ja, egy jelenetet kiemelnék:
Amikor Éli az egyik reggel felébred, majd odamegy a törött üvegű ablakhoz és a szemeit körbeforgatva körbetekint az utcán és az égbolton lehetséges élelem után kutatva, na az mondjuk a sok árulkodó jel közül eléggé egyértelmű. De sorolhatnék még olyan dolgokat a filmből, amit egy vak ember sosem tenne meg. És ha hasonló dolgokat mégis megtenne, sosem úgy, mint a filmben a hősünk. Ezeket is átgondoltátok? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Persze hogy az. Mutatják közelről a szemét. Az nem egy egészséges emberé, hanem egy vaké. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem pedig egyértelmű, hogy vak -
Bannerben a piros szöveg? Végülis csak az egész film poénját lövöd le. Ügyes. -
Éli könyve.
Kétségekkel kezdtem neki a filmnek, mert az eleje nem sok jót ígért..
De a Mad Max jellegű film és Washington jó színészi játéka meghozta hatását.
Sok vita keringett fórumokon, hogy akkor Éli vak, vagy sem.
A válasz: nem vak. Csak ismeri a braille írást :)
A maga nemében (azt kivéve, hogy csak az az egy példány maradt a földön) nézhető kis film jó akciójelenetekkel.
10/8 -
hát ebből a listából a Flight a legjobb... -
A szinkron eléggé együtemű lett, felmondták a szöveget oszt csókolom. Akit érdekelne, az inkább maradjon az eredeti nyelvnél. -
Rozsda és csont / De rouille et d'os
Ááá nagyon értik a dolgukat ezek a franciák. Egy igazi életszerű, nyers "romantikus" dráma, amely mentes minden púdertől, nyáltengertől, klisé halmaztól, giccstől. Matthias Schoenaerts hatalmasat alakít, iszonyat módon bánik el a nyers vadállat karakterével, Marion Cotillard pedig a tőle megszokott profizmussal hoz minden érzelmet tökéletes hitelességgel. Erős és nehezen emészthető film.
8,5/10 -
The Hobbit
Látvány fasza volt. Akció részek is jók voltak. Eleje kicsit unalmas volt.
9/10
Boy Wonder
Tetszett nagyon. Érdekes történet, színészek jók voltak szvsz.
9/10 -
A flight-ot meg "lebugyutatortenetzni" azert kicsit eros -
Valaki?
Spielberg filme mindketto (amistad, lincoln) -
A 2. rész önmagában elmenne egy erősen középszerű akciófilmnek, de az 1. rész fényében ultrasz*r. :(
-
Dredd, The Raid: Redemption -
két szó, csak h lelkileg fel tudj rá készülni: Olivier Megaton. (bhahaha, ez a név)