106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Fúú kemény vagy, hogy így vezeted. Csocsóval nem akarjátok valami honlapra feldobni ezt az excelt és belinkelni ide az oldal fejlécébe? Vagy Driveba, amit olvasásra láthatóvá lehetne tenni? -
a 200. film idén...
-
Kár érte... kiváló ügynök volt. -
Sean Connery Movies List
Ikonikus filmek,szép hosszú kor,Bahamai lazárással
-
RIP :( -
baszki, nemrég volt a Fear Walkink Dead előtt az AMC-n a robin hood, aminek a végén ő a király :(
-
rip :( -
R.I.P.
-
kismillio hasonlo film van akar mas temaban is, meg a marvel filmekben is vannak ilyen gondolatok, de aki nem vevo ra az hiaba nezi -
The Owners - A Tulajok
Mivel alig van film a moziban, így minden lehetőségen kapni szoktunk, ezért tehát az egész korrekt Becsületes Tolvaj után megnéztük ezt a "horrort", ami hát egy hatalmas "The Visit" (2015) nyúlás, és ennek tetejébe még szar is. Úgy ahogy van. Inkonzisztens, a karakterek közül nincs kinek szurkolni, mindenki rohadék, mindenki logikátlanul cselekszik, és maga a film sem tart sehova. Csak másfél órás, de nagyon vártam a végét. Ja, és elvileg "horror" kategóriában indul, de inkább a slasherek felé orientálódik, bár ahhoz meg túl kevés benne a gore, hogy tökös legyen. Atmoszféraépítés vagy ijesztgetés meg úgy konkrétan semmi sincs benne. Olyan, mintha egy 12 éves kisgyerek írta és rendezte volna. Ne nézzétek meg. 3/10 -
Babam ve Oglum
Apám és fiam
1980ban járunk, Törökországban, a katonai hatalomátvétel napján, melyről a főszereplőink mit sem tudnak. Sem arról, hogy aznap este kijárási tilalom lép érvényben, és megbénul a teljes város. Nagy szerencsétlenségükre, hiszen az asszonynál pont aznap este indul meg a szülés. A végeredmény egy egészséges fiú gyermek, és egy a vérveszteségben elhunyt feleség.
Erős felütés, még zavarba ejtőbb folytatással. Egyfajta montázs keretei közt látjuk, ahogy a gyermeket innentől más neveli, az apa pedig börtönben ül, ahol ütik-verik, kínozzák. Nem is nagyon érted, mi folyik itt, és ez kicsit jellemzőbb később is a filmre, nem igazán rág mindent a néző fülébe. Inkább csak megmutat, és majd egyszer később talán el is magyaráz. A férfi, egy ellenzéki újságíró, azaz lázadó az új kormány szemében. Bár végül kiszabadul és a fiát is visszakapja, a fővárost el kell hagyniuk. Emiatt, és más okból kifolyólag is.
Nem fogom végig mesélni a filmet, van még mi a történetben. Kifejezetten tetszett, hogy végül az egésznek hogy kerekít egyfajta önéletrajzi ívet a rendező, aki nem meglepő módon, az írója is volt a filmnek. A stílusa akár még lehetne idegen is, főleg azok számára akik a nyugati filmekhez szoktak, de aki nézett már régi magyar, szerb vagy környékbeli filmet, annak azért ezt az egész nem lesz teljesen zavaró. Tény, hogy jócskán van benne ripacskodás, túljátszás, de valahogy ez az egész bele simul abba az egészbe, amely közben időnként meglepően mély és drámai pillanatokkal, és hatásos színészi játékkal van tálalva.
Lehet hogy egy kicsit hangolódni kell rá, de nálam nagyon betalált. A második felét végig szipogtam, és sikerült a filmnek elérnie, hogy visszavágyjak egy kicsit haza, a családhoz, testvérhez, a gyermekkoromhoz, feledve minden régi sérelmet. Megható, szerethető, érzelmes film, örülök hogy megnéztem.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.10.27. 22:33:00 -
6-t még nem láttam belőle. De a többi igen... -
Ava, avagy egy lelkisérult, halmozottan hátrányos helyzetu bérgyilkosnö kálváriája - 4/10
------------------------------
Én nem tudom erre a forgatókonyvre ki bólintott rá (megnézhetném, de nem érdekel) de ez valami vicc.
