106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Riddick21
    Pozitívumok:
    - bevállalós stílus, brutalitás, a polkorrektség kikukázása már rögtön az elején! (nem az erőszakért rajongom, hanem azért, hogy egy akciófilm bizony legyen kemény, mint a kő! az pedig vér és kivégzések, fejlövések és halomra lőtt civilek nélkül elég nehezen jön át egy ilyen amúgy közepes eszközökkel dolgozó filmnél)
    - Mike Banning karaktere egyesíti a '80-as és '90-es évek akcióhőseinek legjobb tulajdonságait: cinikus és laza, mint McClane, nyers, mint Jack Traven és úgy takarítja el maga elől a szemetet közel- és tűzharcban, mint Casey Ryback vagy éppen John Matrix!
    - akciójelenetek: a középszerű CGI-t leszámítva minden mozgalmasabb jelenet jól megrendezett és néha még feszültnek is mondható, de legalábbis tökös, mint az állat!

Negatívumok:
    - a logika és az értelem teljes hiánya... annyi, de annyi marhaság van a filmben, hogy egyrészt felsorolni sem lenne szabad megpróbálni, másrészt elérik vele, hogy viszonylag hamar immúnissá válsz rájuk, de attól még azért viszonylag zavaróak! egy létező épület jelenkori elfoglalásáról szóló filmnél a hihetőségre ennél ezerszer nagyobb figyelmet kellett volna szentelni.
    - az összes Pentagonban játszódó jelenet borzasztó idegesítő, Angela Bassett kikészítő és felesleges, és persze minden a szokásos és ezerszer látott klisék szerint zajlik, az ottani jelenetek 80%-át kivághatták volna
    - ez egy kicsit kakukktojás, mert nem a film hibája, de a szinkron is katasztrofális, majd újra fogom nézni eredeti nyelven, mert jó eséllyel szórakoztatóbb, magyarul ugyanis rendkívül igénytelenre sikerült.

Mindezeket együttvéve is fontos elmondani, hogy ez egy nagyon tökös és minden ostobasága ellenére is szerethető akciófilm. És nem véletlenül hozza fel mindenki a Die Hardot: Bruce Willis és az ügynöke is szégyellje magát, amiért arra a szemétre stábbal együtt rábólintottak. Nevetséges, hogy egy random akcióbutaság százezerszer jobban sikerült, mint az aktuális Die Hard mozi.
  • sandor8206
    Olympus Has Fallen: 6|10, bővebben ha lehet. Néznék már egy jó akciófilmet, érdemes?
  • Inquisitor
    Tudom ki írta, olvastam eredeti könyvet, az persze sokkal jobb mint a film, de pont a főszereplőnek OTT SINCS jelleme, se jellemfejlődése. Szerintem ebből lehet érezni mit csinál egy szekta egy emberből. :P

A Boston Legal-os Szcinetológus részen meg szétröhögtem agyamat, tuti beperelték őket miatta. :D
  • Susarc
    majd azokból az országokból ahol nem 300-500 eurós havi fizetések vannak beszedik a hasznot....:((
  • Susarc
    tudom,de a Tv-m már 3 éves a net havonta 6 ezer és ha beülünk a kocsiba a legközelebbi mozi 12 kilóméter az kb 25 km oda vissza 1300 ft a benzin + parkolás 6-800ft aztán 2x 1500 a mozijegy kis innivaló-ennivaló az is 1500 tehát egy film 6000 sacc/kb....ennyi sajnos nem jut ilyesfajta szórakozásra bármennyire is szeretném,mert ez a 6000ft kell a kajára......sajnos ez van ez MO 2013
  • Riddick21
    Valaki azért biztos támogat, ha van szélessávú internet, amin torrentezel ;) Sőt, talán még egy HDtv is, amin megnézed a dolgokat, bár ezt már csak tippelem. Szóval olyan hatalmas baj azért biztos nincs, hogy ne fussa néha egy mozira!
    Azt ugye tudod, hogy ha mindenki így gondolkodna, akkor még a most készülő filmek elkészülnének, aztán annyi, az év 2. felében még bemutatnának talán ezt-azt és nagyjából meg is szűnne a filmipar kb. 2/3-a ;-)
  • Susarc
    sajnos engem sem támogat senki:((( igy a mozi kimarad.....
  • Riddick21
    Ezekből 4 film nem tölthető jó minőségben, abból egyik a minősíthetetlen Die Hard 5, úgyhogy maradt 3. Illetve moziba is el lehet menni, ha annyira érdekel :) Kicsit támogatni a filmipart, most pont olyan időszak van, amikor sok a jó, vagy legalábbis nem rossz film.
  • Susarc
    a torrent miatt kérdeztem:D van pár közte ami jöhetne már okosba:D
  • Riddick21
    Hogy ezeket moziban láttam-e? Nem, csak négyet közülük! :)
    Ha másra gondoltál, akkor segíts!
  • Susarc
    Mozi?
  • cobol
    Gengszterosztag. 8/10

Nekem nagyon bejött!
    Tetszett a zene és a szereplők is.

