106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    Mindez a IV. Henrik egymondatos értékeléséből? Már a szovjet megszállás a téma?

Ezt tanítani kéne :)
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "...te ragadtál meg a 40 évvel ezelőtti szinten..." Szó sincs ilyesmiről?
    És még engem tartasz óvodásnak? Ne röhögtess már :)
  • Zephyr Retiring
    Ez pontosan így van, ahogy leírtad.
    Csak én nem a SAJÁT véleményemet mondtam el, mert az megegyezik ezzel, amit most írtál. Én azt mondtam el, amit történelem órán hazudtak nekünk a tankönyvek és az akkori vezetés.
    És mivel ezt akkor megtehették velünk (egy egész országgal) ezt ugyanúgy megtehetik ma is velünk. Bárki és bármiről.
    A hatalmas agyamról nem nyitok vitát: tényekről nem szoktam :D
    Igaz, ezt nem én, hanem Te állítod csak. Én csupán annyit mondtam, hogy túl okos vagyok :) Pont ezért tudom azt is, hogy az agy térfogatának bolhafingnyi köze sincs az intelligenciához :P
  • Tikal #74924
    "Mellesleg ez úgy hangzott Tőled, hogy aki régebben járt iskolába, az butábbacska annál, mint aki mostanában.." Nem, szó sincs ilyesmiről. Most csak rólad van szó. A további okfejtésed szót sem érdemel, óvodás okoskodás....
  • Lantee
    - - TROLLETETŐS OFF - -

Itt már bukik is az a hatalmas agyaddal elkövetett érvelés, ugyanis ez is csak a TE szempontod szerint igaz.

Minden más szempontból viszont helyesen így hangzik:

Az oroszok FELSZABADÍTOTTAK A NÉMET MEGSZÁLLÁS ALÓL, de sajnos a nagyhatalmak már előre felosztották maguk között Európát, és mi SZOVJET FENNHATÓSÁG ALÁ KERÜLTÜNK, mint renitensek, és 40 ÉVIG ÉPÜLT NÁLUNK A KOMMUNIZMUS, annak minden hátrányával együtt.

- - OFF VÉGE - -
  • Zephyr Retiring
    Nagyon tetszett :D
  • Zephyr Retiring
    Csak húsz évvel ezelőtti szint :)
    Mellesleg ez úgy hangzott Tőled, hogy aki régebben járt iskolába, az butábbacska annál, mint aki mostanában..
    De ha ez igaz lenne, az ókori egyiptomiak nem tudtak volna piramisokat sem épiteni, olyan butácskák lettek volna.
    Szóval a történelem engem igazol: aki egy "régebbi szinten" tanulta a dolgait, az szerencsére okosabb, mint aki manapság.
    Hiszen a mai emberek még egy vacak piramist sem tudnak építeni az utókornak :D
  • Ams
  • Tikal #74919
    nee, inkább ne :D
  • Tikal #74918
    Nem, te arra próbáltál rávilágítani, hogy én nem jártam iskolába, közben meg te ragadtál meg a 40 évvel ezelőtti szinten....
  • bcrics
    Bővebben?:)
  • Zephyr Retiring
    A tökéletes trükk.
    Egy film a rivalizálásról. Tetszett.
    10/9.
  • Zephyr Retiring
    De fogtam.
    Csak arra világítottam rá, hogy ha akkor hazudtak a történelemben, akkor ezt akár most is megtehetik.
    Visszajutottunk oda, amit először reagáltam: a történelmi filmeket kerülöm.
    De attól még mindenki más megnézheti :)
  • Tikal #74914
    Lehet neked még ezt tanították 70-ben, azóta se fogtál könyvet a kezedben....
  • Zephyr Retiring
    Nektek hiszek.
    Szerintem is tök felesleges ide írkálnom Nektek bármit is.
    Úgyis azt hisztek, amit akartok.
    Én meg azt fogok írni, amit akarok...miután Ti meg azt olvastok el, amit jónak láttok, és azt reagáltok, amit gondoltok :D
  • Zephyr Retiring
    Arról, amit az iskolában tanítottak nekünk.
    De mivel Te láthatóan kerülted ezt az intézményt, Neked csak ennyit mondanék: nem fontos. :)
  • Ams
    Te szerinted érdemes ide írogatnod, mi szerintünk nem.