Innentol spoilerek mert ehhez kell
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A sztori kb ez: adott egy kemény, seksy bérgyilkosnö akire egy rutin megbízás kapcsán rárontják az ajtót és tucatnyian akarják kinyírni. Oké, eddig semmi extra. Innentol lesz "érdekes" mert megismertetik velunk a családját és a múltját.
- Az anyukáját, aki a lánya helyett a férjét választja (aki megcsalta és rávarrná a magyarázkodást-megúszást a saját lányára!!!).
- Megismerjuk a hugát aki nem kedveli annyira mert a szuleivel tortént viszály miatt 8 évre sepuszi-sepá eltunt (és beállt bérgyilkosnak).
- Megismerjuk a hugica pasiját, aki mint késobb kiderul Ava expasija de aztán ugye sepuszi-sepá eltunt pedig el is jegyezte.
- Megismerjuk ennek a pasinak a háttérsztoriját, ugyanis szerencsejátékfuggo, hatalmas adóssággal amit azóta is a szerencsejátékkal tervez rendezni (smart!).
- Ja és Ava pedig alkohollal és egyéb tudatmódosítókkal próbálta felejteni-feldoglozni a szuleivel tortént konfliktust. Eddig megvan? Ez kb a világ legszerencsétlenebb embere eddig.
Namost ezt a csóró bérgyilkost, akit a beszervezoje (John Malkovich) a hátterével egyutt a világ legjobbjának tart és a végletekig bízik benne likvidálásra jelolték ki. Hogy miért? Hát azért mert beszélget az áldozataival mielott elintézi azokat. Szimplán megpróbálja megtudni mi rosszat csináltak és csak ezután húzza meg a ravaszt. Komolyan! Ez a háttérsztori, ezért kell ennek az embernek menekulni meg rakás "gyalogot" megolnie.
Én egész a film végéig vártam, hogy végul lesz valami BUMMM és kiderul, igazából mi az istent muvelt ez az ember amiért halált érdemel, de baszki csak nem jott egy elfogadható magyarázat. Azért mert megszegi a protokolt és beszélget a célszemélyekkel mielott elvégzi a feladatát. Ennyi. Ez az indok.
Ava pedig kozben kuzd a családjával, az alvilággal akiknek a tesója faszija tartozik, kuzd a rárontó gyilkosokkal és persze ennyi szívás utan ismét kuzdenie kell az alkoholizmusával.
Hát ez gyonyoru, eskuszom. Ennyire azért szerintem nincs szuksége a világnak olyan "akciósztárokra" akikkel azonosulhatunk. Jessica Chastain amugy jó, tenyleg látszik, hogy vért izzad a sok szivatástól, eléggé péppé is verik párszor (azért a szokásos 60 kilós csaj dobálja a 80-90 kilós katonákat effektet most is kénytelenek vagyunk lenyelni) de gond vele nincs. Ahogy a tobbi színész is teszi a dolgát, Colin Farrel mint családcentrikus "gonosz" karakter egész jó, meg aztán itt van Geena Davis aki eléggé megoregedett sajnos, de a gárdával tényleg semmi komolyabb gáz nincs. Ezzel az ostoba torténettel van gáz, ami miatt nem igazán ajánlom senkinek, nagy nevek ide vagy oda. -
DjWinamp #103680 Ezeket mind láttad? Én havonta kb. 1-2 filmet nézek meg. -
DjWinamp #103679 Zöld könyv: Útmutató az élethez (2018) Szerintem ezt a filmet már mindenki látta itt, ez egyszerűen fantasztikus alkotás! Ilyen filmeket kéne adni a TV-ben, nagyon sokat és mindennnap, és "mosni" azokkal emberek agyát. Jó sok emberre ráférne. -
Spy
A kém
Nem tudom miért nem állítottam le a 20 percben ezt a "remek" vígjátékot. Annyi az előnyére legyen mondva, hogy később nézhetőbb lett, bár jobb nem. Igaz, a pontja alapján úgy látszik az én véleményem van kisebbségben. Erőltetett, kínos szituációkra építő vígjáték, egy alapjaiban még működő képes kém filmes ötlettel.