De ami nagyon tetszett az Sean Penn játéka.Párszor kirázott a hideg ahogy beszélt és az arckifejezés.Nagyon jól állt neki a szerep,többet is mutathattak volna.
  • Riddick21
    Már jó régen jártam itt :P
    Filmek, amiket idén láttam:
    (ha valakit érdekel, hogy mi miért annyi, vagy ilyesmi, az csak kérdezzen, bár gondolom senkitsemmi :))

The Tall Man: 5|10
    Jack Reacher: 8|10
    Gremlins: 7|10
    Flight: 6|10
    Tyrannosaur: 8|10
    Django Unchained: 8|10
    Inglourious Basterds: 9|10
    Argo: 6|10
    Zero Dark Thirty: 9|10
    Gattaca: 7|10
    The Perks of Being a Wallflower: 8|10
    Snowtown: 7|10
    Sudden Death: 5|10
    Training Day: 7|10
    Silver Linings Playbook: 8|10
    Die Hard/Die Hard2/Die Hard with a Vengeance/Live Free of Die Hard Unrated/A Good Day to Die Hard: 10/8/8/8/0|10
    Role Models: 6|10
    This is 40: 7|10
    The Last Stand: 5|10
    Wreck-It Ralph: 6|10
    The Hunger Games: 6|10
    Star Trek: 8|10
    There Will Be Blood: 10|10
    Blade Runner: 10|10
    Boogie Nights: 9|10
    The Man Who Wasn't There: 9|10
    Pusher: 7|10
    Oblivion: 7|10
    Punch-Drunk Love: 7|10
    The Master: 10|10
    Olympus Has Fallen: 6|10
  • Ferenc4
    vigjáték
  • a.carkey
    Gangster Squad

6/10
    "Jézus, alá"

Sokkal többet mutatott a beharangozója a filmnek, mint maga a film. Nagy csalódás volt.
  • Tikal #74952
    jo film volt, bár az elején még nem hittem, ahogy felvezették tom cruise-t azon olyan béna volt :)
  • IXEMGabeo
    milyen jellegű? Nem is láttam ezt a 2013-as kínálatban eleddig
  • Ferenc4
    Képszakadás (2013).
    jó film...
  • sandor8206
    Jack Reacher

Aki a 90-es évek akció-krimijeit bírta annak ajánlott. Nekem tetszett
    7/10
  • tomsolo
    woa fél jóarc tm itt tivornyáz a troll vályú topik mellet :D
  • Tikal #74947
    óó, tényleg, Travolta is agymosott....
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen :)
    Épp tegnap (vagy tegnap előtt) volt a Boston Legal (m1) aktuális epizódjában egy kirúgott szcientológus ügyvéd pere - amiben a főszereplőnk szépen összefoglalta, miről is szól (nem tudom, nem olvastam a könyveket) ez a +vallás+...
  • Placebó
    Főleg Blaszta! Kéne valami privát duma nem? mert ezek itt megőrjítenek...
  • Calver
    imdb jól rejtegeti, de nézd meg az írókat, aztán le fog esni miért írtam
  • Tikal #74943
    nem jó, mert történelmi. csak olyan filmeket néz amik manapság játszanak. most csak gondolj bele, egy ilyen filmben mennyi hazugság lehet, hiszen már 70 éves eseményeket dolgoz fel, lehet nem is volt 2. világháború, vagy nem úgy ahogy bemutatják, vagy nem úgy ahogy neki tanították a 70es években ... millió kétség..
  • tutituti
    Ha háborús film akkor:
    The Thin Red Line aka Az őrület Határán
  • Blasta
    HUACSA
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, tényleg - Girls Generation.
  • Ams
    Tegnap lett 24!
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha 16 elmúlt, akkor jöhet :)
  • Ams
  • Tikal #74935
    még 20 sincs, hagyjad már :D
  • IMYke2.0.0.0
    Fincsi lányka - melyik dél-koreai sztár?
  • Inquisitor
    Az a film eléggé gáz, főhősnek se személyisége, se személyiség fejlődése nincs, többi szereplő még idáig sem jut, történet meg elmegy egyszer kategória. Az egyetlen értékelhető a Travolta által játszott alien, meg a magát tök hülyének tettető jobbkeze. De a filmet azért nem viszik el ők sem a hátukon.
  • Tikal #74932
    te tényleg nagyon hülye vagy :DD
  • Zephyr Retiring
    Egyiket sem láttam még.
    Köszöntem.
  • bcrics
    http://www.imdb.com/title/tt1855199/?ref_=fn_al_tt_1
  • Calver
    Battlefield Earth
  • Zephyr Retiring
    Nem is baj. Holnap előkerítek valami jó kis háborús filmet :)
    Javaslatok?