Melyiknek hiszel?
  • Tikal #74910
    A történelem szerint is elnyomóink voltak, miről beszélsz te :D
  • Placebó
    Aha a cölibátus nem is zavar... sejtettem!
  • Zephyr Retiring
    De. Mérföldekre jár.
    Amiben én hiszek, az a vallásokban nincs :)
  • Zephyr Retiring
    Túl okos vagyok hozzá :P
  • Calver
    nem jársz messze a valóságtól a pappal, hittérítő a drágaság, legalábbis itteni zseniális "munkássága" alapján
  • Placebó
    Vesszek meg ez azér na! Ti itt ilyeneken izéltek? Mérnem mész papnak?
  • Placebó
    Közben megtaláltam azé' köszönöm, na hagyom is a nagyérdeműt tovább bugyborékolni mielőtt még egy cifrát én is odarittyentek persze csak álcából, és tudatlanul, ja meg értetlenül is. Rohatt egy világ ez én mondom!
  • Zephyr Retiring
    Csak számodra azok.
    Sajnos a Teremtő nem mindenkinek egyformán osztotta az észt.
    Vannak, akik a káromkodás álcája mögé rejtik tudatlanságukat és értetlenségüket.
  • Zephyr Retiring
    Akkor másképp mondom:
    A történelem bár fix események halmaza,
    mégis többféle értelmezése lehet.
    Példa: a ruszkik barátaink és felszabadítóink voltak a történelem szerint.
    A valóságban pedig az elnyomóink, akik önnön érdekeiket érvényesítették nagyanyáinkon, dédszüleinken.

Akkor most mit tartasz történelmi ténynek?
    Amit annak mondanak, vagy az igazságot?
  • Placebó
    Hi all!
    Valaki le tudná írni hogy melyik sorozatból van ez a jelenet? Előre is köszönöm szépen!
    http://www.youtube.com/watch?v=wlrxhRvwozI

• Tikal #74900
    óriási ez a fazon
  • a.carkey
    Minőségben leginkább az Alatriste és az 1612 közös gyermeke lehetne.

Itt bemutatják egy degenerált királyi család utolsó tagjainak vergődését és egy új ház hatalomra kerülését, valamint a katolikus-hugenotta vallásháború végét, köztük Szent Bertalan éjszakáját.
  • Blasta
    Ne is foglalkozz vele, ez nála természetes, hogy összefüggéstelen faszságokról ír kisregényt.
  • a.carkey
    Nem értem a megközelítésed.
  • Zephyr Retiring
    Nálam esélytelen.
    A történelmi filmeket kerülöm.
    Korrekt? És mitől az? Ha dokumentalista film, akkor esetleg. Bár minden éremnek két oldala van. Vagyis egy eseményt minél több szempontból vizsgálunk, annál több ellentmondásba is ütközhetünk.
    Egy példa a sok közül: nekem még kisiskolásként azt tanították, az orosz barát nép. Tanultuk is a nyelvet. Aztán évekkel később meg kiderült, az orosz csak kihasznált minket. Mint előtte a német is. Vagy a török is. A történelmi eseményeknek is két véglete van. S mi azt az eseményt kapjuk csak meg sokszor, amit az egyik fél tapasztalt meg. Holott mindig van egy másik nézőpont is...
  • a.carkey
    Henri 4/Henry of Navarre

7/10

Korrekt történelmi film az egyik legkedveltebb francia királyról.
  • Zephyr Retiring
    Ma belevetettem magyam Michael Francis Moore ,író és Oscar díjas rendező
    2009-es filmjébe: Kapitalizmus - Szeretem!

A film (természetesen) rengeteg indulatot, véleményt és ellenvéleményt szült a maga idejében.
    Bár mondandója még ma is aktuális 4 évvel később.
    Érdekes és elgondolkodtató film ami meghagyja nekünk a megoldás kulcsát: tényleg szeretem?
  • Béka Benő
    Megérkezett az Acélember végső (több mint 3 perces !) előzetese !

• LoSA
    Köszönöm szépen! Rácuppantam most a Will Ferrell filmekre! :)
  • Malakai
    That Escalated Quickly
    Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
  • LoSA
    Segítsetek légyszi, ez melyik Will Ferrell film, ami a kép alján van, amiből meme született? :) Köszi
  • LoSA
    Képtelen kampány
    8/10

Nagyon jókat nevettem, már többször megnéztem! :)
  • torrente111
    köszönöm de nem a karácsonyrol szól.ausztráliába viszi magával a családjához a csaj,egy kis porfészekbe ahol sörtfőznek persze mindenki részeg egész nap.jaa a csaj be dumálja,hogy terhes meg ilyenek.nem ismert szinészek játszák