Amit bírtam benne, hogy Pest az Párizs, Buda pedig Róma, vicces volt látni az ismerős helyeket. Ami még elment, az Jason Statham faarcú monológjai arról, hogy ő mekkora egy szuper állat. A többi része az elment, a kínos és a nézhetetlen kategória között ingázott számomra. -
Jó neked! :) -
xido #103676 egyetlen jelenet mozditott meg valami pozitivat bennem,mikor kimennek a pályára az olaszokhoz..
na meg talán a városi üldözés.. -
Steve-O Gnarly
Steve-O stand up külön estje, feldobva archív videó bejátszásokkal. A srácnak jó beszélőkéje van, és elég érdekes háttere, amiből egy jó darabot a Jackass műsorban a legtöbbünk már látott. Itt erről kevesebb szó esik, főleg az azon kívüli és utáni dolgokra koncentrál. Egyszerű és őszinte.
Mindenesetre jó látni, hogy ennyire összekapta magát, bár ezt én az egyéb szocial média oldalairól már ismertem, láttam, így lehet hogy azok is hatással voltak eme megítélésemben, nem tudom biztosan.
Amire figyelni kell, hogy elégé naturalista, nem csak a videó bejátszások terén, de a műsor keretei közt a színpadon is megcsinál bizonyos dolgokat, amiket nem biztos hogy látni akarsz. Az kifejezetten rossz ötlet volt, hogy reggeli utánra terveztem be a műsort, de legalább ebédre nem vagyok éhes.
-
A Beautiful Day in the Neighbourhood, The Hunt, #Alive, The Rhythm Section, Peninsula, Pandora, The Closet, The Tax Collector, Waiting for the Barbarians, The Gangster, the Cop, the Devil, Unhinged, The Devil has a Name, The Secrets We Keep, Ava, The Trial of the Chicago 7 -
Taxi 5
0/10 -
BlackWolf #103672 Akkor tanácsoljatok pár néznivalót pls :) -
van mit nézni, csak a fórum halt meg...
-
van mit nézni... -
BlackWolf #103669 nincs mit nézni :K -
én két hete szinte csak sorozatot nézek :)
egy film csúszott csak be közbe: Rosemary's Baby
Rosemary gyermeke
52 éves horror klasszikus. És bár voltak a kortársai között is olyan filmek, amik rettegés területén jól öregedtek (pl. Psycho, Ördögűző), ez kicsit kevésbé.
Filmként továbbra is megállja a helyét a történet vezetés, kamerakezelés és trükkök valamint színészi játék terén, de a rettegés, a félelem, a sokk, bármi, amit ma a horror alá sorolunk, itt nagyon meglapul a részletekben, és könnyedén átsiklunk felette. Pedig ott van, a párkapcsolati elnyomásban, a tehetetlenség ábrázolás módjában, a gyanakvásból lassan kibontakozó felismerésben. Csak már nem annyira direkt, mint amit mi megszoktunk.
Mindenesetre nem bántam meg ezt a kis múlt idézését, mert még is csak egy műfaji alapnak tekinthető műről beszélünk, méltán foglalt helye van a filmtörténetelemben, még ha ma már nem is tud annyit nyújtani nekünk, mint akkoriban tudott. -
Ket hete 1 hozzaszolas sincs????
The Trial of the chicago 7
Szeretem az ilyen ugyvedes / pereskedos filmeket. Film Tetszett. Ajanlom! -
The Doorman
Jean Reno-s film. Csak miatta neztem meg. Szar volt 3/10
Ennel szarabb lett volna ki is kapcsolom a film kozepen. -
Streets of Lagos
"Shot on location in West Africa, 'Streets of Lagos' provides
a rare insight into the lives of Nigeria’s first generation of rollerbladers."
Vimeo link -
X Polgártárs
Fúú, hát nem is tudom mit mondjak. Rég kötött le krimi/thriller ennyire. Nem tudom, hogy a magyarországi felvételek, az szovjet arrogancia, vagy csak az hogy igaz történeten alapuló történetről beszélünk, de megfogott. A "gyilkolászós" jelenetek is korrekten lettek kivitelezve, nem tűnik gagyinak. A színészi játékok meg fantasztikusak. Komolyan nem tudom mikor tudtam ennyire beleélni magamat egy szereplő helyzetébe.
Utána olvasva a Rostowi rém biográfiájának, a film végét még bőven meg lehetett volna tolni egy ilyen 15 perces összevágással, hogy mi vezet egy embert ilyen útra. Rendkívül nehéz élete volt a gyilkosnak, amibe beleőrült végül. Egy szó mint száz, komoly alkotás, rendkívül jól bemutatja a korra jellemző arroganciát, tudatlanságot meg minden szovjet rendszerre jellemző gusztustalanságot. Nem tudom ez volt e az első ilyen jellegű film, mert a Csernobilon nagyon felbuzdúltak az oroszok, mekkora kamu az egész, de ez ugyanezt mutatja be, mégse halottam a filmről eddig.
8/10
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.10.03. 16:41:18 -
Vampires vs. the Bronx (2020)
Szerintem méltatlanul alul van értékelve. Ennél rosszabbra számítottam. Az pedig hogy tizenéves lurkók vannak a sztori középpontjában, csak dobott rajta.
6/10 -
Palm Springs
Nagyon rég szórakoztam ilyen jól egy vígjátékon. Simán mehetett volna a tucat alpári baromságok közé is, de a készítők kicsit többet akartak kihozni belőle. Az amúgy már ezer helyről ismert idő-hurok történetet (a Groundhog Day-ben is megjátszott szerelmi szállal karöltve), sikerült egy szerethető, kedves, újszerű köntösbe átültetni. A film nagy erénye a két központi karakter és a köztük lévő kémia. Nagyon jól működnek együtt, mondjuk a történet is csak köréjük van írva, mindenki más csak a díszlet része. Semmi nagy megfejtés nincs a filmben, de remek kis kikapcsolódás volt, több mosollyal és felröhögéssel, mint amire előzetesen számítottam. -
hiper KOCKA #103661 Enola Holmes 2020
11 meg a Wicser összefognak, hogy felgöngyölítsenek egy eltűnési ügyet. Szegény csaj... ez minden filmben az anyját keresi. Aki kedveli a Sherlock Holmes univerzumot, az ebben a filmben is fog szórakozást találni, persze alapvetően nem Sherlockról szól a sztori, ő csak mellékszereplő, de azért kap elég játékidőt.
Ebben a történetben kevésbé intellektuális a nyomozás menete, mint egy vegytiszta Sherlock moziban, de ezt betudhatjuk annak, hogy a kishúg még csak tanulja a detektív szakmát, és nem utolsósorban tapasztalatlan is, emiatt nem mindig helyesek a következtetései. De ezzel nincs is semmi baj... sokkal hiteltelenebb lett volna, ha rögtön Ozymandiast csinálnak belőle, aki mindenre egyből rájön.
7/10 -
Bill & Ted Face the Music
kép "spoiler"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Bill és Ted egy csöppet megváltozott a második rész óta :)
Viccet félre téve, az új rész ötvözi az előző két film jobb tulajdonságait. A történet színes, tart valahova, bár megőrizte az első rész egyszerűségét is. Kicsit jobban a zene és zene történelem köré fókuszál, főleg a lányok története. A hangulata visszatért az első rész bárgyú de szerethető stílusához, sokkal naivabb, de lelke van, jó volt látni hülyéskedni a régi karaktereket, és az újak is csak egy picit idegesítettek. És itt végre láttam igazi akkordokat lefogva :)
Szép kis nosztalgia szelet, elsősorban azoknak, akik ismerték és nem utálták a korábbi részeket.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.09.17. 21:46:05 -
Bill & Ted's Bogus Journey
Bill és Ted haláli túrája
Meglepően sok emlék tért vissza róla a nézése közbe, ez valahogy jobban nyomott hagyott bennem. Az első részhez képest, látványosabb, mozgalmasabb, valahogy a poénos jelenetek (főleg a Halálhoz köthetőek) sokkal jobban működnek. A történet is "komplexebb" valamelyest. Ami változott, az a hangulata. Ugyan az az agyatlan ökörködés megy itt is, viszont az ártatlanságából, bájából némileg vesztett. Kicsit bunkóbb, direktebb (süt róla a 80as évek vége, 90es évek eleje), kevésbé az aranyos szó jutna eszembe róla. Mondjuk világ megváltásra (ha-ha) ettől sem kell számítani, nem is hiszem hogy bárki ezt várta volna tőle, de egy másfél órányi szórakozásra, ez is megfelelt.
apróság, de külön tetszik, hogy a filmek mekkora nagy feneket kerítenek egy egyszerű iskolai esszé bemutatás vagy egy metál tehetség kutató köré :) mondjuk az kicsit szíven ütött, hogy azt a pár másodperces gitár és nagybőgő pengetéshez nem tudtak valami 10 perces oktatófilm elé beülni, hogy legalább halványan hitelesnek mutasson (mint ahogy a dobolás annak tűnt)
Keanu ezt ma már nem kicsit máshogy intézi, ahogy azt a John Wick felkészülés videók során láthatjuk
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.09.16. 22:39:47 -
Mindig az ördöggel (2020) / The Devil All the Time (2020)
Lelki sérültek, bűnösök, pszichopaták... Nem mondom, a film kb. 2/3-a lehoz az életről, de amúgy egy kiváló sokszereplős dráma/thriller. Hangulatában, stílusában, történetvezetésében valamennyire a Túl a fenyvesenre hajaz (teljesen más történet), de annál mélyebb és komorabb. Mivel több szálas sztori, 1-2 helyen kicsit erőltetettnek éreztem a szálak összefutását, illetve egymásra hatását, de ettől függetlenül végre ismét egy normális, sztárparádéval tuningolt filmet hozott össze a Netflix.
8/10 -
Michael Douglas?:) -
Bill & Ted's Excellent Adventure
Bill és Ted zseniális kalandja
Gyerekkoromban bár ezt az első részt is láttam, egy perc sem maradt meg belőle. A második rész, azért emlékezetesebbre sikeredett. Arra azonban nem számítottam, hogy ez ennyire inger és poén szegény alkotás lesz (kifejezetten a történetre és a viccekre értve a minősítést).
Igaz, kifejezetten rossznak sem mondanám, inkább csak kicsit feleslegesnek. Bárgyú, de végül is aranyos kis szösszenet, két szerethető idiótával, meg némi ökörködéssel a kamera előtt. Végtelenül egyszerű, bár meg kell hagyni, ahhoz képest, tetemes mennyiségű korhű díszlet és kosztüm került felhasználásra.
Bántani nem bánt, és kellően rövid, gyorsan lepörög, a maga módján valamennyire még szórakoztató is. Külön pikantéria Keanu Reeves-t ilyen szerepben látni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.09.15. 21:07:46 -
Téboly (2020)
Russell Crowe félelmetes volt a pszichopata sofőr szerepében. A téma teljesen hétköznapi: egy apró közlekedési konfliktus fajul el halálos hajszává, és ezt a részt szépen ki is dolgozták. Az izgalmas atmoszféráját az adja, hogy egy ilyen csávó akármikor szembejöhetne veled a forgalomban. Egy kisgyerekes anyának meg aztán tényleg nem sok esélye van egy ilyen dúvad állattal szemben.
7/10 -
Stan Lee is benne volt!